Rundrejse med duften af Provence og smagen af den franske riviera - 8 dage

Den franske riviera og Provence har en evne til at vække alle sanser til live – her dufter af lavendel, her smager af fransk landkøkken og det søde liv nydes fra solopgang til solnedgang langs kysten. Her er så meget at stifte bekendtskab med af kunst, kultur, historie og gastronomi tilsat tusindvis af solskinstimer og herlige badestrande.

Derfor er det en kunst at vælge fra og ligge til, men vi har sammensat en rundrejse, hvor vi har lagt ruten ud fra regionernes største højdepunkter, og hvor du samtidig oplever og smager på de mindre kendte områder og attraktioner. En alsidig rejse fra kysten ved Cannes til Provences smukke bagland, og undervejs bor du på to af vores charmerende og håndplukkede hideaways. Selvom kontrasterne i landskaberne er store, og livsstilen noget andeledes fra den trendy riviera til det idylliske, provencalske bagland. Dog er der to ting, som områderne har til fælles: Højt til himlen blå og den sydfranske livsstil ”art de vivre”. Vi tør godt garantere dig én ting: Glæd dig – og vi ønsker dig en ”bon voyage”!

Denne gode livsstil, ”art de vivre” i kombination med solen, varmen, farverne, Middelhavet og de smukke landsbyer har jo igennem årtier tiltrukket bl.a. kunstnere og det internationale jetset, og når du først er landet i Nice, kan du nok godt forstå hvorfor: )

 

Læs mere om Rundrejse med duften af Provence og smagen af den franske riviera - 8 dage

Highlights

 • Bo på to af vores håndplukkede hideaways med masser af personlighed og karakter
 • En kombination af Middelhavet, den franske riviera og det provencalske bagland
 • Tillad dig at blive grebet af den franske livsstil ”art de vire” – rigtige livsnydere
 • Oplev magneterne som ”Grand Canyon”, Nice, Cannes, Aix-en-Provence og landskabets vekslen
 • Lokale, gastronomiske smagsprøver og vin, der på forunderlig vis smager bedst i hjemlandet

Benyttede hoteller

3 overnatninger på Château de la Tour

Læs mere

4 overnatninger på Bastide de Calalou 

Læs mere

Afstande og attraktioner

Afstande og attraktioner fra Château de la Tour

 • Nærmeste by, Cannes – 3 km
 • Strandpromenade, La Croissette – 3 km
 • Den gamle havn med daglige afgange til øen, Îles de Lérins – 3km
 • Nærmeste strand i gåafstand – 5 min.
 • Nærmeste golfklub, Golf Old – 7,5 km
 • Den forhenværende græske koloni, Antibes – 14 km
 • Parfumeparadiset i byen Grasse – 20 km
 • Nice lufthavn – 33 km
 • Kunstnerbyen Vence – 36 km

Afstande og attraktioner fra Bastide de Calalou

 • Nærmeste landsby, Moissac Bellevue - 500 m
 • Markedsdage i Aups (også indkøb, restauranter) - 6 km
 • Nærmeste sø, Sainte-Croix – 24 km
 • Gorges du Verdon, Frankrigs Grand Canyon – 39 km
 • Nice lufthavn – 120 km
 • Historiens vingesus i Aix-en-Provence – 86 km
 • Frejus og de velbesøgte strande – 67 km

Læs mere

Dagsprogram

Nedenstående er forslag til oplevelser på rundrejsen!

Dag 1: Bonjour Sydfrankrig 
Ankomst til Nice lufthavn og du stifter for første gang bekendtskab med Middelhavet og palmerne. Fra ankomsthallen tager du den gratis shuttlebus, der kører fra Terminal 1 og videre til Terminal 2. Her står du af og følger skiltene mod biludlejnings-selskaberne for at afhente din lejebil. Herfra er det så bare afsted mod betalingsmotorvejen A8 og husk at tage afkørsel 41 på motorvejen og ikke afkørsel 42. Så slipper du, modsat mig, at køre tværs igennem Cannes centrum.

Om 33 km er du hos Mr. Riccobono og hans smukke boutique hotel, Château de la Tour. Alt efter ankomsttidspunkt bør du nyde rejsens første aperitif på den dejlige terrasse og falde i staver over udsigten og glæde dig til den gode mad i restauranten. Så er du klar til én god nats søvn og en ny dag venter i de sydfranske landskaber!

Dag 2: Cannes is ”yours and mine”
Nyd din croissant og din café au lait, inden du tager ind til Cannes – det er sådan en franskmand selv ville kickstarte dagen. I Cannes kan du starte ved den berømte Palais de Festival, som ligger i det absolutte centrum og ud til Middelhavet ved den berømte strandpromenade, La Croissette. En slentretur på La Croissette er ”obligatorisk” hvis du spørger mig. Her bliver du imponeret af de store, pompøse paladshoteller. Shoppinggaden Rue d'Antibes er også et ”must” (især for den kvindelige del af selskabet) og ja, sæt dig til bords og spis en sen frokost akkompagneret af et glas rosévin i den gamle bydel, le Suquet.

Dag 3: En sejltur til Iles de Lérins 
Tag båden fra havnen i Cannes ud til øerne Îles de Lérins og husk gode vandresko! Her er en gamle fæstning og ”Manden med jernmasken” skulle efter sigende havde været fængslet netop her. Er du mere til kunst, vil jeg anbefale dig at køre 11 km til byen Antibes og dér besøge det smukke Picasso-museum.

Dag 4: Provence når det er bedst!
Nu har du set en snert af Cannes og den franske riviera med alle de store biler, paladshoteller og mennesker. Nu må vi vestpå mod Provence, der er elsket og kendt for sit smukke landskab med vinmarker, charmerede landsbyer og ”beaucoup plus” (meget mere).

Ud på motorvejen A8 og et godt råd, du skal dagligt skal huske: at nyde den smukke køretur! Dét er en af mine yndlingsture og overgangen fra den travle riviera til det rolige Provence er slående, så snart du kører ind i det idylliske Var-departement. Væk er alle badebyerne på din venstre hånd og voila; de bløde, provencalske bjerge, ”Les Collines” ligger forude.

Måske jeg bør præsentere næste hideaway på din rejse – du er på vej op til Bastide de Calalou, en af mine personlige favoritter i programmet. Her ville jeg gøre holdt i landsbyen, Lorgues, for en let vinsmagning og indtage en yderst velsmagende frokost på Le Chateau de Berne. Det er en unik vingård, som har en velkendt vinkælder,” Cave”, og et velassorteret menukort i restauranten med udsigt til vinmarkerne. Det her er indbegrebet af Provence – det fås næsten ikke bedre.

Så er det ellers bare ud på de små, bugtede veje og til sidst ender du op i højlandet hos Stéphane, og det skønne, skønne, skønne, Bastide de Calalou.

Dag 5: Fridag med udsigt og mad på Bastide de Calalou
Planen er simpel for din første dag her på Bastide de Calalou: at blive betaget af udsigten, swimmingpoolen og den unikke beliggenhed. Duft og smag en god frokost i skyggen af oliventræerne – jeg afslører gerne, at der ikke spises rugbrødsmadder i Frankrig, så glæd dig til at få din frokosttallerken serveret.

Dermed er der en tendens til, at øjnene ikke bliver mætte, og du er i ”risikozonen” for at spise for meget. Men der er hjælp at hente, for du kan hurtigt få fordøjet ”overspisningen” og gå en tur op ad bakken til landsbyen, Moissac-Bellevue, og så snart du når derop, belønnes du fra bakketoppen med et herligt vue.

Dag 6: Gorges du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon 
Efter en forhåbentlig dejlig første dag med kulinariske oplevelser hos Bastide de Calalou, er det vel tid til at røre sig lidt. Ud i bilen og afsted til Gorges du Verdon. En køretur igennem bjergene og det bakkede landskab. Lige pludselig når du frem til denne utrolige kløft med den kæmpe sø, Sainte-Croix. Husk gode vandresko, et håndklæde og badetøj, hvis du vil tage en svømmetur eller se kløften fra vandsiden i en kano.

Dag 7: Ud i det blå med hårnålesving 
Der er meget at se i området omkring Bastide de Calalou, så du er nødt til at komme igen en anden god gang. Men OK, jeg skal jo beslutte mig, så jeg vil anbefale, at du starter med at køre til Salernes, der er kendt for produktionen af farvestrålende fliser. Disse kunstneriske og traditionelle fliser ser du ser overalt i Provence; på badeværelset, i køkkenet og alle former for gulve og ja…selv hjemme hos mig! Jeg købte disse håndlavede fliser éngang for mange år siden, og de er stadig en fornøjelse at betragte.

Du må også slå et smut forbi Barjols, som er en typisk landsby med masser af velpolstrede platantræer og fontæner og et par lokale frokostrestauranter til ganske attraktive priser. Herefter er der 20 km ned til Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, der imponerer med sin kæmpemæssige basilika. Husk på, vi er i Sydeuropa, og her værnes om Madonna, kirker og det religiøse islæt er velbevaret – en stor oplevelse, at vi er så forskellige med vores opfattelse med tro og religion fra Nord- og Sydeuropa.

Har du tid til mere, så ville jeg nok bruge tiden og køre de 40 km til Aix en Provence, hovedbyen i Provence. Det er endnu et obligatoriske besøg i Provence, men det kommer jo naturligvis an på tid og lyst... Ja, der kan du se, det er altså umuligt at se den franske riviera og Provence på 8 dage, men med disse idéer til udflugter og oplevelser får du tilpas mange smagsprøver på mine yndlingsområder i Frankrig, og det giver dig blod på tanden til at komme igen – for sådan er det med Frankrig, du bliver yderst forfalden og afhængig (ligesom jeg selv…)

Dag 8: Tilbage til Danmark, men på gensyn Sydfrankrig
Tiden går altid alt for hurtig, når du er på ferie (det er der desværre ikke noget nyt i) og det er nu tid til at køre østpå mod Nice. Vi håber, at du har nydt minut for minut, og at du har fået en lille forsmag på ”vores” Sydfrankrig. Skal du med et senere fly hjem, ville jeg nok køre direkte og tidligt til lufthavnen og aflevere bil og bagage og tage bussen ind til Nice. Den afgår direkte fra Terminal 1, og tager ca. 15 min. fra A til B. Har du tid, skulle du unde dig selv et besøg i den gamle, smukke bydel i Nice samt spadsere en lille tur på den berømte, strandpromenade Promenade des Anglais.

Læs mere

Rejsetemaer

Vi vurderer, at denne rundrejse er speciel relevant, hvis du interesserer dig for følgende temaer:

Rundrejsen inkluderer

 • Flyrejse t/r til Nice med alle skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Château de la Tour
 • 4 overnatninger på Bastide de Calalou
 • Begge steder standardværelse (hhv. classic og confort)
 • Morgenmad dagligt

Rundrejsen inkluderer ikke og kan tilkøbes

 • Billeje, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Brændstofforbrug undervejs
 • Måltider ud over de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. bagage alt efter flyselskab
 • Entréer på udflugtsdage

Du finder informationer om billeje samt evt. tillæg i step 2 når du søger priser på din rejse.

Rejs når det passer dig: Du kan vælge at rejse enten tirsdag-tirsdag eller lørdag-lørdag på denne rundrejse, og du kan søge priser og ledige datoer frem ved at benytte søgeboksen eller se priseksemplerne nedenfor.

Skræddersyet tilbud på en rundrejse?

Rundrejsen "Rundrejse med duften af Provence og smagen af den franske riviera - 8 dage" kan du ikke bestille online i søgemaskinen, men ved at kontakte os. Opfylder rundrejsen ikke helt dine ønsker, så har du også muligheden for at få tilsendt et skræddersyet tilbud. Det kan være, at du vil rejse i en længere periode eller måske inkludere andre hoteller. Du kan naturligvis også tage et kig på en af de øvrige bilrundrejser vi tilbyder hos Hideaways.

Klik her og få tilsendt et skræddersyet tilbud på en rundrejse til Frankrig

Information

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.