Rejser til Grasse

Grasse er ensbetydende med parfume! Byen er højt beliggende (ca. 350 m.o.h.) i det smukke og frodige, blomstrende bagland, ca. 45 km vest for Nice og ca. 20 km bag Cannes omgivet af beskyttende bjerge, der bidrager til et yderst mildt klima. 

Velkommen til dette område af Frankrig med Hideaways, vi er specialister i rejser til Grasse og andre rejsemål i Provence hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Bestil din rejse til Grasse som en samlet pakke inkl. hotelophold, flyrejse og lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Frankrig så kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Hideaways. Ligesom på andre destinationer tilbyder vi på alle rejser til Provence valgfri afrejsedato og rejselængde og du kan flyve direkte til Nice som er nærmeste lufthavn når du skal bo i Grasse. Vi tilbyder bla. afrejser fra København, Billund, Aalborg og Hamborg lufthavn, og du finder flere informationer om ruter, priser osv. i søgemaskinen. 

Parfume

At Grasse er ensbetydende med parfume skyldes først og fremmest, at byen er omgivet af blomstrende marker, hvor der blandt andet vokser roser, jasmin og lavendel. På markerne høste man ’duftene’, og byen er således blevet centrum for fremstilling af råvaren bag de forfinede parfumer, som man sidenhen køber i Paris… I Grasse laves 2/3 af Frankrigs parfumeekstrakter og parfumeessenser, og de går verden rundt. Derfor ligger flere af de største fabrikker og producenter i byen, så som Fragonard, Molinard og Galimard, der kan besøges. Byen huser naturligvis også et parfumemuseum! Parfumeindustrien i Grasse har været konstant siden 1800-tallet, og byen tiltrækker stadig de såkaldte Les Nez (næserne), der kommer for at lære at identificere de mere end 2.000 enkelte dufte, der findes i parfume-regi. Der er rigeligt at tage fat på i Grasse.

Familien Fragonard i Grasse

Familien Fragonard er mere end bare parfume i Grasse. Flere grene af familien har museer i byen, således kan man besøge Musée Fragonard, der er et kunstmuseum med værker af bysbørnene J.H. Fragonard og sønnen Evariste. De er begge født i byen og meget anerkendte i hele Frankrig, hvorfor man også finder deres værker på Louvre i Paris. Men kan selvfølgelig også tage på Musée de la Parfumerie Fragonard, der åbnede i 1921, og se hvorledes man i gamle dage fremstillede parfume, og hvad man skal bruge for at fremstille disse.

Grasse by i dag

Grasse har en ældre bydel; Vielle ville, som er et middelalderligt centrum med snævre gader, trappeforløb, små pladser og fyldt med spændende butikker. Byen er interessant nok ikke overspækket med souvenirbutikker, hvilket nogle vil finde befriende. Til gengæld rummer den en del museer, bl.a Musée d’Art et d’Histoire de Provence, hvor man kan følge regionens historie, lære om dens traditioner og få indblik i dens kunst. Og så er der Musée International de la Parfumerie, hvor man kan betragte hele processen omkring parfumefremstilling. Katedralen i byen regnes dog også for at være blandt de mere spektakulære seværdigheder i Grasse. Katedralen er dedikeret til Notre Dame du Puy og grundlagt i ellevehundredtallet. Indvendigt ses tre kunstværker af Rubens og et af den lokale kunstner-Fragonard: Jean-Honoré Fragonard.

Jasminfestival

Hvert år i begyndelsen af august afholdes en festival i byen: Fête du Jasmin, også kaldet La Jasminade. Og sådan har det været siden 1946. I dag har festivalen udviklet sig og er en stor begivenhed, hvor store jasmin-dekorerede flåder kører gennem byen, og med om bord er unge kvinder i små kostumer, der kaster blomster til folkemængden. Optoget kaldes ’blomster-slaget’, og alle bliver badet af den naturlige parfume fra blomsterne. Under festivalen laves desuden fyrværkeri-shows, der er en del gratis fester i byen, og der spilles musik og fremvises gadekunst.

Læs mere om Grasse

Rejsemål i Provence

Find rejsen til Provence her

Populært i Provence

Hotel Les Roches Rouges
Frankrig, Provence, Saint-Raphael
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool
Le Mas de Chastelas
Frankrig, Provence, Saint-Tropez
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool
Villa Rivoli
Frankrig, Provence, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér