Ferie i Irland

Lige fra den hyggelige, glade irske folkemusik på de lune pubber, som serverer den velkendte irske øl, Guinness, til den storslåede grønne natur – Irland er unikt på sin helt egen måde. Nyd også den irske kultur. Se de keltiske kulturskatte eller besøg Blarney Castle, slottet, som viser den irske middelalderhistorie.

Hvordan bestiller jeg en ferie i Irland

Irland er et af flere nye feriedestinationer du snart kan besøge med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for booking af ferie i Irland og andre interessante destinationer i Europa f.eks. Tyskland.

Naturoplevelser i verdensklasse

I Irland vælger mange rejsende at besigtige nogle af de naturhistoriske perler til fods eller på cykel. Øen er fyldt med kendte vandre- og cykelruter, som på én og samme tid lader dig opleve både natur og kultur. Se fx Irlands længste flod, Shannon, og nyd synet af det grønne højland i landets oceaniske klima.

Turistinformation

Med sine fantastiske landskaber og en historie der går tilbage mere end 8000 år, har Irland et væld af spændende oplevelser at tilbyde besøgende. På Irlands turistbureaus officielle hjemmeside kan du blandt andet se flere billeder af landets fantastiske landskaber, og læse mere om hvilke seværdigheder der er i den del af landet du vil besøge. Turistbureauet har desuden en række gratis e-brochurer på hjemmesiden omkring f.eks. forskellige former for aktiv ferie i Irland.

Dublin lufthavn

Dublin Lufthavn, mellem St. Margaret’s og Cloghran og tæt ved Swords, er en stor transportcentral, der ligger ca. 10 km nord for Dublin centrum. Lufthavnen er og har længe været én af Europas travleste og hurtigst voksende.

Der findes almindelige og ekspresbusser fra lufthavnen til destinationer nord og syd for byen. Busserne kører ofte ad motorvejen og drives af Ardcavan, Aircoach, Bus Eireann, Bus Nestor, Citilink, Dublin Bus og Urbus. Dublin Lufthavn serviceres af autoriserede taxier, der drives af Dublin Corporation. Taxiholdepladserne ligger lige uden for ankomsthallen og chaufførerne transporterer dig gerne ind til Dublin centrum, havnebyen Dun Laoghaire eller til den smukke kystby Malahide mod nord.

Der findes flere biludlejningsfirmaer – også passende i ankomsthallen. Der er ikke direkte togforbindelse til Dublin Lufthavn, men som nævnt er der både taxier og busser, som også kan transportere dig til de nærmeste togstationer i området.

Dublin er Irlands hovedstad og er kendetegnet ved sine venlige indbyggere og sin rige kultur. I de seneste år er Dublin blevet en vigtig turistattraktion, ikke mindst på grund af de gode shoppingmuligheder, den gode mad og det levende natteliv rundt omkring i Temple Bar-området. Det er en by, der huser forskellige festivaler, museer og gæliske legender. Området omkring Dublin er stedet, hvor man finder de smukke Dublin Mountains og kystbyer, fyldt med historie og smukke landskaber.

Et af Irlands vigtigste trafikknudepunkter, Dublin Lufthavn (DUB), befinder sig en kort bustur fra byens centrum, hvor du kan opleve mange smukke vartegn, der ligger langs O’Connell Street og langs Liffeys breder. Når du er i Dublin, må du se Victorian Ha’Penny Bridge, Guinness Pakhus og den elskede bronzestatue af Molly Malone.

>> Læs alt om rejser til Irland her
>> Læs også om rejser til Dublin

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller