Rejser til Perpignan

En rejse til Perpignan byder på lidt af det hele: Her kan du opleve Middelhavets mange glæder, Pyrenæernes storslåede bjerglandskaber, et væld af spændende kulturelle og historiske seværdigheder, det milde og behagelige sydfranske klima og den berømte franske gastronomi på én gang.

Ideel beliggenhed

At det forholder sig således, skyldes ikke mindst Perpignans ideelle beliggenhed ved Tet-floden i den centrale sydlige del af Frankrig kun 8 kilometer fra Middelhavet og kun omkring 30 kilometer fra grænsen til Spanien.

Byen er hovedstaden i departementet Pyrénées-Orientales i regionen Occitanie (tidligere Languedoc-Rousillon og Midi-Pyrénées) og har omkring 120.000 indbyggere, hvilket dels betyder, at du har adgang til stort set alle de faciliteter, butikker, markeder, restauranter og barer, der hører en større by til, samtidig med, at du på kort tid kan komme ud og opleve Middelhavet, Pyrenæerne og andre store naturseværdigheder i det sydfranske.

Hvis du ikke synes, at dette er nok, kan du overveje at tage på en dagsudflugt til Spanien på den anden side af Pyrenæerne og opleve lidt af Katalonien og måske tage en halv dag i metropolen Barcelona.

Centrum for produktion af vin og frugter

Perpignan er desuden et knudepunkt for produktion og distribution af vine, frugter og grøntsager, der dyrkes i det frodige bagland; og du kan derfor forvente et højt gastronomisk niveau i byen med masser af gode råvarer i maden og fine sydfranske vine. 

Oplevelser og seværdigheder

Selv om de største seværdigheder på en ferie i Perpignan ligger uden for byens grænser, er der stadig nogle interessante historiske seværdigheder i selve byen.

Oplev f.eks. byens katedral, Basilique-Cathédrale de Saint-Jean-Baptiste de Perpignan, der blev påbegyndt i 1324, men først stod færdig i 1509; paladset Palais des Rois de Majorque fra 1200-tallet, der skuer ud over byen fra det højtbeliggende citadel; eller de gamle bymure, der blev ødelagt i 1904 for at imødekomme byudvikling, men som stadig lever i skikkelse af den lille fæstning, Le Castillet, fra det 14. århundrede, som først blev brugt som byens hovedindgang og siden blev indrettet som fængsel indtil slutningen af 1800-tallet. 

Udflugtsmuligheder

Med sin ideelle beliggenhed kun 8 kilometer fra Middelhavet og 30 kilometer fra grænsen til Spanien har Perpignan et væld aaf fantastiske udflugtsmuligheder. 

Du kan f.eks. vælge at tage på en endagstur til smukke og charmerende Montepellier, der kun ligger omkring en times og 45 minutters kørsel fra byen; eller Pyrenæerne, der lokker med nogle af de mest storslåede og smukkeste bjerglandskaber i Europa; eller en dagstur til Katalonien og den berømte spanske metropol, Barcelona, der ligger omkring 3 timers kørsel fra Perpignan. Du kan også vælge at tage på en dagsudflugt til farverige Toulouse, der ligger omkring 2 timers kørsel væk eller en af de mange store naturparker, der ligger inden for overskuelig afstand af byen.

Transport

Veje

Motorvejen A9 forbinder Perpignan med blandt andre storbyerne Barcelona og Montpellier.

Tog

Perpignan har en jernbanestation, Gare de Perpignan, som byder på forbindelser til Paris, Barcelona, Toulouse og flere regionale destinationer. Banegården er berømt efter, at Salvador Dalí proklamerede, at den var "Universets centrum" efter at have oplevet en vision om kosmogonisk ekstase dér i 1963. 

Lufthavn

Den nærmeste lufthavn er Perpignan-Rivesaltes Lufthavn, som er en lille, international lufthavn.

 

 

Læs mere om Perpignan

Rejsemål i Languedoc-Roussillon

Find rejsen til Languedoc-Roussillon her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér