Rejser til Agia Pelagia

Agia Pelagia er en lille landsby, som ligger ved en malerisk hesteskoformet bugt midt på Kretas nordkyst. Her, hvor du blot er en halv time fra travle Heraklion og lufthavnen, finder du den perfekte, fredelige ramme om en familieferie eller romantisk parferie. 

Der er mange strande at vælge imellem på din ferie. Stranden tættest på centrum af Agia Pelagia er en dejlig strækning med gyldent sand og er veludstyret med parasoller og liggestole. Der er desuden gode faciliteter til vandsport, herunder et dykkercenter, der også tager imod nybegyndere. Du finder mange mindre strande lidt længere væk fra centrum, som er behagelige, rolige steder at tilbringe dagen.

Udover de smukke strande, god mad og en venlig atmosfære er der i Agia Pelagia  de omkringliggende landsbyer en række spændende historiske seværdigheder. Det smukke kloster Savathiana er et besøg værd og en kort køretur væk ligger det berømte minoiske palads i Knossos. Ovenfor feriebyen ligger den lille bjerglandsby Achlada. Takket være højden over havets overflade er denne et vidunderligt køligt sted at besøge på varme sommerdage. Udsigten over kysten fra bjerget er desuden spektakulær.

Nede i Agia Pelagia finder du langs strandpromenaden et stort antal butikker, hvor du kan købe håndværk og souvenirs. Der er også masser af caféer, restauranter og barer at vælge imellem, som er praktiske til varme dage på stranden. Det lokale køkken er en blanding af spisesteder med menuer præget af internationale retter og et par lokale steder, hvor du kan prøve nogle traditionelle græske retter. Tavernaer og barer er behagelige steder at tilbringe en aften med en kold drink, sug den afslappede atmosfære til dig og nyd den fantastiske havudsigt.

Velkommen til grækenlan med Hideaways, vi er specialister i rejser til Agia Pelagia og andre rejsemål på Kreta hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Foruden chamerende hoteller tilbyder vi også en række nøje udvalgte ferieboliger og vil du bo i en villa finder du også det i programmet. Du kan rejse til Kreta fra alle lufthavne bla. København, Billund, Aalborg og Hamborg lufthavn. Du bestemmer selv i hvor mange dage du vil rejse og om du vil booke lejebil der står klar ved ankomsten til Krete eller en transfer til dit hotel. Bemærk at der er flere lufthavn på Kreta og den nærmeste på Agia Pelagia er Heraklion, men at du også kan benytte lufthavnen i Chania hvis du har mod på en lidt længere kørertur. Ligesom på andre rejsemål har vi opdelt hotellerne i temaer så du nemt kan finde en indkvartering der opfylder dine behov, vælg f.eks. kun at se Boutique hoteller på Kreta i din søgning, eller ferielejligheder på Kreta hvis du selv vil sørge for madlavningen på din ferie.

>> Se alle rejser og rejsemål på Kreta

 

Læs mere om Agia Pelagia

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt fakta og informationer om Agia Pelagia på Kreta. Søger du mere inspiration til din rejse så kan du også kigge forbi vores blog, hvor vi skriver om egne rejser til Grækkenland og om emner som maden, kulturen, historie, strande og ikke at forglemme vejret.

Du kan nyde det bedste fra begge verdener på en ferie i Agia Pelagia. Dette feriested ved stranden er således perfekt til familier eller par, der ønsker at nyde en fredelig græsk ferieby. Men Agia Palagia er samtidig inden for rækkevidde af Kretas hovedstad Heraklion, som ligger blot 13 km væk. Hvis du lejer en bil eller hopper på bussen, kan du nemt kombinere din strandferie med et rigt udvalg af shopping, natteliv eller museer. Mange feriegæster foretrækker at bo i Agia Palagia, og du vil forstå hvorfor. Du bor således i en af de smukkeste bugter på Kretas østkyst. Strandene her er lige så populære hos de lokale, som de er blandt turister. Her kan du slappe af på en af liggestolene, som er til leje, mens børnene kan plaske i det lave vand. Dykkere kan udforske de stejle klipper rundt om bugten.

Mens stranden uden tvivl er hovedattraktionen i Agia Pelagia, er der også meget andet at se. Det kan for eksempel anbefales at tage en tur op ad den nærliggende bjergskråning til landsbyen Rogdia. Der er fantastisk udsigt over bugten herfra, især hvis du samtidig nyder et glas kretensisk vin på en af de lokale taverner. Du kan også vandre ned gennem de smalle gader i denne traditionelle landsby og udforske et gammelt kloster.

Seværdigheder i nærheden

Mononaftis

Mindre end en kilometer væk fra Agia Pelagia, ligger stranden ved Mononaftis, som er den korte gåtur langs kysten værd. Det er en lille, men smuk strand omgivet af klipper. Vil du snorkle eller dykke, kan du her nyde godt af, at den stenige havbund tiltrækker masser af fisk. 

Heraklion

Hvis du er ivrig efter at få et souvenir med hjem, er det nemt at tage på en shoppintur til Heraklion. Her er der blandt andet mærkevarebutikker på Daedalou gaden, ligesom du finder talrige spændende, mindre butikker i sidegaderne. Det er ofte her, du finder de unikke souvenirs. Heraklion er også stedet at tage hen, hvis du har lyst til at forkæle dig selv og din partner med en luksusmiddag. Mange feriegæster tager også en tur til Heraklion alene for museet. Det enorme arkæologiske museum huser mange af Kretas antikke skatte.

Rogdia

Du skal bruge et øjeblik eller to for at få vejret, hvis du vælger at gå op til landsbyen Rogdia fra Agia Pelagia. Det er således en lidt anstregnende tur op ad bakken bugten. Men det er indsatsen værd. Landsbyens tavernaer byder på god mad sammen med strålende udsigt over området. Du kan også besøge det historiske kloster Savathiana i den nærliggende skov.

Aktiviteter

Sejltur

Let anker og tag ud på bølgerne med en af båtturene, der afgår fra Agia Pelagia. Landsbyen har en lille havn, hvor du kan hoppe ombord og tage på udflugt til for eksempel de smukke strande ved landsbyen Bali eller til Dragon og Dia øerne. Dia er en god, hvis du nyder at udforske verden under bølgerne, da der her er undervandsby.

Knossos

Kretas mest berømte seværdighed ligger kun 15 km fra Agia Pelagia. Det gamle palads i Knossos var centrum for den minoiske bronzealderkultur på øen. Du kan vandre rundt blandt ruinerne, der kan dateres mere end 3.000 år tilbage. Det er forbløffende at se, hvor god stand de er i. Lytter du til en af guiderne, vil du også blive imponeret over, hvor sofistikeret dette palads var.

Snorkling og dykning

Nogle af de små strande og bugter omkring Agia Pelagia er perfekte, hvis du ønsker at bruge ferien på snorkling og dykning. Det klare vand og klipper skaber således ideelle forhold for dem, der ønsker at udforske livet under bølgerne. Prøv den lille sandstrand Ligaria lige øst for byen  eller tag til det populære Mononaftis.

Mad og drikke

Det lokale køkken på Kreta domineres af enkle, men lækre retter. Sørg for at prøve nogle af de kretensiske oste, som synes at være forskellige fra landsby til landsby. Du kan i sagens natur få masser af frisk fisk på Kreta, selvom stegt lam er også populært her. Det er især velsmagende, når det skylldes ned med et glas af den lokale rødvin.

Der er flere restauranter og tavernaer ligger nede ved havet i Agia Pelagia. Du kan udforske kretensiske, græske eller internationale retter, mens du nyder udsigten over det blå hav. Der er ikke noget nævneværdigt natteliv i Agia Pelagia ud over at nyde de lune aftener med et glas vin.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér