Blot 10 minutters kørsel op af bjergskråningen fra feriebyen Malia, finder du Villa Mare Monte. Navnet afslører lidt om, hvad du kan glæde dig til: Hjemlig hygge omgivet af dramatiske bjergsider i changerende grønne nuancer fra pinje- og oliventræer og en virkelig skøn udsigt ud over bugten og havet. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Værterne Koula og George er hjerterne bag Villa Mare Monte, godt hjulpet på vej af deres altid smilende og meget servicemindede personale. Høj service og oprigtig gæstfrihed bærer altid frugt, og Villa Mare Monte Aparthotel er stolt af at kunne byde sine mange stamgæster ’velkommen hjem’ hver sommer. 

Da jeg første gang besøger Villa Mare Monte, bliver jeg budt hjerteligt velkommen af Koula. Vi skal naturligvis rundt at se alle detaljer på Villa Mare Monte om et øjeblik, men Koula insisterer på, at vi lige starter med at sætte os ned ved pool-baren, får hilst pænt på hinanden, og nyder lidt koldt at drikke. Hun foreslår den traditionelle græske ’frappé', kold kaffe med is, som er en af mine absolutte favoritter. Det starter godt det her: )

Græske traditioner og lokalliv lige udenfor døren

Nu er jeg jo nysgerrig af natur, så mens Koula og hendes personale sørger for drikkevarer, går jeg en tur rundt omkring poolen. Her er simpelthen så skønt! De rå bjergsider ligger nærmest lodret bag pool-området, kun adskilt af stien på den anden side af hegnet og et par falke kredser rundt deroppe højt på himlen og holder udkig.

Mens jeg står og nyder stemningen og udsigten ned over Malia-bugten og det dybblå, ægæiske hav, hører jeg trippen af små klove… Ude på vejen kommer en ældre, græsk herre ridende på sit lille æsel på vej ned til den gamle bydel af Malia for at handle ind. Dét er da lokal hygge når det allerbedst efter min mening: ) Nu er Koula klar med kaffen… så tilbage til arbejdet.

Høj service med plads til at være dig selv

Ingen tvivl om, at her er en dame med personlighed, karakter og i øvrigt et helt fantastisk smil. Koula har (som hun selv siger) altid været her på Villa Mare Monte. Hun kender alle sine gæster, og går meget op i, at hver gæst har sine behov, og hun sørger for, at personalet bliver godt lært op i forstå forskellen mellem ’for lidt og meget’. Det er jo bare et spørgsmål om at læse gæsternes behov, og selvom her er rejsende fra mange forskellige lande med mange forskellige sprog, er dette ikke en hindring for Koula. ’Det er ligegyldigt hvad sprog du taler her hos os, det handler om det, du siger’ – og med denne lille underfundige bemærkning drikker vi det sidste af vores kaffe og bevæger os videre på vores rundvisning. 

En frodig have med swimmingpool (og minigolf)

På Villa Mare Monte bor du i smukke omgivelser. Her er en flot have med høje træer og farverige blomster og en velplejet græsplæne. Flere steder i den grønne have står solsengene to og to, hvis du gerne vil ligge i skyggen af fyrretræerne og have lidt tid for dig selv. Ved pool-området knejser det høje, majestætiske fyrretræ, som nærmest ser ud som om, at det står og passer på gæsterne, der ligger og nyder livet på solsengene under parasollerne.  

Den charmerende og rustikke pool-bar er bygget op af den lokale stenart for at skabe stemningen af ’at være en del af landskabet’ og muren ved baren samt de smukke stensøjler står flot sammen med de råhvide bygninger med de røde teglsten hvor lejlighederne ligger. I pool-baren kan du dagen lang få drikkevarer, snacks og lette retter til meget rimelige priser, og der er gratis WiFi i fælles-områderne, hvis du skulle have behov for at komme i kontakt med omverdenen. 

Lige bagved pool-baren ligger der en minigolfbane, som er gratis at benytte, og her kan du og din familie helt sikkert få mange gode timer til at gå. Et billardbord ved baren ligger op til at legen kan fortsætte her for både børn og voksne. 

Lav mad i din egen lejlighed eller …

I lejlighederne, som alle har eget kitchenette (= mindre køkken) kan du kreere dine egne måltider, men skulle du ønske en pause fra madlavningen på din ferie, kan du naturligvis bestille dit ophold med morgenmad eller halvpension hjemmefra, eller blot bestille det når du kommer frem. Her findes også værelser og juniorsuiter (uden køkken).

Morgenmadsbuffeten byder på lidt af hvert og får meget fine kommentarer med på vejen fra gæsterne, jeg møder på mit besøg. Aftensmaden kan du enten nyde á la carte eller som en fast menu, hvis du bestiller halvpension.

Den ugentlige BBQ og især græsk 'meze-aften’ (med en masse små, græske retter) er meget populært, og på disse aftener er der en særlig god stemning på Villa Mare Monte, som ofte ender ude ved pool-baren, der forvandler sig til en hyggelig lounge-bar ved aftentid, hvor du kan nyde en middag tilsat en god portion atmosfære med stille musik i baggrunden.

Ud på eventyr – eller en tur til stranden? 

Området her er ideelt for dig, der godt kan lidt at snøre de gode travesko og så bare drage ud på eventyr. Og Koula står altid klar med gode tips og idéer, hvad enten du vil op og vandre i bjergene, gå en tur gennem de autentiske landsbyer, eller hvis du foretrækker at leje en bil og køre ud og se mere af alt det som området omkring, Villa Mare Monte har at byde på. Koula fortalte mig om sin favorit-landsby, Mochos, og jeg lovede at give tippet videre til dig: Mochos er en af de fire traditionelle landsbyer i Malia kommune, og dens oprindelse kan dateres helt tilbage til den byzantinske periode. 

Udsigten på vejen til Mochos er storslået hvad enten du går eller kører de ca. 12 km, og landskabet skifter med kig til hav og bjerge. Ved første glimt af landsbyen ser det ud som om, at Mochos ligger gemt inde i bjergene. Vejen fortsætter gennem landsbyen til det lille torv, hvor du kan stoppe og nyde en forfriskning eller et lokalt måltid, mens du bare nyder verden passere forbi. Her kan du gå en tur gennem smalle, traditionelle gader og stræder med små huse, hvor husmurene er beklædt med bougainvilleaer. Her ligger også flere små kirker fra den byzantinske periode. 

Selvom Villa Mare Monte kun ligger ca. 20 minutter til fods fra det livlige hjerte af Malia, så føles det (heldigvis) som en helt anden verden end strandvejen neden for Malia, der især er kendt for sit natteliv. Fordelen er dog, at du nemt kan tage dig til både by og strand og nyde de bekvemmeligheder, som enhver ferieby har at byde på, så som restauranter, butikker, supermarkeder og strande med solsenge og vandsportsaktiviteter. Med et ophold på Villa Mare Monte får du således det bedste fra begge verdener.

Derfor skal du vælge Villa Mare Monte

 • Græsk gæstfrihed når det er allerbedst
 • Et rigtigt hideaway som er på vores "favoritliste"
 • Fint pool-område og en dejlig have
 • Lav mad i din egen lejlighed eller benyt restauranten, når du har lyst
 • Nemt at komme til indkøbsmuligheder, strand og by
 • Sødt personale og personlig service
 • Gratis parkering (og der er altid plads)

Godt at vide om Villa Mare Monte 

Der findes enkelte lejligheder, som er egnet for gangbesværede, og som har adgang for kørestol. Vær dog opmærksom på, at der er niveauforskelle ved adgang til pool-område og restaurant. Disse lejligheder er altid på forespørgsel, så tag endelig kontakt til os såfremt dette er aktuelt for dig. 

Ca. 14 km fra Villa Mare Monte ligger Crete Golf Club, Hersonissos. Skulle det have din interesse, så er receptionen behjælpelig med bestilling og yderligere informationer 

Læs mere om Villa Mare Monte Aparthotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,8 Vores gæsters
bedømmelse
317 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Malia’s gamle bydel – ca. 1 km
 • Supermarked – ca. 600 m
 • Lokalt busstoppested – ca. 1,5 km
 • Nærmeste strand, Malia – ca. 2 km
 • Mochos landsby – ca. 12 km
 • Nærmeste større by, Hersonissos – ca. 14 km
 • Heraklion by og lufthavn – ca. 35 km
 • Knossos-paladset – ca. 37 km
 • Rethymnons historiske bykerne – ca. 81 km
 • Chanias gamle bydel – ca. 175 km
 • Chania lufthavn – ca. 179 km
 • Samaria-kløften – ca. 210 km

 

Værelser

De 22 rummelige værelser, studio- og lejligheder på Villa Mare Monte ligger fordelt i tre bygninger i hver to etager. Stilen er minimalistisk og enkel med træmøbler i lyse farver og små pyntegenstande i klare kontrastfarver. Koula holder et vågent øje med rengøringen, og det nyder du bestemt godt af som gæst - klinkegulvet skinner tilnærmelsesvist.  

Lejlighedernes størrelse og indretning kan variere lidt. Ens for alle er dog imidlertid, at her er dobbeltseng eller to adskilte senge, badeværelse med bruseniche eller badekar, aircondition (mod gebyr) samt egen terrasse eller balkon med stole og et lille bord og udsigt ud over Malia-bugten og havet eller til pool-området eller den grønne have.

Det lille køkken i lejlighederne har det mest nødvendige, hvilket er meget typisk for køkkener på græske lejlighedshoteller. Det betyder, at her er et par kogeplader, el-kedel, køleskab samt et mindre udvalg af bestik, tallerkener og glas, men altid så det passer til det antal personer, der bor i lejlighederne naturligvis. 

Faciliteter i lejlighederne:

 • Aircondition (mod gebyr)
 • Kitchenette (lejlighederne)
 • - med alt basalt i postelin og service
 • Hårtørrer
 • Satellit-TV
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Villa Mare Monte Aparthotel:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

2, Kondylaki St.
70007 Malia

Koordinater

Latitude: 35.2824
Longitude: 25.4516

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Grækenland, Kreta
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool
Grækenland, Kreta
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Pool
Grækenland, Kreta, Gouves
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool