Bare navnet får mig til at smile. Anna’s House… Hygge, nærvær og personlighed er de første ord, der falder mig ind. Og forventningens glæde skal vise sig at holde stik! Hvad er det nu, man siger: ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”. Med det mener jeg, at her får du valuta for pengene, når det gælder ”location”. Ganske enkelt den perfekte kombination mellem et lille gemmested i landlige omgivelser, i gåafstand til strand og by. Og så har Anna’s House nogle ret unikke træk, som du som gæst kan glæde dig til. Lad mig fortælle dig lidt mere om disse… 

Amalie Højland
Udvalgt af
Amalie Højland

Først og fremmest er landskabet rundt om Anna's House helt fantastisk - her er du omgivet af de hvide bjerge, de mørkegrønne appelsintræer med deres modne, gule frugter og de stolte, gamle oliventræer. Oveni dette kommer bougainvilleaerne med deres smukke, rosafarvede blomster, der pryder den hvide mur langs terrassen. Forestil dig at sidde med en kølig drink og nyde det betagende syn. Ikke dårligt, vel! Jeg nævner det med et smil på læben, for jeg har netop tilbragt min ferie her sammen med min egen familie, og vi elskede hvert sekund. Hertil kommer den hjertevarme og jordnære service, som Chrisa og hendes kolleger tilbyder - altid med et stort smil på læben

Glade gæster

Chrisa, som selv er græker og bor i området, sætter sammen med sine kolleger et meget personligt præg på ferieopholdet. Alt fra anbefaling af restaurant til at finde forsvundet baggage er en selvfølge for personalet at tage hånd om. Gæsterne er i majoriteten tyskere og skandinaver, og mange af dem vender trofast tilbage, hvilket vidner om, at gæsterne er meget glade for at bo her.

Alt fungerer perfekt på Anna's House under Chrisas ledelse. Du vil sikkert se hende drøne rundt i sin lille "golfbil" mellem nogle af de fire bygninger, der udgør Anna's House, for de ligger spredt et stykke fra hinanden, men ikke mere end 500 meter, så du nemt kan komme til hovedbygningen. Ideen bag de spredte bygninger er at skabe en følelse af, at du har dit "eget hus" i en by på landet. En rigtig god ide, som fungerer som tiltænkt.

Receptionen ligger lige ved indgangen til hovedbygningen, og det er også her, morgenmadsrestauranten ligger. Her serveres hver morgen en velsmagende og righoldig morgenmadsbuffet med hjemmelavede specialiteter tilberedt af lokale råvarer. Buffeten nyder vi godt af hver dag, og den frisklavede omelet bliver hurtigt en favorit. Hver morgen mødes man af en forførerisk duft af nybrygget kaffe og varme vafler, som vi gladeligt spiser os mætte i.

Hold på hat og briller - nu tager vi på bådtur

Efter nogle dovne dage ved poolen og på stranden får vi lyst til at være lidt aktive. Chrisa anbefaler en halvdagstur med båd, hvor vi både får set den dramatiske kyststrækning, vi kan snorkle og tage et stop for at bade og spise frokost. Som sagt, så gjort, og vi bestiller en tur sammen med 15 andre. Vores lækre yacht afgår fra havnen blot ca. 500 meter fra Anna's House. Ombord er der både øl, vin og vand, og vi bliver budt på en kølig frugtsalat på hjemvejen. Benyt chancen for at se Kreta fra havsiden, det er virkelig oplevelsen værd. Det koster €30 for voksne (2019-priser) og er gratis for små børn. Prisen inkluderer plads på båden, drikkevarer og frugtsalat. Man tager afsted kl. 09.30 og er tilbage igen ca. kl. 15.30.

Pool og strand, sand og vand ....

På Anna's House kan du vælge mellem pool og strand, eller hvorfor ikke begge dele på samme dag. Fra hovedbygningens modsatte side har man i sommeren 2019 åbnet en lille badelegeplads (minibadeland) med tilhørende legeplads for de mindste gæster. Det er perfekt, når de små har brug for at brænde energi af uden at forstyrre de voksne gæster, der slapper af ved den store pool. Knap 600 meter fra Anna's House ligger den lille Kalyvakistrand, som er ganske uforstyrret efter græsk standard, og her kan du leje liggestole og parasoller. Stranden ligger godt beskyttet for vinden, vandet er lavt et godt stykke ud, og her er ganske roligt og fredfyldt. Vandet er dejligt afkølende i sommermånederne, fordi floden Almyros, som har sit udspring blandt bjergene, løber ud her ved stranden. Der er også en lille taverna, som fungerer både som restaurant og strandbar og er åben både til frokost og middagsmad.

Hvis du vil besøge en lidt større strand, kan du tage en hyggelig gåtur langs floden på ca. 10 minutter. Så når du frem til stranden ved fiskerlejet Georgioupolis. Herfra har du en fantastisk udsigt over det ægæiske hav med de fotogene og smukke "hvide bjerge" i baggrunden.

Friskfanget fisk på byens små tavernaer

Georgioupolis har ca. 2500 indbyggere, hvis vi tæller oplandet med. Her findes en lille, populær bymidte med en charmerende torveplads, hvor der hersker en autentisk stemning. Her kan du sidde og nyde atmosfæren under et skyggefuldt eukalyptustræ med en kop kaffe eller en kold forfriskning på en af de små caféer.

I sommerperioden får den lille by besøg fra nær og fjern af såvel lokale som udenlandske gæster. Mange vælger at slentre rundt i byen efter de første par timer på stranden og nyde en frokost på en af byens restauranter, for herefter at gå på opdagelse i de smalle, snoede gader, hvor butikkerne lokker med uimodståelige tilbud. Men hen under aften sænker ”freden” sig, og du vil igen opleve den mere autentiske stemning. De små, hyggelige tavernaer gør klar til aftenens gæster, de blåternede duge bliver lagt på bordene. I fred og ro kan du nyde de traditionelle, græske retter og friskfanget fisk – direkte leveret fra de lokale fiskere, hvis vuggende både ligger side om side i den lille havn, hvor fyrtårnet i de klassiske, græske farver, nemlig hvid og blå, troner for enden af molen. 

Fiskerlejet Georgioupolis har faktisk royalt islæt. Byen er nemlig opkaldt efter intet mindre end Prins Georg, der er barnebarn af Kong Christian IX (der i øvrigt har taget sin uddannelse som søofficer i Danmark) – ja, hvem skulle lige have troet, at en lille kystby på Kreta har bånd til ’det kolde nord’, selvom det vist må kaldes en fjern forbindelse… Om ikke andet er det da en sød, lille historie.

Udover Georgioupolis lokker området ved Apokoronas også med andre landsbyer som Vamos og Kournas, så her har du en unik kombination af landlig idyl, gode strande, og en by med liv om dagen, og hygge om aftenen. 

Lige midt mellem Chania og Rethymnon

Jeg føler mig en smule heldig. For Anna’s House ligger i hjertet mellem to af mine yndlingsbyer på Kreta, nemlig Chania (ca. 45 min. kørsel) og Rethymnon (ca. 30 min. kørsel). Det giver dig de bedste forudsætninger for at tage på opdagelse langs kysten og aflægge begge byer en visit under din ferie. Du kan flyve både til Chania og Heraklion, men førstnævnte er absolut den tætteste.

Derfor skal du vælge Anna’s House

 • Hvis du gerne vil bo på et lille, moderne resort med gode faciliteter
 • Bo i relativt store lejligheder med plads fra 2 til 4 personer
 • Have alt inden for gåafstand med hav, strand og en lille hyggelig by
 • At have restaurant med kretensiske, hjemmelavede specialiteter
 • At kunne hoppe i swimmingpoolen, når det passer dig (17x20 m)
 • Have indkøbsmuligheder og busstoppested tæt på
 • Receptionen er behjælpelig med bestilling af f.eks. billeje og aktiviteter

Godt at vide om Anna's House

Anna’s House består af 4 huse i gåafstand fra hinanden. Bygningerne ligger på begge sider af en lokal vej med let trafik. Det er også denne vej, at du slentrer de ca. 600 m ned ad mod Kalyvaki-stranden. Hovedhuset med den fælles swimmingpool er et super område for familier med børn, da her er god plads og poolen her er større end de andre pools, der er tilknyttet de øvrige huse. 

Bygningen der ligger lige overfor hovedbygningen på den modsatte side af vejen har ikke separat pool, men bruger blot swimmingpoolen ved hovedbygningen (der er blot ca. 50 m.).  De to øvrige huse ligger ca. 2-300 m fra hovedbygningen. Her findes en separat swimmingpool i hver af de små have-områder, der hører til bygningerne. Disse pools er forbeholdt gæsterne, der bor her, og dette gør, at her generelt er lidt mere fred og ro sammenlignet oppe ved den større, fælles swimmingpool ved hovedhuset. 

Alle gæster på Anna’s House kan naturligvis benytte den store swimmingpool ved hovedhuset, og det er også her, at morgenmaden serveres fra 07:30-10:30. Opholdet kan bestilles med eller uden morgenmad, og naturligvis kan du også vælge selv at lave morgenmad og øvrige måltider ved at handle ind i de små butikker eller i supermarkedet, der ligger ca. 500 m fra Anna’s House. 

Hotellet har en mindre parkeringsplads, hvor du kan stille lejebilen. Skulle der være optaget, så er der som regel også mulighed for at parkere bilen på de små sideveje omkring hotellet. 

Der er gratis WiFi, men græsk WiFi kan kræve en vis portion tålmodighed. Som regel er dækningen bedst i området omkring lobbyen og pool-området ved hovedhuset. 

Receptionen er altid klar til at hjælpe og har åben fra kl. 08:00-23:00. Ankommer du udenfor dette tidsrum, så vil jeg anbefale dig at give hotellet eller Hideaways besked på forhånd, så vi kan informere receptionen.

Læs mere om Anna's House Apartments

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,2 Vores gæsters
bedømmelse
141 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Georgioupolis – ca. 600 m
 • Nærmeste større by, Paralia Kourna – ca. 5 km
 • Nærmeste strande - ca. 600 m
 • Chanias gamle bydel – ca. 42 km
 • Rethymnons historiske bydel - ca. 23 km
 • Samaria-kløften – ca. 79 km
 • Knossos-paladset – ca. 104 km
 • Kretas botaniske have – ca. 55 km
 • Paradisstrand, Elafonissi – ca. 110 km
 • Chania lufthavn – ca. 48 km

Værelser

Her findes i alt 45 lejligheder, og du kan godt begynde at glæde dig, for her er noget for både par og familier. Hos Hideaways kan du finde forskellige typer af lejligheder, og du kan vælge at bestille opholdet med og uden morgenmaden hjemmefra.

Der findes forskellige typer lejligheder, de fordeler sig over typerne som: Studio, maisonette (to etager) og lejlighed m. 1 soveværelse (evt. med opredninger i opholdsstuen).

Det, som vores gæster især er rigtig glade for ved Anna’s House er rengøringen, den moderne indretning af de rummelige lejligheder, de gode madrasser i sengene med forskellige puder og ikke mindst balkonen eller terrassen. Slutrengøring indgør, og der rengøres flere gange ugentlig samt en til to gange om ugen med skift af linned og håndklæder (flere gange kan arrangeres mod betaling på stedet).

De er alle nydeligt indrettet i moderne stil og har bl.a. faciliteter som:

 • Aircondition
 • Gratis WiFi
 • Badeværelse med bruseniche el. badekar
 • Hårtørrer og toiletartikler
 • Safetyboks (mod gebyr)
 • Te-køkken m. køleskab, kogeplader m.m.
 • Alt inden for service og postelin
 • Fladskærms-TV

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Anna's House Apartments:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Kalivon-Kefalas-Georgioupolis
73007 Georgioupoli

Koordinater

Latitude: 35.3673
Longitude: 24.2552

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Grækenland, Kreta, Platanias - Chania
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool
Grækenland, Kreta
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi