Rejser til Bulgarien

På trods af landets økonomiske og sociale omvæltninger bliver de besøgende i Bulgarien budt velkommen med varme og gæstfrihed, og du vil uden tvivl blive budt på en kop kaffe, uanset hvor du bevæger dig hen.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Bulgarien

Bulgarien er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Bulgarien og flere andre nye lande i programmet f.eks. Norge.

Sofia - Bulgariens dynamiske hovedstad

Den gamle hovedstad i Bulgarien, Sofia, er en by med en ung og dynamisk atmosfære. Byen byder på et spændende udvalg af arkitektur og gamle bygninger. Nogle af byens populære attraktioner er kirken St. Sofia, Sveta Nedelya Katedralen og Skt. Petka Samardjiiske kirken fra det 14. århundrede. Det nærliggende Nationalhistoriske museum er også et besøg værd. Bulgariens bedste køkken kan opleves i Sofias ’mehanas’ som er traditionelle restauranter i taverna-stil.

Veliko Turnovo var den middelalderlige hovedstad i Bulgarien, og er malerisk placeret ved foden af Donau-sletten. Byens mest berømte seværdigheder omfatter ruinerne af Tsaravets Citadellet og det gamle kongelige palads. Byen har også et universitet, så der venter et stort udvalg af barer og et rigt natteliv.

Natur- og kulturoplevelser

De majestætiske Rila-bjerge syd for Sofia er en fremragende destination, hvis man ønsker at bevæge sig ud på en vandretur. I dalen finder man Rilaklosteret, som er en ren skattekiste af byzantinsk kunst og kultur. Ønsker du at udforske det centrale Bulgarien, kan du besøge Vitosha bjerget, oldtidens by Mesembria, Burgas, og skisportsstedet Borovets.

Rodopibjergene

Rodopibjergene er hjem for Bulgariens mest isolerede og multikulturelle samfund, og er omgivet af et betagende landskab med dybe kløfter og tæt fyrreskov. 30 km syd for Plovdiv finder man det gamle kloster, Bachkovo, og længere mod syd findes byen Smolyan, som udgør en god base for et besøg til de omkringliggende områder. 16 km mod nordvest finder man skisportsstedet, Pamporovo, som er populært for pakkerejsende.

Yderligere nordvest for Smolyan finder man Shiroka Luka, som er en smuk lille og traditionel landsby med stenhuse, omvandrende geder og æsler, og masser af bulgarske landmænd. Landsbyen er kendt for sin traditionelle musik og byder hvert år på en ugelang festival, der finder sted i midten af april.

Gamle byer

Koprivshtitsa er en historisk vigtig by med brostensbelagte gader og oprørte floder med træbroer, og byen har formået at bibeholde sin oprindelige karakter uden nogen særlig vestlig indflydelse. Her i byen begyndte den russisk-tyrkiske krig, hvilket er veldokumenteret på The House Museum. Det udendørs Bulgarian National Revival Museum er bestemt også et besøg værd.

82 km syd for Burgas, finder man den lille fiskerby Varvara. Byen er samlingspunkt for kunstnere og musikere fra Sofia, som hvert år samles og camperer på markerne langs stranden i en afslappet og alternativ atmosfære.

Vejret når du rejser

Bulgarien har generelt varme tørre somre og kolde vintre, hvilket gør landet til en populær feriedestination. I lavlandet langs kysten og i floddalen i midten af Bulgarien er somrene varme, og kan i perioder være bagende varme med temperaturer op imod 40 grader. I de højtliggende dele af Bulgarien er somrene behageligt svale og vintrene kolde med sne, der bliver liggende i bjergene til hen i juni. I disse egne er Bulgarien ved at udvikle noget af Østeuropas bedste skisport.

Vejret ved Bulgariens Sortehavskyst

Ved kysten af Sortehavet er det som regel knap så hedt med temperature omkring 26 til 30 grader. Vejret minder her om det man kender fra Middelhavet, og det er da også her man finder en række af de mest populære feriedestinationer.

Transport

Fly

Der er også flyruter til mange transatlantiske og asiatiske destinationer. Dog kan flyvninger være temmelig uregelmæssige. Tilslutningsfly kan fanges fra de mere populære destinationer i Europa.

Tog og andre forbindelser til Bulgarien

Landets togtrafik er særdeles omfattende og billig, men kan være upålidelig selv på de bedste tidspunkter. Der findes også internationale forbindelser til europæiske byer og middelhavsdestinationer. Offentlige og private busser opererer i hele landet; private busser er dyrere, men ikke meget mere komfortable.

Hvis du krydser grænsen til Bulgarien i bil, skal du angive hvilken grænseovergang du forventer at bruge, når du forlader landet og du vil samtidig blive opkrævet en vejafgift. Der er kun restriktioner på ruterne, hvis du bruger Bulgarien som transitland. Der findes en færge med regelmæssige afgange over Donau fra Vidin til Calafat i Rumænien.

Turistinformation

Har du brug for yderligere oplysninger om dette lille billedskønne land, kan du med fordel besøge Bulgariens officielle turistbureaus hjemmeside. På hjemmesiden ligger blandt andet nogle videoklip hvor Bulgarien præsenterer sine seværdigheder. Der er også et billedgalleri, hvor man får et godt indtryk af hvor meget Bulgarien har at tilbyde sine gæster.

Turistbureauet har også lagt en række af sine brochurer på hjemmesiden til download, så man f.eks. kan læse om mulighederne for golfferier, fotosafarier og meget mere. Derudover er der en række praktiske oplysninger om Bulgarien, og om at rejse i landet.

>> Se også rejser til Tyrkiet
>> Se også rejser til Grækenland

Læs mere om Bulgarien

Rejsemål , Bulgarien

Find rejsen til Bulgarien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér