Rejser til Cypern

Den minder faktisk lidt om en skildpadde, øen Cypern, som den ligger der og ”plasker” længst ovre i det østlige Middelhav på en korsvej mellem 3 kontinenter. Afrodites ø kaldes den også efter den græske mytologis kærligheds-gudinde Afrodite, der i følge sagnet blev født af havets skum og båret til Cyperns kyst på en muslingeskal. En sød historie, som til forveksling minder om den, der fortælles om den romerske Venus. Hideaways er specialister i rejser til Cypern, hvor du bor på håndplukkede hoteller under din rejse. Velkommen til Cypern med Hideaways.

Cypern er én i perlerækken af Middelhavsøer, som solhungrende nordeuropæere valfarter til efter en vinter, der igen-igen synes al for lang, mørk og kold. Du forbinder den højst sandsynligt med charterturisme i højeste potens, med turistbyer, hvor souvenirbutikker ligger side om side med turistrestauranter og kæmper om pladsen på strandpromenaden. Ja, sådan et scenario kan du godt finde her, men du kan også sagtens finde frem til det ægte Cypern og hos Hideaways er vi eksperter i rejser til Cypern, hvor vi kan tilbyde dig en række omhyggeligt udvalgte hoteller eller ferieboliger – du skal bare vælge, hvad der passer bedst til dig og dine rejsefæller.

 

Gennem tiden – før og nu

Jeg er ikke et udpræget badedyr og holder af, når jeg ud over at nyde sol, strand og pool, kan gå lidt på opdagelse i gamle byer, i historiske borge og kirker og høre lidt mere om et lands eller en egns historie, så jeg føler, at jeg er kommet på rette hylde her på Cypern.

Her får jeg da historie for alle pengene - Cypern har ført en omskiftelig tilværelse og været underlagt Alexander den Store, Romerriget, bystaten Venedig, tyrkerne og englænderne for endelig at blive en selvstændig stat i 1960’erne. Dog ikke uden store sværdslag mellem de 2 befolkninger af henholdsvis græsk og tyrkisk afstamning. En konflikt, der har bestået i mange hundrede år, og som stadig lever i, desværre, bedste velgående. I dag er øen således, selv om den samlet er anerkendt som Republikken Cypern, delt i en græsk og en tyrkisk del.

Cypern er som et levende museum, en sand skattekiste af seværdigheder, der kan relateres dels til dens omtumlede historie og dels til dens stratetiske placering ikke langt fra Det hellige Land. Øen har været et naturligt stop for mange korsfarere, som blandt mange andre Richard Løvehjerte og vores egen Erik Ejegod, der døde i Paphos i 1103 og ligger begravet i den byzantinske domkirke. Også mange bibelske personer har besøgt Cypern i kortere eller længere tid, og en af de mere interessante er Lazarus, som Jesus som bekendt vækkede fra de døde. Han blev fordrevet fra Palæstina, sat ud i en utæt båd og strandede på Cypern, hvor han levede i 30 år i byen Larnaka, før han, efter 30 år på Cypern, mødte sit endeligt. På det sted, hvor han blev begravet, blev Skt. Lazarus-kirken opført – den er i dag en af byens største seværdigheder.

When in Rome…

Do as the romans! Ja, nu var jeg jo ikke kommet til Rom, men der er nu noget sandt i det ordsprog, så det kan også benyttes på Cypern. Og jeg gør som de lokale, jeg opsøger de spisesteder, som cyprioterne selv frekventerer, for her ved jeg jo, at jeg får den bedste mad – det gælder ikke bare på Cypern, men overalt, hvor jeg kommer på mine ferier rundt om i det sydlige Europa. I tilfældet Cypern finder jeg en lokal taverna, og det er slet ikke utænkeligt at jeg indleder mit måltid med et glas ouzo. Jeg tror, det er godt for maven!

Jeg kaster mig over ”meze”, som er den cypriotiske pendant til de spanske tapas og bliver belønnet med et sandt overflødighedshorn af små lækre hapsere af forskellige oste, oliven, tomater, pølse og naturligvis vinblade med fyld – alt sammen fint krydret og ledsaget af godt hjemmebagt brød – en fin start på et måltid. Eller måske er det alt, hvad du behøver til en frokost. Hovedretterne er de traditionelle græske med et tyrkisk tvist som moussaka, souvlaki med lam eller gris på spyd ledsaget af stegte kartofler eller pitabrød med kebab, løg og tomater – al sammen ”som vor mor lavede det”.

Lidt til den søde tand, skal der være plads til, og på Cypern kan jeg få opfyldt alle mine hedeste drømme om nødder, mandler dadler, abrikoser m.m. i skøn forening med god cypriotisk honning. Eller jeg kan kaste mig over lækre butterdejskager som kadeifi og baklava – det hele kan fint ledsages af et glas af øens berømte dessertvin, commandaria, der siges at være verdens ældste vin – en vin som Richard Løvehjerte i det 12. århundrede efter sigende bragte med hjem til England efter et af sine mange korstog.

Et dejligt klima

Vil du tage forskud på et dansk sommervejr med en dagstemperatur på omkring 20 grader, kan du føle dig nogenlunde sikker ved at stikke af allerede i marts og i løbet af de næste par måneder er det en sand fornøjelse rent klimamæssigt at opholde sig på øen. Det er også på dette tidspunkt, at øen er smukkest og mest frodig. Fra september til start november er temperaturene ligeså behagelige, men da er det så som så med det frodige efter en meget varm og meget tør højsommer.

Cypern for alle

Hvad enten du planlægger en ferie for hele familien eller i skøn tosomhed for dig og den du holder af, en aktiv ferie med vandreture i bjergene og vandsport ved kysten eller du vil dase og forkæle dig selv, så har Cypern det hele. Hideaways ønsker dig Καλως ηρθατε στην Κùπρο (ja, der står velkommen til Cypern), hvor vi er helt sikre på, du vil få en vidunderlig ferie.

 

 

Læs mere om Cypern

Mad og drikke

Det cypriotiske køkken er i sagens natur dybt præget af både det græske og det tyrkiske køkken. Men med sin strategiske placering i det østlige Middelhav, midt mellem øst og vest, og en fortid som genstand for større magters og nationers luner gennem historien er de græske og tyrkiske kulturer ikke de eneste, der har sat deres aftryk på den cypriotiske gastronomi; mellemøstlige, byzantinske, ottomanske, catalanske, franske og italienske madtraditioner har også sat deres præg på det cypriotiske køkken og bidraget til dets store mangfoldighed og kvalitet.

Jeg har her udvalgt et par af de kulinariske specialiteter, som du kan smage på, når du er på ferie på Cypern. God appetit og god rejse!

Tzatziki

Tzatziki er en ret, som mange danskere vil kende fra det græske køkken, hvor den er en meget populær forret. Den består af græsk (eller tyrkisk) yogurt blandet med agurk, der forinden er revet, skrællet og afvandet, samt knuste hvidløg, groft peber og salt - og naturligvis tilsat græsk (eller tyrkisk) olivenolie.

Tzatziki kan ikke blot spises som forret, men også som et supplement til en lang række af de cypriotiske hovedretter, såsom souvlaki eller moussaka. Som regel spises den også med lidt ristet pita-brød til.

Moussaka

Moussaka er en anden populær ret på Cypern, som mange danskere vil genkende fra det græske og tyrkiske køkken.

Retten består normalt af hakket oksekød, saltede og afvandede auberginer, knust hvidløg, tomatpure, forsvitsede kartofler i skiver, finthakkede løg og på toppen en creme bestående af mælk, ost og æg, der brunes i ovnen i et ovnbagt fad. I nogle versioner udelades aubergine og erstattes med ris eller kartofler.

Retten siges at stamme fra tiden omkring det ottomanske riges gastronomiske udfoldelser på nutidens græske territorium. Således kommer det græske ord moussaka af det tyrkiske mousakka, som på sin side stammer fra det arabiske musaqa‘h. Den ottomanske oprindelse forklarer, hvorfor retten er så udbredt i de tidligere osmanniske områder, fra Levanten i syd til Balkanlandene i nord.

Souvlaki

Souvlaki er endnu en populær cypriotisk ret, som kan føres tilbage til det klassiske græske køkken. Retten består af små grill-spyd udstyret med små stykker af kød, ofte svinekød, men undertiden også lamme- og kyllingekød og nogle gange sågar fisk. Mellem stykkerne af kød anbringes stykker af forskellige grøntsager, normalt peberfrugter, løg og tomat.

Retten, der betyder “lille spid” på græsk og menes at stamme helt tilbage til mykensk kultur (eller endnu tidligere), serveres ofte med en halv citron, der vrides ud over kødet, og pommes frites på en tallerken. En anden populær måde at servere den på er at anbringe den i en pita-sandwich, hvor den overhældes med forskellige saucer og spises sammen tzatziki og græsk salt.

Stifado

Stifado er en populær græsk gryderet, der findes i mange forskellige versioner; i nogle består den af kanin eller hare; i andre af okse- eller lammekød. Fælles for alle versioner er, at kødet normalt serveres med perleløg, hvidløg, tomater, tomatpuré, urter, vineddike, spidskommen, rødvin og kanel. Ofte tilsættes også kartofler (sjældnere ris).

Finikia

Finikia er små dessertkager - af græsk oprindelse - lavet af mel, bagepulver, appelsinsaft og olie. Efter bagning i ovnen rulles de i en blanding af kanel, sukker og valnødder.

I en anden version, der også er populær på Cypern, kaldet melomakarona, dyppes kagerne efter bagningen i sirup, honning, vand, appelsinskal og nelliker, hvorefter de rulles i blandingen af kanel, sukker og valnødder.

Commandaria-vin

Commnadaria-vinen er en ravfarvet og sød dessertvin, lavet af soltørrede druer, hvis historie på Cypern går helt tilbage til korsriddernes tid i det tolvte århundrede. I videre forstand rækker vinens historie tilbage til de antikke grækere, der menes at have produceret og drukket vinen til festlige lejligheder.

Således har den græske digter Hesiod beskrevet en lignende vin fra Cypern, lavet af soltørrede druer, i år 800 f.Kr., hvilket har fået nogle historikere til at mene, at Cypern var det sted i Middelhavet, hvor der først blev produceret vin.

Vinen regnes for at være verdens ældste blandt de vine, der stadig er i produktion med deres oprindelige navn i behold. Hvad angår navnet, så stammer det fra den region på Cypern, den er produceret i, som ligger ved foden af Troodos-bjergene på den centrale del af øen. På denne del af øen regerede de berømte korsriddere og regionen fik derfor et navn, der afspejlede deres kontrol og autoritet over området (commandaria).

Ouzo

Den græske nationaldrik, ouzo, er også en meget populær drik på Cypern. Den anis-baserede brændevin, som både kan serveres før maden (aperitif) og efter maden (digestif), menes at stamme fra den destillerede sprit-drik kaldet tsipouro, hvis historie går helt tilbage til klosterstaten Athos (i regionen Makedonien) i det fjortende århundrede.

Den moderne produktion af ouzo tog dog først fart efter den græske uafhængighed i 1832, hvor Grækenland løsrev sig fra Det Osmanniske Rige. Det første ouzo-destilleri blev således grundlagt i Tyrnavos - i Thessalia-regionen i Grækenland - i 1856 af Nikolaos Katsaros, der dermed ikke blot var en pioner i ouzo-destilleriets hemmeligheder, men også blev ophavsmanden til den - endnu idag - berømte Tyrnavou-ouzo.

Meze

Når ouzo serveres som aperitif, ledsages den som regel af såkaldte meze-retter, som er små forretter, der både kan være varme eller kolde. Blandt de typiske meze-retter på Cypern er aubergine-salat, keftedes-kødboller, grillet blæksprutte, kalamata-oliven med feta, fava-bønner, stegte grøntsager, hvidløgsbrød, hummus og lammekøds-pølser.

Læs mere

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie på Cypern. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder på Cypern, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Limassol

Limassol - også kaldet Lemesos - er Cyperns andenstørste by, beliggende på den sydvestlige del af øen. Byen er kendt for sin store havn, der er blandt Middelhavets mest betydningsfulde, og dens mange kulturelle og historiske seværdigheder, herunder byens smukke historiske bydel.

Største seværdigheder

Blandt de største kulturelle og historiske seværdigheder i byen er den gamle havn, det middelalderlige Limassol slot (??st?? ?eµes?? på græsk og Limasol Kalesi på tyrkisk), den smukke græsk-ortodokse katedral Ayia Napa, Det Arkæologiske Museum, Museet for folkekunst og Cyperns vin-museum.

Desuden byder byen på en skøn strandpromenade, en række fine strande, en nyopført marina og de små, men charmerende kommunale haver, som udgør en lille oase inde i byen.

Nicosia

Nicosia, beliggende på den nordlige-centrale del af øen, er Cyperns største by og hovedstad. Byen er delt i to dele - den sydlige og nordlige del - af den såkaldte “grønne linje”; et ingenmandsland bevokset af forskellige grønne planter, som har givet navn til linjen. Den grønne linje er afgrænset af en mur på begge sider og bevogtet af FN-soldater ved grænsens få overgange.

Den sydlige del er hovedstad i Republikken Cypern, mens den nordlige del er de facto hovedstad i den - endnu ikke internationalt anerkendte - tyrkiske republik Nordcypern.

Seværdigheder i den sydlige del

Blandt Nicosias største seværdigheder i den sydlige del af byen er det arkæologiske museum (Cypern-museet - det vigtigste arkæologiske museum på øen), Ikon-museet (én af verdens største samlinger af ikoner), Faneromeni-kirken (én af de største kirker i byen), den knap fem kilometer venetianske fæstningsmur, der omgiver den gamle bydel, og Befrielses-monumentet på Podokataro-bastionen.

Seværdigheder i den nordlige del

Blandt de største seværdigheder i den nordlige del af byen er Arabahmet-moskeen fra det syttende århundrede, Selimiye Mosque-moskeen fra det trettende århundrede, den gotiske kirke Skt. Catharina fra det fjortende århundrede, Sultan Mamhut-biblioteket, Atatürk-torvet med de venetianske søjler i midten, det gamle karavanserai, Buyuk Han, fra 1572, og det tyrkiske Etnografiske Museum (Mevlevi Tekke) m.fl.

Kourion

Kourion - eller Curias (??????? på græsk) - er resterne af en antik by på den sydlige del af øen, ca. 16 kilometer fra Limassol. Byen eksisterede helt indtil den tidlige middelalder og blev i antikken beskrevet af blandt andre Plinius Den Ældre og Ptolemæus. På grund af sin lange eksistensperiode nåede byen både at passere gennem græske, romerske og kristne hænder, hvilket har medvirket til dens historisk set unikke status.

Besøg de arkæologiske områder

I dag rummer de arkæologiske områder omkring den tidligere by både rester af et græsk-romersk amfiteater, et Apollos-tempel, et gladiator-hus, en markedsplads (agora) med tilstødende thermea og nymfeum, et storslået episkopalt område, foruden Eustolios-komplekset - og flere andre spektakulære historiske monumenter.

Kolossi borg

Kolossi borg er oprindeligt en tidligere højborg, bygget i 1210 af det frankiske militær og hjemsted for korsriddere af Johanniterordenen (også kaldet Malteserordenen), som fik overdraget Kolossi len af Hugo I af Cypern i dennes regeringstid.

Nuværende borg opført af korsridderne

Den nuværende borg, der ligger ca. 14 kilometer vest for hovedstaden Limassol, blev dog først bygget i 1454 af korsridderne selv under ledelse af Kolossis kommandør, Louis de Magnac.

I middelalderen havde borgen stor strategisk betydning, ikke mindst for produktionen af sukker fra de lokale sukkerørsplantager, der var én af øens største eksportvarer på den tid.

Amathus

Amathus var en antik kongeby, som dyrkede kærlighedens og frugtbarhedens gudinde Afrodite og som indtil 300 f.Kr. blev styret af et dynasti af konger. Byen gjorde sig gældende helt indtil byzantinsk tid.

I det arkæologiske område, beliggende ca. 9 kilometer øst for Limassol, kan man stadig finde spændende spor fra fortiden, såsom rester af den gamle bymur, kristne basilikaer og en antik havn, og selvom de arkæologiske fund her generelt ikke når samme niveau som i Kourion, er det stadig et besøg værd.

Troodos-bjergene

Troodos-bjergene udgør den største bjergkæde på Cypern og indbefatter det højeste bjerg på øen; det 1,952 meter høje Mount Olympus i Limassol-distriktet.

Foruden bjergkædens enestående natur og geologi, der blandt andet indbefatter sjældne magmatiske bjergarter, byder Troodos-bjergene også på maleriske bjerglandsbyer og en række sjældne byzantinske kirker og klostre. Ni af disse kirker og ét af klostrene er blevet fundet værdige til at optræde på UNESCO´s liste over verdensarv (som de blev tilføjet i 1985).

Centrum for byzantinsk kultur på Cypern

Kirkerne er rigt dekoreret med kalkmalerier og har været et centrum for byzantinsk kunst og kultur under Cyperns byzantinske herredømme. Det mest berømte af de byzantinske klostre i Troodos-bjergene er Kykkos-klostret, der blev grundlagt i slutningen af det ellevte århundrede og som ligger i 1318 meters højde. Det er dog ikke den oprindelige kloster-bygning, der står der i dag, da den er blevet brændt ned flere gange igennem klostrets historie.

Læs mere

Rejsemål på Cypern

Larnaca

Lancara er beliggende i en lille bugt på Cyperns sydlige kyst. Her får du alt fra en fantastisk middelhavskyst, kulturelle seværdigheder i verdensklasse samt et stort udbud af forskellige barer, restauranter og natklubber. Byen byder på en forfriskende kombination af klassisk cypriotisk kultur og en mere moderne stemning. Der er noget for enhver.

Rejser til Larnaca

Latchi

Latchi emmer af autentisk cypriotisk charme og skønhed. Den lille fiskerby er det ideelle rejsemål for dig, der drømmer om en afslappende ferie på Cypern i fredelige omgivelser, hvor du har både seværdigheder og aktivitetsmuligheder inden for kort rækkevidde.

Rejser til Latchi

Limassol

Limassol et ideelt rejsemål for både familier og par, der er på udkig efter at opleve den ægte cypriotiske kultur sammen med det dejlige vejr, der er ved middelhavet. Området er også populært hos dem, der søger en afslappende vinterferie, da temperaturen forbliver høj i vinterhalvåret.

Rejser til Limassol

Pafos

Med det subtrobiske middelhavsklima er Pafos - der ligger på Cyperns sydkyst - perfekt til en strandferie uanset årstiden. Med flere lækre strande langs kysten, et summende byliv og et historisk centrum er Pafos ideel for dem, der søger sol, hav og eventyr under den herlige cypriotiske sol. Selve byen kan dateres tilbage til neolitisk tid, hvilket blot bekræfter byens historiske og arkæologiske rigdom.

Rejser til Pafos

Polis

Polis er et af Cyperns mere fredelige rejsemål. Den familievenlige by på øens nordvestlige kyst er et ægte lille ferieparadis, hvor du og familien kan dase på fantastiske strande eller udforske skønne naturstier, farverige butikker og lækre restauranter.

Rejser til Polis

Protaras

Rejs til Protaras, hvis du synes en ferie ved nogle af Cyperns bedste sandstrande med et væld af fremragende restauranter, barer og caféer inden for kort rækkevidde lyder som opskriften på en vellykket rejse med familien eller vennerne. Protaras er kendt som et mere fredeligt rejsemål end nærliggende Ayia Napa.

Rejser til Protaras

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Cypern, såsom landets geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på Cypern. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Cypern, beliggende i den østlige del af Middelhavet, er den tredje-største ø i Middelhavet, kun overgået af Sicilien og Sardinien. Øen er domineret af tre bjergkæder; Troodos-bjergene, Kyrenia-bjergene og Mesaoria-bjergene imellem dem. 

Administrativt er øen inddelt i fire områder: Republikken Cypern, som er en internationalt anerkendt regering, der er en del af EU og som dækker over 60% af Cyperns område; Den tyrkiske republik af Nordcypern, der kun er anerkendt af den tyrkiske regering, og som dækker over ca. 33% af øens område; Den FN-kontrollerede såkaldte “Grønne Linje” (Green Line), som dækker over 4% af øens område; og de to britiske områder kaldet Akrotiri og Dhekelia, som kun bruges til militære formål og som dækker over ca. 3% af øens område.

Der er omkring 1,142.000 millioner indbyggere på Cypern, hvoraf omkring 77% udgøres af græsk-cypriotere, mens omkring 18% udgøres af tyrkisk-cypriotere og de resterende 5% er af anden etnisk/national herkomst, der bor på Cypern.

Klima og vejr

Cypern har et typisk mediterrant klima med varme, tørre somre og milde, men mere fugtige vintre. På grund af de store bjergkæder, der dominerer øen, og den lange kystlinje, vil du opleve store udsving i temperaturer, nedbør og vindforhold, når du er på ferie på Cypern, alt afhængigt af, om du er højt oppe i bjergene eller nede ved hav-højde - og også afhængigt af, om du befinder dig langt fra eller tæt på kysten. Du skal forvente at kunne opleve de største nedbørsmængder i perioden mellem november og marts, som er øens regn-sæson.

Cypern har nogle af de varmeste somre i Middelhavet. Den varmeste måned - med udgangspunkt i hovedstaden Nicosia, der har nogle af de højeste gennemsnits-temperaturer på øen - er juli med gennemsnitligt 33 grader, efterfulgt af august med gennemsnitligt 32 grader, mens den koldeste måned er januar med gennemsnitligt 12 grader, efterfulgt af februar med gennemsnitligt 13 grader. 

Hvis du helt vil undgå regndage, skal du lade være med at rejse til Cypern i januar, hvor der gennemsnitligt er 5 regndage, eller i november, december, februar og marts, der alle i gennemsnit har 3 regndage.

Historie

De første menneskelige spor på Cypern daterer sig helt tilbage til omkring 10.000 år før vores tidsregning. Blandt øens ældste spor af menneskelig aktivitet er den forhistoriske by Khirokitia fra yngre stenalder, der er erklæret verdensarv af Unesco.

Omkring 3000 år før vores tidsregning opdagede man, at der var rige kobber-ressourcer på øen og udvindingen af kobber blev årsag til velstand i tiden fremover. Efter sigende er det kobberet, der har givet øens dens navn. Ad to omgange blev øen beboet af grækere fra den berømte mykenske kultur i det andet årtusinde før vores tidsregning. 

Siden har øens strategiske position gjort den til genstand for en lang række regionale og internationale stormagters luner. Assyrere, ægyptere, persere, romere, arabere, franskmænd, venetianere og ottomanere har alle haft kortere eller længere herredømme over øen. Øens historie har også et - ganske vist meget flygtigt - dansk aftryk, idet den danske konge Erik Ejegod (1056-1103) kom hertil på en pilgrimsrejse til Det hellige land sammen med sin hustru, dronning Bodil. Han døde i Paphos og blev siden begravet i den byzantinske domkirke. 

I 1914 annekterede briterne formelt øen, og gjorde den til en kronkoloni, efter at den i 1878 indgåede Cypern Konvention med Det Ottomanske Rige blev brudt ved begyndelsen af Første Verdenskrig. Et forslag om (begrænset) selvstyre, fremsat af briterne i 1954, blev accepteret af tyrkerne, men ikke af grækerne, hvilket førte til en fem-årig befrielseskrig, påbegyndt af grækerne. Det var således først i 1959, at republikken Cypern blev oprettet, garanteret af landene Storbritannien, Grækenland og Tyrkiet.

I 1963 førte spændingerne mellem den tyrkiske og den græske enklave på øen til en borgerkrig, der først ophørte, da briterne gik ind i konflikten og fik forhandlet en våbenhvile på plads, hvorved den berømte “Grønne Linje” blev oprettet. Briterne indsatte tropper, der skulle sikre denne neutrale zone mellem de to stridende parter, men i 1964 blev konflikten behandlet af FN og i den forbindelse blev det besluttet at sende en fredsbevarende FN-styrke til øen, der skulle hjælpe briterne med at opretholde freden. Når du besøger Cypern, vil du endnu kunne se denne FN-styrke befinde sig på øen.

Populært på Cypern

Cypern, Cypern
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Pool
Cypern, Cypern
  • Nærmeste lufthavn: 155 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Cypern
  • Nærmeste lufthavn: 106 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér