Wellbeing og feel good-atmosfære tiltrækker mine sanser, og derfor er det da heller ikke noget under, at min opmærksomhed skærpes, da jeg inden solnedgang ankommer til det smukke resort ved navn Myconian Imperial, der er en del af Leading Hotels of The World. For det første er vejen hertil forførende. Neden for hotellet ligger nemlig landsbyen Elia med sin lille promenade, et par taverner og stranden ikke at forglemme. Bugten her er sammenlignet med andre på Mykonos mere rolig, og tempoet er mere ’græsk’. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

For det andet byder Myconian Imperial Resort på afslappet og nedtonet luksus uden at det på nogen måder tager overhånd – her kan du til gengæld glæde dig til at blive forkælet med alskens service, have alle nødvendige faciliteter for hånden og samtidig falde i staver over den uimodståelige udsigt over Det ægæiske Hav. Ja, faktisk så behøver du slet ikke forlade Myconian Imperial Resort, hvis du leder efter en ferie, hvor du bare kan dase dagen lang og komme helt ned i gear.

”I love Mykonos” 

Det er Thanos, som skal vise mig rundt, og selvom han har en elegant og ydmyg facon, så skinner det igennem, hvor stolt han er for at være en del af teamet på Myconian Imperial Resort. Det er for mig et uvurderligt tegn, at personalet har det godt, for stemningen smitter gæsterne, der føler sig velkomne og godt behandlet. Han tager sig den tid, der skal til for at nå hele vejen rundt – ikke noget med at jappe fra sted til sted, men med hans rolige stemme og i et behageligt tempo tager vi én ting ad gangen. Her er da også mange indtryk og detaljer at fordøje. 

For eksempel er morgenmadsrestauranten cool på den cool måde. Stolene er beklædt med hvidt stof, og på stoleryggen er der et hjerte med teksten: I love Mykonos. Hvis det ikke er en sød måde at starte dagen på, så ved jeg ikke: ) I øvrigt siger Thanos, at jeg kommer på det forkerte tidspunkt, for han mener, at hvis jeg startede besøget med at smage morgenmaden, så ville jeg falde pladask med det samme. Selv mener Thanos i hvert fald, at det er en morgenbuffet, som du kan glæde dig til, og her er alt fra detox- og glûtenfree-hjørne til friskpresset appelsinjuice og et bredt udvalg inden for æg, yoghurt, frugt, pålæg, kager, marmelade og meget mere: ) Lad os tage ham på ordet, selvom du nok kommer til at smage den før undertegnede.

Vinsmagning eller vandsport?

Ikke som en cocktail, men bør derimod nydes hver for sig: ) Overskriften er blot for at understrege, at du kan forme din ferie, lige som det passer dig – og uden at du behøver at bevæge dig ret langt.

På Myconian Imperial Resort arrangerer de nemlig gerne vinsmagning kun for dig og dine venner, hvor I kan afprøve nogle græske, men også internationale specialiteter. Uanset om du er vinkender eller som jeg ’amatør’ så kan hotellet sammensætte en individuel smagning efter dine ønsker og behov. Under din ferie kan du i receptionen forhøre dig om priser og muligheder.  

Fra den ene smagsprøve til den anden – nu bevæger vi os på vandet. Myconian Imperial Resort ligger som bekendt tæt på stranden i Elia, og her findes et spændende udbud af vandsportsaktiviteter, og det er populært for alle aldersgrupper – bare du er en smule vandglad, så kan det ikke gå helt galt. Her findes mulighed for at bestille alt fra vandski, jetski, wake board og dykkerkurser…

Helikopter-landingsplads (så er stilen ligesom lagt)

Mykonos er og bliver jetsettets legeplads – og på Myconian Imperial Resort har de da også anlagt en helikopterlandingsplads for at sikre, at du som gæst kan ankomme anstændigt: ) Det er nu nok de færreste gæster fra Hideaways, der arriverer med egen propel, men jeg nævner blot denne detalje fordi, at jeg selv begynder at grine højlydt, da Thanos fortæller, at det ikke er ualmindeligt, at gæsterne ankommer fra lands, fra vands og så fra luften: ) Det er da en meget sød historie, og du er mindst lige så velkommen, selvom du kommer fra lufthavnen i taxa.

Derfor skal du vælge Myconian Imperial Resort

Åh, hvor skal vi begynde? Den er svær, for der er ikke en, to eller tre gode årsager til at vælge Myconian Imperial Resort – der er flere endnu: ) For det første er jeg ret betaget af beliggenheden, hvor du er tilpas tilbagetrukket, men samtidig går du ikke på kompromis med de panoramiske udsigter og afstanden til stranden i den lille bugt ved Elia. Derudover er kvaliteten, detaljerne og servicen som du kan forvente dig på et 5-stjernet hotel – og vigtigst af alt: Du føler dig hjemme og tilpas i dit sommertøj, selvom stilen og stemningen overalt dufter af noget udvalgt og eksklusivt.

Derfor vil du også opleve, at her kommer mange forskellige nationaliteter for at tilbringe deres vigtigste tid på året, nemlig ferie. Her er alt fra tosomhed, vennepar og børnefamilier, der gerne vil nyde nedtonet luksus i pittoreske omgivelser, og her er plads til alle. For børnefamilien vælger (ud fra min vurdering) Myconian Imperial Resort fordi, at de yngste er velkomne, men uden at der skal tages særlige hensyn med f.eks. børneklub o.s.v. for det findes ikke, men til gengæld er der adskillige pools, hvoraf den ene er forbeholdt børn og små vandhunde.

Udvalgte faciliteter på Myconian Imperial Resort

 • Adskillige udendørs saltvandspools med hver deres tema
 • - heraf er der to større og fire mindre at vælge imellem
 • Solsenge med tykke madrasser = du ligger ekstra behageligt
 • Herlig SPA m. mulighed for bestilling af div. behandlinger
 • - og her er i øvrigt også en opvarmet, indendørs pool
 • Privat område med solsenge og parasoller på stranden
 • - brugen heraf bliver praktisk bare skrevet på dit værelse
 • Fitness-afdeling med kvalitetsmaskiner af forskellig slags
 • I Celebreties Restaurant kan du nyde en middag…
 • - akkompagneret af en pianist alle ugens dage 
 • Som noget helt alternativt er her også en squashbane
 • Morgenmadsrestaurant m. glûtenfrit og detox-hjørne
 • Butik med salg af alt fra kunst og designede tekstiler
 • Shuttleservice til og fra Mykonos by flere gange dagligt
 • Loungemusik der er tilpasset stilen i fællesarealerne

Godt at vide om Myconian Imperial Resort

Lufthavnen på Mykonos ligger ca. 20 minutters kørsel fra Myconian Imperial Resort, og det vil koste ca. EUR 40 at komme fra A til B. Dog vil du oftest også have mulighed for at blive afhentet af hotellets shuttlebus, der med jævne mellemrum kører til og fra lufthavnen – dette skal dog arrangeres umiddelbart efter din bestilling hos Hideaways, hvis du ønsker at benytte denne service. 

Hvis du under ferien ønsker at lære Mykonos bedre at kende, så er Myconian Imperial Resort behjælpelig med bestilling af lejebil i det antal dage, som du ønsker. Øen er relativ nem at køre rundt på, da den størrelsesmæssigt er overskuelig. Derimod skal du ikke forvente det sidste skrig inden for asfaltbelægning, og flere veje er relativt smalle, men det gør efter min mening blot udflugtsdagene lidt mere ”græske” og autentiske.

Af og til afholdes der bryllupper på Myconian Imperial Resort, og det kan være alt fra amerikanske, libanesiske eller græske brudepar – hotellet tiltrækker adskillige nationaliteter fra hele verden, hvorfor du kan være heldig at opleve en festlig begivenhed, som ikke er helt som herhjemme. Inden du tænker ”åh, nej – så er der fest og farver hele natten”, så er støjniveauet normalt ikke en udfordring, da det holdes inden døre i et dertil indrettet lokale, hvorfor hotellets øvrige gæster normalt ikke føler at være til ’globryllup’.

De fleste gæster vælger hjemmefra at bestille opholdet med morgenmad (serveres fra kl. 07:30), og så ser de dagens øvrige måltider an under ferien. Hovedparten vælger dog at sætte sig godt til rette i Nostos Bar (åben fra kl. 11:00), når maven rumler ved frokosttid, og om aftenen fra kl. 20 åbner den smukke restaurant (den med pianisten), Celebreties, op for spisende gæster, der ønsker á la carte af god kvalitet. Selvom her er flere familier med børn, og de er meget velkomne, så er der ikke tilpassede menuer for de mindste, men mig bekendt er der ikke nogle – store som små – der er gået sultne i seng efter en aften i Celebreties. Bemærk at sushi-restauranten, Sishu Bar, åbner om aftenen fra kl. 21:00 (men det skulle ud fra mine informationer være værd at vente på: ) Vi anbefaler dig at være pænt klædt på til middagen om aftenen ved at undgå at komme i shorts, T-shirts og ’klipklapper’ – ellers vil du nok føle at skille dig en smule udenfor…

Myconian Imperial Resort har tre andre søsterhoteller, der ligger på samme højdedrag, og dermed er det som en lille familie, der er samlet på nogenlunde samme matrikel – Myconian Imperial Resort ligger nederst og dermed tættest på Elia og stranden. Som gæst kan du benytte og skifte mellem faciliteterne på de forskellige søsterhoteller. Det er attraktivt blandt gæsterne, da du så reelt har 3 x så mange muligheder for at spise en middag, dase ved swimmingpoolen, dyrke sport eller tage en tur i SPA’en – og alt sammen inden for gåafstand.

Læs mere om Myconian Imperial Resort

Officiel kategori

Hideaways' kategori

983 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste minimarked – ca. 1 km
 • Mykonos gamle havn – ca. 12 km
 • Mykonos berømte vindmøller – ca. 11,5 km
 • Mykonos gamle bydel – ca. 12 km
 • Arkæologisk Museum – ca. 11 km
 • Elia-stranden (småstensstrand) – ca. 1 km
 • Ornos-stranden (småstensstrand) – ca. 13 km
 • Psarrou-stranden (småstensstrand) – ca. 14 km
 • Super Paradise Beach (småstensstrand) – ca. 14 km
 • Mykonos lufthavn – ca. 12 km
 • Mykonos nye havn – ca. 13 km
 • Arkæologiske ruiner på øen Delos – 30 min. m. båd fra den gamle havn

 

Værelser

Det er ikke underligt, at Myconian Imperial Resort er medlem af Leading Hotel of The World. Her er overalt pragtfuldt, og værelserne er da heller ikke noget at kimse af, selvom det er her, at den minimalistiske stil er mere fremtonet og farverne er holdt mere ’hvidt-i-hvidt’ med blålige input som en kontrast. Det kan f.eks. være puderne, maleriet eller noget brugskunst, der har fået havets farve. Det får værelset til at virke større og mere funktionelt.

Her er i alt 120 værelser og suiter. Du kan bl.a. vælge mellem kategorierne deluxe, superior og suite.

Faciliteter på værelserne: 

 • Kingsizeseng el. to adskilte madrasser
 • Balkon el. terrasse (varierer i størrelsen)
 • 2 x daglig rengøring (morgen og eftermiddag)
 • Molton Brown toiletartikler
 • LCD satellit-TV
 • DVD, CD og MP3-afspiller
 • Gratis Internetadgang
 • Airconditioning
 • Minibar og safetyboks
 • Badeværelse i marmor
 • Hårtørrer, badekåbe og tøfler
 • Strygejern- og bræt
 • Håndklæder (til stranden)
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Myconian Imperial Resort:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Elevator
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Indendørs swimmingpool
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Elia Beach
84600 Mykonos

Koordinater

Latitude: 37.4218
Longitude: 25.3932

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Daios Cove Luxury Resort & Villas
Grækenland, Kreta, Agios Nikolaos
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool
Carpe Diem Santorini
Grækenland, Santorini
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Myconian Ambassador Hotel
Grækenland, Mykonos
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi