Ih, hvor er her dog dejligt. Det er længe siden, at jeg er kommet så meget ned i gear på så kort tid. I skrivende stund er det lige før, at  jeg helt længes efter at få lov til at komme tilbage til La Vague de Saint Paul Hotel. For her får du en smag af netop det Provence, som vi alle elsker: Herlige madoplevelser (både morgen og aften), frodig vegetation overalt med cypresser og palmer, roligt pool-område og tilhørende bar, gåafstand til historisk bjergby - og som prikken over I'et kan du gøre som de lokale: Nemlig at tage et slag petanque i haven på La Vague - findes der noget, som er mere fransk?

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Fæstnings- og kunstbyen Saint Paul de Vence er et af de steder, jeg besøger hver gang jeg er i det sydlige Frankrig, og jeg mener virkelig hver gang , uden overdrivelse. Enten tager jeg hertil for at vise den frem for familie og venner, eller også er jeg her bare for at slentre rundt og sætte mig på en af terrasserne med en god kop kaffe og nyde livet. Landsbyen er vidunderligt beliggende på et bjerg omgivet af et smukt landskab og med en gammel bymur, der snor sig omkring husene. Det er ikke underligt, at denne middelalder-landsby tiltrækker unge og gamle, og ikke mindst (eller kun) kunstelskere.  I gåafstand (eller meget kort køreafstand) fra Saint Paul de Vence ligger et hotel - og det er et, som ikke er helt som alle andre, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage hertil, for her oser af karakter og stil på sin helt egen måde. Navnet er La Vague de Saint Paul.

Et "kunst"-nerisk hotel, som du sent vil glemme

La Vague de Saint Paul Hotel er et anderledes hotel, og dette er ment på en positiv måde. Du kan nemlig sige, at La Vague (udtales i øvrigt ikke våg'e med blød endelse, men deriomod váge med hårdt G) er en kombination af både hotel og kunstmuseum, for det er umuligt ikke at bemærke al den kunst, der dukker op både inde og ude. Farverige malerier og skulpturer i forskellige former minder dig hele tiden om, at du bor ikke langt fra den meget elskede kunstby Saint Paul de Vence. Og at være omgivet af smukke farver og former gør i al fald mig i godt humør!

Hotellet er formet som en elegant bølge, deraf navnet La Vague, som jeg straks bemærkede, da jeg nærmede mig indgangen, men det blev mere indlysende, da jeg kom ud på den anden side, hvor den smukt vedligeholdte have breder sig ud. Lobbyen er stor og lys med store vinduespartier, og bløde sofaer og designer lænestole lokker indbydende til et hvil for trætte ben. Da jeg kom lidt tidligt til mit møde jeg satte jeg mig ned et øjeblik for at mærke, om møblementet var så behagelig som det så ud - og ja, det bestod testen: )

En cool indrettet bar med barstole og kæmpe sofaer, magasiner og pejs venter på, at du slår dig ned. Baren er en forlængelse af lobbyen, og her er store vinduer fra gulv til loft med skydedøre, der fører ud til den møblerede, udendørs svalegang, hvor du naturligvis også kan nyde din drink. 

Et velbekomme med velbehag

Provence er lig med mad. Kort og godt. Her er så mange smagsnuancer, at der er plads til utallige ferier, inden at du på noget tidspunkt føler, at du kommer igennem regionens  store menukort af fristelser. Lidt på samme måde har jeg det faktisk med La Vague de Saint Paul. For det hører normalt til sjældenhederne, at jeg har lyst til at spise (igen og igen) i en hotelrestaurant, da det ikke altid er her, at den bedste mad ud fra min vurdering serveres. Men på La Vague de Saint Paul er det noget andet (Restauranten hedder i øvrigt Au Jardin de La Vague, altså haven tilhørende La Vague)... Her vil jeg til hver en tid glæde mig til at sætte mig til rette uden for på den overdækkede terrasse og lade mig servicere med et smil, provencalske vine og en menu, der vil få dine tænder til at løbe i vand.  

En 3-retters menu koster ca. EUR 39 pr. person, og efter mine smagsløg at vurdere, så er menuen alle pengene værd. Stilen og smagene er en kombination af klassisk frank med japansk fusion, og hvis du  bor her hen over en weekend, så kan du også bestille søndagsbrunch, hvilket er populært for såvel gæster som lokale, der kommer valfartende udefra.

I sæsonen (juni-august som oftest) arrangeres der flere gange om ugen live musik uden for på terrassen, og jeg elsker at spise en god middag og blive 'underholdt' på stille og rolig manér, og mens gutterne spiller alt fra klassiske jams fra 'de gode gamle dage' så kan du ellers bare sidde og nyde en middag, hvor det næsten er umuligt ikke at vrikke lidt med fødderne og synge lidt med samtidig. Til disse arrangementer anbefales det at reservere bord i forvejen. 

La Vague = afslapning el. aktiviteter (næsten) ad libitum

Der er stille og fredeligt her på La Vague, fordi hotellet er beliggende og omgivet af frodige omgivelser. I haven har du masser af siddeplads under oliventræer, hvor du kan slappe af med noget godt fra baren og nyde stilheden. Her i haven vil du også finde den udendørs swimmingpool med liggestole og parasoller, og her kommer du med garanti til at bruge en stor del af din tid. I løbet af sommeren er poolbaren også åben, og her kan du få slukket tørsten og stillet den lille sult (f.eks. med en laksesalat, cæsarsalat, omelet eller andet, og priserne starter fra ca. EUR 12).

Der er så meget at se og gøre i dit nabolag, men synes du ikke du får rørt dig nok på dine ture rundt i byen, så kan du frekventere hotellets lille fitnesscenter eller udfordre dine rejsefæller til et spil tennis (jeg selv spiller ikke så ofte tennis, hvorfor jeg var noget øm i musklerne dagen efter: ). Efterfølgende kan du slappe af i La Vagues lille wellnessafdeling, hvor der er både sauna og jacuzzi. Du kan også bestille forskellige massagebehandlinger, hvis du har lyst til lidt ekstra, og der er endda mulighed for at kunne bestille massagen ude ved poolen, hvor der er et lille, overdækket afsnit.

Du har kun et par kilometer til Saint Paul de Vence, hvor der er flere gode restauranter og udendørsserveringer, men du behøver ikke tage så langt for at spise godt. Her på La Vague, kan du på restaurant Au Jardin de la Vauge, hvor den nye chefkok Akhara Chay tryller i køkkenet, nyde det kreative og originale midelhavskøkken baseret på friske, regionale råvarer. Og da du nu er under sydlige himmelstrøg med et vidunderligt klima og smukke sommernætter, kan du naturligvis indtage din mad under åben himmel. 

Et attraktivt område for de 'frankofile'

Hvis du ved, hvor Antibes ligger og så forestiller dig, at du kører 30 minutter i bil stik nord, så havner du i Saint Paul de Vence og La Vague. Længere er der ikke, og det er det, der gør det så attraktivt for mange. Du bor i et historisk område nær nogle af Rivieraens mest kendte byer som Nice, Antibes og Cannes, hvor pulsen er høj og livlig langs strandpromenaden. Inden for en halv time kan du nå parfumebyen Grasse og på yderligere en time kan du nyde stilheden og udsigterne i Verdon Canyon og derefter spise en god frokost i Castellane, som er en af mine favoritter.

Du kan også tage et smut til Monaco og Menton, og her behøver du ikke lejebilen hele vejen, hvis du vil undgå det. For du kan f.eks. tage bilen ned til Cagnes sur Mer og pakere, og så derfra tage toget mod "de riges klub" i Monaco og måske tage et stop i Menton for at spise frokost? Det vil jeg i hvert fald selv sætte på listen, næste gang at muligheden byder sig for at besøge denne del af Provence.

Godt at vide om La Vague de Saint Paul Hotel

La Vague de Saint Paul Hotel kan fremstå en smule slidt i kanterne, så vi vurderer hotellet til at have 3 gode stjerner i forhold til de officielle 4 stjerner. Adgang til wellness er inkluderet (dog ikke behandlinger, som bestilles og betales på stedet). Alle måltider kan nydes udendørs (og glæd dig til det) så længe vejret tillader det. Her er gratis parkering ”så længe plads haves” men da her ikke er trangt, så er det oftest ikke noget problem at finde plads. Det er en fordel af have en lejebil, for selvom her er masser af attraktioner inden for kort afstand, så er der ikke off. transport lige ved hotellet. Det er der derimod ved Vence de Saint Paul, hvor der går bus ca. 1-2 gange i timen i retning mod Nice, og en busbillet koster ca. EUR 2 pr. person pr. vej. Det er ca. 3 km til Vence de Saint Paul (Der er ikke rigtig fortorv, men i dagslys kan du sagtens gå lands vejen. Det går nedad dertil og meget opad hjemad - mener at der er ca. 12% nivauforskellige nogle af stederne, så du får baller af stål) og ca. 10 km til kysten ved Cagnes sur Mer. Til Nice lufthavn tager det omkring 20 minutter i bil.

 

Læs mere om Hotel La Vague de Saint Paul

Officiel kategori

Hideaways' kategori

7,0 Vores gæsters
bedømmelse
692 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Saint-Paul de Vence – ca. 3 km
 • Indkøb og restauranter ved Cagnes sur Mer – ca. 8 km
 • Nærmeste strand ved Villeneuve-Loubet Plage – ca. 12 km
 • Nice lufthavn – ca. 15 km
 • Metropolen Nice, der altid er et besøg værd (igen og igen) – ca. 21 km
 • Besøg museer som for eksempel Chagall, MAMAC og Matisse
 • Cannes er mere end blot en kulisse under filmfestivalen - ca. 30 km
 • Har du lejebil er Saint-Tropez perfekt til en "tur i det blå" - ca. 97 km
 • Besøg den gamle middelalderby i baglandet, Vence - ca. 6 km
 • Antibes, den 3. største by langs Côte d'Azur - ca. 19 km

Værelser

På La Vague er her i alt 50 værelser i flere forskellige kategorier, der alle er indrettet med et moderne og lyst touch, og her er tre etager med forskellige værelsestyper, der adskilles af stærke faver som æblegrøn, orange og azurblå. De har alle de faciliteter, som du kan ønske dig uden at det på nogle måder bliver overvældende. Selvom ejerne gør alt for at holde hotellet og værelserne helt up to date, så kan der være hjørner hist og her, der kan virke lidt slidt i kanten og her kan virke lidt lydt, men alt fungerer efter hensigten nemlig: At du kan holde en afslappende ferie.

Neden for kan du læse mere om de forskellige værelsestyper:

Dobbeltværelse oh dobbeltværelse (classic) er ca. 18 m2 og næsten alle er beliggende i stueplan

Dobbeltværelse (superior) er ca. 20 m2 og har udsigt over haven

Dobbeltværelse (deluxe) er ca. 20 m2 og har udsigten enten over haven

Familieværelser og juniorsuite er ca. 30-40 m2 og ligger fordelt på forskellige etager

Suiterne er ca. 40 m2 og har udsigt enten over haven, swimmingpoolen el. oliventræerne

Faciliteter på værelserne:

 • Aircondition
 • Satellit-TV
 • WiFi
 • Safetybox
 • Telefon
 • Minibar
 • Badeværelse med bruser/bad og toilet
 • Barneseng er gratis og skal forudbestilles
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel La Vague de Saint Paul:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Chemin des Salettes 45
06570 Saint-Paul-de-Vence

Koordinater

Latitude: 43.7094
Longitude: 7.1043

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Frankrig, Provence, La Seyne sur Mer
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool