Rejser til Aups

Aups ligger i 505 meters højde ca. 60 km fra havet. Denne lille by, som er berømt for sin gastronomi ligger i regionalparken Verdon, der er kendetegnet af et imponerende landskab, der lægger op til fysisk udfoldelse i form af vandring, klatring, canyoning, rafting osv.

En ganske særlig by

Aups er en typisk provencalsk landsby rig på historie, gamle traditioner og karakteristiske markeder, som byens ca. 2000 indbyggere gør en dyd ud af at værne omkring. I byen kan man derfor også finde håndværkere og kunstnere (billedhuggere, malere osv.), der dyrker autenticiteten og respekten for traditionerne, hvilket afspejles i deres værker i butikker og gallerier, som man finder i de smalle stræder.

Seværdigheder

I Aups kan man beundre den smukke kirke Collegiale Saint Pancrace fra det 15. århundrede, et tårn fra det 16. århundrede med kampanile og ur og også rester fra den gamle bymur og -port, som skulle stamme tilbage fra det 12. århundrede. På museet Simon Segal udstilles der hvert år 280 malerier, og om sommeren finder man særudstillinger af malerier og skulpturer. I et hjørne af museet finder man et yderligere et lille museum, dedikeret til partisanerne, der under anden verdenskrig opererede i området.

Gastronomi

Sætter man pris på at spise genuint, er Aups lige stedet! En af byens største delikatesser er den sorte trøffel, også kaldt den sorte diamant. Hvert år i januar måned afholdes en trøffeldag med et marked, der byder på forskellige stande der formidler alt, hvad man bør vide om den sorte diamant. Her laves også hundevæddeløb og på byens restauranter serveres trøflen i forskellige afskygninger. Ud over trøflen dyrkes der i området olivenolie, honning, forskellige gedeoste, økologiske grønsager samt vin.

Aktiviteter og butikker

Aups og dens region byder på et væld af muligheder for fysisk udfoldelse. Her kan man fx dyrke canyoning, rafting, trekking, tennis og tage på guidede udflugter på cykel. Selvom Aups er en mindre landsby, finder man alligevel købmand med de mest basale dagligvarer, forskellige restauranter og barer, men også læge og apotek. Hver onsdag og lørdag morgen finder man desuden på byens hovedplads et karakteristisk marked.

Læs mere om Aups

Rejsemål i Provence

Find rejsen til Provence her

Populært i Provence

Frankrig, Provence, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence, Saint-Tropez
  • Nærmeste lufthavn: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér