Hoteller i Grækenland

En af de vigtigste faktorer for en vellykket ferie er hotellet, men ofte ender man med at bestille sit hotel lidt i blinde ud fra en vag standardbeskrivelse. Er du træt af ferier på kedelige, upersonlige hoteller? Hos Hideaways finder du kun rejser til Grækenland med hoteller, som er personligt blåstemplet af os, og hvor du kan se frem til et unikt ferieophold.

Grækenland er en af verdens mest populære turistdestinationer med 12 millioner besøgende årligt, og landet har derfor en veludviklet hotelbranche med et så stort udbud af hoteller på de fleste populære destinationer, at det kan være overvældende at skulle vælge det rigtige.

Men selv hvis du regner med at bruge det meste af ferien i Grækenland på stranden eller på udflugter til spændende seværdigheder, er valget af hotellet afgørende for den samlede rejseoplevelse. Hotellet er din base, hvor du skal føle dig godt tilpas og skal kunne slappe af i en hjemlige og hyggelig atmosfære.

Find dit hotel online i søgemaskinen dere samemnligner priser fra alle leverandøere så du altid er sikker på at få den billigste pris på dit hotel.

Hotel med havudsigt i Grækenland

Foto: Blandt hotelrene i vores program er der mange med de skønneste udsigter, her havudsigt fra værelset på Boheme Hotel på Mykonos


Hvorfor rejse til Grækenland?

I nedenstående finder du en kort information om Grækenland. Vi forsøger på ingen måde at lave en ny guide om rejser til Grækenland, men blot at fremhæve nogle få informationer om landet. Vil du have mere inspiration til din ferie i Grækenland, så læs mere på vores blog om rejser.

Grækenland er et land der er præget af blåt og hvidt, nøjagtigt ligesom det græske flag. De utallige øer i det azurblå hav, den klare blå himmel og de hvidkalkede huse i de små landsbyer – det hele ligner noget fra et postkort. Santorinis vulkankrater, Mykonos' vindmøller og Kretas palmestrande er nogle helt klassiske eksempler på feriebilleder fra det populære rejsemål. Og med flere end 50 øer at vælge imellem, så er der også plads til nye oplevelser.

Der er også en helt anden side af Grækenland, som vi ikke kender fra postkortene, og den side finder man på det farverige fastland, hvor man finder grønne granskove, sølvfarvede olivenlunde, landsbyer med brunlige stenhuse og den farverige palet af forårsblomster i forgrunden af de sneklædte bjergtinder. Nogle dele af Grækenlands fastland er velbesøgte, såsom det kulturrige Peloponnes, mens andre dele såsom bjergene i Epirus kun besøges af hårdføre vandrere, hyrder og engang imellem en bjørn eller to.

Men uanset hvor du tager hen, så vil du møde den berømte græske gæstfrihed. Den dag idag vil vil du blive budt velkommen af fremmede, som finder glæde i en lille venlig samtale om blandt andet vejret, de seneste fodboldresultater eller blot lidt udveksling af engelske gloser.

Et antikt tempel er sjældent udenfor rækkevidde, og tempoet er afslappet, maden er sund og velsmagende, og hvis du ved hvor du vil hen, så vil du finde mange fremragende hoteller. 

Hideaways Rejser er specialist i rejser til Grækenland hvor du bor på udvalgte hoteller med gode anmeldelser. Vi tilbyder som udgangspunkt kun hoteller med minumum 4 ud af 5 på Tripadvisor.

Vil du bestille en pakkerejser til Grækenland inkl. fly og evt. transfer eller bilelje, så find din rejse til grækenland og læs mere om ferie, hvor du bor på håndplukkede hoteller i Grækenland med ægte græsk atmosfære..

Sightseeing og oplevelser

Der findes gamle templer, teatre og andre ruiner fra oltiden over hele Grækenland, ligesom man også finder franziskanske og tyrkiske bygninger, byzantiske fresker og dramatisk placerede ortodoxe klostre. På Kreta kan man besøge et minoisk palads, på Santorini finder man en oldtidsby dækket af aske, Mykonos emmer af en mytisk atmosfære, Epirus huser et teater fra oldtiden, Rhodos byder på det fantastiske citadel Lindos, Athen kan være stolt af Parthenon og Peloponnes byder på flere interessante seværdigheder fra oldtiden.

Ø-rundtur
Nu kan man nemt tage på en moderne version af det klassiske hippie eventyr; katamaraner og hurtigruter krydser farvandene imellem Kykladerne, hvor nogle af øerne er moderne og livlige, såsom Mykonos, Santorini og Paros, hvorimod andre øer er forblevet stille og charmerende, såsom Folegrandos, Tinos og Andros. Fra Rhodos kan man nemt besøge Leros og andre øer i Dodekaneserne, og fra Kefalonia i de Ioniske øer kan man nemt udforske den lillebitte Ithaka og det bjergrige Lefkas.

Sejlads og vandsport
Lej en traditionel træbåd, en yacht eller en speedbåd for en dag og flygt til en idyllisk strand, hvor du kan fange et par fisk eller blot nyde solens stråler. Nogle af de mest spektakulære kyststrækninger finder man på Milos og Syros i Kykladerne, Ithaka og Kefalonia i de Ioniske Øer, eller Leros og Kastellorizo i Dodekaneserne. De fleste hoteller kan hjælpe dig med at finde en velegnet båd. De mere aktive typer bør besøge Lefkas, Naxos eller Paros, hvor der er gode muligheder for surfere hele året rundt.

Vandreture
Det græske fastland og øerne byder på et spektakulært og bjergrigt landskab, der byder på alt ligefra frygtindgydende bjergtinder og kløfter til blide og kystnære strækninger, hvor man kan gå i æslernes fodspor. Der findes gode overnatningsmuligheder langs vandreruterne f.eks. i bjergene på Kreta, langs kysten i Mani på Peloppones, og i bjerglandsbyerne i Pelion og Koukouli på fastlandet finder man mange traditioelle gæstehuse, hvor vandrere kan overnatte.

Flora
I april-maj kan man opleve en eksplosiv farvepalet af vilde blomster på bjergskråningerne. Kardamyli på Peloppones og hele Kreta er oplagte rejsemål for botanikere.

Kreativitet
Med den rolige atmosfære, det afslappede tempo og den sunde mad, så er Grækenland det perfekte sted for kretive kurser f.eks. malerkurser, skrivekurser, keramikkurser, yogaferier eller andre kreative sysler. Nogle af de bedste områder er f.eks. Elia på Kreta, som byder på alt indenfor velvære, Anidri på Kreta som tilbyder yoga, Levendis på Ithaka byder på massage og Kandiliotika, ligeledes på Ithaka byder på malerkurser.

Bilferie i Grækenland

Grækenland har nogle interessante ruter, til din som er på kør-selv ferie i landet, herunder Langada og Kosmas som passerer Peloponnes, eller Katara-passet i det nordlige fastland. Kreta byder på snesevis af snoede bjergveje, som gør en køretur til en spændingsfyldt oplevelse i sig selv. 

Er der ulemper ved at rejse til Grækenland?

Sommervarmen kan være temmelig intens, men Meltemi blæser en frisk brise henover de fleste øer. Der bruges meget olivenolie i det græske køkken, hvilket kan være for meget af det gode for nogle. Det er umuligt at finde en øde strand om sommeren, men om vinteren lukker mange steder ned på grund af mangel på besøgende. Der er en del transporttid til nogle øer, hvilket mange dog vil se som en fordel. Det kan være svært at finde tilstrækkeligt med rejseinformation. Vær opmærksom på, at Athen er en kæmpe, moderne metropol, men man skal ikke undervurdrere at byen fik nyt liv og sjæl under afholdelsen af OL.

Geografi og klima

Grækenland ligger på Balkanhalvøens sydspids og er cirka tre gange så stor som Danmark. Landet har 2000 øer, heraf 200 beboede, og den længste kystlinje i Europa godt 15.000 km. I vest er landet omgivet af det Ioniske Hav, i øst af det Ægæiske Hav og i syd af Middelhavet. Den forrevne kyst med de mange, dybe fjorde gør, at der kun få steder i landet er mere end 100 km til havet.

Halvøen Peloponnes er næsten afskåret fra fastlandet af den lange og smalle Korinthbugt. Gennem den smalle landtange, der forbinder halvøen med fastlandet, går Korintherkanalen. Det græske øhav inddeles i De Ioniske øer i vest, Kykladerne i den sydlige del af det Ægæiske Hav, De Dodekanesiske øer i sydøst samt Sporaderne og øerne i det nordøstlige Ægæiske Hav.

Næsten hele Grækenland er bjergrigt. Pindosbjergene i vest har tinder på over 2500 meter. De største sletteområder findes langs kysten i Attika (omkring Athen) samt i landsdelene Makadonien og Thessalien i nord. Næsten halvdelen af landets areal er græs- og buskvegetation. En femtedel er skov - der vokser især eg, kastanje og bøg samt nåletræer i højderne. Der er kun få søer og floder.

Det meste af landet har Middelhavsklima med milde, fugtige vintre og varme, tørre somre, hvor de få floder ofte tørrer ud, og der er stor risiko for skovbrande. I nord og i bjergene i nordvest kan vintrene blive ret strenge, og der falder en del sne. Det meste af årets nedbør falder om vinteren. I højsommeren plages østkysten og øerne i det Ægæiske Hav ofte af en nordenvind, kaldet meltemie, der hurtigt kan nå stormstyrke.

 • Areal: 131.957 km2
 • Nabolande: Albanien, Makedonien, Bulgarien, Tyrkiet
 • Tid: som Danmark plus 1 time
 • Hovedstad: Athen ca. 3,5 mio. inkl. forstæder.
 • Øvrige større byer:
  Thessaloniki ca. 850.000 inkl. forstæder, Piræus ca. 200.000,
  Patras ca. 190.000, Heraklion på Kreta ca. 150.000.
 • Gennemsnitstemperatur/døgn: Athen 10 grader (januar), 27 grader (juli)
 • Gennemsnitsnedbør/år: Athen 400 mm
 • Højeste bjerg: Olympos (2917 m.o.h.)
 • Vigtigste floder: Evros/Maritsa (grænseflod til Tyrkiet)
 • Største ø: Kreta (8261 km2).

Vælg det rigtige hotel

Hos Hideaways finder du håndplukkede hoteller i Grækenland. Vi er specialister i rejser til Grækenland hvor du bor på mindre charmerende hoteller eller i ferieboliger. Vi udvidder løbende antallet af rejsemål og destinationer i Grækenland, da vi konstant er på jagt efter nye hideaways. I nedenstående oversigt kan du se et udvalg af hoteller, og du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os hvis du vil have flere informationer eller tips til valg af hotel. Under hvert hotel kan du desuden læse min personlige beskrivelse, se fakta om hotellet, anmeldelser og naturligvis også se billeder.

Familiehoteller 

Middelhavskulturer har en tendens til at være gode med børn, og velopdragne unger er velkomne de fleste steder, og bliver muligvis pylret lidt om. Der er også mange ting til at underholde, beskæftige og endda undervise ungerne i Grækenland. Nysgerrige børn vil elske museerne, og mest af alt vil de nyde de arkæologiske steder, hvor deres historiebøger bliver bragt til livs. Hvis man vil have en pause fra bøgerne, så er vandsport generelt sikkert, og varmt vand er tilgængeligt for de mindre børn. Hotellerne tilbyder masser af underholdning, børneklubber og legeområder. Der er også store forlystelsesparker, og vandparker er guld værd i dette klima; se på Aqualand på Korfu. Derfor bygger mange hoteller også en vandpark som deres egen attraktion, hvor der er gratis adgang for hotellets gæster. Rejser du på familieferie med Hideaways vil du ikke opleve at bo på sore upersonlige hoteller, for mindre hotelelr kan skam også være familievenlige.... Læs mere om familiehoteller i vores rejsetemaer.

Hoteller for par 

Grækenland er et perfekt sted til en ferie med din elskede og vi har udvalgte en række hoteller der er specielt velegnet til jer der rejser som par. De hvide sandstrande og det dybblå ægæiske vand danner en perfekt helhed sammen. Naturen har gjort sit, og mennesket har tilføjet alt det ekstra tilbehør en gæst måtte have brug for. Hvis I vil feste efter en afslappende dag sammen i solen, så prøv Faliraki på Rhodos. Hvis en taverna ved vandet under fyrretræerne er alt hvad I behøver for at fuldende den perfekte romantiske ferie, så er et sted som Voutoumi på den lille ø Antipaxos det perfekte sted for jer. 

Landets oldtidshistorie er aldrig langt væk, og den er fuld af magiske og romantiske steder. Akropolis i Athen er det største og mest kendte ud af mere end 100 betydningsfulde arkæologiske steder, inklusive oldtidsbyen Filippi og oraklets tempel i Delphi i deres magiske bjergomgivelser. 

Man behøver ikke være trænet i historie for at nyde Grækenland, for kysten er et naturligt og tidløst vidunder. Hvis du vender dig om i Grækenland, så er du foran et tempel! Det er ikke helt sandt, men landet bliver ofte beskrevet som en gigantisk arkæologisk forlystelsespark, og skal nok give dig og din partner nogle uforglemmelige dage. På øerne må I ikke gå glip af Kretas minoiske palads på Knossos, der sandsynligvis er den ældste by i verden. 

Boutique-hotel  eller luksus-hotel

I de seneste år er der dukket mange boutique hoteller op, ikke kun i Grækenland men på rejsemål i hele verden. Mange forbinder et boutique hotel som et luksushotel, men det behøver ikek altid være sådan. Læs mere om Boutique-hoteller i Grækenland uanset om du søger en luksusrejse eller bare vil bo godt. Luksusrejser i Grækenland kan du læse om her

>> Læs mere om hoteller

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér