Ferie på Bali

Bali er en lille ø og det tager ikke mange timer at køre Bali rundt. Leder du efter ren idyl, er du kommet til det helt rette sted. Vandet omkring Bali er helt fantastisk og er du glad for at dykke, er der rig mulighed for dette. Bali er kåret til den mest besøgsvenlige ø i Indonesien - og det er noget du vil ligge mærke til, så snart du ankommer til øen. De lokale er meget venlige og er altid klar til at hjælpe.

Hvordan bestiller jeg en billig ferie på Bali?

Bali er et af flere nye destinationer i Asien du kan flyve til med Hideaways. Ved at bruge vores søgemaskine kan du søge dig frem til både flybilletter og udvalgte hoteller med top-anmeldelser, og kombinere det hele i en samlet pakke. På Bali kan du både holde sommerferie og vinterferie, og da vi søger billetter på rutefly er der masser af afgange året rundt.

>> Læs mere om rejser til Bali her

Inspiration og fakta

Bali - en vulkanø

Øen Bali er ca 153 km bred fra øst til vest, og omkring 112 km fra nord til syd. Bali er kendt for de koralrev, som omgiver øen. På den sydlige del af øen er der strande med hvidt sand, mens de mod nord og vest har sort vulkansk sand. Landskabet på Bali præges af en gruppe af både aktive og sovende vulkaner, som udgør øens centrale del. Den aktive vulkan Batur er en af Indonesiens lettest tilgængelig aktive vulkaner, og kan bestiges på omkring 2 timer.

Garanteret varme 

Placeringen ved ækvator giver Bali et varmt klima med temperaturer på knap 30 grader året rundt. Der er regntid fra oktober til marts.

Hinduistiske templer 

Bali's befolkning på knap 4 millioner udgør størstedelen af det hinduistiske mindretal i Indonesien. Overalt kan man se hinduistiske templer, det er en stor oplevelse at overvære cermonier og ofringer ved et tempel.

Shopping

Hvis man skulle have lyst (og tid) til andet end strandliv og sightseeing, er Bali også lidt af et shopper-paradis med gode tilbud på tøj og flotte håndværksprodukter.

Strande

Mange turister tager på ferie på Bali for at dykke, på grund af de vidunderlige forhold. Vandet er krystalklart og der er masser af flotte koralrev, samt overflod af flotte fisk. Bali har selvfølgelig også andet at byde på end dykning. Du kan f.eks. tage ud og se de smukke vulkaner eller slappe af på en af de mange lækre badestrande.

Seværdigheder

Uluwatu-templet

Uluwatu-templet - på balinesisk Pura Luhur Uluwatu - er en af Balis mest berømte templer, takket være dens storslåede beliggenhed på en 70 meter høj klippe, der rækker ud i havet. På balinesisk betyder "Pura" tempel, "Ulu" næs eller landets ende og "Watu" betyder klippe, hvilket er et passende navn, når man tager templets smukke beliggenhed i betragtning. Særligt smukt er templet ved solnedgang, når havet og himlen slår i lue. 

Templet menes at stamme fra det 11. århundrede, selv om der er tegn på, at der har eksisteret et mindre tempel før det tidspunkt. I lokale sagn siges templet at beskytte Bali mod onde ånder fra havet, mens aberne i området siges at beskytte templet imod dårlig indflydelse.

Aberne spiller dog en tvetydig rolle omkring templet, eftersom de er berømte - eller berygtede - for deres evne til at stjæle de besøgendes ejendele. Ejendommeligt nok kan aberne som regel overtales til at returnere den stjålne ejendel, hvis de som modydelse modtager en frugt. Denne taktik tilskynder dem dog efter sigende kun til at stjæle mere, ifølge eksperter i primatadfærd, der har foretaget undersøgelser af aberne i området og påvist, at aberne har lært sig byttehandel fra lokalbefolkningen; og endda har formået at lære det videre til deres afkom.

Batur-bjerget/vulkanen

Én af de mest populære natur-seværdigheder på Bali er Batur-bjerget, der ligger nordvest for Agung. Hver dag - i den tidlige morgen før solopgang - begynder hundredvis af besøgende på turen op til bjergets top, beliggende i 1700 meters højde, for at se solen stige op over den frodige mosaik af tågeindhyllede bjergkæder, calderaen og Batur-søen, som leverer størstedelen af vandet til øens vandingssystem.

Batur-bjerget er dog ikke helt så idyllisk, som det ser ud. Det er en aktiv vulkan, som havde det første dokumenterede udbrud i året 1804, og det seneste i år 2000. For de fleste er dog ikke nogen grund til at holde sig væk fra at opleve vulkanens spektakulære udsigt.

En vandretur langs de afmærkede stier er forholdsvis let og tager normalt omkring to til tre timer. Guidede vandreture, som kan anbefales for din sikkerheds skyld, omfatter typisk en picnic med æg kogt af dampen fra den aktive vulkan. 

Gunung Kawi

Gunung Kawi, beliggende nordøst for Ubud ved floden Pakerisan, er et andet af Balis berømte og populære templer fra det 11. århundrede. Foruden at rumme en række smukke templer består det monumentale kompleks af en begravelsesplads med 10 såkaldte "candi" (helligdomme), der er indlejret i nicher, som på deres side er skåret ind i de 7 meter høje klippeflader på stedet.

Disse unikke begravelsesmonumenter antages at være tilegnet kong Anak Wungsu fra Udayana-dynastiet og hans yndlingsdronninger. På østsiden er der fem templer, der ifølge en teori er dedikeret til kong Udayana, dronning Mahendradatta og deres sønner Airlanga, Anak Wungsu og Marakata. Templerne på vestsiden er - ifølge den samme teori - tilegnet kongens konkubiner.

Pura Tanah Lot

Det mest besøgte og ikoniske tempel på Bali, ud af de mange spektakulære af slagsen, er nok det gamle hinduiske tempel Pura Tanah Lot, der ligger på klippen Tanah Lot ud for den balinesiske kyst, ca. 20 km fra Denpasar.  

Tanah Lot hævdes at være opstået i forbindelse med den hinduisiske (shaivistiske) rejsende Dang Hyang Nirarthas besøg på øen i det 16. århundrede. Under hans tur langs øens sydkyst så han klippens smukke omgivelser og besluttede sig til at foretage et hvil der. Nogle lokale fiskere lagde mærke til ham og købte ham gaver, så han kunne klare sig til natten. Nirartha tilbragte derefter natten på den lille klippe-ø. Efter at have overnattet på øen, bad Nirartha fiskerne om at bygge en helligdom på klippen, eftersom han mente, at det var et helligt sted at tilbede de balinesiske havguder. 

Senere blev der bygget et tempel på øen, som udgør ét ud af syv templer ved den sydvestlige del af den balinesiske kyst og som var bygget sådan, at de - som perler på en snor - skulle være inden for synsvidde af hinanden. 

 

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller