Rejser til Agia Galini

Agia Galini er en lille, vidunderlig havneby, som er kendt for et roligt atmosfære og lækre friskfanget fisk! Byen byder bl.a. på gyldne sandstrande, et venligt lokalt kolorit, samt spændende arkæologiske udgravninger.

Tæt på den stille by Sfakia finder du den vidunderlige, lille havneby ved navn Agia Galini. Byen ligger kun halvanden times kørsel væk fra Heraklion og Chania, og kun ca. en time fra Rethymnon. Agia Galini er en stort set bilfri lille fiskerby, hvilket gør den ekstra fredfyldt. Det vil sige, at du kun må køre på hovedvejen, som løber ned mod havnen.

Der er masser, du kan tage dig til her, men noget af det, der har været mest populært de senere år, er fisketurene, som du kan hoppe med på hver dag, så længe det ikke trækker op til uvejr. Fiskeriet her er virkelig fantastisk, og du kan fange alt fra havaborre til tunfisk!

Hvis du ikke har lyst til en fisketur, så venter både de dejlige strande og de spændende arkæologiske udgravninger på dig. Seværdigheder, som du bør aflægge et besøg, inkluderer den berømte Samaria Kløft, som er en af hovedattraktionerne for feriegæster på den vestlige del af Kreta.

Inspiration og fakta 

Navnet Agia Galini betyder 'hellig fred' på græsk, og intet navn kunne være mere passende. Byen er et fantastisk, lille tilflugtssted fra larm, stress og støj. Den er på charmerende og traditionel facon bygget rundt om den travle havn, hvor de lokale fiskere hiver dagens fangst i land og sælger den til de lokale tavernaer. 

Nu lokale tavernaer er emnet, så har Agia Galini nogle stykker, som er dukket gennem årene. Du kan altid finde nogle hyggelige barer og restauranter, hvor du kan tilbringe lange aftener med bare at slappe af, nyde et par kølige drinks og mærke al jag og alle bekymringer forlade din krop. 

Især en gade er meget populær blandt feriegæster, men også velbesøgt af lokale. Den har fået kælenavnet 'feriegaden', og her kan du finde fremragende kretensisk mad, og naturligvis nogle af de friskeste fisk, du nogensinde har smagt. 

Strande

Hvis du elsker at ligge på stranden, så kommer du ikke til at mangle muligheder, når du rejser til Agia Galini. Strandene her er af fremragende kvalitet, med dejligt, gyldent sand, hvor du kan tilbringe din ferie med solbadning eller more dig med de mange vandsportstilbud, der er på programmet dagligt. 

Seværdigheder lige rundt om hjørnet

Hvis du vælger Agia Galini som stedet, hvor din ferie på Kreta skal holdes, så er det med stor sandsynlighed fordi, du har lyst til at udforske det ægte Kreta. Kør ud i omgivelserne og besøg seværdigheder eller find den perfekte, isolerede strand!

Nogle af de områder, du med fordel kan besøge, er de oldgræske udgravninger Phaestos, Agia Triada og Gortys. Hvis du er interesseret i myter og legender fra det gamle Grækenland og Kreta, så bør du tage et kik på de hvide statuer af Daedalos og Icarus, som er klar til at lette fra havnen. Ifølge en oldgræsk myte fløj Icarus for tæt på solen, så hans vinger smeltede. Hvis du ikke er så interesseret i arkæologi, så tag med på en dagstur med båd til Preveli. Bådturene er tilgængelige fra havnen dagligt, og koster kun omkring 15 Euro. 

Har du brug for et hotel i Agia Galini, mens du holder ferie på Kreta, så har du mange gode muligheder for hånden. Selv om byen er lille, har den nemlig over 36 hoteller, villaer og ferielejlighedskomplekser, som du kan vælge mellem. 

Ægte græsk mad og et pulserende natteliv

Du kommer bestemt ikke til at sulte på din rejse til Agia Galini, da byen er fuld af restauranter og tavernaer! Nogle af dem er lidt 'turistede', men i de smalle gader finder du også mere traditionelle spisesteder, hvor maden er autentisk og hjemmelavet. De er nemme at genkende, da de er mindre i størrelse og mere gæstfrie, og der vil altid sidde en lokal, som nyder sine 'meze' og et glas tsikoudia (raki) til! 

Hvis du foretærækker at have havudsigt, mens du spiser, så er der mange restauranter på klippen over havnen, som byder på en storslået udsigt over Messara-bugten. Man siger, at mange af de velhavere, der sejler rundt mellem de græske øer i deres luksuriøse yachter om sommeren, stopper i Agia Galini blot for at spise sig mætte i de utroligt friske fisk. 

Efter middagen kan du godt begynde at glæde dig til resten af aftenen, som du nok kommer til at tilbringe på nogle af barerne og caféerne i byen. Trods navnet har Agia Galini et rigt og ganske højlydt natteliv. Alle barerne og natklubberne ligger dog rundt om havnen for enden af taverna-gaden, så de forstyrrer ikke din søvn på hotellet. 

På din ferie i Agia Galini kan du more dig på klubber, der spiller alt fra jazz over firsermusik til de sidste internationale hits. Hvis du er til det lidt mere traditionelt græske, så spiller de lokale tavernaer live kretansk musik. 

Hvad kan jeg lave på min ferie i Agia Galini? 

Når du holder ferie i Agia Galini, så kommer du naturligvis til at tilbringe en del tid med bare at slappe af på stranden og svømme i det skønne, lune havvand. Strandene i byen er som skrevet ovenfor af høj kvalitet, men de er ikke ret store, så du er nødt til at stå tidligt op og sikre dig en liggestol, hvis du vil ligge forrest ved vandkanten. Barerne og caféerne serverer også mad og drikke på stranden, så du kommer ikke til at mangle noget. 

Du behøver ikke en bil, hvis du blot rejser til Agia Galini for at være i byen, med mindre du gerne vil besøge andre steder på Kreta. Alt indenfor selve byens grænser ligger inden for nem gåafstand. Dette er i sig selv med til at gøre Agia Galini til et perfekt sted at holde ferie for dig, der prioriterer ro, afslapning og ren og skær nydelse af sol og hav. 

I havnen ligger mange både, som kan tage dig med på dagsture til de omkringliggende småøer og strande. Hvis du går en tur langs med havnefronten kl. ca 18 eller 19, når de fleste af dem vender tilbage, vil du lægge mærke til, at de har sat skilte op med deres ruter og afgangstidspunkter.

En af bådene går til Paximadia, tvillingeøerne i Messara-bugten (turen koster 20-25 Euro; 2009-priser), mens andre besøger stranden i Preveli med sin palmelund. Plakias, Agios Pavlos og Mtala er også inden for mulighedernes rækkevidde. Dit måltid er inkluderet i prisen, og der kan være tale om varm mad, der tilberedes på stranden, eller en snack ombord på båden. Der er også fiskerbåde, der bare transporterer turisterne til strandene og tilbage igen, uden at mad og drikke er en del af pakken. 

Delfin-kikkeri og grotter i havet ved Agia Galini

Ved solnedgang kan du gå ned på anløbsbroen og beundre himlens mange dybe, røde farvenuancer og Agia Galini-grotten, som ligger lige udenfor havnen. Du kan besøge grotten, hvor der lever vilde duer, med en lille båd, der sejler fra havnen. 

At spejde efter delfiner er en fantastisk aktivitet at kaste dig over på din ferie i Agaia Galini, for her er masser af de smukke dyr. Spørg efter detaljerne angående de mange delfin-ekskursioner, der tilbydes, på turistkontoret eller ved havnen. Dagene og tidspunkterne ændrer sig løbende, afhængigt af sæson. Ekskursionerne tager fem timer og koster ca. 25-30 Euro per person (2009-priser). 

Hvis du har lyst til at udforske selve Agia Galini landsby, så besøg f.eks. den byzantinske kirke Panagia (Jomfruen) ved den lokale kirkegård, lige udenfor for landsbyen. Andre interessante kirker i nærheden er f.eks. Panagia i Hordaki, 1 kilometer fra Agia Galini, og Agios Ioannis (Skt. Johannes) i Amari. 

9 kilometer vest for Agia Galini ligger Agios Georgios, et skønt, stille sted med en køn småstensstrand. Her ligger kun en enkelt taverna, hvor ejeren serverer dagens friske fangst!

Omkring en halv times kørsel fra Agia Galini finder du Agios Pavlos. Du kan komme dertil med båd fra Agia Galini, eller med bil langs med vejen, der fører til Saktouria. Bugten i Kap Melissa er smuk og bestemt et besøg værd, især på dage, hvor der ikke blæser en stærk vind fra nord. 

Hvis du ser folk, der udfører yogaøvelser på stranden, mens du udforsker Agios Pavlos, så vær ikke overrasket! Her ligger nemlig et yogacenter for dem, der ønsker at kombinere deres rejse med denne form for orientalsk træning. 

Hvis du foretrækker at blive i Agia Galini på din ferie uden at tage på ture i omgivelserne, så er der mange attraktioner, der kan holde dig beskæftiget.

Det er en køn og gæstfri by, og en blid bugt åbner sig foran dig, når du går ned mod havnen. Selv om området ikke er så uberørt, som det var engang, har byen bevaret store dele af sin charme og fredfyldte atmosfære. Ikke engang efter mørkets frembrud behøver du at bekymre dig om at blive forstyrret af støj, for nattelivet er begrænset til bestemte områder. Det forstyrrer dermed ikke de feriegæster, der ikke aktivt opsøger det.

Lokal transport

Det er let nemt at rejse til Agia Galini. F.eks. kører der regelmæssigt busser fra Rethymno og Heraklion både sommer og vinter.

Du kan også ankomme med bil fra lufthavnen i Heraklion. Tag 'National Road' mod vest, dvs. mod Heraklion by, og kør indtil du når til Mires-afkørslen. Når du forlader vejen, så kør mod Phaistos, Tymbaki og Kokkinos Pyrgos. 500 meter efter Tymbaki deler vejen sig i to: den venstre forgrening leder til Kokkinos Pyrgos, mens den højre fører dig til Agia Galini. Agia Galini er alt i alt ca. 1,5 timers kørsel fra Heraklion.

Endelig er der den mulighed at komme til Agia Galini med bil fra Chania Lufthavn eller Rethymno. Fra Chania Lufthavn tager det ca. 45 minutter at køre til Rethymno. Fra Rethymno fortsætter du mod Spili og Agia Galini. Det vil i alt tage dig ca. en time at køre fra Rethymno til Agia Galini. Uanset, hvorfra på Kreta, du kommer, er det naturligvis også altid en mulighed at hyre en taxa eller minibus til at køre dig og dine rejsefæller til Agia Galini.

Sådan booker du en ferie i Agia Galini

Med Hideaways kan du få en problemfri og sikker rejse til Agia Galini, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller på Kreta. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Chania
>> Find et luksushotel på Kreta

Læs mere om Agia Galini

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér