Rejser til Aurillac

Aurillac er hovedby og knudepunkt for det landlige departement Cantal, som ligger i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Byens historie strækker sig formentlig helt tilbage til romertiden, men officielt var det Géraud d'Aurillac, som grundlagde den i år 898. Han havde få år før etableret et Benediktinerkloster i nærheden, som senere blev opkaldt efter ham. I dag er man i byen stolte af, at det var Saint-Géraud klosteret, at Frankrigs første pave (Pave Sylvester 2.) studerede. 

Særligt i den gamle bymidte med den snævre og snørklede gader, fornemmer du tydeligt, at Aurillac er en by med over 1.000 års historie på bagen. Her kan du således nemt få mange timer til at gå med blot at slentre rundt, mens du beundrer de gamle bygninger og eventuelt kigger indenfor i nogle af de mange små boutiques. 

Velkommen til lLnguedoc Roussillon med Hideaways, vi er specialister i rejser til Aurillac og andre rejsemål i Frankring hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Rig på historie og kultur

Vil du lære mere om byen og områdets historie, kan det varmt anbefales at besøge Château St-Étienne, som troner over byen og huser Vulkanmuseet, eller Museet for kunst og arkæologi. Læg også vejen forbi klosteret. Hvis du er heldig, kan du opleve en koncert i den imponerende bygning. Rejser du til Aurillac i august, kan du og opleve en mere moderne form for underholdning ved International Street Theatre Festival, som har været en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed siden 1986. Festivalen tiltrækker omkring 100.000 tilskuere, som kommer for at se de cirka 500 teatergrupper, der normalt optræder rundt om i byens gader i løbet af festivalens fire dage.

Selvom der i byens gamle hjerte næsten hersker en landsbystemning i de smalle gader og på de små torve, har Aurillac omkring 26.000 indbyggere. Selvom byen ikke er specielt turistet, er der derfor et godt grundlag for de mange spisesteder i centrum. Ligeledes finder du nok kiosker, supermarkeder og specialforretninger til at dække de fleste behov, der kan opstå i løbet af ferien.

Vil du have et souvenir med hjem fra Aurillac, skal det måske være en paraply. Byen er nemlig kendt for produktionen af paraplyer af høj kvalitet, der eksporteres til hele verden. Holder du af ost, bør du også købe de lokale specialiteter Fourme og Bleu d’Auvergne.

Storslået natur og ægte landsbyliv

Du bør afsætte god tid til at udforske byens egen seværdigheder, markeder og restaurantliv. Aurillac, som ligger smukt omgivet af grønne bakker ved Jordanne-floden, giver dig dog også et godt udgangspunkt for spændende udflugter. 

Kør for eksempel en tur, hvor du følger Route des Crêtes, som begynder i Aurillac og slynger sig frem mod Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne - Frankrigs største regionale naturpark. Undervejs er der adskille steder at holde ind for at nyde landskabet eller eventuelt gå en tur. Det er i den store naturpark, at du blandt andet kan opleve den pyramideformet, udslukte vulkan Puy Mary. Den er klassificeret som et "Grand site de France" og tiltrækker naturelskere fra nær og fjern.

I tillæg til de storslåede landskaber rummer den store naturpark også talrige charmerende landbyer, hvor du kan opleve regionens autentiske kulturarv, herunder chancen for at udforske det lokale køkkens traditionelle retter.

Læs mere om Aurillac

Rejsemål i Languedoc-Roussillon

Find rejsen til Languedoc-Roussillon her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér