Mas de l'Oulivié

marieb I disse tider med Internet, Trip Advisor og alverdens online medier, vil jeg bare endnu en gang have lov til at føle mig en lille smule gammeldags og understrege, at den bedste anbefaling er og bliver den, der går fra ”mund til mund”. Det var sådan, at jeg fandt frem til Isabelle og hendes drøm af et hotel i Provence; Hotel Mas de l’Oulivié. Det havde jeg aldrig selv fundet – det er helt sikkert!

marieb

har besøgt Mas de l'Oulivié

Jeg har en god ven, som bor i den smukke landsby, Mouriès, ca. 10 km fra Hotel Mas de l’Oulivié. Vi var ude at cykle i det område, der også er kendt som Les Alpilles. Her er ideelt at cykle på de små veje, især hvis du begiver dig afsted udenfor den travleste ferietid på året, august. Nå, nok om cykelruter. Les Alpilles er ganske små bjerge eller rettere stenmassiver, der rejser sig majestætisk op midt i den provencalske natur omgivet af vinmarker og mandeltræer. Området kaldes også ’Frankrigs olivenlund’, da det er her, at du finder den største koncentration af oliventræer, og det er også her, du stadig finder olivenmøller, der er velkendt for deres gode olivenolier. Desuden finder du den berømte middelalderlandsby og citadelle, Les Baux de Provence, som ligger på højdedraget med en storslået udsigt ud over det smukke landskab.

Tilbage til min cykeltur, hvor vi ender op hos Isabelle for en snak og et glas velskænket rosévin. Isabelle kommer egentlig fra Paris, men hun besluttede for år tilbage at åbne sit eget hotel her i Provence. Det endte med, at hun købte en olivenlund, og byggede sit drømmehotel midt i dette paradis med udsigt til bjerge, tusindfold oliventræer og så et par vinmarker på nabogrunden! Det er vist nok det, at vi herhjemme kalder ’herlighedsværdi’…

Hvordan skal jeg dog kunne bekrive dette vidunderlige sted? Hele atmosfæren, den provencalske stenbygning (hedder ’mas’ på fransk), den udendørs terrasse, blomster, oliventræer, den store have ved swimmingpoolen – det er en oase i smørhullet af Provence, hvis det altså ikke lige var en olivenlund. Du må tage derned og selv opleve det. Når du så kommer hjem, må du gerne fortælle mig, hvordan du mener, at man bedst beskriver dette sted.

Hvis du ønsker at opleve sand provencalsk ”art de vivre” i blændende naturomgivelser, så sæt et kryds ud for Isabelles 4-stjernede hotel. Jeg kan kun sige det på fransk; ”c’est manifique”.

Aktiviteter og faciliteter 

 • Læn dig godt tilbage og nyd en afslappende (og romantisk) stund foran pejsen
 • Lækker udendørs terrasse med servering morgen og frokost
 • ... der er ikke aftenrestaurant på hotellet, men der ligger flere restauranter i kort køreafstand. 
 • I haven ligger swimmingpoolen, og her vil du med garanti bruge mange af dine feriedage
 • En ferie for 2 kan tilsættes lidt ekstra romantik med massage og skønhedsbehandlinger 
 • Indendørs morgenmadsrestaurant (solen skulle gerne skinne hver dag, så du kan spise ude på terrassen)

Er du mere til det lidt aktive, så prøv lige at tjekke med Isabelle, om hun ikke kan hjælpe dig med cykeludlejning eller nogle snedige steder til en vinsmagning. Det er jeg helt sikker på, at hun kan og gerne vil.

Godt at vide om Hotel Mas de l’Oulivié

Fik jeg nævnt, at det store museum i Arlès, skal du bare besøge – kulturinteresseret eller ej! Her kan du blandt andet se, hvordan og hvilke romerske effekter, som er blevet fundet ved Rhône-floden. Jeg plejer at tage derind om lørdagen, først til det store udendørs marked og så efter en god frokost, ”tvinger” jeg resten af familien på museum bare en times tid, for lidt kulturel skal man da være, når man er på ferie i Provences smørhul.

Derfor kommer vi gerne igen

Mit hjerte er tabt til Provence og har været det i mange år, og derfor vender jeg altid tilbage hertil på ferie, i starten noget, som min familie lige skulle lære at acceptere – for hvorfor besøge det samme områder hvert år? Men selv mine børn har nu forstået, hvorfor jeg synes, at Provence er så unik og en stor oplevelse - ikke mindst hos Isabelle!

Læs mere om Mas de l'Oulivié

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Maussane-les-Alpilles - 4 km
 • Middelalderlandsby og citadelle, les Baux de Provence - 3 km
 • Indkøb, restauranter og olivenoliesmagning, Mouries - 10 km
 • Arlès og det imponerende lørdagsmarked - 15 km
 • Avignon og pavepaladset - 35 km
 • Salon de Provence, Nostradamus by - 32 km
 • Marseille lufthavn - 70 km
 • Montpeillier lufthavn - 100 km
 • Nice lufthavn – 233 km

Værelser

Der findes blot 27 værelser på Mas de l’Oulivié. Alle indrettet forskelligt med Isabelles personlige touch og i typisk provencestil. Her er harmoni over stedet hvor alt er holdt i respekt for de smukke omgivelser og i respekt for den traditionelle, provencalske byggestil med de karakteristiske, hvide sten og de specielle rødbrændte teglsten. Du finder ikke noget, der er masseproduceret, så IKEA (intet ondt ord om kæden) er et fremmedord og findes ikke i Isabellas ordforråd.

Værelserne er ikke store - det må jeg tilstå. Men de er hyggelige, pæne og ’korrekte’ eller ”comme il faut”, som man siger på fransk. Det er først og fremmest hotellets unikke beliggenhed, den autentiske stemning, det lækre pool-område med solstole og panoramaudsigt, duften fra oliventræerne og blomsterne, der samlet bare gør dette sted til ét en mine personlige favoritter i Provence.

I love it! Her er ikke morgenmadsbuffet, men du for i stedet for serveret din morgenmad udenfor på terrassen i skyggen af en klatrerose. Det er jo ikke så tosset. Om sommeren er der mulighed for at spise en let frokost under den blå himmel. Men her er desværre ikke middagsrestaurant på hotellet. Isabelle forklarer mig, at de ikke kan få det til at hænge sammen rent praktisk, men at hun har en liste på velsmagende restauranter i nabolandsbyerne, der ligger ca. 10 minutters kørsel væk. Den liste giver hun selvfølgelig til alle hendes logerende ved ankomsten.

Har du lyst til lidt selvforkælelse, kan du bestille tid til en massage eller en skønhedsbehandling på hotellet. De har ikke en SPA-afdeling, men et dertil indrettet værelse til massage og ansigtsbehandlinger m.m.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Mas de l'Oulivié:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Quartier Les Arcoules Chemin départemental 78 F
13520 Les Baux-de-Provence

Hotellets hjemmeside finder du her.

Koordinater

Latitude: 43.7343
Longitude: 4.7793

Vores vurdering

Vi har verdens bedste job :) For vi rejser ud for at håndplukke hoteller med sjæl og karakter. Derfor har du neden for et hurtigt overblik med ’vores vurdering’ af forskellige ting, som vi selv lægger vægt på, når vi holder ferie. Det er en subjektiv vurdering, og som altid har vi forsøgt at beskrive stedet på den mest ærlige måde, der kan afspejles kort og godt i vores vurdering neden for.

Vurdering af hotellet Fra 1 til 10
Atmosfære 8
Værelsernes standard 8
Value for money 8
Service og faciliteter 8
Helhedsindtryk 8

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Læs mere

Hvorfor Hideaways?

Vi elsker at få feedback fra vores gæster! Tag et kig i "gæstebogen" eller se hvad vores gæster skriver om Hideaways på Trustpilot.

Læs om ferieoplevelser fra vores gæstebog
Se Trustpilot-bedømmelser