Da jeg skulle udvælge overnatningssteder i Provence, var det en selvfølgelighed for mig, at forsøge at finde noget i nærheden af den smukke lille bjergby Gordes. Og når det er sagt, så behøver jeg sikkert ikke at tilføje, at jeg befinder mig lidt på hjemmebane, og vidste hvad jeg var på udkig efter. I løbet af de seneste år, og det er ganske mange, har jeg nemlig holdt ferie i Provence, kombineret med den franske riviera... - og hvis du undrer dig, så er svaret nej, jeg bliver aldrig træt af Provence. 

Marie Burheim
Udvalgt af
Marie Burheim

Provence har en beroligende effekt på mig og er et rejsemål, ligesom Italiens Toscana, som jeg aldrig bliver træt på, tværtimod. Så da jeg fik øje på Le Jas de Gordes, slog mit hjerte en ekstra gang, og da jeg læste de gode anmeldelser, slog det i dobbelt takt. Der her må jeg bare ha' - tænkte jeg. 

Hjemlig hygge med god beliggenhed

Hotellet ligger et par kilometer uden for Gordes pittoreske centrum, men det er næsten lige før det er en fordel, for selv om du har Route de Cavaillon lige ved siden af, og den er ikke så stor, så føles det både landligt og beroligende. Det bedårende provencalske hus, som er bygget i lokale sted, er blevet totalrenoveret, men man har gjort hvad man kunne, for at bibeholde den oprindelige charme. De smukke stenbygninger står i fin kontrast til den blå himmel og det grønne landskab, og hele stedet emmer af god atmosfære, varme og hjemlig hygge. 

Smukt og fredfyldt er nogle af de ord der oftest benyttes, når gæsterne skal beskrive hotellet, hvilket indikerer, at her tager man ikke blot hånd om gæsterne, men også om stedet som helhed. At hotellet så kun har tre stjerner, forstår jeg slet ikke. 

Begynd dagen med god morgenmad

Du begynder dagen på terrassen med god og velsmagende morgenmad, der serveres som buffet. Her finder du forskellige slags juice, frisk frugt, brød og kager, ost, æg og bacon. Det er også her du kan afslutte dagen med en god cocktail. Området er utrolig smukt, og indbyder til dejlige udflugter, noget du absolut bør benytte dig af, hvis du spørger mig. Foruden en smuk natur er der mange interessante og yderst charmerende små byer du kan besøge. Du skal lige have lidt personlige tips. 

Tag en "slappedag" ved poolen

At køre rundt i Provence, er som allerede nævnt, en af mine yndlingsbeskæftigelser, men det kan også være dejligt at bruge en dag på bare at slappe af, hvilket du har gode muligheder for her på Le Jas de Gordes. Her er der nemlig nogle herlige udendørs omgivelser, ja faktisk hele 1,5 hektar, hvor dufte fra Middelhavet spreder sig i luften, bl.a. lavendel, timian og rosmarin. Der hører et dejligt poolområde til hotellet, og ved den opvarmede pool er der både parasoller og bekvemme solsenge. Det er det perfekte sted til total afslapning og skønne timer i solen. Synes du det bliver lidt for varmt, kan du benytte et af de andre udendørs områder, hvor du kan slå dig ned med en god bog og et koldt glas rosé. Poolbaren er åben mellem kl. 12-21 og kan tilbyde mange forskellige former for drikkevarer, samt is, kolde retter og sandwich. 

Der venter dig et vidunderligt landskab

Landskabet rundt om Gordes er bedårende, og jeg kan køre rundt i bilen i timevis, bakke op og bakke ned, for at nyde det hele, og i min evige søges efter lavendelmarker. Jeg synes nemlig, at lavendlens blå farve er så beroligende at kigge på, at en daglig dosis er et must. Af og til stopper jeg i en lille by (som Gordes) for at nyde en god frokost og et koldt glas rosé (forudsat at det ikke er mig som kører) eller en god kop noisette. 

Forresten, så lovede jeg dig jo lidt personlige tips. Ja der er som nævnt rigtig meget at se og opdage i denne del af Frankrig, og hvis du aldrig har besøgt naturparken Gorges du Verdon, så skal du endelig love mig at gøre det. Her er utrolig smukt med dybe slugter og turkist vand, og ud over de forskellige former for vandsport du kan dyrke, kan du også gå nogle dejlige ture i området. Fra Gordes er der ca. 103 km hertil, så det passer godt til en heldagsudflugt. 

Tag en tur ud mod kysten

En anden favorit, som jeg gerne vil slå et slag for, er Marseille, hvor du har et hav af gode spisesteder og shoppingmuligheder. Desværre har den pulserende by et ufortjent rygte, hvilket jeg synes er synd. Jeg tager altid en tur til Marseille, når jeg besøger mine venner i den nærliggende by Cassis, og det gør jeg fordi jeg elsker at snuse rundt i byens historiske centrum, hvor der er god shopping og hyggelige udendørs serveringssteder. 

Sidst men ikke mindst, er der naturligvis også den lille vidunderlige Cassis, der er som mit andet hjem. Her er der en lille havn, en havnepromenade, hvor du finder flere gode fiskerestauranter og udendørs serveringssteder. Byen har nogle hyggelige små gader og et torv, hvor der er en skøn sommerstemning. Beslutter du dig for at køre hertil (ca. 124 km fra Gordes), skal du naturligvis også hoppe på en af bådene og sejle ud til Le Calangues de Cassis. 

Derfor skal du vælge Le Jas de Gordes

Det dejlige og beroligende miljø
Beligenheden nær pittoreske Gordes
...og flere andre seværdige steder
De charmerende og komfortable værelser
Fri parkering på stedet, hvilket er vældig praktisk
Gratis Wi-Fi overalt på stedet
Den opvarmede pool så du kan ankomme året rundt

Godt at vide om Le Jas de Gordes

Hotellet hedder Le Jas de Gordes, men står ofte skiltet som Le Mas de Gordes, som var det oprindelige navn. Nuvel, kært barn har mange navne. Morgenmaden serveres mellem kl. 7:30 og 10:30.

 

 

Læs mere om Le Jas de Gordes

Officiel kategori

Hideaways' kategori

326 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste centrum, Gordes - ca 1,7 km
 • Charmerende Roussillon med sin røde farve - ca 10 km
 • Den verdensberømte bro i Avignon - ca 45 km
 • Aix-en-Provence, et must - ca 74 km
 • Vidunderlige Le Calanques i Cassis - ca 121 km
 • Shop till you drop i Marsellies - ca 89 km
 • Hippe Cannes med strand - ca 220 km
 • Shopping i Juan-les-Pins og Antibes - ca 232 km
 • Parfumeparadiset, Grasse - ca 232 km
 • Vidunderligt charmerende Castellane - ca 169 km
 • Populære Vence - ca 244 km
 • Nice lufthavn –  ca 240 km
 • Marseilles lufthavn - ca 70 km

Værelser

Der er blot 18 værelser på hotellet, og alle er komfortabelt og pænt indrettet i charmerende landstil. Sengene kan være kingsize eller to enkeltsenge. 

Dobbeltværelserne er på ca.15-21 m² og kan rumme op til 2 personer. De kan lille i stueplan med terrasse eller en trappe op med vindue. 

Dobbeltværelse (superior) er på ca. 23 m² og kan rumme op til 2 personer. Her har du balkon og udsigt over dalen. 

Dobbeltværelse (prestige) er på ca. 23 m² og kan rumme op til 2 personer. Her har du balkon og udsigt over dalen. 

Juniorsuiten er på ca. 40 m² og kan rumme op til 3 personer. Her har du en lille terrasse. Ekstrasengen er på sovesofa. 

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Gratis Wi-Fi
 • Sat-TV
 • Safetybox
 • Minibar
 • Badeværelse med bruser/badekar og hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Le Jas de Gordes:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Opvarmet swimmingpool (evt. sæsonåben)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Route De Cavaillon
84220 Gordes

Koordinater

Latitude: 43.9049
Longitude: 5.1955

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Frankrig, Languedoc-Roussillon
 • Nærmeste lufthavn: 103 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence, Saint-Tropez
 • Nærmeste lufthavn: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Pool
Frankrig, Provence, Saint-Tropez
 • Nærmeste lufthavn: 119 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool