Rejser til Sissi

Sissi som ligger kun 30 minutter fra Aghios Nikolaos mellem Malia og Milatos, er et glimrende valg for dig, som drømmer om en afslappende ferie helt nede i tempo. Sissi fremstår med sin smukke havn og smalle gader fyldt med små butikker stadig som en uspoleret ferieby.

En ferie i Sissi er med andre ord en chance for at opleve det ægte Grækenland. Desuden ligger Malia og Aghios Nikolaos begge inden for din rækkevidde, hvis du synes der skal ske lidt mere nogle dage.

Velkommen til Grækenland med Hideaways, vi er specialister i rejser til Sissi på Kreta hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

Alt godt fra havet

Hvis du vil opleve smagen af det traditionelle Grækenland, er Sissi det rette sted at rejse til. Tavernaerne nede ved vandet i denne fiskerby har et velfortjent ry for at servere nogle fremfragende fiske- og skaldyrsretter og tiltrækker både lokale og turister. Selvom denne by oplever en stigende popularitet med en klynge af nye hoteller og restauranter, der er sprunget frem i løbet af de sidste par år, har den bevaret en afslappet atmosfære.

Fredelige strande

Sissi er velegnet til en badeferie med strande, der ligesom byen er meget afslappede. Den vigtigste strand er Boufos, som har roligt vand, en taverna og rigelig med parasoller til at sørge for skygge. Du hvis du får lyst til at prøve kræfter med noget vandsport, kan du tage over til den menneskeskabte Kalimera Kriti strand.

Dagstur til Spinalonga

Det er en halv times kørsel til landsbyen Plaka, hvorfra der er forbindelse til øen Spinalonga. Det tager mindre end 10 minutter at sejle over til øen med en af landsbyens regelmæssige både. Det er en oplagt chance for på nærmeste hold at lære om dette steds dramatiske historie. Udforsk den venetianske fæstning fra det 16. århundrede, som blev bygget, da øen spillede en hovedrolle i forsvaret af Kretas kyst og få derefter historien om, hvordan den blev en koloni for spedalske. Slut besøget af med en tur ned på Spinalongas flok smukke stenstrande.

 

Læs mere om Sissi

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Inspiration og fakta

Hvis du er fristet af Kretas varme og solrige klima, men ikke har noget ønske om at slå dig løs på et af øernes berømte og livlige feriesteder, så er det oplagt at kigge nærmere på fredelige, familievenlige Sissi på nordkysten af Grækenlands største ø. 

Sissi har længe været en favorit hos ferierejsende fra hele verden, men har alligvel formået at opretholdt sin karakter som en traditionel kretensisk fiskerby. Takket være beliggenheden på en af de bedste kystlinjer i Middelhavet, er dette det perfekte sted for din ferie. Hvis du har lyst til mere end bare at dase ved vandet, ligger de fleste af øens topattraktioner desuden kun en dagstur væk. Du kan for eksempel tage en tur til den berømte festby Malia, eller bare lidt længere ud langs kysten til øens historiske hovedstad Heraklion.

Sissi er god, når du skal på ferie med børn - ikke mindst takket være den beskyttede strand, hvor de kan svømme sikkert. Der er desuden et stort udvalg af strande i nærheden, herunder en der er kendt for snorkling med krystalklart vand og en lille ø ud for kysten, der kan udforskes.

Seværdigheder

Sker der ikke nok i Sissi, kan du glæde dig over at øens hovedstad Heraklion ligger ikke ret langt længere nede ad kysten. Heraklion har en levende, livlig atmosfære, der er et perfekt eksempel på den græske livsstil. Det arkæologiske museum er, som du ville forvente på Kreta, af fantastisk kvalitet. Der er også mere nutidig historie at udforske med venetianske befæstninger, der omslutter de smukkeste dele af byen. Hvis du vil shoppe, bør du gå til Platía Eleftherías, byens hovedtorv og søge efter gode tilbud blandt boderne med alt fra fint græsk sengetøj til sølvsmykker. Knossos som er bemærkelsesværdigt godt bevaret, er naturligvis også et must at se, uanset om du er meget interesseret i historie eller ej. Dette var centrum for den minoiske civilisation, samt stedet for den originale labyrint og Minotaur-myten. 

På Kreta er man stolt sin kulturelle og historiske identitet, hvilket tydelig ses i de charmerende maleriske landsbyer og på steder af historisk betydning. Vandr ned i de snoede gader i Vrahasi og Epanosissi, og du vil opleve en livsstil, som kun har forandret sig meget lidt gennem årene.

Strande

Med sin centrale 'flod' og havnehaverne er Sissi mere en havneby end en egentlig badeby. Men lad ikke det afskrække dig, da der er en overflod af strande i nærheden. Tag for eksempel den korte gåtur til Boufos, som er en lille sandstrand afgrænset af  smuldrende klippeflader. Eller tag til Malia for at nyde gyldent sand og masser af vandsportsfaciliteter. Milatos stranden ligger øst for Sissi, og selvom den er lille, er den perfekt til svømmere. Lidt længere væk finder du Vai stranden, som udover uberørt sand og klart vand kan prale af Europas største palmeplantage. Der er omkring 5000 af disse tropiske skønheder, som giver svalende skygge. Tager du på en dagstur til Heraklion, bør du også lægge vejen forbi den enorme Tymbaki-strand. Stranden som består af småsten og sand suppleres af hyggelige restauranter og barer. Den sidste strand der skal nævnes er Istro stranden, en anden god mulighed, hvis du ønsker gode faciliteter og azurblåt vand.

Vejr

Som man kan forvente er klimaet på Kreta mildt det meste af året, i hvert fald sammenlignet med Danmark! Vejret på Kreta er præget af milde, regnfulde vintre og varme, tørre somre. I måneder fra januar til maj kan du forvente nogle regnfulde dage, men der er også masser af solskinsdage. Vejret kan være ret uforudsigeligt i disse måneder, så hvis du planlægger at besøge feriestedet i denne periode, bør du sørge for at tage tøj med til lidt af hvert. Solelskere vil nyde juni, juli og august, selv om det kan være blæsende, er solen således altid fremme og temperaturen ligger normalt omkring 30 grader. Forvent at sensommeren kan være mere ustadig med regnbyger, så sørg for også at have lidt varmt tøj med.

Udflugter

Det minoiske palads i Malia
Der er rester af fortidens civilisationer adskillige steder på tværs af Kreta. Det minoiske palads i Malia er det tætteste på Sissi, hvor du kan rejse mere end 3.000 år tilbage i tiden. Det er fascinerende at vandre rundt blandt ruinerne, der er som da de først blev afdækket af arkæologerne.

Spinalonga
Hvis du ikke har noget imod at stå til søs, er en sejltur til øen Spinalonga en god dagstur. Der afgår færger fra Agios Nikolaos, Elounda og Plaka til Spinalonga, som også er kendt som Leper Island. Indtil 1950'erne blev spedalske fra Kreta og over Grækenland således isoleret i karantæne her. Men bare rolig, der er ingen chance for at blev smittet nu til dags! Det er dog alligevel en speciel oplevelse at tage en rundtur i de forladte bygninger og se, hvordan disse mennesker levede et liv i eksil.

Milatos hulen
Kysten omkring landsbyen Milatos er fantastisk til snorkling, men du bør også besøge Milatos-hulen. Tag et par solide par sko på og tænd lommelygten på din smartphone, før du tager en kort gåtur ind i hulen. Det er sort som i en kælder, men i lygtens skær kan du udforske dens afkroge. Der er en mindeplade til ærer for de kretansere, der blev slagtet af tyrkiske soldater, da de gemte sig i hulen.

Mad og drikke

Sissis havnefront og de omkringliggende bakker danner ideelle rammer om en rolig  brunch eller en middag i stearinlysets skær. Nyd læskre græske klassikere på en række hyggelige taverner og restauranter. Vil du gerne have lidt mere at vælge mellem, kan du finde det i Malia og Heraklion, hvor der er en bred vifte af spisesteder med både traditionelle middelhavsretter samt retter med et internationalt præg. Heraklion Kastella serverer for eksempel nogle af de bedste traditionelle græske retter på øen med et væld af grillede grøntsager i enhver farve. Disse kulinariske lækkerier er en fest for øjnene såvel som munden. Hvis det er lokalt kød, du er efter, skal du sørge for at besøge bøfhuset, Hovoli. Her serveres saftige udskæringer af kvalitetskød sammen med græske klassikere i måltider, du helt sikkert vi huske lang tid efter ferien. Er det unikke, autentiske madoplevelser, der er dit mål, bør du også tage en tur gennem gaderne i Chanias gamle by. Her får du rig mulighed for at smage på kretensiske specialiteter på de charmerende caféer, som ligger lidt gemt i de smalle gader.

Nattelivet
Ikke overraskende er nattelivet i Sissi afdæmpet og består hovedsagelig af taverner og rolige barer i modsætning til nogle af øens mere berygtede superklubber og diskoteker. Dette gør byen ideel til familier, eller dig der blot ønsker at få et par drinks efter et måltid på havnefronten. Er af de mest populære steder om aftenen i Sissi er Peggy Gordons på Bufos strandvejen, som er behaglig tilbagelænet. Denne autentiske bar er kendt for sin indbydende atmosfære og venlige tjenere. Her er ikke overraskende mange stamgæster. Hvis du søger natklubber og mulighed for at slå dig løs på dansegulvet, er en tur til nærliggende Malia oplagt. Om aftenen forvandles byen Kretas festhovedstad, der er ofte besøges af internationale DJ'er, som man kender det fra Ibiza.

Familiehoteller

En ferie i Sissi byder på noget for alle familiemedlemmer - både soldyrkeren og kulturelskeren. Børnene vil elske de mange akvarier især Aquaworld i Hersonisos. Her huser man det lokale havliv og krybdyr, herunder kæmpe slanger. De modige blandt jer kan få lov at håndtere mange af reptilerne, hvilket er en chance for at få nogle fantastiske feriebilleder. Andre oplagte familieoplevelser er en buggy-safari gennem de dramatiske kretensiske bjerge, eller en tur til de nærliggende vandlande som Water City og Acqua Park. Mærk suget i maven på vej ned ad en af Water Citys 36 rutsjebaner, eller flyd roligt ned ad den dovne flod i Acqua Park. Når I har fået nok vandsjov, kan I slappe af på de omkringliggende strande eller slentre gennem gaderne i hovedstaden Heraklion på jagt efter en is eller traditionelt bageværk.

Hoteller for par

Hvis du er på udkig efter en ferie med fyldt med romantik, afslapning og "det rigtige" Grækenland, så tag din udkårne med til Sissi. Her kan I få en uforglemmelig ferie med rideture gennem øens dramatiske landskaber og langs strande ved solnedgang, nippe til græsk vin på rustikke vingårde og fordybe jer i et traditionsrigt køkken, der har været med til at gøre øen verdensberømt. 

Er det kulinariske oplevelser, I prioriterer i ferien, kan det i øvrigt varmt anbefales at deltage i en guidet madtur gennem gaderne i Chanias gamle bydel. På denne tre timers tur oplever I de stemningsfulde sidegader og cafeer, der ellers kun besøges af lokale, og får ikke mindst rig mulighed for at smage på kretensiske specialiteter som koulouri, tærter, oliven og meget mere. Det vil være en sand fest for sanserne, som I sent vil glemme. En anden dagstur som er oplagt for par er går til den idylliske ø Santorini, der er berømt for sine hvidmalede huse med blå kuppeltage, der ligger ned ad stejle skråninger mod et turkisblåt hav.

Aktiv ferie

Selve Sissi er et afsides, fredeligt sted, men vil du gerne krydre ferien med aktive oplevelser, kan du glæde dig over, at den alligevel ligger tæt på mange af Kretas topattraktioner. Hop på en bus til Heraklion, Malia eller Agios Nikolaos, hvor du finder talrige muligheder for at bruge dagen på vandsport, vandreture, byture og meget mere. Blandt de mange tilbud i hovedstaden Heraklion, bør Amoudara's fantastiske strande have høj prioritet. Her finder du et væld af vandsportsaktiviteter med vandski, bananbådture, snorkling og bådture, der giver dig et helt nyt perspektiv på øens gyldne kyster. Hvis du hellere vil blive på land, kan du tage en cykel- eller vandretur gennem Kretas dramatiske landskaber. Samaria-kløften - den længste i Europa - byder på fantastiske landskaber, hvilket gør det til en favorit blandt vandreturentusiaster. Naturoplevelserne behøver ikke stoppe her. Besøg også Dikteon-grotten, en af de mest berømte på øen. Ud over at være fuld af farverige stalagmitter og stalaktitter, er den også hjem for flagermus.

Kultur

Kreta er spækket med historiske seværdigheder og kulturelle oplevelser, næsten ligegyldigt hvor du tager hen. Tag for eksempel en tur til hovedstaden, Heraklion, for at udforske det minoiske palads i Knossos. Hvis du deltage i en guidet rundtur, vil du lære alt om de gamle sagn om minotaurere, der hjemsøger de smuldrende søjler. Når du er i området, bør du også sørge for at udforske udgravninger af øens gamle palads, Agios Titos kirken og den venetianske Koules-fæstning. 

Er du mere interesseret i den lidt nyere historie og kultur, så tag en dagstur til den fortryllende ø med den mørke fortid, Spinalonga. Beliggende ud for Kretas nordkyst, var denne stenet ø engang en koloni for spedalske. Den imponerende venetianske fæstning gemmer på resterne af liv levet i eksil, en kontrast til den farverige fastlandsby Agios Nikolaos. Efter at have besøgt de fascinerende boliger og snoede gader, kan du afsluttet besøget med grillmad og en svømmetur i det klare hav inden rejsen tilbage.

Byer i nærheden

Vrahassi
Bare nogle få kilometer øst for Sissi er Vrahassi som en tidsrejse tilbage til det oprindelige landsbyliv på Kreta. Her er maleriske landsbykvarterer, brostensbelagte snoede gader, vindmøller og springvand. Du kan også besøge et gammelt kloster en kort køretur fra Vrahassi.

Milatos
Hvis du vil udforske livet under bølgerne, så er Milatos et ideelt sted til snorkling. Milatos er omgivet af små striber af sandstrande og stenrige bugter. Det er gode steder at flyde rundt udstyret med snorkel og maske. Milatos er også fantastisk til en vandretur. Der er talrige fremragende tavernaer, en havn og søde landsbyhuse. Dine venner vil med sikkerhed blive misundelige, når du deler billeder herfra.

Agios Nikolaos
Det er en god ide at leje en bil, når du holder ferie i Sissi. Så kan du nemt udforske det omkringliggende område, hvor der er nok at se. Bare en køretur med toppen nede og en middelhavsbrise i håret er skøn oplevelse, som normalt ikke er os danskere forundt. Landsbyen Agios Nikolaos et attraktiv simpelthen fordi den fremstår uberørt af masseturisme. Både familier og par elsker chancen for her at få et glimt af det traditionelle græske liv.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér