Rejser i efterårsferien - uge 42

Se det store udvalg af billige rejser i uge 42 som er skolernes efterårsferie. Mange danskere rejser til Spanien, Italien og andre sydeuropæiske rejsemål i oktober og november. I det sydlige Spanien er der såmænd lunt selv i december måned. Derimod er det danske oktober og novembervejr ofte både vådt, koldt og blæsende. At rejse i efterårsferien er derfor ofte en god mulighed for at få lidt ekstra sommer og lade op med D-vitaminer frem mod de mørke måneder. Og selvom det ikke længere er højsæson, er der gode muligheder for masser af sol og varme på de populære destinationer i det sydligste Europa. Portugal, Spanien og Italien er gode steder at besøge nu.

Som altid er der penge at spare ved at være ude med bestillingen i god tid og ved at undersøge markedet, og det kan du gøre ved hjælp af vores rejsesøgemaskine her på siden. Vi har også masser af inspiration til rejsemål i hele verden her hos Hideaways. Klik ind under de forskellige verdensdele øverst og indsnævr din søgning på de rejsemål, der derefter fremkommer øverst til venstre.

At rejse i uge 42

Uge 42 har været en dansk skoleferieuge siden 1899. Her vedtog man at lærere og elever skulle holde fri på samme tid, så der kunne hjælpes til med kartoffelhøsten - ferien fik derfor navnet "Kartoffelferie". I over 120 år har man altså holdt ferie i uge 42, men det er først i nyere tid at danske familier har fået råd til at tage sydpå i efterårsferien. En anden mulighed er at inddrage efterårsferien som en del af en større, oversøisk tur, fx. til USA, hvor mange rejsemål er fantastiske at besøge på netop denne årstid. Skal børnene holde ferie i mere end den givne ferieuge (uge 42), så skal man træffe aftale med skolen om det, men de fleste skoler er fleksible omkring det, da man ofte lægger andre, mindre pensum-relevante aktiviteter i ugerne omkring efterårsferien, fx. Skolernes Motionsløb, emneuger osv.

Hvor rejser man hen i efterårsferien?

En af de store fordele ved at rejse ud i uge 42 er, at man ikke konkurrerer med ret mange andre lande om hoteller og ferieboliger i udlandet. Omvendt kan der være 'krig' på flysæderne, så et tip er at kigge på flybilletter fra Hamburg lufthavn, som ligger kun et par timers kørsel syd for grænsen. Vi har kigget på vore favoritdestinationer til en god rejse i efterårsferien:

Costa del Sol
Indenfor Europa er der få destinationer, der som Costa del Sol kan byde på både varme, liv og spændende oplevelser, så langt henne på efteråret. Her møder du kendte byer som Marbella, Benalmadena og naturligvis den lille storby Malaga, hvorfra der dagligt flyves til destinationer i hele Nordeuropa. I uge 42 er der stadig dejlig varmt på Costa del Sol, med temperaturer midt i 20'erne i dagtimerne, og med lune aftener, hvor du kun behøver en let trøje til at holde varmen på terrassen. Som bonus er vejret nu så mildt at du kan tage på udflugt til dejlige Sevilla, som ellers er glohed om sommeren, og i øvrigt tage på oplevelse i den smukke region Andalusien.

>> Se alle rejser til Costa del Sol her

Kreta
Også på Kreta, den største og sydligste ø i Det Græske Øhav, får du dejligt efterårsvejr, og mulighed for at tage på udflugter i det kretensiske landskab. En efterårsferie på Kreta giver dig både stranddage med 25 grader, masser af sol (i gennemsnit 7 timer om dagen), og en havtemperatur på behagelige 23 grader. Med andre ord kan du roligt medbringe Speedo's og badevinger, og gøre dig klar til dejlige timer i strandstolen. Samtidig er temperaturerne så moderate, at du har gode muligheder for at komme rundt og se øen, fx. i en lejet bil, eller på en guidet cykeltur op i bjergene - hvis du er klar på at få højdemeter i benene. Der flyves til lufthavnene i Heraklion og Chania.

>> Se alle rejser til Kreta her

USA (billedet)
I efteråret tager visse dele af USA sig helt fantastisk ud. Når de store løvskove i New England og Great Smoky Mountains skifter ham og lufter efterårsfarverne, kan man køre i timevis og blot beundre landskabets skiftende nuancer. I Florida er temperaturerne nu moderate, og da det er orkansæson er der ikke mange amerikanere her, så hvis du ellers kan leve med risikoen for lidt vind i håret, har du mulighed for at få en rigtig billlig badeferie i efterårsferien her. Tiden er også perfekt til en rejse til Californien, hvor du har mulighed for at køre den klassiske, vestlige rundtur fra San Francisco, over Yosemite, Death Valley, Las Vegas, Hoover Dam, Grand Canyon og Los Angeles - en tur som passer perfekt til 3 ugers forlænget efterårsferie, med mulighed for at opleve utrolig natur og skinnende storbyer.

>> Se alle rejser til USA her

Storbyferie
Ingen storbyer i Europa eller USA er undtaget fra vores lup, når det kommer til anbefalinger i efterårsferien. I de varme storbyer, som fx. Rom og Barcelona, er temperaturen nu faldet til et niveau, som både giver dig mulighed for korte ærmer, og 30.000 skridt på skridttælleren. I året-rundt destinationer som fx. London, New York, Paris og San Francisco er det mellemsæson, så priserne er billige på overnatning, og der er god plads, selv ved de største turistattraktioner. Har du store børn, eller skal det være en kærlighedsferie for to, så er storbyferien en sikker vinder, uanset om det er for en forlænget weekend, en uge, eller måske 10 dage.

>> Læs alt om storbyrejser her

Brug efterårsferien til at komme ud og se verden med lidt mindre trængsel, til lidt lavere priser og med lidt mere tålelige temperaturer. Brug søgemaskinen her på siden til at sammensætte en rejse i uge 42 med fleksibel rejselængde, hvor du flyver med rutefly til fjerne destinationer og nyder nogle ekstra dages fri inden de mørke måneder indfinder sig.

>> Se også rejsemål i påskeferien
>> Se også rejdemål i juleferien

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér