Rigtig mange gange har jeg kørt rundt i Provence og én af mine absolut favoritstrækninger går fra Aix en Provence gennem bjerge og vinmarker frem til det azurblå Middelhav, denne gang var mit mål det charmerende Hotel Soleil & Jardin . Undervejs kan du næsten få fornemmelsen af, at du kører i strandkanten – så tæt på ligger havet, især når du passerer forbi ved byen Cassis.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Du skal dog fortsætte lidt endnu - sådan ca. 30 min. Nyd udsigten og lad blikket falde til din højre side, hvor du ser den smukke landsby på bakketoppen, la Cadière d'Azur. Det næste du passerer, er vinmarkerne ved Bandol, og så til sidst lander du i min yndlingsby ved havet i Provence, Sanary sur Mer. En perle klemt inde bag de lave bjerge, vinmarkerne og Middelhavet.

Her har Henriette Saby et dejligt hotel midt i byen. Det er en udpræget ferieby med et stemningsfuldt havneområde, og her finder du stadig de små fiskeboder og traditionelle fiskebåde, der også kaldes les pointus. Her er også, comme il faut, en kirke omkranset af hyggelige gader og et afslappet leben.

Sanary sur Mer afholder hver onsdag marked med et kæmpe udbud indenfor lokale råvarer og traditionelle brugsgenstande. Stranden skal selvfølgelig også nævnes, for alt i alt kan jeg sagtens forstå, hvorfor netop denne by har været så populær blandt især kunstnere. Her er lyst, her er stemning og her er charme – 3 ting som gør, at jeg må komme tilbage igen og igen!

Men lad os vende tilbage til min veninde, Henriette Saby. Hvor tror du, at hun stammer fra? Et sted i Skandinavien måske? Nix, du må tro om igen, for Henriette er pure fransk, en kvinde i sin bedste alder med flair for at drive et hotel med en god service. Det er hendes store passion, og du fornemmer det personlige touch på hendes hotel her i Sanary sur Mer.

Hotel Soleil & Jardin oser bare af hygge med rummelige værelser, udendørs swimmingpool, fælles solterrasse, wellness og indendørs swimmingpool med mere. Som min farmor ville have beskrevet Hotel Soleil & Jardin, ”så er her pænt, rent og ordenligt hos Henriette”. Som prikken over det berømte I, så ligger hendes hotel blot 10 minutter til fods fra bycentrum og den attraktive strand – en kombination, der er svær at finde mange andre steder.

Det er tilladt med lidt selvforkælelse på Hotel Soleil & Jardin, og hvorfor ikke begynde indendørs, hvor du kan hoppe i swimmingpoolen eller afprøve nogle af fristelserne i wellness-området, hvor der er ’adgang forbudt for børn’. Børn er meget velkomne ved swimmingpoolen udenfor – så her er plads til alle slags vandhunde.

Aktiviteter og faciliteter

 • Udendørs swimmingpool med solstole
 • Udendørs terrasse med servering
 • Indendørs swimmingpool og velvære-område
 • Lukket parkeringsplads
 • Har du brug for at sende et online postkort hjem, så kan du frit benytte WiFi i fællesområderne

Godt at vide om Hotel Soleil & Jardin

Hotel Soleil & Jardin har en attraktiv beliggenhed og er nemt at finde, uanset om du kommer fra Nice eller Marseille lufthavn – og så er det i øvrigt en betagende køretur. Apropos kørsel, så er der hver onsdag morgen og formiddag marked, hvor dele af byen er afspærret for lokale handlende og nysgerrige turister. Så husk at sæt et kryds i kalenderen, og husk desuden også, at det bedre at lade bilen stå dette tidsrum, hvis du vil ned i byen.

Der findes ikke noget bedre end at kombinere sejlerlivet og betragte landskabet lidt fra afstand. Fra havnen i Sanary sur Mer afgår der både, hvor der sejles langs den berømte kyststrækning fra Marseille til Cassis, også kaldet Les Calangues de Cassis. Så på med matroshuen og kom afsted for at opleve måske den smukkeste natur i Provence fra havsiden.

Hotellet er en del af familien i Best Western, hvorfor her er en international stemning året rundt. Selvom Hotel Soleil & Jardin ligger inde i byen, er der ikke meget trafik at høre inde på adressen, men skulle du kunne høre en forbipasserende bil af og til, så er der ikke noget at sige til det. Fordelen ved at bo inde i en af Provences hyggelige kystbyer er, at du har nemt ved at finde en restaurant, som passer dine forventningsfulde dansk-franske smagsløg – hos Henriette er der ikke á la carte-restaurant, men derimod morgenmadsrestaurant. Her er et pænt udvalg af brød, cerealer og pålæg, dog ikke hjemmelavet, men til gengæld er et lille udvalg lokalproduceret.

Ønsker du at holde ferie i Sydfrankrig tæt på havet og med lokal kolorit er Hotel Soleil y Jardin det vi kalder en godt "standard-hotel", med omgivelser, som er smukke og charmerende.

Derfor kommer vi gerne igen

Det er bare et dejligt sted! Så let kan det siges. Om du er med eller uden børn, så er Sanary sur Mer et charmerende ferieparadis. Det skal opleves - og så er der næsten garanti for, at du kommer igen (ligesom jeg har fået for vane at gøre). Nyd sol, strand og stemning og gå i fodsporene på den sydfranske ”art de vivre” og glæd dig til en varm modtagelse hos Henriette.

Læs mere om Hotel Soleil & Jardin

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
378 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Sanary-sur-Mer – 500 m
 • Stranden ved Sanary-sur-Mer – 500 m
 • Pittoreske Bandol kendt for dens alt for fristende rosévin – 6 km
 • Toulon med flådebase og spændende historisk centrum – 11 km
 • Cassis og den berømte kyststrækning, Les Calangues de Cassis – 35 km
 • Marseille lufthavn – 80 km
 • Nice lufthavn – 155 km

Værelser

Hotel Soleil & Jardin er for dig, der gerne vil nyde ro og fred i et misundelsesværdigt klima. Her findes et modent publikum, der sætter pris på, at et hotel er hyggeligt, rent og ”ordentligt”. Værelserne er alle ens indrettet med relativt brede dobbeltsenge, lyse farver på væggene, der afbrydes af sengetæppernes stærkere farvekombinationer. Pænt badeværelse og separat toilet.

Her er fladskærms-TV, safetyboks og hårtørrer. Naturligvis er her A/C, og flere af værelserne har balkon. Atl efter hvilket værelser, der bliver dit ”hjem” på din ferie, vil du enten få udsigt til enten haven, swimmingpoolen, byen eller havet. Hvis du bare mangler det mindste, så siger du blot til i receptionen, for hos Henriette og hendes team af kollegaer får du en venlig og smilende service.

Værelserne på Hotel Soleil & Jardin er inddelt i fire forskellige værelsestyper; 

 • Comfort og standard passer perfekt til 2 personer – relativt store og f.eks. måler sengene 200x200 cm
 • Superior er til f.eks. familien med plads til 4 personer, og her er også blevet plads til sofa og lænestole
 • Juniorsuiterne er de absolut største værelser og de har alle balkon eller terrasse
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Soleil & Jardin:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

445 Avenue de l'Europe Unie
83110 Sanary-Sur-Mer

Koordinater

Latitude: 43.1187
Longitude: 5.8099

Hotel Soleil & Jardin er ikke tilgængelig i øjeblikket

Hotel Soleil & Jardin er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Kæledyr tilladt
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence, Marseille
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Afstand til centrum: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi