Rejser til Calvi

 

Rejsemål i Korsika

Find rejsen til Korsika her

Inspiration og fakta

Jeg har her samlet nogle lidt informationer om Calvi, som kan tjene som inspiration til din ferie på Korsika. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Columbus fødeby?

Kystbyen Calvi på det nordvestlige hjørne af Korsika, er en moderne ferieby med en lang og begivenhedsrig historie. Lokalt insisterer man på, at det var her, at Christoffer Columbus blev født. Du kan sågar se det, der eftersigende er ruinerne af den berømte opdagelsesrejsendes fødehjem. De fleste historikere mener dog, at Columbus blev født i Genova i Italien. Man ved det dog ikke med sikkerhed, da Columbus var selv med til at lægge et røgslør ud over sin fortid. Mere sikkert er det, at det var i et slag ud for Calvi den 12. juli 1794, at den britiske admiral Lord Nelson mistede synet på det højre øje. 

I dag kan du stadig fornemme byens lange historie, når du slentrer en tur rundt i den gamle kerne. Følge eventuelt de smalle, brostensbelagte gader op til citadellet fra middelalderen for at nyde udsigten ud over byen, havnen og bugten. Hold udkig efter den mindeplade, som markerer Christoffer Columbus hus. Huset blev ødelagt under Nelsons bombardement af fæstningen.

I dag tiltrækker citadellet og resten af den charmerende gamle bydel mange besøgende i sommerhøjsæsonen. Byens næsten 5 kilometer lange, familievenlige strand, Plage de Calvi, er dog en lige så stor attraktion. Når du ikke bader i det klare vand, kan du ligge i det fine sand og nyde en flot udsigt til citadellet.  

Restauranter og indkøb

Nede for citadellets høje mure ligger lystbådehavnen. Langs denne finder du talrige restauranter og brasserie side om side, hvor du kan sidde ude og nyde det lune vejr samt udsigten til de vuggende lystbåde for foden af det imponerende fæstningsværk. Der ligger dog også adskillige spisesteder længere inde i byen, hvor det i højsæsonen ofte er lidt lettere at få plads.

Alt hvad du kan ønske dig af daglige fornødenheder, og hvis du bor med selvforplejning, kan du få i byens supermarkeder. Her finder du således som regel et godt udvalg af blandt andet friske grøntsager, oste og smagfulde kødpølser. Inde i de smalle gader et kort stykke havnen, er der også et livligt forretningsliv med en skøn blanding af souvenirbutikker, delikatesseforretninger og spisesteder. 

Transport

Calvi lufthavn ligger bare 10 minutters kørsel fra byen. Dette er dog en lille lufthavn, som kun har et begrænset antal forbindelser til resten af Europa i sommersæsonen. Du har derfor som regel bedre chancer for at finde en passende flyforbindelse til Ajaccio eller Bastia lufthavn, som er større. Uanset hvilken lufthavn du vælger, bør du leje en bil til ferien. Den offentlige transport på Korsika lader en del tilbage at ønsker, så en lejebil er som regel den nemmeste (og ofte eneste måde) at besøge øens mest interessante seværdigheder og strande.

Medmindre du bor uden for byen, kan du dog for det meste godt lade bilen stå, når du skal rundt i selve Calvi. De fleste butikker, restauranter osv. ligger således inden for et ret begrænset område.

Populært i Korsika

Sofitel Golfe d'Ajaccio Thalassa Sea & SPA
Frankrig, Korsika, Porticcio
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool
Villas Mandarine
Frankrig, Korsika, Calvi
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool
Hotel Marinca
Frankrig, Korsika, Propriano
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér