Bare navnet får mig til at smile. Anna’s House… Hygge, nærvær og personlighed er de første ord, der falder mig ind. Og forventningens glæde skal vise sig at holde stik! Hvad er det nu, man siger: ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”. Med det mener jeg, at her får du valuta for pengene, når det gælder ”location”. Ganske enkelt den perfekte kombination mellem et lille gemmested i landlige omgivelser, i gangafstand til strand og by. Og så har Anna’s House nogle ret unikke træk, som du som gæst kan glæde dig til. Lad mig fortælle dig lidt mere om disse…  

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Først og fremmest er der jo landskabet! Sceneriet, der udspiller sig omkring Anna’s House, har taknemmelige betingelser – her er du omgivet af de hvide bjerge, de mørkegrønne appelsintræer med modne orange frugter, de stolte, gamle krogede og oliventræer. I tillæg finder du på den hvide mur langs din balkon en ranke af lyserøde bougainvilleablomster… Forestil dig, at du sidder og nyder alt dette i selskab med en god kop morgenkaffe, som du lige har lavet i dit eget lille køkken? Det’ da ikke så ringe endda, vel? Jeg siger det med et smil på læben, for jeg er lidt i drømmeland, mens jeg bare står og nyder omgivelserne, indtil et energibundt af en glad og smilende kvinde kommer mig i møde…

Glade gæster i ”landsbyen” 

Det store smil hedder Helen, hun er tysk og har boet og arbejdet på Kreta i mange år. Hun plejede at komme på Anna’s House som rejseleder og fortæller, at det var så skønt at komme her, da hendes gæster altid var glade og alt fungerede fra A til Z. Så da ejeren tilbød hende jobbet som manager på hendes ynglingshotel, ja…så slog hun straks til og har været her lige siden (og jeg er slet ikke misundelig – eller retter, det er jeg). 

Der er fortsat styr på det hele! Med Helen i front vil du sikkert se hende suse rundt i sin lille buggyvogn ved først givne lejlighed mellem én af de fire bygninger, der danner rammen om Anna’s House, for de ligger lidt spredt fra hinanden, inden for ca. 500 meters gang. Idéen bag de spredte bygninger er at skabe fornemmelsen af ”din egen bolig” i en lille landsby. Rigtig god idé og det fungerer efter hensigten.

Rundvisningen begynder ved hovedbygningen og går en tur omkring det indbydende pool-område. Det er også her, at restauranten ligger, og her diskes der ved morgenmadsbuffeten op med bl.a. hjemmelavede specialiteter tilberedt af lokale produkter. Buffeten får anerkendende kommentarer med på vejen fra de gæster, som jeg møder. Her er salt og sødt, og lidt af hvert. Mmmm… Her dufter sådan af friskbrygget kaffe og lune vafler, da jeg passerer forbi, men kaffen må vente, for der er meget mere, som jeg skal nå at se. Nu ’springer’ Helen nemlig ud i sin lille buggyvogn og siger: ”Kom – så kører vi”. Afsted med os ned for at se på lejlighederne i de øvrige bygninger her på Anna’s House. 

Hold på hat og briller – nu kører vi ud på tur

Efter at have nydt synet af de nyrenoverede superior-lejligheder i de nye bygninger, så beslutter Helen sig for at vi skal ud på en lille tur i buggyen for at kigge lidt nærmere på området omkring Anna’s House. Her passerer vi en del vandreentusiaster, der i energisk tempo har sat kursen op mod bjergene denne tidlige morgenstund. Motionscyklister med målrettede blik suser forbi i samme retning, og jeg tænker, at der venter dem en udfordring på vej op af bjerget? Men jo, der er skam rigtig gode muligheder for aktiviteter i naturen, for dem (eller ’os’), der altså ikke lige har sat kursen mod den lille strand med håndklædet under armen…

Pool og strand, sand og vand… 

Her på Anna’s House har du nemlig også mulighed for en god afveksling mellem pool og strand. Små 600 m fra Anna’s House ligger den lille Kalyvaki-strand, der er forholdsvis uforstyrret efter græske forhold. Her kan du leje solsenge og parasol. Stranden ligger beskyttet for vinden og vandet er lavt, og her er nogenlunde fred og ro. Og så er er vandet dejligt svalende i de varme sommermåneder, da floden Almyros med sit udspring i bjergene, ender her. Der findes en lille taverna, som fungerer både som restaurant og strandbar og er åben til såvel frokost som aften. 

Vil du til en lidt større strand, så kan du nyde en hyggelig gåtur på ca. 10 minutter langs flodbredden, og så ender du ved stranden foran fiskerlejet Georgioupolis, hvorfra du har en spektakulær udsigt over Det Ægæiske Hav med de fotogene ’hvide bjerge’ i baggrunden. 

Friskfanget fisk på byens små tavernaer

Georgioupolis har ca. 2500 indbyggere, hvis vi tæller oplandet med. Her findes en lille, populær bymidte med en charmerende torveplads, hvor der hersker en autentisk stemning. Her kan du sidde og nyde atmosfæren under et skyggefuldt eukalyptustræ med en kop kaffe eller en kold forfriskning på en af de små caféer.

I sommerperioden får den lille by besøg fra nær og fjern af såvel lokale som udenlandske gæster. Mange vælger at slentre rundt i byen efter de første par timer på stranden og nyde en frokost på en af byens restauranter, for herefter at gå på opdagelse i de smalle, snoede gader, hvor butikkerne lokker med uimodståelige tilbud. Men hen under aften sænker ”freden” sig, og du vil igen opleve den mere autentiske stemning. De små, hyggelige tavernaer gør klar til aftenens gæster, de blåternede duge bliver lagt på bordene. I fred og ro kan du nyde de traditionelle, græske retter og friskfanget fisk – direkte leveret fra de lokale fiskere, hvis vuggende både ligger side om side i den lille havn, hvor fyrtårnet i de klassiske, græske farver, nemlig hvid og blå, troner for enden af molen. 

Fiskerlejet Georgioupolis har faktisk royalt islæt. Byen er nemlig opkaldt efter intet mindre end Prins Georg, der er barnebarn af Kong Christian IX (der i øvrigt har taget sin uddannelse som søofficer i Danmark) – ja, hvem skulle lige have troet, at en lille kystby på Kreta har bånd til ’det kolde nord’, selvom det vist må kaldes en fjern forbindelse… Om ikke andet er det da en sød, lille historie.

Udover Georgioupolis lokker området ved Apokoronas også med andre landsbyer som Vamos og Kournas, så her har du en unik kombination af landlig idyl, gode strande, og en by med liv om dagen, og hygge om aftenen. 

Lige midt mellem Chania og Rethymnon

Jeg føler mig en smule heldig. For Anna’s House ligger i hjertet mellem to af mine yndlingsbyer på Kreta, nemlig Chania (ca. 45 min. kørsel) og Rethymnon (ca. 30 min. kørsel). Det giver dig de bedste forudsætninger for at tage på opdagelse langs kysten og aflægge begge byer et visit under din ferie. Du kan flyve både til Chania og Heraklion, men førstnævnte er absolut den tætteste.

Derfor skal du vælge Anna’s House

 • Hvis du gerne vil bo på et lille, moderne resort med gode faciliteter
 • Bo i relativt store lejligheder med plads fra 2 til 4 personer
 • Have alt inden for gåafstand med hav, strand og en lille hyggelig by
 • At have restaurant med kretensiske, hjemmelavede specialiteter
 • At kunne hoppe i swimmingpoolen, når det passer dig (17x20 m)
 • Have indkøbsmuligheder og busstoppested tæt på
 • Receptionen er behjælpelig med bestilling af f.eks. billeje og aktiviteter

Godt at vide om Anna's House

Anna’s House består af 4 huse i gåafstand fra hinanden. Bygningerne ligger på begge sider af en lokal vej med let trafik. Det er også denne vej, at du slentrer de ca. 600 m ned ad mod Kalyvaki-stranden. Hovedhuset med den fælles swimmingpool er et super område for familier med børn, da her er god plads og poolen her er større end de andre pools, der er tilknyttet de øvrige huse. 

Bygningen der ligger lige overfor hovedbygningen på den modsatte side af vejen har ikke separat pool, men bruger blot swimmingpoolen ved hovedbygningen (der er blot ca. 50 m.).  De to øvrige huse ligger ca. 2-300 m fra hovedbygningen. Her findes en separat swimmingpool i hver af de små have-områder, der hører til bygningerne. Disse pools er forbeholdt gæsterne, der bor her, og dette gør, at her generelt er lidt mere fred og ro sammenlignet oppe ved den større, fælles swimmingpool ved hovedhuset. 

Alle gæster på Anna’s House kan naturligvis benytte den store swimmingpool ved hovedhuset, og det er også her, at morgenmaden serveres fra 07:30-10:30. Opholdet kan bestilles med eller uden morgenmad, og naturligvis kan du også vælge selv at lave morgenmad og øvrige måltider ved at handle ind i de små butikker eller i supermarkedet, der ligger ca. 500 m fra Anna’s House. 

Hotellet har en mindre parkeringsplads, hvor du kan stille lejebilen. Skulle der være optaget, så er der som regel også mulighed for at parkere bilen på de små sideveje omkring hotellet. 

Der er gratis WiFi, men græsk WiFi kan kræve en vis portion tålmodighed. Som regel er dækningen bedst i området omkring lobbyen og pool-området ved hovedhuset. 

Receptionen er altid klar til at hjælpe og har åben fra kl. 08:00-23:00. Ankommer du udenfor dette tidsrum, så vil jeg anbefale dig at give hotellet eller Hideaways besked på forhånd, så vi kan informere receptionen.

Læs mere om Anna's House Apartments

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
129 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Georgioupolis – ca. 600 m
 • Nærmeste større by, Paralia Kourna – ca. 5 km
 • Nærmeste strande - ca. 600 m
 • Chanias gamle bydel – ca. 42 km
 • Rethymnons historiske bydel - ca. 23 km
 • Samaria-kløften – ca. 79 km
 • Knossos-paladset – ca. 104 km
 • Kretas botaniske have – ca. 55 km
 • Paradisstrand, Elafonissi – ca. 110 km
 • Chania lufthavn – ca. 48 km

Værelser

Her findes i alt 45 lejligheder, og du kan godt begynde at glæde dig, for her er noget for både par og familier. Hos Hideaways kan du finde forskellige typer af lejligheder, og du kan vælge at bestille opholdet med og uden morgenmaden hjemmefra.

Der findes forskellige typer lejligheder, de fordeler sig over typerne som: Studio, maisonette (to etager) og lejlighed m. 1 soveværelse (evt. med opredninger i opholdsstuen).

Det, som vores gæster især er rigtig glade for ved Anna’s House er rengøringen, den moderne indretning af de rummelige lejligheder, de gode madrasser i sengene med forskellige puder og ikke mindst balkonen eller terrassen. Slutrengøring indgør, og der rengøres flere gange ugentlig samt en til to gange om ugen med skift af linned og håndklæder (flere gange kan arrangeres mod betaling på stedet).

De er alle nydeligt indrettet i moderne stil og har bl.a. faciliteter som:

 • Aircondition
 • Gratis WiFi
 • Badeværelse med bruseniche el. badekar
 • Hårtørrer og toiletartikler
 • Safetyboks (mod gebyr)
 • Te-køkken m. køleskab, kogeplader m.m.
 • Alt inden for service og postelin
 • Fladskærms-TV

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Anna's House Apartments:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Kalivon-Kefalas-Georgioupolis
73007 Georgioupoli

Koordinater

Latitude: 35.3673
Longitude: 24.2552

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Caldera's Dolphin Suites
Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Petradi Beach Lounge Hotel
Grækenland, Kreta
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Blue Dome Hotel
Grækenland, Kreta, Platanias - Chania
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool