Rejser til La Seyne sur Mer

La Seyne sur Mer, beliggende i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i den sydøstlige del af Frankrig, er berømt for sin skibsbygningsindustri og for at rumme ét af de fineste skibsbygningsværfter i Europa, men i de senere år har byen på succesrig måde formået at omdanne sine traditionelle, industrieelle sektorer til populære rejsemål for både franske og udenlandske gæster, blandt andet ved at forvandle en del af de tidligere anvendte havne til parker, lystbådehavne, hoteller, barer og restauranter med en unik udsigt over Toulons bugt og Middelhavet.

Velkommen til Frankrig med Hideaways, vi er specialister i rejser til La Seyne sur Mer og andre rejsemål i Provence hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Strande

I Plage des Sablettes, der kun ligger ca. 4 kilometer fra byen, finder du en af regionens mest elskede strande; en kilometer lang bue af fint hvidt sand med udsigt til den dramatiske silhuet af Cap Sicié, samt Deux Frères´ klipper, som bærer på en lokal legende forankret i græsk mytologi.

Der er desuden et par vandsports-firmaer på stranden, der tilbyder forskellige vandsports-aktiviteter, såsom windsurfing, kajaksejlads, dykning og let sejlads om sommeren.

Og om aftenen kan du være heldig at overvære en koncert eller fyrværkeri på stranden.

Hvis du fortsætter ned mod Cap Sicié, vil du støde på flere gode strande, alle inden for 20 minutters kørsel - eller deromkring - af La Seyne. Der er syv i alt, varierende i størrelse, fra den lange stribe af sandstrand på den afsondrede naturistiske strand, Plage du Jonquet, til de små bugter, Plage des Vernette og Plage de la Verne.

Hvis du gerne vil bade i fred og ro, kan du vælge en af de mindre populære stenstrande, såsom Plage des Pins.

Seværdigheder

Toulon havn

Liggende i ly af Saint-Mandrier-halvøen mod syd er Toulon Havn en havn som både har en spændende fortid og en spændende nutid som den franske flådes hovedbase ved Middelhavet.

Fort de Balaguier

Denne borg blev bygget i 1673 for at forsvare den østlige del af Toulon Havn.

Dens mest afgørende historiske begivenhed skete i 1793, efter at Toulon var kommet under britisk herredømme, hvor en fransk hær, ledet af Napoleon Bonaparte, indledte et angreb på borgen, som var med til at fordrive briterne fra byen - og gøre Napoleon til general.

Fortet ejes stadig af den franske flåde, men drives af kommunen, som har oprettet et lille maritimt museum inde i borgen.

Parc de la Navale

Lige øst for marinaen ligger Parc de la Navale, der på mange måder illustrerer La Seynes spektakulære genfødsel og forvandling til rejsemål efter dens skibsbygningsindustri kollapsede.

Parken dækker fem hektar med friske fyrretræer og svajende palmer lige der, hvor de gamle skibsværfter plejede at ligge, og aom også rummer en stor, maritim legeplads for de små, og en lang vandkanal med små gangbroer.

For par på ferie i byen er der ikke et smukkere sted for en spadseretur med udsigt over Toulon-havnen og Mont Faron i det fjerne.

Église Notre-Dame-du-Bon-Voyage

Denne kirke, der blev bygget i 1673, har været en vigtig del af La Seynes historie som søfartssamfund. Sejlere og sømænd er kommet her for at bede om held og lykke før afrejse og for at takke for en sikker retur-rejse.

Ved slutningen af 1800-tallet begyndte kirken at falde fra hinanden, og den franske arkitekt Michel Pacha greb ind. Han redesignede facaden og gav den et fashionabelt neo-gotisk rosenvindue og en portal kronet med smukke udskæringer. 

Téléphérique De Toulon

Vi har allerede nævnt Mont Faron, og faktisk kan du tage en svævebane til toppen af bjerget lige udenfor Touon. Fra La Seyne vil det tage ca. 15 minutter at køre til den nederste station, hvorfra banen går.

Kabelbanen blev installeret i slutningen af 1950'erne og vil - med sin bemærkelsesværdige teknik - føre dig 378 meter op ad bjerget. Det tager seks minutter at nå den øverste station, hvor du kommer til at kunne se hele Toulon og dens havn nedenfor.

 

Læs mere om La Seyne sur Mer

Rejsemål i Provence

Find rejsen til Provence her

Populært i Provence

Le Mas de Chastelas
Frankrig, Provence, Saint-Tropez
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool
Hotel Les Roches Rouges
Frankrig, Provence, Saint-Raphael
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool
Villa Rivoli
Frankrig, Provence, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér