Rejser til Grækenland

Gudernes, heltenes og heltindernes land. Fra Dionysos, Zeus og Afrodite til Homer, Odysseus og Pegasus. Velkommen til Grækenland med Hideaways, vi er specialister i rejser til Grækenland, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger på din ferie.

Grækenland er en stor historiebog, og antallet af sagnomspundne myter er udtømmelig. Fortid og nutid går hånd i hånd, og det er da også en af årsagerne til, at Grækenland formår at fastholde sin store skare af besøgende. Det er næsten umuligt at nævne Akropolis i Athen uden at omtale de 16 øvrige seværdigheder i Grækenland, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Så vi kommer ikke udenom, at Grækenland er kultur, historie og gudernes eget land. Men Grækenland er ligeledes madens, naturens og smilets land. Køkkenet er originalt, landskaberne er mangfoldige og med ’smilets land’ hentydes til den græske befolkning, hvis stolte traditioner og næstekærlighed bevirker, at du som gæst føler dig hjemme og som en ven af huset.

Desuden er Grækenland større, end du lige forestiller dig. Vidste du for eksempel, at der findes mere end græske 6000 øer? At blot ca. 230 af disse er beboede vidner også om, at der fortsat findes et utal af uspolerede områder i det græske øhav.   

Lad os være realistiske – du når ikke at besøge alle 6000 øer på en ferie i Grækenland, men du kan også nøjes med at slå dig ned ét sted, f.eks. Kreta, for du kommer ikke til at kede dig. Hvad enten du er til afslapning, aktivitet eller forkælelse, så vil du hurtigt finde ud af, at Grækenland har hele paletten – det sværeste er at vælge fra, for du kan ikke nå det hele.

Hvis vi retter fokus mod f.eks. Kreta, så kan du glæde dig til aktiviteter til lands og til vands som bådture langs kysten, vingårdsbesøg i baglandet, vandring i kløfter og bjerge eller ture på hesteryg.

Maden fortjener et kapitel for sig, for selvom den græske gastronomi ikke er kendt som Michelins højborg, så er der alligevel utallige traditionelle og velsmagende retter at sætte tænderne i. Det græske middelhavskøkken er dejlig rustikt, det er ægte og ærligt. Og hvis du går uden om klassikerne på turistkortet som feta, tzatziki og kanelholdige retter, så venter dig faktisk noget af en gastronomisk oplevelse - rådet er som altid: spis som de lokale.

Simple retter tilberedt af årstidens, friske råvarer – og oftest krydret med alt fra citron, olivenolie, oregano, hvidløg, timian og mynte (løber dine tænder også i vand lige nu?).

Såvel fisk som kød egner sig godt til grill, og her benyttes flere af de nævnte krydderier i en lind strøm som smagsforstærker. Prøv f.eks. helstegt lam med mynte og hvidløg – det smager himmelsk. Som ”mellemmåltid” bør du bestille et lille udvalg af de mange ’mezedes’, der varierer fra en slags hjemmelavet pitabrød, oliven, bønnesalat og meget mere.

Kreta

Man henledes næsten til at tro, at Grækenlands største ø har danske aner – i hvert fald er Kreta en af danskernes mest elskede rejsemål i Europa og har været det i årtier. De lune temperaturer, middelhavskøkkenet, en smilende befolkning og ikke mindst de kilometervis af omfavnede strande er blot nogle af grundende til, at Kreta formår at beholde førertrøjen indenfor kategorien ’populære feriesteder’.

Faktisk oplever Kreta i disse år en renæssance, for ligesom for eksempel Mallorca og andre øer i Middelhavet har Kreta for en periode været udstillet (eller snarere udskældt) som en ren charterdestination. Ikke et ondt ord om charterturisme, for uden denne ferietype ville mange af Europas mest velkendte rejsemål have trange kår. Men Kreta begynder at afsløre andre sider af sig selv, og tilbyde andre ferieformer, hvor du kan opdage og betragte Kreta fra helt nyer vinkler.

Heldigvis kan vi gøre fordommene om Kreta til skamme, for vi sætter fokus på Kretas kendte og mindre kendte seværdigheder, og krydrer det med uanede muligheder for at opleve øens særprægede kultur og natur. Kreta er så at sige blevet ’trendy’ og det uanset om det er parret, der ønsker tid på tomandshånd og fordybelse eller familien, der gerne vil opleve Kreta på en ny og børnevenlig måde, hvor badeferien kombineres med ophold på et mindre hotel med lokal isæt væk fra masseturismens epicentre.

Hos Hideaways tilbyder vi pakkerejser med flyrejse, billeje og ophold på enten hotel eller i ferielejlighed. Vi har koncentreret os om den nordlige del af Kreta, hvor du kan flyve direkte til både Chania og Heraklion. Vi glæder os til at byde velkommen til en ø, hvor krop og sjæl beriges, og hvor du får meget for feriebudgettet.

>> Se alle hoteller og rejser til Kreta med Hideaways

Santorini

– vulkanøen, der er perfekt til både familieferie og romantik

Santorini kan, som mange andre græsker øer, danne en ideel ramme om en ferie for hele familien. Børnene vil elske vulkanøens strande, der endda findes i forskellige farver: Røde, sorte og hvide. Det skyldes de mineraler, der kommer fra den vulkanske undergrund. For børn kan det være ret fascinerende, at sand kan have en anden farve, end vi er vant til i Danmark. Pas dog på fødderne i sommervarmen – det sorte sand bliver ekstremt varmt.

De fascinerende klippeformationer omkring strandene gør strandliv på Santorini til noget ud over det sædvanlige. Det varme sand og det kølende, krystalblå havvand lokker store dele af året: Selv i vintermånederne er det forekommet, at temperaturen har sneget sig op over 25 grader. Varmest og mest solrigt er det dog i månederne mellem maj og oktober, og badevandet begynder at blive behageligt varmt fra og med juni.

Santorini er dog ikke mindst kendt for at være en af de bedste destinationer i Grækenland, hvis man ønsker at pleje parforholdet. Den smukke Middelhavsø ligger på en vulkan, der stadig er aktiv – og hvis krater ligger ude under havet. De vulkaniske månelandskaber vil gøre indtryk på dig under din ferie på Santorini, og udsigten over undervands-krateret i solnedgangen sætter det romantiske prik over i’et efter en feriedag med fokus på dig selv og din partner.

>> Oplev Santorini med Hideaways - se alle hoteller og rejser

Rhodos

Den smukke og historisk interessante vulkanø Rhodos er en klassisk feriedestination i Grækenland, og det er ikke uden grund: Øen har tiltrækkende strande i kilometervis, et bjergrigt landskab, spændende klippeformationer, Korsridder-slotte, stemningsfulde kirker og en af de fineste og bedst bevarede middelalder-byer i Sydeuropa (Rhodos by).

Rhodos er en ø, man kan forelske sig i igen og igen, og hvis vi fortæller dig, at øen også byder på otte måneders årlig solgaranti, så er det forståeligt, hvis du får et tilfælde af akut rejsefeber!

Det er du ikke alene om: På et år har Rhodos op mod 2 millioner besøgende – plus de mange cruise-gæster, der hopper i land for en kort bemærkning - og det utrolige er, at øen forbliver lige så smuk, græsk og charmerende som altid, trods det årlige mylder af feriegæster. Du behøver dog ikke at tilbringe hele din ferie tæt sammen med store flokke af andre rejsende: Hideaways har som altid håndplukket de bedste steder på Rhodos til dig, hvor du også kommer lidt væk fra de store hoteller.

Rhodos’ venlige befolkning er kendt for at være stolte af deres ø og opsatte på at bevare dens særpræg, og det er ikke svært at forstå, når man oplever, hvor rig på natur, kultur og historie, Rhodos er. Øen er stadig tydeligt præget af, at den har været domineret af mange forskellige kulturer igennem tiden, og det gør din rejse hertil til lidt af et dyk ned i Europas brogede historie – alt imens du slapper af og nyder solen, maden og det forfriskende havvand.

>> Inspiration til din ferie på Rhodos, se alle hoteller og rejser med Hideaways

Ferieboliger og hoteller i Grækenland

Nedenfor finder du en oversigt over alle Hideaways’ ferieboliger og hoteller i Grækenland. Ud fra dine ferieønsker kan du finde inspiration på kryds og tværs i nedenstående søgeboks, hvis du klikker på ”avanceret søgning”. Her kan du indsætte alt fra feriebudget til rejsetema. Herefter vil mulighederne blive vist en efter en med beskrivelse, pris og billedgalleri, og herfra kan du starte med at bestille din næste ferie.

Hvis du ikke finder lige præcis det, du leder efter eller er dit yndlingshotel udsolgt, er du meget velkommen til at benytte vores forespørgselsformular, og så vender vi tilbage med et skræddersyet tilbud til dig – for vi kan vi alligevel ”trylle” noget frem, som du ikke finder under søgeresultaterne på hjemmesiden.

Har du spørgsmål til vores rejser, eller vil du have et godt råd til valg af hotel er du altid velkommen til at kontakte os. Jeg vil ønske dig en rigtig god ferie i Grækenland med Hideaways.

Hilsen, Marie

Læs mere om Grækenland

Seværdigheder i Grækenland

Skal du rejse til Grækenland har jeg her samlet nogle af de seværdigheder du kan opleve på din ferie. Under de enkelte rejsemål i Grækenland kan du læse meget mere om opleveler og seværdigheder.

Akropolis i Athen

Idag har vi vænnet os til at tænke på Athen, når vi taler om “Akropolis”, men ordet akropolis betyder egentlig “den højeste by” på græsk (acro=høj, polis=by), dvs. en by, der normalt - af forsvarsmæssige årsager - lå på en bakke med stejle sider, under hvilke hele byer ofte spredte sig. Grækenland har en række andre akropolis´er, bl.a. en akropolis i fortidsbyen Mykene, men grunden til, at akropolis i Athen er blevet til selve definitionen på et akropolis er den simple, at det - af historiske årsager - er blevet det mest kendte og besøgte akropolis i verden og idag huserer på UNESCO´s liste over verdensarv.

Akropolis i Athen ligger 150 meter over havets overflade, med stejle klipper på tre af sine sider, og er kun tilgængelig fra vestlig retning til fods. Komplekset rummer hele 21 antikke bygninger af forskellig slags, hvoraf Parthenon, indgangsporten Propylæa og Dionysos-teatret er nogle af de mest kendte. Et godt råd er at besøge Akropolis-museet, der giver en masse gode informationer om stedet.

Delfi

Det arkæologiske område Delfi, der i 1987 blev erklæret for verdensarv, giver endnu et unikt indblik i den græske - og vestlige - civilisations vugge. Stedet, der ligger i den centrale del af landet, på skråningerne af bjerget Parnassus, var et af Grækenlands fire store kultcentre og hjemsted for Oraklet fra Delfi, der blev opfattet som verdens centrum i det antikke Grækenland, samt afholdelsen af de pythiske lege, der er blandt forløberne for de moderne olympiske lege.

Her vil du blandt andet kunne opleve resterne af antikke bygninger såsom Delfi-teatret, Apollo-templet, Stadium, Hippodromen, Tholos og Athena Pronaia.

Mykene

Fortidsbyen Mykene, beliggende 90 kilometer sydvest for hovedstaden Athen, på den nordøstlige del af Peloponnes, var ét af de mest betydningsfulde centre i den græske civilisation og har fået en hel epoke i den græske historie opkaldt efter sig; den mykenske kultur, der strakte sig fra 1600 f.Kr. til 1100 f.Kr. På grund af sin enorme betydning i den græske antik er Mykene idag én af de mest eftertragtede og berømte seværdigheder i Grækenland.

Mykene blev første gang undersøgt af den græske arkæolog Kyriakos Pittakis i 1841, der blandt andet fandt og restaurerede den berømte Løveport (en dåd, der ofte er blevet tilskrevet Schliemann). Men det var den tyske arkæolog, købmand og fantast Heinrich Schliemann, der foretog de første udgravninger af hele bygningskomplekset i Mykene i 1876. Schliemann var overbevist om, at Mykene afspejlede Homers fortællinger og troede derfor fejlagtigt, at han blandt andet havde fundet Agamemnons dødsmaske.

Meteora

Meteora - der meget sigende betyder noget i retning af “svævende i luften” på græsk - er ikke den mest kendte græske seværdighed i Danmark, men den desto større grund er der til at nævne den her. Meteora er et af de største, mest betydningsfulde og mest spektakulært beliggende klostre-komplekser i Grækenland.

Komplekset, der ligger i Thessalia-distriktet i den centrale del af landet, består af seks græsk-ortodokse klostre, der er bygget højt oppe på naturligt formede sandstens-søjler, der har gjort dem umådeligt svære at indtage for forbipasserende fjender, herunder de tyrkiske røvere, der hærgede området efter det byzantinske imperiums svækkelse i slutningen af det fjortende århundrede.

Det er uvist præcist hvornår klostrene var bygget, men man ved, at der allerede i det niende århundrede var en gruppe af eremetiske munke i området, der bosatte sig på søjlerne, og at de første egentlige klostre sandsynligvis blev bygget i slutningen af det ellevte århundrede. Oprindeligt blev der bygget mere end 20 klostre på sandstens-søjlerne, hvoraf der er seks tilbage idag; fire, der blev brugt af mænd; og to, der blev brugt af kvinder.

Myrtos strand

Myrtos strand, beliggende på den Ioniske ø Kefallonia, er en af de smukkeste og mest dramatiske strande i Grækenland. Stranden er omgivet af stejle bjergsider, der skaber en spektakulær kulisse omkring det turkis og blå vand og de blændende hvide småsten på stranden. Den er hele tolv gange blevet kåret til Grækenlands bedste strand.

Læs mere

Maden i Grækenland

Maden er en del af rejsen til Grækenland og du kan her læse om udvallgte retter som Grækenland er kendt for.

Moussaka

Der findes næppe en mere kendt græsk hovedret en Moussaka. Retten siges at stamme fra tiden omkring det ottomanske riges gastronomiske udfoldelser på nutidens græske territorium. Således kommer det græske moussaka af det tyrkiske mousakka, som på sin side stammer fra det arabiske musaqa‘h.

Mousakka består af et ovnbagt fad med hakket oksekød, saltede og afvandede auberginer, knust hvidløg, tomatpure, forsvitsede kartofler i skiver, finthakkede løg og en creme på toppen bestående af mælk, ost og æg, der brunes i ovnen. I nogle versioner udelades aubergine og erstattes med ris eller kartofler.

Souvlaki

Souvlaki betyder “lille spid” på græsk og kommer af ordet “souvla”, der betyder grills-spid”, så det er ikke så overraskende med den viden i baghovedet, at retten består af små grill-spyd udstyret med små stykker af kød, ofte svinekød, men undertiden også lamme- og kyllingekød, nogle gange sågar fisk. På spiddet, mellem stykkerne af kød, anbringes stykker af forskellige grøntsager, normalt peberfrugter, løg og tomat.

Retten serveres ofte med en halv citron, der vrides ud over kødet, og pommes frites på en tallerken eller i en pita-sandwich, hvor den overhældes med forskellige saucer og spises sammen tzatziki og græsk salt.

Tzatziki

Tzatziki, der er en af de mest kendte af de græske forretter, kan - ligesom den navnkundige græske salat - ikke blot spises som forret, men også som et supplement til de græske hovedretter, såsom souvlaki eller moussaka.

Retten, der ofte spises med lidt ristet pita-brød, består af græsk yogurt blandet med revet, skrællet og afvandet agurk, knuste hvidløg, groft peber og salt og naturligvis græsk olivenolie.

Retsina

Den specielle retsina-vin, der har mere end 2000 år på bagen, er blevet en slags vartegn for græsk gastronomi. Vinen er elsket af mange, men frygtet af ligeså mange på grund af dens usædvanlige smag af harpiks, der skyldes den måde, man forseglede vin-kar på i oldtiden for at konservere vinen. På dét tidspunkt var der ingen flasker, som kunne slutte helt tæt, som vi har idag, og derfor gik mange græske vine tabt, når de blev invaderet af luften allerede inden der var gået et år. Derfor fandt man på at benytte harpiksen fra fyrretræer til at forsegle vinkarrene med, så de holdt luften ude.

Imidlertid bidrog harpiksen ikke kun til at forsegle vinkarrene med, men blev også en del af vinens aroma - hvilket den blevet ved med at være helt indtil idag, hvor man forsegler vinen på anden måde.

Læs mere

Kreta

Kreta står for mange danskere som indbegrebet af Grækenlands mest behagelige dyder: en fantastisk gastronomi, en næsten endeløs række af indbydende kyststrækninger, en yderst imødekommende lokalbefolkning og et - især for en nordboer - mildt og indbydende klima, der egner sig til rejser hele året rundt. Men øen, der er den største græske ø og den femtestørste i Middelhavet, byder også på en unik forhistorie, blandt andet som centrum for den berømte rige minoiske kultur, og har været dybt præget af påvirkninger fra andre folkeslag såsom romere, venetianere, osmannere og byzantinere, der alle har de været med til at skabe den rige kultur, som Kreta idag er i besiddelse af.

Rejsemål , Grækenland

Kea

Den lille ø Kea ligger kun en times sejllads fra Athens havn og byder på smuk, frodigt natur og er et paradis for vandrer. Her finder du et væld af forskellige vandrestier, talrige naturlige kilder og vandløb samt smukke kyststrækninger.

Rejser til Kea

Kreta

Smuk natur, små bugte og brede sandstrande er noget af det du finder på den græske ferie-ø Kreta. Dog finder du også et fantastisk køkken, et venligt folkefærd samt en masse små, hyggelige kystbyer som du kan gå på opdagelse i.

Rejser til Kreta

Santorini

Øen Santorini er som taget ud fra et postkost og en nok Grækenlands mest romantiske ø. En rejse til Santorini anbefales især til par og venner eller familier med større børn. Øen er en del af Kykladerne og er kendt for sine billedskønne hvide landsbyer og krystalklart vand.

Rejser til Santorini

Rhodos

Rhodos er nok et af de mest populære feriedestinationer i Europa, og det er ikke for ingenting. Den græske ferie-ø tilbyder, udover 300 solskinstimer om året, smukke strande, hyggelige kystbyer og et væld af aktiviteter og udflugtsmuligheder for hele familien.

Rejser til Rhodos

Korfu

Korfu er en fortryllende lille ø, midt i Det Ioniske Hav og er den 2. største af de 7 Ioniske øer. Korfu er kendt for at være grøn og frodig, havde nogle af de smukkeste og bedste strande samt omringet af det klareste turkisblå vand.

Rejser til Korfu

Mykonos

Mykonos er som taget ud af at maleri. Her finder du små karakteristiske hvide kubus-huse og vindmøller, små hyggelige byer med snoede gader og stræder samt nogle af de bedste strande i verden!! Mykonos er perfekt når I er to på ferie!

Rejser til Mykonos

Kassandra

Kassandra er den vestligste af tre landtanger på den nordgræske halvø Halkidiki, som er kendt for sine mange små, charmerende fiskerlejer, dybe fyrreskove og skønne badestrande med krystalklart vand.Trods en veludviklet turisme har du på Kassandra også chancen for at opleve græsk hverdagsliv med markeder og traditionelle tavernær.

Rejser til Kassandra

Information om Grækenland

Skal du holde ferie i grækenland har jeg her samlet udvalgte informationer og fakta om landet. Du kan få flere informationer og fakta om de forskellige destinationer under hvert rejsemål, eller måske mere inspiration til din rejse på vores blog. Vi tilbyder rejser til Grækenland fra alle lufthavne og du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker. I søgemaskinen finder du aktuelle informationer om fly, afrejsedage osv.

Regioner

Grækenlands nuværende 13 regioner blev fastlagt ved en bestemmelse i 1987, som afløste de indtil da gældende historisk-geografisk inddelte regioner. Disse ældre regioner spiller dog stadig en rolle i den folkelige omtale af de græske regioner og i mange beskrivelser og statistikker i Grækenland.

De nyere regioner gældende fra 1987 er følgende: Attica, der blandt andet inkluderer Athens byområde; Det Centrale Grækenland, der ligger nord for Attica og syd for Thessalien; Det centrale Makedonien, der ligger i den nordlige del af landet på grænsen til landet Makedonien; øen Kreta beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav; Øst-Makedonien og Thrakien, der grænser til Det Centrale Makedonien i vest, Bulgarien i nord og Tyrkiet i øst; Epirus i det nordvestlige hjørne af landet; De Ioniske Øer på den vestlige side af det græske fastland; De nordlige Ægæiske Øer, der - som navnet tilsiger - ligger i den nordøstlige del af Det Ægæiske Hav; Peloponnes, der inkluderer den største del af Den Peloponnesiske Halvø; De Sydlige Ægæiske Øer, der - som navnet tilsiger - ligger i den sydlige del af Det Ægæiske Hav; Thessalien, der ligger ud til Ægæerhavet mod øst og grænser op til Vest-Makedonien og det Centrale Makedonien i nord, samt Epirus i vest; Det vestlige Grækenland, der ligger syd for Epirus med de Ioniske Øer på sin vestlige flanke; Det Vestlige Makedonien, der ligger midt imellem Epirus på den vestlige side og Det Centrale Makedonien på den østlige side.

Foruden disse 13 regioner har Grækenland en autonom teokratisk stat, Athos-halvøen, som formelt blev etableret i år 963.

Vejr og klima

Grækenland har hovedsageligt et middelhavs-klima med varme, tørre somre og milde, våde vintre. Middelhavsklimaet gør sig gældende ved alle kyst-områderne i landet - og dem er der som bekendt mange af - foruden Athen, Peloponnes, og dele af regionen Det Centrale Grækenland.

De bjergrige regioner i den nordvestlige del af landet - i regioner som Thessalien, Det Centrale Grækenland, Det Vestlige Makdeonien og Epirus - har et alpint klima med betydelige snefald om vinteren. Dette gælder også den mest bjergrige del af det centrale Peloponnes.

I de indre dele af det nordlige Grækenland - i regioner som Det Centrale Makedonien og Det Østlige Makedonien og Thrakien - er der et tempereret klima med kolde vintre og varme, tørre somre med hyppige tordenvejr.

Sprog

Græsk er et indoeuropæisk sprog, og dét indoeuropæiske sprog, der synes at være tættest beslægtet med de indoariske og iranske sprog, samt armensk, hvilket kan antyde en fælles oprindelse i et hypotetisk indoeuropæisk urhjem.

Der findes vidnesbyrd om tekster på oldgræsk helt tilbage til det 15. århundrede f. Kr., dvs. omkring 100 år efter begyndelsen af den mykenske kultur. Hvornår græsk i sin urform kom til vor tids Grækenland, er der dog stadig megen diskussion om. Siden det niende århundrede f.Kr. er græsk blevet skrevet med det græske alfabet, som er en afledning af det fønikiske alfabet; før denne tid blev det skrevet med den berømte linear-B skrift eller med det kypriotiske syllabarium. Senere blev græsk Det Byzantinske Riges officielle hovedsprog (fra 650 e.Kr.) og et almindeligt udbredt lingua franca i Middelhavsområdet i antikken.

Idag tales den moderne version af græsk - almindeligvis kaldet nygræsk på dansk - af ca. 15 mio. mennesker hovedsageligt i Grækenland, men også af mindre grupper i Cypern, det tidligere Jugoslavien, Egypten, Bulgarien, Albanien og Tyrkiet.

I Grækenland tales også en række såkaldte minoritetssprog, såsom bulgarsk, tyrkisk, romani, albansk, arumensk, og arvanistisk. Ladino - det sefardiske blandingssprog - tales stadig af nogle få tusinde jøder i landet.

Religion

Den græske forfatning betragter den græsk-ortodokse kristendom som landets “herskende” tro, men sikrer samtidig religionsfrihed for alle trosretninger. Grækenland er det eneste land i verden, hvor den ortodokse kirke er statsreligion.

I en undersøgelse fra 2010 svarede en gruppe, der svarer til 79% af den græske befolkning, at de er troende, mens næsten 16% svarede, at de var stærkt religiøse, hvilket er det højeste antal stærkt troende blandt de europæiske lande. Kun 3,5% af de adspurgte svarede, at de aldrig går i kirke, hvilket er et ekstraordinært lavt tal, også sammenlignet med andre sydlandske lande, hvor religionen stadig spiller en stor rolle, f.eks. Italien, Portugal eller Spanien.

Der menes at være omkring 100.000-140.000 muslimer, 50.000 katolikker, 30.000 Jehovas Vidner, og 30.000 protestanter i Grækenland. Omkring år 1900 var halvdelen af byen Thessalonikis indbyggere sefardiske jøder (omkring 80.000 dengang), men efter den tyske besættelse og holocaust under anden verdenskrig er antallet helt nede på mellem 6000 og 7000 for hele Grækenland idag.

Natur

Grækenlands natur defineres i vid udstrækning af landets lange kystlinje, der blandt andet er så lang på grund af de næsten utallige græske øer. Med sine 13.676 kilometers kystlinje har Grækenland den ellevte-længste kystlinje i verden.

Ialt er der mellem 1200 og 6000 øer i Grækenland, afhængigt af, hvor mange man tæller med (dvs. hvilken minimumsstørrelse, man bruger for optællingen). Af disse mange hundrede øer er 227 beboede. Den største græske ø - der samtidig er den femte-største i Middelhavet - er Kreta beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav. Den anden-største - og for mange danskere ukendte - ø er Evia, der ligger lige ud for det græske fastland på den østlige side. Herefter følger Rhodos og Lesbos, begge beliggende i Det Ægæiske Hav.

Et andet naturfænomen, der kendetegner Grækenland, er de mange bjerge. Hele 80% af landet består af enten bjerge eller bakker, hvilket gør Grækenland til ét af de mest bjergrige lande i Europa. Det højeste bjerg er Olympen på 2917 meter, beliggende på grænsen mellem regionen Thessalien og de tre makedonske regioner, ca. 80 kilometer fra byen Thessaloniki.

I den nordligt beliggende region - Øst-Makedonien og Thrakien - er der tætte, antikke skove, herunder den berømte Dadia-skov. I regionerne Thessalien og Det Centrale Makedonien og Thrakien kan man desuden finde store sletter; det er også i disse regioner, at Grækenland har sine landbrugsmæssige nøgle-regioner.

Møntfod

Grækenland tilsluttede sig - efter et par års forgæves forsøg, hvor de ikke levede op til de såkaldte Maastricht-kriterier - euro-zonen i januar 2001.

Officielle helligdage

1. januar: Nytårsdag

6. januar: Helligtrekonger

25. marts: Uafhængighedsdag

1. maj: Arbejdernes kampdag

15. august: Mariæ himmelfart

28. oktober: Nationaldag

25.-26. december: Jul

Bemærk venligst, at Faste mandag, Langfredag, 2. påskedag, og 2. pinsedag har skiftende datoer fra år til år.

Populært i Grækenland

Grækenland, Rhodos
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Santorini
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Santorini
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér