Som nævnt tidligere har jeg kørt rigtig mange kilometer rundt i Provence, og én af mine absolut favoritstrækninger er på motorvejen A52, som tager dig fra Aix en Provence gennem bjergene og vinmarkerne i det smukke Var-område og hele vejen frem til det smukke azurblå Middelhav. Man har på fornemmelsen, at man næsten kører direkte fra motorvejen ud i havet ved den berømte kystby Cassis. Målet for dagens tur er Grand Hotel Les Lecques.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Var-området er klart mit favoritsted i Provence og i top 3 når vi taler om rejsemål i Frankrig. Her finder du alt det, som i mine øjne er typisk provencalsk: idyllisk beliggende landsbyer klemt inde mellem bjergene og Middelhavet, olivenlunde, hyggelige torve og pladser, restauranter á la France, mandeltræer og ej at forglemme veltrimmede vinmarker, så langt øjet rækker!

Nå, tilbage til bilen og my way - A52. Du skal fortsætte lidt endnu - bare sådan ca. 15 min. Nyd udsigten, mens du kører og se til højre mod havet, hvor du kan skimte byen, la Ciotat. Og ”voila”, så lander du i den typisk, provencalske by, Saint Cyr sur Mer. Hotellet ligger faktisk i nabobyen, les Lecques, som er en typisk badeby – roligt i ydersæsonen og velbesøgt i højsæsonen.

Tilbagetrukket og i en passende afstand fra strandmekkaet ligger villaen på en forhøjning med panoramaudsigt til Middelhavet i en park på intet mindre end 3 hektarer. Villaen er omdannet til hotel, som ejes og drives med kyndig hånd af familien Parent. Når du træder ind i den store lobby med salonbar og piano er ’elegance light’ nok den tanke, der falder dig først ind. En slags rejse i tiden og jeg forstår godt, hvorfor denne del af Provence og nabolandsbyerne som Bandol, Cassis og Sanary-sur-Mer var så populære i kunstnermiljøet i sin tid.

Grand Hotel Les Lecques største plus er dens beliggenhed. Der er ca. 100-200 meter til stranden. Men i den store park er der nu også nok at tage sig til ved med den relativt store swimmingpool, 2 stk. tennisbaner og en petanquebane. Men ude på den anden side af porten kan du krydse den lille vej, så venter Middelhavet og sikkert også et køligt glas rosévin på strandpromenaden – derfor er beliggenheden så populær, for roen finder du på hotellet, men lige på den anden side af parken er der liv og leben, som du kan nyde efter ønske og behov.

Aktiviteter og faciliteter

 • Spiller du klaver? Hvis ja, så er der i lobbyen også et piano, som bruges ved særlige lejligheder
 • Imponerende terrasse med panoramaudsigt og restaurant ”Le Parc” med velassorteret vinkort.
 • Hyggelig bar og restaurant ”La Pinède” (åben fra juni) ved swimmingpoolen 
 • 2 tennisbaner og 1 pétanquebane
 • Gratis parkering 
 • Udendørs swimmingpool med solstole og parasoller

Godt at vide om Grand Hotel Les Lecques

Det eneste, du skal være opmærksom på er, at du nok kommer hjem lidt tungere på vægtskålen, end da du tog afsted - nu er du ”advaret”: ) Selvom den gamle villa har mange år på bagen og kan virke en smule old fashion med patina i kanten, så er de helt med på noderne hvad angår menukortet, som består af moderne, franske klassikere.

Derfor kommer vi gerne igen

Som jeg skrev i starten, så ligger Grand Hotel Les Lecques i mit yndlingsområde i Provence. Klemt inde mellem Middelhavet, bjergene og vinmarkerne i en stor park fyldt med pinjetræer og palmer!
Kommer du ned til Grand Hotel Les Lecques, SKAL du altså besøge kystbyen, Cassis. Her finder du den berømte kyststrækning der går fra Marseille til Cassis, også kaldet Les Calangues de Cassis. Der er daglige afgange med bådene, og sådan en sejltur skal du unde dig selv og opleve noget at den smukkeste natur i Provence. Kør også lige en smuttur til nabobyen, Sanary sur Mer. Her er det traditionelt udendørsmarked ved den hyggelige havnefront hver onsdag (og husk kontanter og en stor indkøbskurv, for her finder du alt det bedste fra Provence).

Læs mere om Grand Hotel Les Lecques

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
621 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Hyggelige Les Lecques: ca. 40 m
 • Pragtfulde Bandol: ca. 11 km
 • Den vidunderlige kystby, Cassis: ca. 19 km
 • La Seyne sur Mer: ca. 25 km
 • Hyeres: ca. 48 km
 • Marseille Lufthavn: ca. 65 km (1h 0m)
 • Nice Lufthavn: ca. 170 km (1h 50m)
 • Beziers Lufthavn: ca. 268 km (2h 40m)

Værelser

Her findes i alt 60 værelser, hvor du kan vælge mellem to kategorier; med eller uden havudsigt. Begge typer har balkon eller terrasse.

Deluxe-værelserne har balkon med udsigt til havet. Værelserne er indrettet med gulvtæppe, lidt nipsting og malerier, tunge gardiner og et typisk belle époque-badeværelse med sjove, farvestrålende fliser af ældre oprindelse.

Standardværelserne er dog i en helt anderledes stil. De har balkon med udsigt til haven. Det er knap så imponerende som udsigten til havet, men dermed ikke sagt, at udsigten til haven fejler noget. Disse værelser er blevet renoveret for nyligt og er alle holdt i en moderne stil med trægulv, moderne badeværelse og minimalistisk stil. Det total modsatte af den mere tunge ”barok”-stil som i deluxe-værelserne.

Det hele er et spørgsmål om smag, og jeg må indrømme, at jeg er meget i tvivl om, hvilken type af værelse, som jeg selv vil foretrække: Udsigten til havet fra deluxe-værelserne er helt i top, men jeg finder nu personligt stilen lidt malplaceret her i Provences sol og varme. De nyrenoverede standardværelser er efter min mening mere attraktive (undtagen udsigten) og jeg kan nu bare godt lide trægulv, når man kommer ’slæbende’ hjem med sand under fødderne efter en dag ved stranden.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Grand Hotel Les Lecques:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

24, Avenue du Port
83270 Bandol

Koordinater

Latitude: 43.1803
Longitude: 5.6874

Grand Hotel Les Lecques er ikke tilgængelig i øjeblikket

Grand Hotel Les Lecques er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Frankrig, Provence, Saint-Tropez
 • Nærmeste lufthavn: 119 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi