Rejser til Bastia

Den korsikanske perle, Bastia, beliggende på den nordøstlige del af Korsika, er den næststørste by på Korsika med over 43.000 indbyggere og udgør samtidig hovedstaden i Bagnaja-regionen. Byen er kendt for at rumme den næststørste passagerhavn i Frankrig, efter Calais, for dens rige vine og mange historiske skatte, og for dens små befæstninger og hyggelige havneområder, der gør den til et perfekt udgangspunkt for en ferie på Korsika og for udflugter til andre dele af øen.

Velkommen til Korsika med Hideaways, vi er specialister i rejser til Bastia hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Livlighed og autencitet

På grund af sin vigtige rolle som passagerhavn på Korsika formår byen, i modsætning til mange andre ø-samfund, at bevare sin livlighed hele året rundt. Samtidig har den formået at bevare sin autentiske korsikanske karakter og undgået at sælge for meget ud af sin sjæl for at behage de mange turister, der besøger byen. Bagsiden af medaljen er en af de største arbejdsløshedsprocenter i Frankrig.

Terra Vecchia og Terra Nova

Byens historiske kerne er opdelt i to forskellige kvarterer: Terra Vecchia, der omgiver den lille, originale havn; og Terra Nova, som består af et citadel ovenfor. Navnene forvirrrer mere end de opklarer, idet fæstningen i Terra Nova ("Nyt land") faktisk er meget ældre (fra det 15. århundrede) end Terra Vecchia ("Gammelt land"), som engang bestod af en lille fiskerby, men som nu består af snoede gyder, nogle boligblokke og nogle fine kirker.

Oplevelser og seværdigheder

Blandt byens største seværdigheder er Palais des Gouverneurs - Guvernørernes palads - der er et palads og et citadel fra det 14. århundrede, som engang husede de genovesiske guvernører, men som i dag huser det kommunale museum (som tidligere var Korsikas etnologimuseum). Med sit gamle fæstningstårn og et klokketårn (campanile) har paladset/citadelet våget over bydelen Terra Nova og byens gamle havn i århundreder. 

I dag våger citadelet mest over de mange besøgende på museet, der blev indviet i 2010, og hvor du kan opleve spændende historiske samlinger, som omkredser fire store temaer: byens grundlæggelse og vækst, byens magtcentrum, byen som kulturelt centrum og guvernørernes palads. 

En anden af byens emblematiske bygninger er kirken Église Saint-Jean-Baptiste de Bastia med udsigt over den gamle havn. Kirken blev bygget i 1583, men er blevet renoveret mange gange gennem tiderne. Den har dog stadig bevaret sin høje klassiske facade, der godt nok stort set er skjult af nabobygninger, og et smukt barokt interiør fra det 18. århundrede. Bygningen blev klassificeret som nationalt historisk monument i år 2000.

Sol og strand

Bastia har kun én stor sandstrand, Plage de l´Arinella; til gengæld er det en lang og sikker sandstrand med klart og varmt vand, som er et godt sted at bade for børn og uøvede svømmere.

Du skal medbringe din egen parasol, hvis du vil have skygge, og det er en god ide at tage noget mad med, hvis du er der hele dagen, men stranden har en en legeplads for børn og en række vandsports-aktiviteter, samt nogle caféer, hvor du kan købe forfriskninger.  Der er desuden masser af gratis parkeringsplads, hvilket gør det let at komme fra Bastia bys centrum, der kun ligger et par minutters kørsel væk.

 

Læs mere om Bastia

Rejsemål i Korsika

Find rejsen til Korsika her

Populært i Korsika

Frankrig, Korsika, Ile Rousse
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Afstand til havet: ca. 50 m
  • Pool
Frankrig, Korsika, Calvi
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Korsika, Porto-Vecchio
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér