Rejser til Poros

Den lille, prægtige, pinjebevoksede ø Poros er en af de smukkeste øer i Den Saroniske Bugt. Book en rejse til Poros med Hideaways og bo på udvalgte hoteller.

Den harmoniske sameksistens mellem det grønne og det blå, mellem pinjetræerne og havet kombineret med de hvide og okkergule huse begrunder beskrivelsen af Poros som ”Den Saroniske Bugts Smaragd”. Poros betyder ”stræde”, og øen er opkaldt efter det maleriske 200 m lange stræde, der skiller den fra kysten af Peloponnes. Poros består af to øer, der siden antikken har været forbundet med hinanden af en smal stribe land: Staeria, en meget lille ø, hvor den gamle Poros by er bygget som et amfiteater, og den pinjebevoksede lille ø Kalavria.

Poros ligger kun få minutters færgetur fra det græske fastland og halvøen Peloponnes, men har ikke desto mindre beholdt en udpræget ø-feeling, som mange besøgende sætter stor pris på. Her går livet lige lidt langsommere, og dagene flyder sammen i afslapning og rolige gøremål.

Historie

Man ved ud fra fund fra adskillige dele af øen, at Poros har været beboet siden den mykenske periode (1.600-1.100 f.v.t.). Der er en bemærkelsesværdig havnebebyggelse fra det 12. århundrede f.v.t., som ligger på klippeøen Modi eller Liontari (øst for Poros), ligesom en anden markant bebyggelse fra det 3. århundrede f.v.t. ligger ved udgravningsområdet Kavos (Kap) Vasilis (på den nordøstlige side af øen) samt et udgravningsområde med ruiner af Poseidon-templet (520 f.v.t.) på d en nordlige del af øen. Poros dannede fortrop i den græske frihedskrig i 1821. i 1827 var det guvernør Kapodistrias´sæde. I 1828 blev et møde mellem de daværende tre stormagter holdt her for at bestemme grænserne for den nyoprettede græske stat. Grækenlands første militære flådebase med kommandohovedkvarteret, der i dag huser uddannelsescenter for den græske flåde, blev etableret på øen i 1830.

Poros by

De første huse blev bygget på øen i 1463 i den gamle Poros by, der er erklæret for et fredet kulturmindesmærke, og som ligger i området, der omgiver byens Klokketårn. Det historiske tårn, symbolet på byens dominans over hele området, står på toppen af en høj og blev bygget i 1927 og restaureret i 2002. Villa Galini er et palæ bygget i 1892, hvor fremtrædende personligheder inden for kunst og litteratur i sin tid indlogerede sig (Henry Miller i 1939, Giorgos Seferis i 1946 m.fl.). Deimezis´palæ, bygget af grå og røde sten i nyklassicistisk stil og et fredet arkitektonisk bygningsværk opført efter arkitekten Ernest Zillers tegninger, huser i dag Poros´ kommunes mødesal og skiller sig ud blandt de traditionelle bygninger, der betragtes som Poros´ mest bemærkelsesværdige. Poros by og byerne ved kysten, Askeli og Neorion, der ligger stik øst og vest for byen, er de mest populære feriesteder på øen. De er omgivet af en tæt skov med pinjetræer og tilbyder alle moderne bekvemmeligheder og faciliteter som hoteller, lejligheder, restauranter, barer og velordnede strande, der er ideelle til alle former for vandsport.

Steder og seværdigheder

  • Zoodochos Pigi-klosteret, et enestående eksempel på det 18. århundrede klosterarkitektur, bygget på den frodigt bevoksede bjergskråning øst for Askeli.
  • Agios Georgios-kirken, der er smykket med fresker af den berømte maler Konstantinos Parthenis, og som ligger i Poros by.
  • Det Arkæologiske Museum, der roser sig af sine udstillinger fra den mykenske periode og det romerske herredømme.
  • Bourtzi, en lille ø, som ligger stik øst for havnen, med en fæstning, der er bygget i 1827 af Hayek for at beskytte øen.
  • Den russiske flådebase (1834-1900), der er et fredet historisk og arkitektonisk kulturmindesmærke, som ligger 3,5 km fra byen, stik nordvest, i nærheden af Megalo Neorion.
  • Vagionia Bugten, der er en strand med småsten, som ligger 8 km fra byen, stik nordøst, og hvor den sammensunkne antikke by Politeia ligger.
  • Lemonodasos (Skoven med Citrontræer), der ligger ved kysten på Peloponnes over for Poros, stik sydøst for Galatas, i et frodig område beplantet med citron- og appelsintræer.
  • Troezenia, der ligger stik vest for Galatas, og hvor levn fra det antikke Troezenia er bevaret.

Strande og aktiviteter

En rejse til Poros bringer dig frem til mere end 15 enestående strande, der tilfredsstiller alle forventninger: velordnede eller afsidesliggende, med sand eller småsten, de fleste med frodigt voksende pinjetræer og i det store hele lette at komme til. Alle former for vandsport (roning, kano- og kajaksejlads, vandskiløb, jetskiing, sailboarding mv.) tilbydes af lokale klubber og skoler, ligesom hiking og mountain biking på stierne i de bjergrige områder med pinjetræer på Poros er muligt.

Sådan booker du en rejse til Poros

Det er ikke muligt at flyve til Poros, da øen ikke har nogen flyveplads. Det er derimod muligt at flyve til Athen, og derfra sejle videre fra færgehavnen i Piræus frem til Poros. Med Hideaways kan du derfor rejse til Poros fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Grækenland, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Se også info om naboøen Ægina
>> Læs om rejser til halvøen Peloponnes

Læs mere om Poros

Rejsemål i Grækenland

Find rejsen til Grækenland her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér