Tusmørket har sænket sig over Mykonos og de små, snoede veje fører os langsomt, men sikkert frem mod Myconian Ambassador. Forinden besøget på hotellet har mine græske kollegaer givet et par smagsprøver på, hvad der venter mig, og det har automatisk fået mine forventningerne op på et vist niveau, da Myconian Ambassador Hotel er medlem af Relais & Chateaux – det må jo siges at være noget af en blåstempling! Det skal vise sig at være aldeles velfortjent.  

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Det siges, at der kan være ’koldt på toppen’ – og jeg skal da heller ikke ligge skjul på, at jeg har mine tvivl om, hvor godt mit praktiske rejsetøj passer ind i billedet på et hotel af denne klasse. Min tvivl viser sig dog ganske unødig, for det første indtryk, der melder sig, da jeg træder ind i receptionen er nemlig varme og ’velkommenhed’. Fra det bløde lys, der rammer det hvide marmorgulv i receptionen til de varme smil, som jeg bliver budt velkommen med. Konstantinos og hans team gør, at jeg straks føler mig velkommen – praktisk rejsetøj eller ej. Her kommer du, som du er. Det eneste, som du selv skal sørge for at have med hjemmefra, er lysten til at blive forkælet på din ferie.

Kan man drømme om morgenmad? 

Ja, det kan man! Hvis ferie for dig = en morgenmadsbuffet i særklasse, så vil jeg med sikkerhed i stemmen anbefale dig at kigge nærmere på Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel. Faktisk vil jeg vove den påstand, at jeg her går i seng om aftenen med et smil på læben i ren og skær forventningens glæde til næste morgens udsøgte måltid.

Sådan er min første oplevelse af Restaurant Latitudes 

Jeg vælger at sidde udenfor og nyde det lækre pool-område, og knap har jeg sat mig, før en smilende tjener præsenterer sig og tager imod min bestilling af den ønskede kaffe, den friskpressede juice eller hjemmelavet smoothie. Du kan også bestille æg, der kan tilberedes i alle varianter. Nu er der blot tilbage at gå op til buffeten og vælge resten, og det er ikke så nemt skulle jeg hilse og sige!

Aldrig, og lad mig understrege, aldrig, har jeg set magen til så mange lækkerier og fristelser i de ellers mange år, hvor jeg har besøgt alverdens hoteller. Jeg er glad for, at jeg har hele 3 dage her, så jeg forhåbentlig kan nå at smage på det hele. Naturligvis med et glas champagne til… - ”man” er vel på Mykonos :-) Mmmm… – jeg glæder mig allerede til i morgen. 

Pool, strand og byliv inden for 0-400 m

På Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel har du et dejligt pool-område, og den store træterrasse omkring poolen er et naturligt samlingssted på hotellet. Her kan du nemt bruge adskillige timer (læs: eller en hel dag) på at dagdrømme og bare flyde hen på de brede solsenge med bløde madrasser, mens personalet sørger for, at du ikke mangler noget. Det være sig friske håndklæder, en lille snack eller hvad med at nyde en iskold, friskpresset juice eller en sund smoothie fra baren? 

Er du mere til strand end swimmingpool, så er der blot små 15 min. gang ned til den nærmeste strand, Platis Gialos. Det kan sikkert gøres hurtigere, men jeg vælger at nyde spadsereturen i afslappet tempo og giver mig tid til at nyde lokallivet og de små, hvide sukkertop-huse med fine bougainvillea-blomster langs murene.

Stranden ligger i en lille bugt med krystalklart vand og grovkornet sand. Strandpromenaden byder på hyggelige restauranter og små butikker. Hotellet har reserveret solsenge og parasoller til dig som gæst, tjek med receptionen for yderligere information. I receptionen kan du også få håndklæder, som du kan tage med til stranden.  For enden af strandpromenaden kan du tage de lokale både til øens øvrige strande. 

Når dagen går på hæld og aftenen er ung

Mit yndlingstidspunkt på dagen er helt sikkert de magiske timer, hvor eftermiddagssolen slår over i den smukkeste solnedgang. Palmerne omkring swimmingpoolen svajer let i brisen, og udsigten tager pusten fra de fleste. 

Hotellets loungebar ”George’s Bar” med lækker chillout-musik er oplagt at besøge efter en dejlig dag ved poolen eller stranden. Her kan du nyde en kold øl, et glas vin eller en lækker cocktail, inden der klædes om til middagen.

Hotellets restaurant, Efisia, hører efter sigende til blandt de bedste på Mykonos og tilbyder en gourmetmenu efter Relais & Chateaux’s foreskrift, naturligvis med et udsøgt udvalg af de bedste kvalitetsvine. En perfekt afslutning på dagen! Vær opmærksom på, at det er nødvendigt at reservere bord i restauranten. 

En familiehistorie med karakter

George og Eleftheria Daktylides og deres fire sønner står bag familieimperiet, som inkluderer syv af de ledende luksushoteller på Mykonos, hvoraf to af dem er medlem af Relais & Chateaux, den ene er naturligvis Myconian Ambassador Hotel.
Vangelis Daktylides fortæller: ”Mine forældre byggede Myconian Collection fra bunden, og mine brødre og jeg er lige så stolte af vores rødder, som vi er stolte af vores vækst”. 

Forældrenes ’Mykonos’ var meget anderledes end i dag. De lokale familier, der typisk ernærede sig ved jord- og husdyrbrug byttede dengang varer som ost, pølser fisk, frugt og grøntsager mod importerede varer som sukker, mel, kaffe og spaghetti og cigaretter. Man passede på og hjalp hinanden. Den kulturelle arv, loyalitet, vækst i lokalsamfundet og familiefølelsen er essensen af Myconian Collection’s succes.

”Vores ansatte skal føle dette. Vores mor lærte os vigtigheden af at holde jordforbindelsen og ikke gøre forskel på folk. Den dag i dag kalder vores mor stadig alle ansatte ved navn, og hun kender alle vigtige detaljer fra deres privatliv. Dette medvirker til at vores personale føler sig værdsat, og denne fornemmelse formår de at videregive til vores gæster”.

Udover luksus og den varme familiefølelse vil hotellets gæster også nyde godt af de unikke smagsoplevelser fra Mykonos gennem de nære og helt unikke forhold til de lokale leverandører. Nogle af disse forbindelser går mere end tre årtier tilbage (bl.a. derfor glæder jeg mig hver aften til næste morgens første måltid med lokale råvarer). 

”Da min far bestyrede hotellet, kom Nico med friskfangede fisk. Hans søn er nu vores leverandør. De lokale produkter som grøntsager, krydderier og friske urter bliver dyrket lokalt, eksklusivt til vores gourmetrestauranter. Derudover har vi mange andre leverandører, som min fars barndomsven Panagiotis, der har specialiseret sig i at fange blæksprutter i havet omkring Délos, udelukkende til vores køkkener… Og selvfølgelig til hans egen familie. Lam og svinekød bliver naturligvis leveret direkte fra min fars egen farm, hvor han nu går og nyder livet som pensionist – når han vel at bemærke ikke lige kigger indenfor på ét af hotellerne”.

”Vores gæster skal først og fremmest føle sig velkomne. Ja, vi er et luksushotel, men hvad er luksus? Luksus er en følelse! Det drejer sig ikke kun om eksklusivitet, præcision og æstetik. Når du rammer den oprigtige følelse af noget, du aldrig kan blive træt af, og som efterlader et uforglemmeligt indtryk, visuelt som emotionelt – så ved du, at du har fat i noget! Men luksus på et hotel er ingenting uden gæstfrihed, og gæstfrihed kræver den samme indsats, som at holde liv i den gamle flamme i et kærlighedsforhold. Deri ligger hele hemmeligheden”, afslutter Vangelis med et glimt i øjet. 

SPA og fitness på Myconian Ambassador 

I afdelingen ’Thalasso SPA’ kan du forkæle dig selv efter alle kunstens regler, og havvandets helbredende egenskaber har været kendt siden det antikke Grækenlands termiske bade. 

Thalassoterapi er en behandling, hvor du i løbet af 50 himmelske minutter kommer igennem 3-4 forskellige bassiner, der med henholdsvis olie, forskellige temperaturer og mineraltilsat havvand skulle have helbredende virkning på alt fra dårlig ryg, ømme led, gigt og væskeophobning og i øvrigt bare er en optimal nydelse i dejlige omgivelser. 

Her anvendes bl.a. produkter fra eksklusive mærker, der kun benyttes på de allerbedste SPA’s verden over:

Prøv for eksempel:

 • Myconian Signature Escape
 • Myconian Signature Journey
 • Elemis deeper than deep hot stone massage
 • Elemis cellutox aroma-SPA ocean wrap
 • Luxury caviar & pearls anti-aging facial
 • St. Barth Pureness
 • Chill out massage
 • Mange flere muligheder – alle mod betaling

Skulle du have lyst til lidt aktivitet ind imellem alle de afslappende øjeblikke, findes der god mulighed for træning. Udover hotellets fitnesscenter tilbydes der også yoga og pilates med personlig træner – hvis du ønsker, kan dette foregå på en stille strand, hvortil du sejler med privat båd. Det kan vist motivere de fleste til at få trænet lidt under ferien, eller hvad siger du? 

Derfor skal du vælge Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel

 • Hvis du gerne vil holde ferie på et ”sofistikeret hotel” 
 • … med elegance, personlighed, varme og smil : )
 • Beliggenheden på en klippepynt giver en panoramisk udsigt 
 • De 74 ny renoverede værelser har alle egen balkon…
 • - med hel- eller delvis havudsigt
 • Ønsker du din egen jacuzzi eller lille, private pool…
 • - så er det ’naturligvis’ også en mulighed
 • En helt uforglemmelig morgenmadsbuffet (prøv deres smoothie)
 • Du bor i gåafstand til stranden og lokale restauranter 
 • Det er nemt at tage sig til Mykonos by med hotellets shuttlebus

Godt at vide om Myconian Ambassador Hotel 

Hotellets arkitektur afspejler de lokale byer på Mykonos, og byder på mange snoede, smalle gange og niveauforskelle. Hotellet egner sig derfor ikke til gangbesværede.

I receptionen findes en touchscreen-turistinformation med mange input om Mykonos og områdets anbefalelsesværdige restauranter, aktiviteter, shopping, udflugter og vandsportsmuligheder samt tips om områdets forskellige strande.

Myconian Ambassador Relais & Chateaux Hotel har en shuttlebus, der jævnligt kører de ca. 10 min. (eller ca. 5 km) til Mykonos by. Receptionen er også behjælpelig med at bestille en taxa til dig – her skal du beregne ca. EUR 20 pr. vej.

Fra lufthavnen tager det ca. 20 min. at komme til Myconian Ambassador Hotel, og det nemmeste er at bestille en transfer hjemmefra – her er hotellet også behjælpelig, hvis du ønsker, at de skal bestille en shuttle- eller privat transfer til dig (mod betaling).

Kommer du til hotellet i lejebil skal du være opmærksom på, at der er en lille, stejl bakke op til hotellet. Vores lille lejebil hostede en del af anstrengelserne… om det så skyldes min kuffert i bagagerummet, skal jeg ikke kunne sige : )

Hvis du bare trænger til en daseferie med stort D, så er det ikke nødvendigt at have en lejebil til rådighed, for du bor i gåafstand til strand og tavernaer. 

Læs mere om Myconian Ambassador Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

1853 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste minimarked – ca. 500 m
 • Mykonos gamle havn – ca. 4,5 km
 • Mykonos berømte vindmøller – ca. 5 km
 • Mykonos gamle bydel – ca. 4,5 km
 • Arkæologisk Museum – ca. 5 km
 • Platos Gialos-stranden (småstensstrand) – ca. 400 m
 • Ornos-stranden (småstensstrand) – ca. 3 km
 • Psarrou-stranden (småstensstrand) – ca. 1,5 km
 • Super Paradise Beach (småstensstrand) – ca. 5 km
 • Mykonos lufthavn – ca. 5 km
 • Mykonos nye havn – ca. 7,5 km
 • Arkæologiske ruiner på øen Delos – 30 min. m. båd fra den gamle havn

 

Værelser

Smalle, snoede og hvidkalkede fløje leder mig hen til mit værelse. For på Myconian Ambassador Hotel er de i alt 70 værelser bygget ind i klippevæggen, hvorfor værelserne ligger spredt over flere små bygninger i forskellige niveauer, der giver dig følelsen af at være havnet på et rigtigt gemmested.

Det er en selvfølge, at du bliver fulgt helt til dørs på dagen, hvor du checker ind. I mit tilfælde er jeg heldig at have Konstantinos til at præsentere og vise mig rundt på værelset. Han gennemgår alt fra airconditionanlægget til brugen af safetyboksen – og jeg kvitterer med et ”tak for rundvisningen”, inden han træder uden for og ønsker mig et behageligt ophold. 

Som resten af hotellet, så er det den varme og elegante stil, som jeg først bemærker på værelserne. Her er lagt vægt på sofistikeret komfort. Farverne er hvid med enkelte elementer af havets blå farve, og elementer af træ. Her findes alle moderne faciliteter som Nespresso-maskine, docking-station til mobilen, USB-stik og fladskærms-TV. Og så er der sengene! Kvalitetsmadrasser og et lille udvalg af hovedpuder.

Fra min balkon har jeg udsigt til en svajende palme i aftenbrisen, og kigger jeg længere frem, så er der udsigten over den lille bugt, Platis Gialos, og Det Ægæiske Hav. I et stille og lidt eftertænksomt øjeblik står jeg bare og indsnuser stemningen. Hvor er jeg dog taknemmelig for, at dette hotel skal være mit hjem de kommende dage og nætter. 

Du kan vælge mellem flere forskellige værelseskategorier. Størrelsen varierer blandt andet fra 28 m2 til 35 m2 (deluxe/premium/superior) og op til 45m2 (suite) og alt efter værelseskategorien er der plads til 2-3 personer. Og så er der selvfølgelig villaerne, der har plads fra 2-8 personer med eller uden egen pool eller jacuzzi.

Faciliteter på værelserne 

 • Badeværelse en suite* 
 • Kingsize seng el. 2 adskilte madrasser
 • Balkon el. terrasse (varierer i størrelse)
 • Hel- eller delvis havudsigt
 • Gratis WiFi 
 • Nespresso-maskine
 • Smartphone højtaler (bluetooth)

*Det vil sige, at toilettet er separat med lukket dør, mens håndvask og badeafdeling indgår som en del af værelset. For par kan dette have en vis charme, men rejser du sammen med en ven eller veninde, så kan det kræve en vis planlægning : )

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Myconian Ambassador Hotel:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Platis Gialos
84600 Mykonos

Koordinater

Latitude: 37.4155
Longitude: 25.3434

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi