Mine franske venner har altid fortalt mig, at området ved Camargue er en hel særlig del af Rhônedeltaet og kan ikke sammenlignes med resten af Provence. Det må jeg altså opleve, så jeg kører fra motorvejen ved Arlès og sætter kursen mod hovedvej RD570. Denne vej går tværs gennem Camargue-området, fra Arlès til hovedbyen, Les Saintes Maries de la Mer, som ligger direkte ud til Middelhavet. Jeg er på vej til mit besøg på Hotel Mas de la Grenouillère.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Landskabet forandres med det samme! Pist væk er det traditionelle, sydfranske landskab med vinmarker og platantræer. Her i Camargue er det åbne vidder, marskland, fugleliv, tyre og hvide heste. Selv byggestilen og husene er helt anderledes. Den minder mig om spanske haciendas – hvide, lavstammede gårde, visse med sivtag, med plads til dyr og mennesker. Jeg er virkelig havnet i det franske cowboyland, fuld af de franske ”gardiens”.

Jeg ender hos den familie, der er de heldige ejere af supercharmerende landsted, beliggende lige der, hvor Middelhavet og Rhônedeltaet mødes. Den lidt reserverede kvinde, der viser sig at være moderen, er en typisk ”bondekone” i ordets bedste forstand – runde kinder og former. Da vi kommer over ”genertheden” går alt slag i slag. Især sønnen, der omvendt gerne fortæller indgående om det tydelig idylliske Mas de la Grenouillère. Han fortæller om hverdagslivet i Camargue, og hvordan det er at bo på landet med udsigt over marsken, så langt øjet rækker.

”Vi er et stolt folkefærd, og vi passer godt på dyrene,” siger han som noget at det første. Familien opdrætter de gudesmukke camargueheste. De har intet mindre end 25 stk., og med så mange firebenede, hører sig naturligvis en stor ridebane til. Staldene ligger lige ved siden af hotellet, så på Mas de la Grenouillère er det ikke hanen, men derimod et hestevrinsk, du kan risikere som vækkeur.

Det er selvfølgelig også muligt at komme helt tæt på de smukke dyr, og hvis du er bidt af en vrinskende hest, så kan du bestille ridetimer og for de øvede kan du komme med en tur i marsken, ledsaget af kyndige og erfarne kræfter. Marsken er her, at de vilde heste oprindelig stammer fra, så de er i deres rette element på sådan en udflugt med dig på ryggen.

”Det er min far, der styrer det med hestene”, fortsætter sønnen og præsenterer mig for faren, der er iklædt det traditionelle, farverige ridetøj. Der er desværre ikke nogen ridepige gemt i mig, så takker pænt nej tak til hans tilbud om en ridetur for at se på tyrene. De ses over alt i landskabet og bruges primært til tyrefægtning, men ikke som i Spanien. Tyren såres ikke, men tyrefægteren, skal for at bevise sit mod, tage et farvet bånd af tyrens horn. Jeg nøjes med at tage en kop kaffe, inden jeg skal have en rundvisning af selve hotellet.

Vi er på landet, og man fornemmer med det samme, at dette er et paradis for heste – og alle, der er bidt af denne sport! Hvis du har lyst, kan du få sammensat et rideprogram for dig og din familie. Priserene varierer, og det aftales og betales i receptionen. Alt er individuelt tilrettelagt ud fra dit niveau – for mig er det begynder med stort, jeg tør slet ikke ride på de smukke, hvide heste – til gengæld nyder jeg at betragte dem i deres næsten naturlige element.

Aktiviteter og faciliteter

 • Ridebane, hestestalde og rideture i marsken
 • Udendørs swimmingpoolpool med solstole 
 • Åben terrasse til alle værelserne 
 • Morgenmad serveret på terrassen

Værelserne ligger i en tilbygget længe, som har udsigt over havet, swimmingpoolen og ridebanen. De er meget lyse og relativt små i størrelsen. Her er rent og pænt, men simpelt indrettet – sådan som det passer sig til et landsted. Her er rustikke fliser på gulvet og franske senge (smallere) med de klassiske tæpper som dyne, hvilket er det mest behagelige om sommeren, også selvom vinden ”le mistral” puster frisk luft ind over landskabet. Alle værelser har en åben terrasse, hvor morgenmaden bliver serveret og ens for alle er, at de har udsigt til Camargue-hestene, Camargue-landskabet, swimmingpoolen, haven og ridebanen.

Godt at vide om Mas de la Grenouillère

Der er WiFi på værelserne, men hastighed er ikke den hurtigste, og er den for langsom for dig, så gå de få skridt til hovedhuset, hvor receptionen ligger – her er hastigheden bedre og hurtigere.

Der er ikke en restaurant på hotellet, da det er et lille, familiedrevet sted. Hotellet ligger dog kun 3 km fra byen, Les Saintes Maries de la Mer, hvor der findes et rigt udvalg. Som et ekstra plus findes der også her en lang sandstrand.

Les Saintes Maries de la Mer er berømt for sin årlige pilgrimsfærd i maj og oktober måned. Desuden velkendt for sine kvindelige helgener; Jomfru Marias halvsøstre Maria Klopas, Maria Salom og Maria Magdalene og deres sorte tjenestepige, Sara, endte her i byen efter et skibsforlis. Ifølge legenden opførte de et kapel til ære for Jomfru Maria. Kirken rummer ifølge sagnet de skibbrudnes jordiske rester. Området

Camargue har dets eget ’monogram’, der ses overalt; et hjerte med et anker og et tyrespyd.

Der er stort udendørs marked i Arlès hver lørdag morgen og formiddag, og det er klart et besøg værd. Byen ligger godt 30 km fra Mas de la Grenouillère, så selvom det er svært at løsrive sig fra hotellet, så sørg alligevel for at komme afsted.

Derfor kommer vi gerne igen

Der er en speciel stemning på Mas de la Grenouillère, som ikke kan beskrives i ord. Jeg er som sagt noget angst for heste, tyre og cowboys, og jeg er heller ikke troende, som man er hernede! Men alligevel er jeg en smule småforelsket i området, og kommer gerne igen for at opleve denne vilde og betagende natur og livsstil. Det er et stolt folkefærd her i Camargue, og et besøg virker så autentisk og lokalt – selvom vi er i Provence-regionen, er her uberørt og uspoleret, og det er svært ikke er blive opslugt og påvirket af den stemning.

Læs mere om Hotel Mas de la Grenouillere

Officiel kategori

Hideaways' kategori

170 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Parkering (evt. mod gebyr)
se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste restaurant, Auberge La Lagune – 900 m
 • Nærmeste landsby, Les Saintes Maries de la Mer - 3 km
 • Nærmeste strand, Les Saintes Maries de la Mer - 3 km
 • Nærmeste restaurant, L’estelle – 5 km
 • Arlès med det romerske isæt – 38 km
 • Montpellier lufthavn – 53 km
 • Historiens romerske vingesus i Nîmes – 64 km
 • Pavepaladset i Avignon – 77 km
 • UNESCO’s ”triumfbue” i Orange – 110 km
 • Marseille lufthavn – 113 km
 • Nice lufthavn – 276 km

Værelser

Der er kun 18 værelser på Mas de la Grenouillère, så vi er stolte over, at vi hos Hideaways har fået lov til at blive en del af ”familien” på den franske ranch. For det minder hotellet mig om; en hvid ranch med ridebane og hestestalde i den uberørte del af Sydfrankrig.

Sammenlignet med andre byer ved kysten i Provence, tag nu bare Cannes eller Nice, så er der milevidde forskelle til det lavlandede marskland ved Mas de la Grenouillère. Her er andre traditioner og familieværdier end jetsetlivet ved Côte d’Azur – og så er der ikke mere end 38 km til storbyen Arles, ja…verden er lille.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Mas de la Grenouillere:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

571 Chemin haut des Launes RD 570 les saintes Maries de la Mer - Provence - France
13460 Marseille

Koordinater

Latitude: 43.4712
Longitude: 4.4011

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 73 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 71 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi