Rejser til Rhodos

Det er ikke for ingenting, at Rhodos er et af Europas mest populære ferierejsemål. Rhodos har flest solskinsdage i Grækenland og det, kombineret med et fantastisk natteliv, gode shoppingmuligheder, vidunderlig natur og spændende kultur gør Rhodos til den ultimative feriedestination. Hideaways er specialister i rejser til Rhodos, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger under din rejse. Velkommen til Rhodos med Hideaways.

Hvis du ikke har været her – så rejs hertil, og hvis du allerede har været her – så vend tilbage, om ikke andet så for at opleve en anden slags Rhodos, som er meget mere end bare svømning og solbadning.

Helios favoritø – og min

De fleste mennesker jeg kender, der rejser hertil eller allerede har besøgt Rhodos er soldyrkere, der ønsker at tilbringe nogle dage på en af ??øens herlige strande. Og hvem ønsker ikke det? Vi tørster efter sol og varme, og når det gælder Rhodos, ser det ud som om nogen har placeret en stor gul sol over øen. Jeg spekulerer på om denne ”nogen”, kunne være Panoptes Helios, den græske gud, hvis navn faktisk betyder sol, og som var gift med Rhode, også kaldet Rhodes. Helios skabte nemlig øen Rhodos til sin kone, og det siges, at dette var hans absolutte favoritø , og så kan jeg kun tilføje: Ikke kun hans, men også min.

Dodekaneserne eller Tolvøerne – kært barn har mange navne

Rhodos er den største ø i øgruppen Dodekaneserne, men ikke så stor, at du ikke nemt kan komme rundt og tage på oplevelse på hele øen, hvilket jeg vil anbefale dig at gøre. Øen har så meget at tilbyde i form af både natur og historiske steder, landsbyer og byer. Og ville det ikke være sjovt at vende hjem, ikke kun brun og smuk, men også med gode minder i bagagen.

Når det gælder strande, er de meget forskellige. Er du interesseret i windsurfing og høje bølger, skal du tage til vestkysten, og foretrækker du rolige solskinstimer, skal du holde dig til den østlige side. Populære strande er blandt andre Eli Beach oppe ved Rhodos by, Faliraki Beach, hvor du også har et pulserende aftenliv eller Afandou Beach, der er populær hos lokalbefolkningen og siges at have nogle højere temperaturer end andre steder i Rhodos. Det er bare at pakke badetøjet og teste de forskellige strande for at se, om du kan finde din personlige favorit.

Lindos, Salakos og Kretenia med Skala Kamiros

... er navnene på nogle af øens hyggelige landsbyer, som du ikke må gå glip af.

Lindos, dejlige Lindos med sine hvide huse af porøse sten og kalksten, smalle stenbelagte stræder, Akropolis og en vidunderlig udsigt over havet. Selv om du har valgt ikke at besøge nogen anden by end den, hvor du holder ferie, så MÅ du give dig tid til Lindos, hvor hele landsbyen er registreret som et historisk sted. Du kan komme hertil med bil, bus eller båd fra Rhodos by ... så der er ingen undskyldning for at lade være :)

I den gamle landsby Salakos kan du kigge på flere velbevarede gamle bygninger. Her er der grønt og frodigt, og her findes en kilde kaldet "nymfe", der leverer vand ikke bare til Salakos men også til Rhodes by. Slap af med en kop kaffe i en af landsbyens håndlavede træstole og nyd atmosfæren. Glem bare ikke at besøge grotterne Makarouna, når du nu er her.

Kretenia, tidligere Castelo, er en landsby opført på en bjergskråning, og her skal du tage hen, hvis du holder af en smuk udsigt ud over havet med øerne spredt rundt omkring, vindmøller og frem for alt vidunderlige, romantiske solnedgange. Nede ved Scale Kamiros kan du svømme i det krystalklare vand og nyde solen fra stenrige strande. Forkæl dig selv med en hel dag her og slut af med en velsmagende middag med frisk fisk og skaldyr tilberedt på den traditionelle måde på en af ??de lokale taverner. Dette er ferie for mig!

Maden er også guddommelig

På min første rejse til Grækenland og Rhodos, havde jeg blandede følelser, især når det kom til spørgsmålet om mad. For nogle er mad et nødvendigt onde, for andre, ligesom mig, er det en væsentlig faktor i valget af destination. Åhhh i Grækenland er der kun græsk salat og lam, der smager af uld, var der mange, der sagde. Det havde jeg i og for sig ikke tænkt så meget på, vi er jo trods alt i Middelhavet, der er kendt for sine vidunderlige skaldyrsretter, ost, brød og vin, så hvor galt det kan være. Så disse ord er dedikeret til dem, der tilhører den gruppe, der mener, at man ikke spiser godt i Grækenland - forkert, forkert, forkert. Her finder du vidunderligt gode, lokale produkter såsom vin, ost, skinke, olivenolie og oliven. Gyros med pommes frites er helt klart undervurderet, især hvis du spiser det på et lokal sted lidt uden for centrum, som jeg gjorde (mere end én gang) og en anden favorit er mezedes, der er den græske variant af tapas.

Rhodos by, der er på listen over verdensarv, er en seværdighed i sig selv

Fra det øjeblik jeg satte foden indenfor Rhodos bys gamle ringmur, var jeg overbevist om, at det lige var et sted for mig. Byen er den rigtige størrelse og har alt, hvad jeg har brug for, så min ferie kan føles som en rigtig ferie. Et moderne område fyldt med restauranter og shopping i alle prisklasser og frem for alt en gammel bydel med smalle gader, charmerende pladser og alle de andre små ingredienser, der gør det lille ekstra. Jeg kan bruge timer på at sidde på en café med en stor iskaffe og nyde varmen, betragte livet omkring mig og bare slappe af. Små søde butikker ligger som en farvestrålende perlekæde langs de små gader, som munder ud i det lille torv, hvor du har gode taverner og hyggelige udskænkningssteder i det fri. Og jeg kan garantere dig, at noget nok så småt kommer til at havne i din kuffert, for her er alt mellem himmel og jord – og en lille souvenir må man jo have med hjem. Jeg havde selv blandt andet, stråhatte, orientalske pudevår og dynebetræk, typiske græske tæpper og håndlavede blondeduge med mig hjem i bagagen, der nok vejede lidt over det tilladte.

Når du er færdig med at shoppe, så gør som jeg, og far vild i byen. Ja, det lyder måske underligt, men det er en ting, jeg lærte i Venedig for mange år siden, hvor jeg absolut ikke for vild med vilje, men opdagede en helt anden by. Så jeg satte som sædvanlig kursen ind i en sidegade væk fra turisterne og det blev mere og mere stille, hvilket er en skøn følelse. Jeg strejfede om som en kat og betragtede husene og de charmerende krinkelkroge. En ældre græsk kvinde, som sad og håndvaskede udenfor sit hus, kiggede nysgerrigt på mig; en gammel mand kom forbi og hilste høfligt og jeg følte mig helt glad. Dette er ferie for mig, at komme tæt på de lokale og se, hvordan livet leves uden for de gængse turistruter og måske bede om tips og råd om et lille sted at spise, hvor bare de lokale kommer, for vi ved alle, at det er her, du får den bedste mad til den bedste pris. Efter min rundtur, indkøb af frisk vand og lidt vinduesshopping, begiver jeg mig til middelalderslottet og forbi Süleymanmoskéen for at få et orientalsk indtryk med. Rhodos ligger jo tæt på Tyrkiet, hvilket naturligvis har sat sit præg, og på en klar dag kan du endog se bjergene i Marmaris.

Rigtig god ferie på Rhodos

Hilsen

Mare

Læs mere om Rhodos

Bestil rejsen som en samlet pakke inkl. fly eller kun hotelophold

Bestil din rejse til Rhodos som en samlet pakkerejse med fly, hotel eller feriebolig og evt. transport fra Rhodos lufthavn t/r (transfer) eller billeje. Ønsker du selv at arrangere din flyrejse til Rhodos, kan du naturligvis også vælge kun at bestille dit hotelophold hos os.

Du kan rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker, da vi tilbyder valgfri rejselængde til alle rejsemål, og du kan også frit vælge, fra hvilken lufthavn du vil rejse, bl.a. Aalborg, København, Billund, Aarhus og Hamborg. Få flere informationer om alle rejserne inkl. aktuelle flytider og flyruter i søgemaskinen. Du kan også vælge kun at se priser på rejser til Rhodos, hvor du flyver direkte eller med en mellemlanding.

Hos Hideaways Rejser kan du rejse med almindelige rutefly som f.eks. Air France eller Aegean, men også lavprisfly som f.eks. Ryanair og Norwegian, hvis du vil have de billigste flybilletter. Når du booker en rejse som en samlet pakke til Rhodos, kan du også kombinere flyselskaber hos os, altså benytte to forskellige selskaber til udrejsen og hjemrejsen. Det kalder vi fleksible rejser...

Vælg det rigtige hotel på Rhodos

Forkert valg af hotel kan ødelægge en hel ferie, og derfor er et godt tip til at finde det helt rigtige hotel eller en feriebolig, som opfylder dine ønsker og behov, at benytte vores rejse- og hoteltemaer eller filtreringsmulighederne. Du finder disse når du søger efter priser på din rejse til Rhodos og alle andre destinationer i Grækenland som f.eks. Santorini, Kreta, Korfu og Mykonos. Blandt de mest benyttede rejsetemaer er "mad og vin" og "vandreferie". Vi har også opdelt hotellerne i forskellige typer, så du har nemmere ved at finde det helt rigtige hotel, f.eks. "hoteller tæt på havet" eller "godt til par". I filteret kan du bl.a. også vælge disse typer af indkvartering: Villa, luksushotel, boutique-hotel, feriebolig, Casa Grande og mange flere..

Din rejse er vores ansvar

Får du brug for hjælp til at bestille din rejse til Rhodos online, eller vil du f.eks. have et tilbud på en af vores populære kombinationsrejser eller rundrejser i bil (kør-selv-ferie) i Grækenland, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Hos Hideaways har vi lagt meget arbejde i at udvælge alle hotellerne, og rejserne, du finder i programmet på Rhodos og i vores personlige hotelbeskrivelser, forsøger vi altid at give dig som gæst en ærlig beskrivelse af hotellet, uanset om du vil rejse på en luksusrejse, eller du er på en ferie, hvor det betyder mere, at hotellet er "autentisk" og charmerende  snarere end luksuriøst. 

Din rejse er vores ansvar både før, under og efter rejsen, og vi er altid klar til at hjælpe dig. Hideaways Rejser er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening, og vi har stillet rejsegaranti og følger naturligvis pakkerejseloven - det giver tryghed på rejsen! 

Læs mere

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie på Rhodos. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om Rhodos, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser. 

God fornøjelse!

Lindos

Byen Lindos, beliggende på den østlige del af øen, 55 km syd for Rhodos by, er den eneste af Rhodos'  tre antikke byer, der stadig består som bysamfund. Byen, der blev grundlagt i det tiende århundrede f. Kr. af den græske stamme dorerne, er i dag mest kendt for sit arkæologiske udgravningsområde, og herunder ikke mindst det akropolis, der ligger oven over nutidens Lindos by.

Akropolis´et er blevet successivt udbygget af antikkens grækere, romere, byzantinere, korsfarerriddere og osmannerne, hvilket gør det svært at fortolke arkæologisk. 

Lindos by er også et populært rejsemål på grund af sine mange gode strande.

Filerimos-klostret

Filerimos-klostret, beliggende på en bakke over Ialyssos, ca 10 km fra Rhodos by, blev bygget i en - for øen - usædvanlig gotisk stil i det 15. århundrede af den legendariske Johanniter-orden, der erobrede øen i 1309. Klosteret er bygget på et sted, hvor der tidligere havde ligget et ældre byzantinsk kloster, og er dedikeret til Jomfru Maria.

Inde i klosteret var der oprindeligt et helligt ikon af Jomfru Maria, som ridderne af Johanniter-ordenen sandsynligvis bragte til Rhodos fra Jerusalem, og som de tog med sig igen på deres videre færd, da osmannerne erobrede øen i 1523. I dag opbevares dette ikon i Montenegros nationale museum. 

I området omkring klosteret kan du også se ruinerne af en døbefont i form af et kors, resterne af det antikke Ialyssos og en underjordisk kirke, der stammer fra det 14. århundrede e.Kr. eller begive dig af vandrestien, der fører til toppen af bakken Golgothas, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Kastello

Middelalder-slottet Kastello - også kaldet Paladset for Rhodos-riddernes store mester - var Johanitter-ordenens hovedkvarter, fæstningsværk og palads. 

Paladset var oprindeligt bygget i det syvende århundrede som et byzantinsk citadel, men efter at Johanniter-ordenen indtog øen i 1309, blev det forvandlet til Johanniter-ordenens administrative hovedkvarter. Paladset blev senere brugt af osmannerne efter deres erobring af øen i 1522. I det tyvende århundrede tjente slottet også som sommerresidens for den italienske konge Victor Immanuel III og diktatoren Benito Mussolini.

I dag bruges slottet udelukkende som museum og er én af de mest populære seværdigheder på Rhodos.

Sommerfugledalen i Theologos

Et enormt antal sommerfugle samles hvert år i denne lille dal mellem Theologos og Paridisi i den afsluttende fase af deres livscyklus. Sommerfuglene tiltrækkes dels af duften af de orientalske ambra-træer, der dækker store dele af dalen, og dels af den høje luftfugtighed i området. 

Ud over sommerfuglene rummer dalen den eneste naturlige skov af orientalske ambra-træer (Liquidambar orientalis) i Europa og et natur-museum, hvor du kan finde masser af information om områdets flora og fauna.

Et ideelt besøg for især børne-familier.

Læs mere

Rejsemål på Rhodos

Faliraki

Byen Faliraki er beliggende på den nordøstlige kyst af Rhodos og er til dig som gerne vil tage tingene i et stille tempo om dagen, men sætter pris på liv og leben om aften. Falirakistranden, som er en 4 km lang sandstrand, er kendt som en af de bedste på Rhodos.

Rejser til Faliraki

Ialyssos

Ialyssos er en livlig ferieby og desuden Rhodos' næststørste by. Her finder du smukke sandstrande med turkisblåt vand samt en masse gode restauranter, butikker, tavernær samt et livligt natteliv.

Rejser til Ialyssos

Ixia

Det kosmopolitiske feriested i Ixia ligger smukt ved en bugt i det nordøstlige hjørne af Rhodos og er primært blevet kendt som et paradis for vandsports-interesserede, ikke mindst windsurfere, der nyder godt af stedets lange strand og forfriskende havbrise. 

Rejser til Ixia

Kalithea

Den charmerende, lille by Kalithea ligger på østkysten af Rhodos, midt imellem Rhodos by og den livlige ferieby Faliraki. Her finder du nogle smukke kyststræninger og et roligt ferie-miljø hvor du kan tage tingene i eget tempo og nyde græsk idyl!

Rejser til Kalithea

Lindos

Lindos er en charmerende og malerisk by beliggende på Rhodos. Her finder du et væld af kultur og historie, gyldne sandstrande og turkisblåt vand. En ferie i Lindos byder også på fantastiske aktiviteter, gode restauranter, barer og butikker og en charmerende labyrint af smalle, små gyder. 

Rejser til Lindos

Rhodos by

Rhodos by har det hele; en romantisk, gammel bydel, der er erklæret verdensarv af UNESCO med smalle, brostensbelagte gader, men også en mere moderne bydel med masser af gode butikker, restauranter og barer samt gode strande med masser af vandsports-aktiviteter.

Rejser til Rhodos by

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Rhodos, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på øen. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Rhodos, beliggende 363 kilometer fra det græske fastland og kun 18 kilometer fra Tyrkiets kyst, er den største af De Dodekanesiske Øer - der også rummer andre kendte ferieøer som Kos og Kalymnos - og er samtidig øgruppens administrative hovedsæde. Øen har omkring 51.000 indbyggere. 

Øen er små 80 kilometer lang og 38 kilometer bred og har et totalt overflade-areal på 1,408 km2. Den samlede kystlinje er på omkring 220 kilometer.

Øens hovedstad er Rhodos by, beliggende på den nordøstlige del af øen, som har omkring 90.000 indbyggere.

Klima og vejr

Rhodos har et typisk mediterrant klima med varme, tørre somre og milde, men mere fugtige, vintre.

De to varmeste måneder på året på Rhodos er juli og august med en middeltemperatur på 26,9 grader, efterfulgt af juni måned med 24,7 grader, mens den koldeste måned på året er januar måned med en middeltemperatur på 11,7 grader, efterfulgt af februar med en middeltemperatur på 12 grader.

Hvis du er solhungrende, skal du tage til øen i juli måned, hvor der gennemsnitligt er 13 soltimer i døgnet eller i august, hvor der er 12 soltimer i døgnet, mens du nok skal undgå månederne fra november til marts, hvor der kun er gennemsnitligt 3 soltimer i døgnet.

Mest nedbør er der i december med 89 mm regn i gennemsnit, efterfulgt af januar med 78 mm regn i gennemsnit, mens alle de tre sommermåneder - juni, juli og august - er stort set blottet for nedbør med sølle 1 mm regn i gennemsnit hver.

Historie

Rhodos har været beboet siden yngre stenalder, men man ved meget lidt om disse første beboere på øen. I det 16. århundrede f.Kr. kom den minoiske kultur til øen og i det følgende århundrede den mykenske kultur.

I det ottende århundrede f.Kr. kom dorerne til Rhodos og i året 478 f.Kr. blev øen invaderet af persere, der dog blev slået tilbage af styrker fra Athen. Byerne på Rhodos blev på det tidspunkt medlem af Det Deliske Søforbund.

I 408 f.Kr. indgik alle byerne desuden en pagt på øen og byggede i den forbindelse Rhodos by som øens nye hovedstad.

I år 322 f.Kr. blev øen en del af Alexander Den Stores rige indtil hans død, hvorefter øen stiftede stærke kommercielle bånd med byen Alexandria i Ægypten, som var grundlagt af Alexander Den Store omkring år 331 f.Kr., og som blev centrum for hellenistisk, romersk og byzantinsk kultur i Ægypten.

I det følgende århundrede udviklede Rhodos sig til en kulturel, kommerciel og maritim magtfaktor i Middelhavet, men måtte i sidste ende bede om hjælp fra romerne i 201 f.Kr. for at stække den makedonske konge Filip V.

I 164 f.Kr. blev Rhodos en permanent allieret for Romerriget.

I år 395 blev øen en del af Det Byzantinske Rige, med periodevise arabiske belejringer, indtil den i 1309 kom under Johanitterordenens herredømme.

I 1522 faldt øen i Süleyman 1´s hænder - den tiende og længstregerende sultan i Osmannerriget - og var derefter i osmannisk besiddelse i de næste næsten 400 år.

I 1947 blev øen - ligesom de øvrige dodekanesiske øer - en del af Grækenland.

Fakta

Rhodos har et vidunderligt middelhavsklima med lange, varme somre og korte, milde vintre. Her er omkring 300 solskinsdage om året, og selv om den gennemsnitlige temperatur i løbet af sommeren siges at være omkring 26 grader, er det ikke usædvanligt, at den overstiger 35. Øen lever hovedsageligt af turisme, men også af landbrug og vinfremstilling. Det er ikke en stor ø, her er blot 10 kommuner og 43 byer og landsbyer, hvor Rhodos by er den største.

Rhodos har en lang historie. Øen har været eftertragtet og udsat for flere invasioner gennem tiderne. Blandingen af det antikke Grækenland, byzantinske rige, romerske påvirkninger m.m. har skabt en speciel atmosfære på øen, og du føler historiens vingesus overalt. Vigtigste religion er græsk-ortodoks, men der er også katolikker på øen, hvoraf de fleste er efterkommere af de italienere, der valgte at blive på øen efter besættelsen. Her er et muslimsk mindretal fra det osmanniske imperiums tid.

På Rhodos er der meget at se og gøre og øen er velegnet til ferie for hele familien, unge og gamle. Spændende udflugtsmål kunne være 4.000 år gamle Akropolis Lindos, Sommerfugledalen i Petaloudes, hvor tusindvis af sommerfugle parrer sig i sensommeren, sejltur til den smukke Marmaris, østens perle i Tyrkiet - perfekt til en heldags udflugt, Rhodos by med sin hyggelige atmosfære, stræder og torve eller Ixia hvor du kan nyde solen fra en meget lang strand med rullesten.Tsambika anses for at være den bedste strand, med sit smukke blå vand og fine, lyse sandstrand, men der er så mange at vælge mellem, for Rhodes har, efter manges mening, nogle af Europas fineste strande.

At spise på Rhodos kan være et kulinarisk eventyr. Her er alt, hvad man kan ønske sig, og du kan fx nyde grillede skaldyr tilberedt på forskellige måder, moussaka, keftedes (kødboller), souvlaki, revitokeftedes (steaks af kikærter), fantastisk lækre citrusfrugter, græsk yoghurt med honning, vidunderlige velsmagende oliven, fetaost og tzatziki. Vil du prøve lidt af hvert, skal du bestille en meze, der er den græske pendant til de spanske tapas.

Vandet er sikkert at drikke, Rhodos har, i modsætning til mange af de omkringliggende øer,  fint, rent vand og maser af det, men som i de øvrige lande i Middelhavsområdet, drikkes vandet fra vandhanen normalt ikke, da de fleste foretrækker vand på flaske.

Græsk er det officielle sprog, men mange taler godt engelsk.

Valutaen er euroen. Visa og MasterCard accepteres stort set overalt og pengeautomater er til rådighed mange steder rundt om på øen.

Populært på Rhodos

Grækenland, Rhodos
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Rhodos, Ixia
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool
Grækenland, Rhodos
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér