Der er smukt og dejligt på den franske riviera, ikke mindst i de karakter-fyldte byer som Nice og Cannes. Det er dog ikke altid, at her er lige god plads, for der er mange andre, som også har fundet vejen til det lille stykke af paradis ved kysten. Hvor dælen skal man så lige gå hen, hvis man ønsker lidt mere ro og fred - og stadig være i autentiske, sydfranske omgivelser lidt på afstand af de lange strandpromenader med palmer og caféer?

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Det spørgsmål stillede jeg min franske veninde i Nice, der sendte mig 13 km op i baglandet, og sådan endte jeg op hos det skønne hotel, Château Le Cagnard. Hotellet ligger midt i den gamle middelalderlandsby, Haut de Cagnes. Jeg kendte ikke på forhånd til denne perle af en landsby før mit besøg, men jeg skulle blive positiv overrasket. Her emmer af ro og fred - en typisk, sydfransk landsby med små gader og pladser, panoramaudsigt over Middelhavet og et koldt glas rosévin i skyggen. En sand oase – og så alligevel så tæt på den livlige, franske riviera.

Hotellet ejes og drives en sød, svensk pige, Frida Ivarsson. Jeg misunder hende nu lidt! Tænk engang et eventyr og en udfordring det må være at have sit eget hotel midt i crème de la crème – og så slipper hun endda for det skandinaviske vejr, som vi nok kan blive enige om ikke altid arter sig efter vores ønsker.

Hotellets standard og beliggenhed er i sin egen liga – midt på toppen af bjerget, midt i den gamle middelalderlandsby Haut de Cagnes med vue over bugten og det azurblå Middelhav.
Her er smukt, luksuriøst og du fornemmer straks det skandinaviske touch i indretningen af hele hotellet og værelse for værelse – alt i en personlig boutique-stil, som jeg selv holder så meget af. Der er ikke to detaljer eller værelser, der er ens og som et ekstra plus vil Frida og hendes team gøre deres til, at du føler der hjemme fra første færd.

Vi er jo som sagt midt i landsbyen Haut de Cagnes, så swimmingpool og gårdhave er der ikke plads til – det vil næsten også ødelægge den autentiske stemning (til gengæld har du strandene indenfor 3 km). Der er også et antal begrænsede parkeringspladser foran hotellet – 4 stk. for at være helt nøjagtig. Er disse optaget, skal du bare køre til den offentlige parkringsplads, le Planastel, som ligger ca. 3-5 minutter fra hotellet. Du kan også køre til hotellet og aflevere din bagage og så tage den store parkeringsplads, Ste Luce, i byen Gagnes sur Mer. Det er for foden af bakken og det tager ca. 15 minutter til fods.

Inde i landsbyen er her små, snævre gader – eller ca. 1,8 m brede, så hvis du har en stor og bred bil, så ville jeg nok parkere bilen for foden af landsbyen for at undgå at ”suge maven” alt for meget ind. Til gengæld belønnes du herinde i byen med en oase, skæve stenhuse, farverige blomsterkasser og smukke pladser med fontæner, og derfor er her altså ikke meget plads til en fuldvoksen, skandinavisk Volvo.

Aktiviteter og faciliteter på Le Cagnard

 • Restaurant med panoramaudsigt
 • En bar – og sikkert også med alt godt fra vinkælderen
 • Udenfor hoveddøren har du bjerglandsbyen, Haut de Cagnes

Godt at vide om Hotel Château Le Cagnard

Du skal unde dig selv et besøg ved det imponerende fæstningsanlæg som nu er museum, Château-Musée Grimaldi, som gir’ dig en god idé om Grimaldi-familiens æra og historie. Vi er jo på den franske riviera, midt i smørhullet, tæt på det hele - så jeg ville nu også tage en smuttur til den gamle bydel i Nice og en slentretur på den berømte strandpromenade, Promenade des Anglais. Ej at forglemme et besøg til den smukke by Antibes med gader fulde af stemning og lokale restauranter, et dejligt havnemiljø, historiske kirker og det hyggelige Picasso-museum. Ta' eventuelt kystvejen fra Cagnes sur Mer til Antibes – det er én af mine favoritruter på disse kanter.

Derfor rejser vi gerne hertil igen

Jeg indrømmer blankt, et jeg er meget forelsket i denne type af landsbyer, som ligger som perler på en snor i Provence, men dog lidt svære at finde på den franske riviera, og derfor bliver jeg ekstra glad, for jeg præsenteres for en ny. Hos Frida kan jeg let kombinere ferien den trendy riviera med det autentiske landsbyliv! Hos Frida er der ikke fyldt med moderne faciliteter, store swimmingpools, shopping eller støjende natklubber, her er til gengæld en smagsprøve af det ægte Provence! En sand oase ”et stenkast” (underdrivelse fremmer forståelsen) Nice, Antibes og mit elskede Middelhav.

Læs mere om Château Le Cagnard

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
489 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Haut de Cagnes – 50 m
 • Indkøb og restauranter ved Cagnes sur Mer – 600 m
 • Nærmeste strand ved Cagnes sur Mer – 3 km
 • Nice lufthavn – 9 km
 • Metropolen Nice, der altid er et besøg værd (igen og igen) – 13 km
 • Besøg museer som for eksempel Chagall, MAMAC og Matisse
 • Cannes er mere end blot en kulisse under filmfestivalen - 24 km
 • Har du lejebil er Saint-Tropez perfekt til en "tur i det blå" - 102 km
 • Besøg den gamle middelalderby i baglandet, Vence - 8,5 km
 • Antibes, den 3. største by langs Côte d'Azur - 13 km

Værelser

Hotellet, der ligger inde i landsbyen, hvor alle huse er bygget som traditionelle stenhuse, findes der ikke to af de 26 værelser, som er ens af indretning eller størrelse. Spørger du mig, så er det blot et ekstra krydderi under opholdet, for stemningen bliver nu engang mere hjemlig, når indretningen er bestemt ud fra husets oprindelse.

Alle indrettet i en personlig, lys og smagfuld stil á la Sydfrankrig med flotte trægulve eller smukke fliser. Hele hotellet ligger jo i rustikke omgivelser, og værelserne harmonerer med ”verdenen udenfor”. Der er stil og stemning over hele hotellet, og jeg forstår godt, hvorfor hotellet for nyligt (og velfortjent) har vundet prisen i kategorien; ”Boutique Hotel Award Classic Elegance”.

Receptionen, baren og restauranten (med herlighedsværdien i top) ligger i hovedhuset, ligesom en del af værelserne også ligger her. Der er også et par værelser på den anden siden af vejen, ja d.v.s. ”vej og vej” er nok så meget sagt...det er nu mere en smal gyde som du ser for dig i Sydfrankrig. Hotellet er fordelt ud over flere bygninger, men alle sammenhørende.

 

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Château Le Cagnard:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

54 Rue Sous Barri, Haut De Cagnes
06800 Cagnes-sur-Mer

Koordinater

Latitude: 43.6665
Longitude: 7.1447

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 21 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 104 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi