Rejser til Kea

Kun 1 times sejlads fra havnen i Lavrion ligger Kea, som er den af øerne i Kykladerne, der er nærmest det græske fastland og tættest på Athens Internationale Lufthavn. De fleste forbinder dog primært Kykladerne med de populære ferieøer Mykonos og ikke mindst Santorini, der ligger længere fra fastlandet. Trods nærheden til Athen udgør Kea dog på mange måder mindst lige så meget som sin helt egen verden og er ikke mindst mindre turistet. 

Befriende uturistet øliv

Selvom der efterhånden er kommet hoteller af en kvalitet, der kan måle sig med dem på øer med en mere udviklet turistindustri, er Kea på grund af den manglende færgeforbindelse fra Pireaus, Athens primære havn, stadig stort set upåvirket af masseturisme. Du finder der ikke et bredt udvalg af store resorts og All inclusive-hoteller på Kea, hvor du i princippet ikke behøver forlade området for at få dækket alle dine behov. Til gengæld får du en ø, der i høj grad indbyder til, at du former din egen ferieoplevelse. 

Som rejsemål er Kea, der lokalt også kendes som Tzia, således en chance for at opleve det autentiske græske øliv. Samtidig er øen et godt rejsemål for både familier og par, som vil prøve noget andet end de sædvanlige, overrendte turistmål. Ønsker du at bruge ferien på at nyde strandlivet ved det krystalklare hav kun afbrudt af restaurantbesøg, er dette bestemt en mulighed. Pak dog også gerne et par gode vandresko i bagagen. Øen Kea er nemlig også lidt af et paradis for vandrere med stier af en samlet længde på 33 km, hvoraf totredjedele er stenbelagt og fører til de mest naturskønne steder og i flere tilfælde også forbi interessante historiske seværdigheder. Alle ruter er markeret med træskilte, og de fleste slutter ved afsidesliggende strande, så husk badetøjet!

I antikken var Kea stedet, hvor en streng befolkningskontrol blev opretholdt: enhver, der blev 65 år, forventedes at drikke en smertefri gift og dø fredfyldt for at give plads til de yngres liv og trivsel. I dag, hvor der er andre normer for pensionister, kan enhver, som er født på Kea (selv dem over 65), fortælle dig, hvor stierne er. Forhør dig også gerne hos de lokale efter de bedste spisesteder på øen. Der er et godt udvalg af restauranter og mindre tavernaer rundt om på øen, hvor du kan få velsmagende, lokale retter. Overvægten af græske turister sætter således også her sit præg til glæde for dig, der værdsætter de kulinariske oplevelser, når du rejser til Grækenland.

Læs mere om rejser til Kea hos på turistkontorets hjemmeside her,

Læs mere om Kea

Rejsemål i Grækenland

Find rejsen til Grækenland her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér