Rejser til Égina/Aegina

To timers sejlads fra Athens havneby Piræus med en langsom færge og lidt over en halv time med en hurtig hydrofoilbåd eller katamaran ligger øen Égina eller som mange også kalder Aegina med en historie, der vil noget.

Smuk natur og rig historie 

Vidste du, at verdens første mønt blev præget på denne ø omkring 700 f.v.t.? Nej vel! Men det ved du så nu. Selvfølgelig ligner den ikke lige et globalt finanscentrum. I øens hjerte ligger en udslukt vulkan på Oros-bjerget (532 m). Byen Aegina ligger meget smukt i en klynge rundt om en naturhavn på den sydlige del af øen.

Når du går i land fra båden, er du midt i en travl by. Forretninger og tavernaer ligger på rad og række langs havnefronten, hvor fiskerbådene losser deres fangster om aftenen og tidligt om morgenen. Der er også en god chance for, at du vil finde en smart lystbåd eller to, der ligger og vugger ved fortøjningspladserne.

Pistacienødder i verdensklasse

Næsten fra første minut på øen er du ved at drukne i forretninger og småhandlende, der sælger Aeginas enestående produkt – pistacienødder. Pistacienødder fra Aegina er de bedste, som kan fås. De bliver solgt halvt ristede, så det er ikke svært at lirke den halvt åbne hårde skal helt op med tænder og tunge (det er den halve fornøjelse) og tygge den aromatiske røde og grønne kerne. Pistacienødder indeholder masser af antioxidanter og er gode for fordøjelsen, hvis du har brug for det.

Græske sagn og templer på Aegina

Ifølge et af de mere vilde græske sagn tog Zeus, der var gudernes far, Aeginas myrer og forvandlede dem til soldater, som hjalp Achgilleus med at angribe Troja. I det 19. århundrede byggede en engelsk speditør ved navn George Brown ganske udspekuleret et hus lige over en gammel grav fra antikken, hvor han vidste, at en masse juveler var gemt. I 1892 solgte Brown byttet til British Museum for 4.000 pund – en masse penge på den tid.

Over for Browns hus står Apollon-templet fra det 5. århundrede f.v.t. I det 19. århundrede blev det først anvendt til børnehjem, senere til celler for dødsdømte, til gymnasium og endelig til museum, som det endnu er den dag i dag. Aphaia-templet, der ligger 13 km inde på øen, er langt mere imponerende. Aphaia var en prinsesse fra øen, der blev fisket op af vandet i et net efter at have forsøgt at begå selvmord. Templet blev bygget lige efter slaget ved Salamis for byttet, som blev taget fra de besejrede persere.

Strandliv på Égina

Der findes gode badestrande i Agia Narina, som kan nås med en kort bådtur fra hovedhavnen. Øst for hovedbyen i gåafstand ligger Grækenlands førende reservat for vilde dyr, hvor man tager imod syge og sårede dyr – især truede arter som storke og andre sjældne fugle – der skal i behandling. Omkring en halv times sejlads fra kysten ligger øerne Moni og Angistri. Begge er helt grønne af pinjetræer og har gode strande. Særligt Angistri med sit udvalg af pulserende klubber om sommeren forbliver en favorit hos den gruppe athenere, som bor i udlandet.

>> Pakkerejser til Grækenland
>> Luksusrejser til Grækenland

Læs mere om Égina

Rejsemål i Grækenland

Find rejsen til Grækenland her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér