Besøget på ferielejligheder Samonas på Kreta vil jeg altid huske, som var det i går. Ingen tvivl om det. Et indtryk der varer ved, og faktisk husker jeg så mange detaljer, at det vil blive en meget lang beskrivelse, hvis de alle skal omtales. Samonas er enestående, og den ære tilfalder én person; Constaninos! Faktisk har denne ildsjæl fået så meget positiv omtale af sine logerende, at der konstant meldes ”fuldt hus”.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Derfor er det med et endnu bredere smil, at jeg kan fortælle, at Hideaways kan byde velkommen til en oase, der ikke kan sammenlignes med andre steder – vi har nemlig været så heldige at trænge igennem nåleøjet og fået plads hos Constaninos. Derfor et ekstra stort velkommen til Samonas!

Historien bag Samonas

Hvem er så ham Constaninos? Som navnet antyder stammer han helt korrekt fra de græske guders eget land og han har på eget initiativ formået at forvandle den gamle ruin til et refugium for krop og sjæl. Men hvorfor vælger man at kaste sin kærlighed på en bunke forsømte murbrokker? Da Constaninos tilbage i 2000 købte ejendommen var idéen at restaurere huset med henblik på at skabe et sted, hvor han sammen med familie og venner kunne komme og holde weekend. Men som tiden gik, fik Constaninos mere og mere lyst til at prøve lykken som hotelfatter – og det er vi mange, der sætter pris på.

”Økologisk” swimmingpool og ta’-selv-købmand

Constaninos har valgt at placere den kuglerunde pøl i midten af matriklen, så der aldrig er langt til en dukkert i sommervarmen. Det er ikke den største af sin slags, men til gengæld er der fra bassinet udsigt over hele området, og så er det noget af det reneste vand, du kan svømme i – foruden at det er en saltvandspool, så renholdes den på den mest moderne ECO-manér uden nogen former for kemikalier og klortabletter. Og når solens stråler ikke alene kan opvarme poolen, så bliver den automatisk opvarmet til en behagelig temperatur. Håndklæder, badetøfler og slåbrok kan du godt lade blive hjemme, for som en ekstra service kan du frit forsyne dig på Samonas med alt godt til en dasedag ved poolen.

Hvis du skulle blive lidt lækkersulten eller tørstig efter lokale specialiteter, så har Samonas en lille tilhørende købmand, hvor der vises tillid til stedets gæster, for du afregner selv efter forbrug – skriv op hvad du tager med dig og afregn ved hjemrejsen. Her findes alt fra små poser med hjemmebag, hjemmelavet raki-likør i alverdens smagsvarianter, cerealier, pasta og en tønde med lokalproduceret vin – sidstnævnte er vel at bemærke en ekstra service for dine smagsløg, for du forsyner dig efter ønske og behag.

Hvornår er udsigten bedst?

Svært at svare på. Da Samonas ligger på en naturlig forhøjning i landskabet, så har du om dagen panoramaudsigt så langt øjet rækker fra bjergene i baggrunden til det mere jævne terræn mod kysten. Omvendt er en stjerneklar aften med alle de blinkende lys fra husene i omegnen også en omtale værdig. Faktisk besøgte jeg Constaninos lige før mørket trak sin dyne henover landskabet – og da et besøg ikke gøres på under et par timer (man skal jo have alle detaljer med), var jeg så heldig at nyde Samonas herlighedsværdier by night. I mine utallige notater har jeg bl.a. kaldt udsigten ”stjernelys fra de nærliggende byer”.

Godt at vide om ferieboliger Samonas Traditional Villas

Hvis du endnu ikke er overbevist om, at Samonas tilbyder charmerende og autentiske oplevelser, så vil jeg faktisk anbefale dig at tage et kig på Tripadvisor, som jeg ellers ikke altid har lige stor tiltro til – men i dette tilfælde taler bedømmelserne sandt. Hvis du vælger Samonas som hjem på din næste ferie, så bliver du nok den næste i rækken, der efter hjemkomsten kan fortsætte den positive omtale…

Med Samonas beliggenhed kan du nå vidt omkring, hvis du ønsker at udforske Kretas utallige højdepunkter, for du har Chania blot 35 km til din vestlige side, og mod øst har du Rethymnon 45 km væk og Heraklion ligger indenfor 125 km fra Samonas. Så du bor i hjertet af øens vestlige del, hvor ikke mindst baglandet også byder på store naturoplevelser. Og skulle du få lyst til at være fysisk aktiv, så kan området meget passende nydes til fods på smukke vandreture, eller du kan leje en af Constantinos Mountainbikes. 

Derfor kommer vi gerne igen

Jeg S-K-A-L tilbage! Med veninderne, med familien og gerne flere gange. At føle sig så meget hjemme så mange kilometer fra Danmark imponerer en ellers ganske rejsevant kvinde. Her emmer så meget af fred og ro, at skulle Nobelprisen uddeles til en person, der formår at skabe rammerne, så vil Constaninos blive nomineret under kategorien ”autentiske ferieoplevelser”. Faktisk er fuglenes kvidren det eneste, der kan bryde freden i ny og næ – og måske passerer en bil eller to på vejen, der forbinder Samonas med den tilstødende by af samme navn, men Constaninos har aldrig hørt et kvæk fra gæsterne, tværtimod. Så den oplysning er en praktisk information og ikke en ”vær opmærksom på”.

Læs mere om Samonas Traditional Villas

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
194 anmeldelser

Rejsetemaer

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Samonas – 100 m
 • Nærmeste by (indkøb, restauranter), Kalives – 12 km
 • Nærmeste strande ved Kalives – 11 km
 • Chanias gamle bydel – 25,7 km
 • Chania lufthavn – 32,8 km
 • Rethymnons historiske bydel – 45 km
 • Samaria-kløften – 64,1 km
 • Knossos-paladset – 124 km

Værelser

Der findes i alt 9 ferielejligheder, der alle er indrettet forskelligt, men ens for alle er, at de er ganske rummelige og har en landlig stil. Faktisk er det nogle af de bedst udstyrede, hvad angår faciliteter, som jeg har set.

På trods af den ikke eksisterende 5-stjernede luksus finder du alligevel kvalitet for alle pengene. F.eks. er alle madrasser af mærket Coco Mat, der kan sammenlignes med Hästens. Her er varme toner fra gulv til loft og væggene er bygget op efter det karakteristiske mønster, som man ser i gamle landhuse. Her er så indbydende og rart at være, at du med det samme føler dig hjemme.

Køkkenet er udrustet med både opvasker og gode remidiger til at kokkerere, men hvis du en aften eller to bare gerne vil sætte dig til bord som en ven af huset, så plejer Constaninos faktisk at byde på græsk aften flere gange om ugen, hvor I sammen laver mad af lokale, friske råvarer. 

Lejlighed (Mantzourana) på ca. 55 m2 med plads til max. 3 personer. Her er ét soveværelse og mulighed for opredning.
Lejlighed (Diktamos) på ca. 65 m2 med plads til max. 4 personer. Her er ét soveværelse og mulighed for opredning.
Lejlighed (Faskomilia) på ca. 75 m2 med plads til max. 4 personer. Her er ét soveværelse og mulighed for opredning.
Lejlighed (Malotira) på ca. 85 m2 med plads til max. 4 personer. Her er ét soveværelse og mulighed for opredning.

Lejlighed (Fliskouni) på ca. 90 m2 med plads til max 4 personer. Her er ét soveværelse og mulighed for opredning.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Samonas Traditional Villas:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar
 • Opvarmet swimmingpool (evt. sæsonåben)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Samonas Apokoronas
73003 Crete

Koordinater

Latitude: 35.4189
Longitude: 24.1094

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Grækenland, Kreta
 • Nærmeste lufthavn: 40 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Platanias - Chania
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool
Grækenland, Kreta, Georgioupolis
 • Nærmeste lufthavn: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool