Giv mig et oliventræ, små hvidkalkede huse med blå vinduer og lyserøde bougainvillea-blomster (og gerne et æsel), og så ved jeg, at jeg er ankommet til Grækenland. Derfor havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at skulle opleve et hotel i denne kaliber i mit elskede, gamle Grækenland. Nogle gange skal "man" vist bare lade sig overraske, og det skal jeg da også lige love for, at jeg får bevis for, at forandringer godt kan være positive, og at nyt og gammelt sagtens kan eksistere i den skønneste harmoni. Tag nu bare Kensho Boutique Hotel & Suites - her er vi ovre i en kategori, som du slet ikke troede fandtes.   

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Gnid øjnene og knib dig i armen og tag en tur med til drømmeland i min personlige beskrivlese neden for. Inden fortællingen begynder, så lad mig give dig et hurtigt svar på, hvorfor du skal vælge netop Kensho: På grund af WOW-effekten og den intime stemning og så beliggenheden med udsigt over havet og i gåafstand fra byliv og strand.

Det første indtryk, der møder mig i receptionen på Kensho Boutique Hotel & Suites er den klædelige, minimalistiske stil med materialer som rustikke stenmure, nøgne træstammer og designpynt i bladguld der dominerer den lille reception og suppleres af store smil fra personalet. Pigerne står i smarte kjoler, og herrerne er klædt i afslappet outfit med hvide hørskjorter og busker. Der er meget langt fra det mørke jakkesæt og stramme slips, som ellers kan opleves på nogle af de store luksushoteller. Med den attitude og det førstehåndsindtryk føler jeg mig velkommen, og for mig er det rigtig vigtigt!

Headhuntet til personlig service 

Jeg bliver budt velkommen af Makis, der med sin erfaring som 'guest relation manager' fra de bedste hoteller på Mykonos, er blevet headhuntet specielt til Kensho Boutique Hotel & Suites for at tage godt hånd om alle gæster. Når man som Makis bliver headhuntet til et nyåbnet 5-stjernet boutique-hotel på Mykonos, så kan man noget... - og dét kan han. 

Makis sørger straks for, at jeg får udleveret et afkølet håndklæde til hænderne, og straks efter står der en lille bakke ved siden af den hvide sofa med et glas friskpresset limesaft med mynte og et strejf af ingefær. Mens jeg damper lidt af (det er sommerligt uden for, selvom det er i slutningen af sæsonen) må jeg lige få stillet min nysgerrighed omkring navnet Kensho? For mig bekendt stammer det fra østens mystik, og hvordan hænger det nu lige sammen med luksus på Mykonos? 

Navnet Kensho = et nyt syn på livet

Jeg elsker den måde, som Makis formår at svare mig. Som om at jeg rent faktisk har stillet det mest geniale spørgsmål nogensinde: ) Han forklarer: Navnet Kensho er et japansk begreb, der stammer fra den zenbuddhistiske tradition, hvor oplevelsen af 'kensho' opfattes som 'evnen til at se ind i sin egen sande natur og erhverve en ny synsvinkel på livet'. Kensho er faktisk intet mindre end den indledende oplevelse af buddhistisk oplysning, som kræver en yderligere realisering og fordybelse.

Dette opnås ganske enkelt ved at sætte en stopper for alle tanker og bare være i nuet. Uden at skulle rode mig ud i yderligere dybsindige, buddhistiske forklaringer, så kunne jeg da sagtens se mig selv stoppe alle aktiviteter og bare være i nuet, for her er bare så skønt! Nå, men først skal vi på rundvisning, og med en nyfunden ophøjet ro, følger jeg efter Makis, der galant åbner døren og viser vej til restauranten.

Nomineret til Mykonos' bedste køkken

Med et moderne og åbent køkken kan du nyde synet af alskens lækre råvarer, mens de forvandler sig til et udsøgt måltid. Det være sig til morgen, frokost eller aftensmad. Makis er vældig stolt af restaurantens kvalitet og serviceniveau. Personalet er faktisk blevet instrueret i at bevæge sig langsomt rundt blandt bordene, selv når der er travlt. Med udgangspunkt i de føromtalte zentraditioner er det et gennemgående tema, at her skal være fredfyldt, så larm og løbende tjenere findes ikke her på matriklen. 

Store køleskabe med glasdøre vidner lidt om niveauet af lækkerier til alle tider på døgnet. Her får du en udvidet morgenmad af den gode slags. Makis fortæller stolt at Kensho Boutique Hotel & Suites stræber efter at være ambassadør inden for kategorien "hvordan morgenmad også kan serveres i Grækenland". Morgenmaden kan nydes fra de tidlige morgentimer til et pænt stykke op ad formiddagen. Som Makis siger: "Her tilpasser vi os gæsterne, og det er dig, der bestemmer, hvornår du vil nyde din morgenmad".

Når aftenen falder på, kan du roligt sætte dig til bords med en berettiget 'forventningens glæde'. Kensho Boutique Hotel & Suites er nemlig blevet nomineret til intet mindre end Mykonos bedste køkken. Køkkenet drives af kokken George Stylianoudakis, som er lidt af en lokal berømthed. De kulinariske oplevelser er kendt for at bevæge sig op på et gastronomisk niveau, hvor englene synger med. Rygtet har løbet hurtigt om Kensho Boutique Hotel’s fremragende restaurant, og det kan ligefrem være nødvendigt at reservere bord til middag i restauranten. 

En drink før eller efter middagen? 

Før eller efter middagen kan du nyde en drink i baren ved swimmingpoolen, som er et helt naturligt samlingspunkt. Bartenderen er kendt for sine cocktails til enhver smag. Vil du have lidt alenetid, så er området omkring poolen delt op i små niveauer, hvor du kan sidde med din drink i de bløde puder og nyde solnedgangen...og når natten falder på, så er den oplyste swimmingpool i sig selv er en uforglemmelig oplevelse (se bare billedet her i galleriet med de funklende stjerner, der lyser op fra bunden af swimmingpoolen). 

Swimmingpool, SPA og wellness 

Poolområdet er selvsagt oplagt til afslappende feriedage. Efter en dukkert kan du tage en forfriskende skyller under kobberbruseren og så ellers bare ligge dig godt til rette på de bløde håndklæder på solsengene med en god bog. Eller hvorfor ikke nyde ”bobler med bobler på” og tage en kølig drink med op i jacuzzien på den lille klippetop, og så bare sidde og nyde udsigten ud over Ornos-bugten. 

Trænger du til lidt aktivitet, så er der et mindre Cybex Techno Gym med et par fitnessmaskiner. Det er også muligt at bestille tid hos din helt egen personlige træner. En åben terrasse nedenfor swimmingpoolen danner rammen om en stille yogastund eller en udfordring i T-Rex. 

Med al den aktivitet har du vist også fortjent lidt ekstra selvforkælelse. I den lækre SPA-afdeling kan du lade dig friste af det gratis hamam eller bestille tid (mod betaling) til en af de mange skønhedsbehandlinger eller afslappende massagebehandlinger hos de erfarne terapeuter, der står klar med endnu en skøn oplevelse. 

På med badetøflerne - stranden er inden for slentreafstand...

Selvom det kan være svært at løsrive sig fra det lille paradis som Kensho Boutique Hotel & Suites vitterligt er, så ligger der mange oplevelser og venter på dig - nærmest lige udenfor døren. Blot 5-10 minutters gang fra hotellet ligger Ornos-stranden, hvor du finder masser af restauranter, loungebarer, caféer og lidt shopping. Fra den lille strand går der både til flere af øens øvrige strande.

Et lille tip, som jeg lige må dele med dig: For enden af Ornos-stranden og lige ud til vandet ligger ”Appagio” - den skønneste, lille fiskerestaurant, der er velbesøgt af de lokale, og hvor jeg har fået et af mine bedste måltider på Mykonos. Kalamari, rejer og friskfanget fisk bliver leveret til restauranten fra en af de lokale fiskerbåde. Selv valgte jeg at få kalamari med græsk salat og en ordentlig portion hjemmelavet tzatziki til: ) Og så er stemningen hernede om aftenen superhyggelig med lyset inde fra bugten og fiskerbådene, der holder fyraften og bare ligger og skvulper i vandet. 

Læs mere om Kensho Boutique Hotel & Suites

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
360 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste minimarked – ca. 500 m
 • Mykonos gamle havn – ca. 3,5 km
 • Mykonos berømte vindmøller – ca. 3 km 
 • Mykonos gamle bydel – ca. 3,5 km
 • Arkæologisk Museum – ca. 4,5 km 
 • Platos Gialos-stranden (småstensstrand) – ca. 3,5 km 
 • Ornos-stranden (småstensstrand) – ca. 300 m
 • Psarrou-stranden (småstensstrand) – ca. 3 km
 • Super Paradise Beach (småstensstrand) – ca. 6,5 km
 • Mykonos lufthavn – ca. 4,5 km
 • Mykonos nye havn – ca. 6,5 km
 • Arkæologiske ruiner på øen Delos – 30 min. m. båd fra den gamle havn

Værelser

Her er der virkelig tale om wow-faktor! De 25 deluxe-værelser og 10 suiter i hotellets to bygninger er fordelt på 5 etager, der spreder sig i forskellige niveauer. Byggestilen er holdt i den traditionelle Mykonos-stil med hvidkalkede, runde kanter, og som du vil se overalt på øens små, hvide sukkertopshuse. Som en hyldest til naturens ressourcer er materialerne en spændende blanding af sten, træ og kobber, der giver en charmerende og arkitektonisk tekstur, og som kommer til sin ret med den bløde belysning f.eks. på de rustikke vægge.

Alle værelser er forskelligt indrettede, og den lokale designer og arkitekt har virkelig haft sans for selv den mindste detalje, hvilket har skabt en intim og speciel atmosfære. Badeværelset er f.eks. det, som vi vil kalde for et ”en-suite badeværelse". Det vil sige, at toilettet er separat med lukket dør, mens håndvask og badeafdeling indgår som en del af værelset. 

Sengene er store (á la kingsize), madrasserne af bedste kvalitet, sengetøjet 100% kvalitetsbomuld, og naturligvis har du også mulighed for at vælge, om hovedpuden skal være blød eller hård - eller medium: ) 

At jeg befinder mig på et moderne hotel, vidner de mange tekniske faciliteter om. Der findes ikke så meget som en brochure eller et stykke papir på værelset.  Med et klik på tilhørende iPad viser der sig et hav af valgmuligheder på fladskærmen på den rustikke væg, hvad enten du vil lytte til din ynglingsmusik eller vil se personalets anbefalinger til aktiviteter, restaurantforslag i området m.m. 

Nespresso-maskinen står klar med din ynglingskaffe, og du kan jo passende nyde en morgenkop ved at tage den med uden for på din terrasse og suge dagens første solstråler til dig. Flere af værelserne har enten privat jacuzzi på terrassen eller en egen, lille pool? Ak...ja, der er mange svære valg at træffe, hvad du ønsker at have inkluderet på ferien, men når du søger din rejse her hos Hideaways, så kan du sikre dig den værelsestype, som passer bedst til dig - med eller uden egen "pøl". 

Makis fortæller i øvrigt under mit besøg, at der snart bliver kælet lidt for haveområdet omkring værelserne med planter og blomster.  Det glæder mig at høre, for det bliver nemlig prikken over I’et, så du rigtigt kan nye udeområdet fra dit værelse (under mit besøg er der nemlig ikke nået at vokse så meget grønt op endnu, da Kensho Boutique Hotel & Suites fejrer sin første sæson i 2016).

Faciliteter på værelserne:

 • Satelit-TV (fladskærm)
 • Balkon el. terrasse
 • WiFi og minibar
 • iPad
 • A/C
 • Nespresso-maskine
 • Safetyboks
 • Badeværelse med:
 • Makeup-spejl med lys
 • Hårtørrer
 • Badevægt
 • Hermes toiletartikler
 • Morgenkåbe og tøfler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Kensho Boutique Hotel & Suites:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Ornos Beach
84600 Mykonos

Koordinater

Latitude: 37.4239
Longitude: 25.3257

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Grækenland, Mykonos
 • Nærmeste lufthavn: 4 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi