Spiros og Katrin Sourlas byder mig velkommen til Sofia Apartments en lun eftermiddag i september. Det er ikke helt helt almindeligt 'velkommen' - det er et hjertevarmt et af slagsen, på en skala fra 1 til 10, så ligger vi i den øvre ende af "jeg-føler-mig-velkommen". Det med den lune temperatur kommer da også til at karakterisere dette nye bekendtskab. Jeg elsker glade farver, og hovedbygningen står med sin varme orange i smuk kontrast til de frodige, grønne omgivelser. Stemningen er afslappet, her er hyggeligt, og jeg føler mig straks hjemme, og dét er et vigtigt førstehåndsindtryk. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

En kærlighedshistorie blev deres levebrød

Græske Spiros og tyske Katrin fandt hinanden og kærligheden for mange år siden. For 2 år siden fandt de så deres ’baby’, som Katrin så kært kalder Sofia Apartments. Deres kærlighed til gemmestedet skinner uomtvisteligt igennem og er dejligt smittende. Det er den klassiske historie om ’hjertet og maskinen’, hvor Spiros er den, der sørger for alt det praktiske, mens Katrin med sit store smil og hjertelige engagement er værtinden. 

Det er tydeligt, at de begge vil gøre alt for, at deres gæster har det godt. Her er virkelig en rar stemning, helt afslappet og uden de store dikkedarer. "Vores gæster vælger os fordi, at alt er så ligetil. Du får det, du ser, og for os er det vigtigste, at vores gæster føler sig hjemme", siger Katrin, og det personlige engagement har båret frugt, for Sofia Apartments har allerede fået sine første stamgæster. 

Hængekøjer, pool og polka-prikkede parasoller 

Pool-området er uden tvivl sjælen på Sofia Apartments. Blandt de mange oliventræer med deres karakteristiske støvgrønne blade og en knejsende palme, ligger swimmingpoolen nærmest som et lille fatamorgana med sin klare, blå farve, og de røde, polkaprikkede parasoller ved siden af solsengene trækker lidt i smilebåndet. 

Her er der en integreret børneafdeling, så de mindste feriegæster også kan nyde en svalende dukkert uden at skulle ud på det ellers 3 m dybe vand i den, for stedets størrelse, relativt store swimmingpool. 

Nede i baghaven spotter jeg en hængekøje, der er spændt ud mellem to gamle krogede stammer, og tænker: ’en skønne dag vil jeg tilbage og ligge lige præcis i den dér hængekøje’: ) og så er her en helt fantastisk udsigt med havet, der gemmer sig bag trætoppene, og bjergene der knejser i baggrunden. En virkelig oase med en nærmest magnetisk effekt. 

Ønsker du morgenmad bragt til døren?

På Sofia Apartments har du dit eget mini-køkken, og det er nemt at køre hen og handle ind til madlavningen i det lille supermarked. Som noget helt særligt kan du også bestille dit ophold med morgenmad og få det leveret til døren! Det er alligevel ikke så tit, at vi kan unde os selv denne forkælelse, vel? Har du lyst til at kombinere de to muligheder, kan du også bestille morgenbrød hos Katrin og få det leveret som supplement til din egen morgenmad. 

På forespørgsel kan dine indkøb leveres i lejligheden, og Katrin og Spiros kører dig også gerne ned til supermarkedet, når tiden tillader det. 
Skulle du have lyst til at slippe helt for indkøb og madlavning på din ferie, er der også råd for det. Blot små 10 minutters gang fra Sofia Apartment ligger det hyggelige fiskerleje, Boukari, med små lokale tavernaer, der lokker med hjemmelavede, græske specialiteter og naturligvis med alt godt fra havet. 

Oplevelserne ligger bare og venter

Har du lyst til en dag ved stranden, så finder du den lavvandede småstensstrand, som er perfekt til børn, nede i Boukari. Enkelte steder på stranden kan du være heldig at finde en solseng med parasol, der lejes fra den lokale taverna. Ellers skal du blot huske at tage dit badehåndklæde med under armen. Et par såkaldte badesko kan være en god investering, hvis du ikke er så pjattet med at gå på de små sten. 

Med bil eller cykel kommer du nemt omkring i området. Har du ikke allerede bestilt din lejebil hjemmefra, står Spiros og Katrin naturligvis til rådighed og kan hjælpe dig med at arrangere dette, og så skulle jeg hilse og sige, at de med glæde kommer med forslag til gode oplevelser på øen. Sofia Apartments har egen parkeringsplads, så du kan nemt og sikkert parkere bilen efter en oplevelsesrig dag på charmerende Korfu. 

Kør f.eks. til strandene ved Halikounis, Issos eller Santa Barbara eller besøg Korfu by, som ligger ca. 45 min kørsel herfra, og så er den lille landsby, Petriti, med de små havne, hvor farverige både ligger fortøjet, bestemt også et besøg værd. 

Derfor skal du vælge Sofia Apartments

 • Her får du pool-område omgivet af oliventræer i en haven
 • Lav mad i din lejlighed el. gå ud at spise på lokale tavernaer 
 • Her kan du få frisk morgenbrød leveret til døren (mod gebyr)
 • Du bor i gåafstand til rullestensstrand og hyggeligt, lokalt byliv
 • Her kan du nemt parkere din lejebil på den gratis p-plads

Godt at vide om Sofia Apartments

Vejen til de lokale tavernaer og den lille strand byder på lokalliv og let trafik. Det eneste, jeg mødte på vejen, var en traktor, men i højsæsonen kan der godt være lettere trafik.

Er der noget bedre end sol og varme i frodige omgivelser, nej vel? Det får du virkelig her på Korfu, der med sine lange somre og korte vintermåneder, hvor regnen falder, har et nærmest subtropisk klima. Jeg kan nok ikke love, at der ikke falder en byge eller to fra midt september og frem, men er dog som regel hurtigt overstået. I det lokale supermarked sælger de den lokale myggecreme, som er god at have liggende i tasken - just in case. 

Vær opmærksom på, at der ligger op til flere hoteller på Korfu med samme navn, så hvis du kommer i bil, skal du skrive #Sofia-Appartements, Boukari, Corfu# ind i GPS’en, så kommer du frem til det rigtige sted. 

Olivenlunden vokser praktisk talt lige udenfor døren, og alt afhængig af nedbør i vintermånederne, så gror de lystigt. Katrin vil egentlig gerne skære dem lidt til, men det er jo nærmest en dødssynd i Grækenland, og der findes faktisk love for, hvor meget og hvor lidt, man må beskære et oliventræ, og ja...sågar kan det kræve særtilladelse, hvis man ønsker at fælde et oliventræ. Mit råd er: nyd synet, det er en del af Korfus DNA. 

Læs mere om Sofia Apartments

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
9 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
Se alle

Kort og afstande

 • Korfu by – ca. 27 km
 • Korfu lufthavn – ca. 25 km
 • Boukari (lille fiskerleje) – ca. 700 m
 • Boukari-stranden (småstensstrand) – ca. 700 m
 • Petriti (lille fiskerby) – ca. 4 km
 • Messonghi (større ferieby) – ca. 6 km
 • Lokalt busstoppested – ca. 1 km
 • Supermarked – ca. 1,5 km
 • Canal d’Amour (naturseværdighed) – ca. 59 km
 • Paleokastritsa (kloster og strand) – ca. 44 km
 • Golden View Café Snack Bar (udsigtspunkt) – ca. 20 km

 

Værelser

Sofia Apartments har i alt 16 lejligheder fordelt i den orange hovedbygning på to etager. Indretningen er simpel - ja, ligefrem 'sommerhus-agtig' eller en enkel udgave af "halløj på badehotellet". Hjemlig, praktisk og lidt gammeldags med mørke træmøbler, gulv-til-loft-gardiner og detaljer som blomstervaser på natbordet, dug til altanbordet, stearinlys og ukurante, mønstrede sengetæpper, hvilket giver en uformel og hjemlig atmosfære. Bliver her alligevel lidt for lunt inden for, så kommer den store gulv-vifte til sin ret. 

Her er enten dobbeltseng eller to adskilte senge samt badeværelse med bruseniche eller kar, balkon eller terrasse med stole og bord, der er stort nok til at spise ved.  

Faciliteter i lejlighederne:

 • Gulv-vifte
 • Safetyboks (mod gebyr)
 • Køleskab
 • WiFi
 • Elkedel
 • Kaffemaskine
 • Miniovn
 • Hårtørrer
 • Myggenet over sengen
 • Myggemaskine
 • Kaffemaskine
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Sofia Apartments:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Boukari
49080 Boukari

Koordinater

Latitude: 39.4616
Longitude: 19.9656

Sofia Apartments er ikke tilgængelig i øjeblikket

Sofia Apartments er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Grækenland, Korfu
 • Nærmeste lufthavn: 39 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Korfu
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Korfu
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi