Rejser til Italien

Velkommen til Italien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Italien, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie. Vi arrangerer bl.a. rejser til Sicilien, Toscana, Umbrien, Amalfikysten, Sardinien og Sorrento.

Rejs i nøjagtig det antal dage du ønsker, og flyv direkte til rejsemål i Italien fra København, Billund, Aalborg eller Hamborg lufthavn. Læs også mere om vores populære rundrejser, hvor du bor udvalgte hideaways undervejs på din rejse rundt i støvlelandet. Klik "læs mere" hvis du vil have yderlig inspiration til din ferie i Italien, eller benyt nedenstående søgemaskine til at se aktuelle priser på alle hoteller og pakkerejser. På alle destinationer kan du læse vores personlige beskrivelser af rejsemålet og hotellerne. Du kan se foto og kort, få tips til oplevelser, og læse hvad tidligere gæster skriver om deres rejse med os til Italien.

Italien med Hideaways

Hvem drømmer ikke om at besøge den evige stad Rom, gå gennem ruinerne i Pompeji og beskue den mægtige vulkan Etna på Sicilien? Jeg gør i hvert fald, og det er disse seværdigheder, som får mig til at rejse til Italien igen og igen.

Jeg skal med stolthed tælles med som én af de 43 millioner turister, som rejser til Italien hvert år. Der er også nok at tage fat på og udforske. Alle de 20 regioner og de store kulturbyer som Rom, Firenze, Siena, Lucca, Milano og Pisa skal nok holde min rejseaktivitet til Italien ved lige resten af mit liv, og desværre må jeg nok allerede nu erkende, at jeg aldrig kommer til at nå det hele.

Men jeg har besøgt Toscana og nydt det bakkede landskab med cypresserne , pinjetræerne og den smukke arkitektur. Jeg har oplevet Umbrien – Italiens grønne hjerte – med dens eventyrlige middelalderbyer og magiske atmosfære, og jeg har rejst fra nord til syd på utallige rejser både i min barndom, ungdom og i mit voksne liv. Men der er stadig meget, der skal ses i Italien, og ikke mindst masser af hideaways der skal findes.

For mig er Italien slow living, slow food og slow media. Slow living, fordi jeg kobler helt af, når jeg besøger vores hideaways rundt omkring i hele støvlelandet. Slow food, fordi jeg elsker maden, vinen og den finesse, som italienerne tilbereder og nyder maden på, og slow media fordi jeg med 100% sikkerhed altid får læst de bøger, og de artikler, som jeg med omhu har gemt til læsning på min iPad, når jeg holder ferie i Italien.

Kunst, kultur og historie for ægte livsnydere

Italien gemmer på nogle af verdens mest betydningsfulde kulturskatte, som i høj grad har været med til at forme den vestlige civilisation, som vi kender den i dag. Mange af os kender de store italienske renæssancekunstnere, vi kender operakomponisterne og nogle af os har set de italienske film, som i deres udtryk har været med til at sætte standarden for den europæiske filmkunst.

Hvem drømmer ikke om at besøge den evige stad Rom, gå gennem ruinerne i Pompeji og beskue den mægtige vulkan Etna på Sicilien? Jeg gør i hvert fald, og det er disse seværdigheder, som drager mig til Italien igen og igen.

Vi kender den italienske kultur, hvor madkulturen, med pizza, pasta og vin nok er det, som har bidt sig hårdest fast i vores bevidsthed i forhold til italiensk kultureksport. Men netop pizzaerne, pastaen og vinen skal efter min mening opleves dér, hvor den kommer fra, og ikke mindst dér, hvor den produceres. Og da Italien består af så mange regioner og byer med kulturelle særpræg, varierer maden også fra region til region og fra by til by.

Netop variationen er noget af det, som virkelig fascinerer mig mest ved Italien. Den er der lige meget hvor, jeg kommer frem, når jeg bevæger mig fra nord til syd eller øst til vest. Den gælder for landskaberne, for maden, for vinen, for lokalbefolkningernes særpræg, vejret og for kulturarven som har en enorm spændvidde.

Italien har nok til rejser og oplevelser for et helt liv, men du skal starte eller fortsætte ét sted, og derfor har vi håndplukket en perlerække af små italienske hideaways, som kan danne base for din grande tour gennem landet.

Ligesom Italien er en mosaik af variationer, har vi gjort vores bedste for at finde så mange små forskellige små steder som overhovedet muligt, og der kommer med garanti hele tiden nye til. For én ting er sikker. Du finder ikke to hideaways som er ens – men du finder forhåbentligt et, som falder i lige netop din smag.

Rigtig god ferie i Italien, hilsen Mikkel

Besøg Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Eksterne kilder med information om Italien

Foruden vores blog hvor vi skriver gode tips og råd om rejser til Italien og andre lande som du finder i programmet hos Hideaways, kan vi anbefale In-italia som er specialist i rejser til Italien og har et stort udvalg af hoteller, villaer, ferielejligheder og ferieboliger. 

Book din rejse online og få den billigste pris

Bestiller du din rejse til Italien online er du sikker på at få den billigste pris og det er uanset om du booker en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje, eller hvis du selv vil stå for transporten på din ferie og derfor kun ønsker at bestille hotelophold. Med Hideaways Rejser kan du flyve til Italien fra Aalborg, København Kastrup, Billund og Karup lufthavn. Du kan i søgemaskinen se aktuelle priser, samt få information om alle flyruter som enten flyver direkte til lufthavne i Italien eller med et enkelt stop undervejs. Har du brug for mere information er du altid velkommen til at kontakte os for personlig service.

Læs mere om Italien

Rejsemål i Italien med Hideaways

Her kan du se en oversigt med alle rejsemål Hideaways tilbyder til din ferie i Italien. Klik på nedenstående link og få mere information om hoteller, rundrejser og meget mere.

Toscana

Toscana er ET stort kulturlandskab, der rækker tilbage til den europæiske civilisations vugge. Her finder du bølgende bakkelandskaber, vinmarker så langt øjet rækker, smukke byer som Siena, Lucca og San Gimignano med en enestående historie - og naturligvis byen over dem alle, Firenze, der er rig på vidnesbyrd om renæssancens arkitektur, kunst og kultur.

Se alle rejser til Toscana

Umbrien

Umbrien er Italiens skjulte perle. Gemt væk inde i den centrale del af landet, uden en kystlinje, indgår den ofte ikke i masseturismens store kataloger. Desto større grunde er der til at aflægge den et besøg. Den emmer af klassisk og traditionel italiensk kultur, smuk natur (regionen går ofte under navnet “Italiens grønne hjerte”), etruskisk charme og religiøse lidenskaber; det var her Frans af Assisi - grundlæggeren af Fransciskanerordenen og den af pave Gregory IX kårede helgen - stammede fra. Umbrien er som nævnt knap så besøgt af turister sammenlignet med Toscana, så her findes masser af albue- og ikke mindst hjerterum.

Se alle rejser til Umbrien

Sicilien

Med en unik placering i det omkransende Middelhav og en kystlinje på mere end 1000 km har Sicilien, der er Middelhavets største ø, haft en betydningsfuld rolle i den europæiske historie og en attraktionskraft, der både har tiltrukket arabere, normannere, østgotere, vandaler, grækere, fønikere og romere. Den perfekte kombination af smuk natur, spændende historie og kultur og et attraktivt klima.

På Sicilien finder du frodige bjerge og solbrændte sletter dekoreret med græske templer og normanniske kirker, masser af sandstrande, det pulserende Palermo og det stilfulde Siracusa – det er nærmest som at besøge hele Europa på en enkelt ø.

Se alle rejser til Sicilen

Sardinien

Sardinien ligger - ligesom Umbrien - uden for masseturismens store motorveje. Øen er Middelhavets andenstørste ø efter Sicilien og øen har flere ting til fælles med Sicilien, blandt andet den lidt afsides beliggenhed, dens smukke natur, med et væld af fantastiske kyststrækninger, og en historie, der er præget af indflydelsen fra fremmed kulturer og folkeslag, såsom fønikere, vandaler, maurere, berbere, byzantinere, romere og spaniere. Desuden er øen i besiddelse af et bemærkelselsværdigt historisk vidnesbyrd om en forsvunden civilisation; den sagnomspundne Nuragher-kultur.

Oplev Sardinien med Hideawys. Flyv direkte fra København eller Billund og bo på et af vores håndplukkede hoteller eller i feriebolig. Sardinien er et rejsemål som byder på oplevelser for alle aldre. Sardinien er kendt for at have nogle af de smukkeste strande, ikke bare i Italien men i hele Europa.

Rejser til Sardinien

Amalfikysten

Med sine enestående kystlandskaber, der er blandt verdens smukkeste, sin forhistorie som maritim republik, og sine mange charmerende kystbyer, der byder på indbydende middelhavskøkken, rig kulturhistorie og et behageligt klima er der mange grunde til, at du skulle gøre Amalfikysten til dit næste rejsemål.

Rejser til Amalfikysten

Sorrento

Sorrento er en gæstfri og smuk kystby, der med sin beliggenhed med udsigt over Napolibugten, sine labyrintiske handelsgader i den gamle bydel og sin lokale kolorit blandet med kosmopolitisk atmosfære udgør et fantastisk feriested - og samtidig en god base for at udforske det omkringliggende område; mod syd, det bedste af Sorrento-halvøens uberørte natur; mod øst, Amalfikysten; mod nord Pompeji og de arkæologiske udgravninger; og i havet; den sagnomspundne ø Capri.

Rejser til Sorrento

Rom

Rom behøver næppe en længere præsentation, for byen har i mange år tiltrukket turister som vil opleve den spændene historie og helt specielle stemning. Nu kan du rejse til Rom med Hideaways og bo på mindre charmerende hoteller med en perfekt beliggenhed, for netop beliggenhed er måske det vigtigste når du skal vælge et hotel til din storbyferie i Rom. Du kan rejse til Rom hver dag året rundt og i nøjagtig det antal dage som passer dig.

Rejser til Rom

Læs mere

Maden i Italien

Mad og drikke er en vigtig del for mange når vi rejser og ikke mindst på en feire i Italien.

Hvis man vil falde ind i det lokale billede og spise som italienerne, er her et par gode tips til ferien i Italien. Kaffe med mælk som caffe latte og cappuccino er noget, man drikker om morgenen. Espresso og macchiato er derimod det, man drikker efter frokost og resten af dagen. Husk, at spaghetti spises med en gaffel, ikke en ske. Og mens det anses som lidt underligt at spise brød sammen med sin pasta, er det derimod helt normalt at bruge brødet til at få den sidste sauce op af tallerkenen med.   

’Colazione’ er morgenmad, men generelt er morgenmaden ikke noget, man bruger mange kræfter på i Italien. Så forvent ikke en dansk eller skandinavisk overdådig morgenbuffet. Ofte klarer italienerne det punkt på dagen med en kaffe og en ’cornetto’, en italiensk croissant. Selvfølgelig kan man også finde steder, der serverer langt mere til morgenmad, og brunch kan man også være heldig at finde på mere fancy steder i de større byer.

Frokosten, der hedder ’pranzo’ på italiensk, er traditionelt dagens hovedmåltid. Derfor lukker mange butikker og kontorer stadig ned i et par timer i middagsstunden ’la pausa’, så alle kan nå deres frokost. ’Cena’ er aftenmåltidet, der typisk er et lidt lettere måltid end frokosten. Man spiser meget senere i Italien end i Danmark, ofte først fra kl. 19.30 og fremefter, og det er ikke usædvanligt at spise middag kl. 22. Og det er heller ikke usædvanligt at se italienere, der har deres børn med på restaurant på tidspunkter, der i Danmark betragtes som langt over sengetid for mindre børn.

En ’ristorante’ er en restaurant i traditionel forstand, mens et ’trattoria’ er en familieejet restaurant med klassiske regionale specialiteter på menukortet, og typisk er her lidt mere afslappet og lidt billigere end på en restaurant. Hvis man vil finde et godt spisested, er det altid en god idé at kigge efter et sted, hvor der sidder mange lokale, så er det sikkert et sted, der er værd at prøve. Ofte er de bedste steder ikke de mest pompøse og flotte.

5 favoritter fra Italien

Her har jeg valgt 5 af mine favoritter når jeg skal vælge på menukortet, men du kan læse meget mere om mad og drikke i Italien på vores blog om rejser.

Bruschettas

Tilberedningen og udformningen af bruschettas kan - ligesom de spanske tapas - varieres i det uendelige. Det eneste, der vedbliver det samme, er det grillede brød, som fyldes med forskellige slags pålæg. Den mest traditionelle måde at tilberede dem på er dog at gnubbe det grillede brød med hvidløg, olivenolie og salt. Herefter tilføres et fyld bestående af hakkede tomater, basilikum og olivenpasta - undertiden også parmaskinke eller ost. Bruschetta serveres som regel som antipasto eller som tilbehør til andre, større retter.

Ossobuco

Gryderetten Ossobuco er ikke den mest kendte italienske ret i Danmark, men den er faktisk både meget velnærende og utroligt velsmagende, især når den får lov til at stå og simre længe, mens den samler smag og dufte. Ossobuco betyder egentlig “knoglens hul” på italiensk, og navnet henviser til det hul i benet, hvor marven sidder. Det er denne marve, der giver meget af smagen til retten. Kødet udgøres af kalveskank skåret i skiver på tværs af benet. I retten indgår også gulerødder, hvidløg, vin, rosmarin, salvie, tomater, citronskal, laubærblade og, hvis det er den klassiske version, kanel.

Risotto

Risotto er Italiens mest kendte risret. Sådan som det også gør sig gældende med den spanske risret paella, er der utallige måder at tilberede en risotto på, som ofte overvåges med stor traditionsbevidsthed, hvis ikke ligefrem nidkærhed af de stolt kokkererende italienere. Men det blivende i retten er risen, der koges i bouillon til retten får en cremet konsistens. Ofte tilsættes smør, vin, løg og forskellige grøntsager, men afhængig af lokale og regionale traditioner kan der også tilsættes en lang række andre ingredienser såsom pølse, oksekød, svinefedt, safran, laks, ost - og endda blæksprutte.

Pizza

Man kan hævde, at der ikke er nogen grund til at spise pizza i Italien, når man så let kan få fat i pizzaer alle mulige andre steder end i Italien og når pizzaen forlængst er gledet ind som en hverdagsagtig bestanddel af det danske køkken. Men sagen er, at det ikke er det samme. Det er ikke bare smagen, der kan være anderledes; det er også duftene, lydene, menneskene - og bevidstheden om, at pizzaen i dens moderne form stammer fra Italien. Idag findes der utallige variationer af pizzaen, der veksler fra region til region, men hvis du vil til den moderne pizzas fødested, skal du til Napoli i Campania.

Tiramisu

Den søde italienske dessert tiramisu betyder egentlig “løft mig op” eller “saml mig op” på italiensk, og det er netop dét, den gør ved mange af de, der smager på den. Desserten består af biscotto savoiardo (biskottekiks), som er vædet med stærk espresso-kaffe og lagdelt med en sammenpisket blanding af æggeblommer, æggehvider, sukker, vanilje og mascarpone-ost. På toppen tilsættes ofte kakaopulver eller mørk chokolade i flager.

Læs mere

Sådan kan du rejse til Italien

Hos Hideaways sælger vi rejser hvor der indgår ophold på hotel eller i ferielejlighed samt flytransport. Du har desuden mulighed for at bestille billeje, og på udvalgte rejsemål ligeså transfer til og fra lufthavnen.

Valgfri rejselængde

Du kan rejse til Italien i nøjagtig det antal dage som du ønsker og fra de fleste lufthavne i Danmark. Vælg selv om du vil rejse i en, to eller måske tre uger, eller på en miniferie i 3 eller 5 dage, valget er dit.

Rundrejser i bil

Oplev Italien på en af vores spændende bilrundrejser. Vi har sørget for at udvælge hoteller og giver forslag til oplevelser hvor du skal tilbringe mindst muligt tid med transport fra A til B. Vi tilbyder rundrejser på de fleste rejsemål i Italien, bla. på Sicilien, i Toscana og Umbrien.

Læs mere om bilrundrejser

Sådan finder du priser og afgange

Det er nemt og hurtig at se priser og afrejsedatoer på rejser til Italien i søgemaskien. Du skal blot indtaste fra hvilken lufthavn du vil rejse samt periode. Herefter vælger du antal værelser og personer. Tryk nu "søg priser" og du får et overblink med alle rejser til Italien, eller på de enkelte rejsemål hvis du har valgt dette. Bemærk at søgemaskinen på Hideaways altid viser dagsaktuelle priser på flybilletter og at vi samarbejder med alle anderkendte flyselskaber.

Rejsetemaer

I vores program finder du forskellige rejseformer som f.eks. bilrundrejser, langtidsferie og storbyrejser. Vi har valgt at opdele vores hideaways i rejsetemaer for at gøre det nemmere for dig at finde det helt rigtige hotel eller feriebolig. Du finder rejsetemaer til Italien som f.eks mad og vin, vandreferie og værelse med udsigt!

Du kan se alle rejsetemaer her

Grupperejser

Er i en gruppe der ønsker at rejse sammen så er i meget velkommen hos Hideaways. Vi har ofte fornøjelse af at arrangere rejser til mindre grupper som f.eks firmarejser, en stor familie, eller blot et hold venner der ønkser at bo unikt på ferien. Da de fleste af vores hoteller er ganske små og har et begrænset antal værelser gælder det ofte om at bestille en grupperejse i god tid! Vi hjælper gerne med forslag til udflugter og kontakt til både lokale og danske rejseledere der arbejder i Italien.

Flyselskaber

Hideaways samarbejder med de fleste flyselskaber og du kan derfor rejser til Italien fra alle lufthavne i Danmark. Dog er det Billund, Aalborg og Københavns lufthavn du finder som standart lufthavne i søgemaskinen da de tilbyder de bedste ruter og priser. I søgemaskinen step 2, kan du se de forskellige flyafgange, priser og anden information. Her vælger du den flyrute til Italien som passer dig bedst! bemærk at du behøver ikke flyve med det samme selskab på både ud og hjemrejsen.

Læs mere om flyselskaber

Billeje

Langt de fleste som rejser med Hideaways til Italien bestiller billeje til ferien. Vi har valgt at samarbejde med det Tyske firma Auto-Europe om billeje i Italien. Du kan afhente og aflevere din lejebil i samtlige lufthavne i Italien og du finder priser og information om billeje i step 2 når du bestille en rejse.

Læs mere om billeje hos Hideaways

Skræddersyet rejse

Skulle du ikke finde en rejse til Italien der helt opfylder dine ønsker og behov er du altid velkommen til at kontakte os for et skræddersyet rejsetilbud.

Få et skræddersyet tilbud på din ferie

Mere information

Jeg håber at ovenstående information var nyttig. Har du spørgsmål eller vil vide mere om hvordan du kan rejse med Hoideaways så kontakt os for personlig service eller læs mere på nedenstående link.

Læs mere

Hoteller og ferieboliger

Hos Hideaways tilbyder vi både ferieboliger og hoteller i Italien. Vælg selv om du vil holde ferie i en lejlighed og selv have muligheden for at lave mad, eller på hotel hvor morgenmaden altid indgår i rejsens pris.

I nedenstående oversigt kan du se alle ferieboliger i Italien, som Hideaways har i programmet, samt alle hoteller i Italien. Du kan sortere alle hoteller og ferieboliger i oversigten efter rejsemål, pris, antal stjerner, afstand fra lufthaven m.v. Et godt tip er også at bruge vores rejsetemaer til at finde det rigtige hotel eller ferielejlighed.

Finder du ikke den rejse, som passer til dine ønsker og behov, eller er der udsolgt, er du altid velkommen til at kontakte os for et skræddersyet tilbud; ofte kan vi også skaffe plads på et hotel eller i en feriebolig, selvom der ikke i hotel-oversigten ser ud til, at der er ledige værelser.

 

Rejsemål , Italien

Toscana

Hos Hideaways kan vi ikke få nok af Toscanas skønhed. Fra Firenze til Pisa, fra San Gimignano til Siena og alt der imellem. Toscana opleves bedst i bil, hvor oplevelserne kommer tæt på og naturens skønhed udmærker sig. Stop op og nyd.

Rejser til Toscana

Sicilien

Hos Hideaways elsker vi Sicilien, og vores gæster deler vores kærlighed. Denne varierende, spændende og mystiske region har så meget at byde på, så du ikke kan nå det hele på en rejse. Derfor skal du opleve øen af flere omgange, for så har du altid en anledning til at komme tilbage.

Rejser til Sicilien

Sardinien

Europas fineste strande. Det burde være et argument nok til at rejse til Sardinien. Udover solbadning kan du opleve øens smukke højland med spanske elementer og lokal sardisk kultur. En mindeværdig ferie for hele familien.

Rejser til Sardinien

Amalfikysten

Ifølge mange en af Europas smukkeste kyststrækninger ligger og venter på dig. Imponerende udsigter, romantiske byer og den mest fantastiske atmosfære. Alt sammen ledsages af duften af friske citroner og en skøn havbrise fra Middelhavet.

Rejser til Amalfikysten

Gardasøen

Italiens største sø er en elsket klassiker på vores program. Gardasøen har i årtier budt gæster velkommen som kommer igen, igen og igen. Uanset om du kommer i egen bil eller med fly er Gardasøen en lettilgængelig destination. Hvis du ikke har prøvet, så er det på tide...

Rejser til Gardasøen

Umbrien

Søger du en ny destination i Italien, hvor du ikke allerede har været og som kan fortrylle dig ligesom Toscana? så skal du overveje en rejse til smukke og noget undervurderet Umbrien. Umbrien ligger fint mellem Toscana og Lazio i den centrale del af Italien.

Rejser til Umbrien

Apulien

Apulien er uden tvivl en af de mest eksotiske og spændende regioner i Syditalien. En rig historie der viser sig både på landet og i byerne samt et raffineret køkken med velsmagende retter og kraftfulde vine gør ferien komplet.

Rejser til Apulien

Ligurien

Den italienske riviera eller blomster-rivieræn som Ligurien ofte kaldes, ligger i det nordvestlige Italien. Denne smukke region byder på et frodigt højland og smukke strande. Byerne er karakteriseret ved en genuin italiensk charme og en hyggelig feriestemning.

Rejser til Ligurien

Piemonte

Italiens gastronomiske hjerte banker i Piemonte. Regionen åbner dine sanser med sin skønhed, smag og dufte. Oplev regionens storhed i både byerne, ved søerne og på landet i det imponerende vinområde.

Rejser til Piemonte

Campania

Campania i det sydlige Italien er kendt for sin naturskønhed, ikke mindst på Amalfikysten og Capri. Det er dog også en region, der byder på mange spændende kulturelle oplevelser i for eksempel hovedbyen Napoli, der altid summer af liv.

Rejser til Campania

Cinque Terre

Cinque Terre er først og fremmest kendt for de fem små fiskerlejer, er der ligger som perler på en snor langs en af Italiens smukkeste kyststrækninger, den Italienske Riviera. Uover de maleriske byer byder en rejse til Cinque Terre også på muligheden for at udforske et netværk af naturskønne vandrestier.

Rejser til Cinque Terre

Lazio

Lazio er for mange hovedstaden Rom, som naturligvis er et besøg værd. Men Lazio byder på så meget mere, fra den smukke kyst med byer som Sperlonga til vindistriktet Frascati der ligger inde i landet. Du kombinerer nemt en ferie her med Amalfikysten eller Toscana.

Rejser til Lazio

Rom

Få byer i Europa (og i verden) kan måle sig med Roms storhed. Som en vandring gennem historien kommer du til at stifte kendskab med den ene historiske monument efter det andet. Slå vejen forbi Colosseum, Pantheon og glem ikke at vinke til paven på Peterspladsen.

Rejser til Rom

Venedig

Venedig behøver nærmest ingen nærmere præsentation. Den myteomspundne by er bygget ude i vandet og den er et must at besøge mindst en gang i livet. Gå rundt mellem kanalerne, find de lokale restauranter og tag en sejltur for at gøre oplevelsen perfekt.

Rejser til Venedig

Sorrento

Besøg Sorrento og lys op i et smil. Den smukke by på Sorrentohalvøen nær den smukke Amalfikyst er et besøg værd. Kom hertil og nyd byens skønhed samtidig med at du har en perfekt base til udflugter både til lands og til vands.

Rejser til Sorrento

Det nordøstlige Italien

Det nordøstlige Italien er som en skattekiste. Her kan du opleve krystalklare søer som iseosøen, vinregionerne Franciacorta, Valpolicella og Prosecco samt romantiske Venedig. Vælg en velplaceret indkvartering, som gør din ferie komfortabel, og rådfør dig med os for at planlægge en spændene rundrejse.

Rejser til Det nordøstlige Italien

Information og fakta

Her kan du læse en kort information om Italien. Vil du have mere inspiration til din ferie i Italien så kig forbi vores blog om rejser, hvor vi skriver rejsetips med fakta og informationer om Italien og vores andre rejsemål. Du kan f.eks også læse om udvalgte seværdigheder i Italien.

Se alle blogindlæg om Italien

Regioner

Italien er inddelt i 20 regioner, hvoraf fem har en sær-status, der giver dem større autonomi end de øvrige italienske regioner. Disse regioner er Aostadalen, Friuli-Venezia Giulia, Sardinien, Sicilien og Trentino-Alto Adige. De fem regioners særlige status betyder, at de har større økonomisk selvstændighed end de øvrige og større kompetence indenfor lovgivning og forvaltning.


De 20 italienske regioner er opdelt i 106 provinser, som så igen er opdelt i 8.100 kommuner.

Sprog

Italiensk, der oprindeligt er en florentinsk variant af toscansk (lingua toscana), er det primære officielle sprog i Italien. Der tales dog en række andre sprog i Italien og nogle af dem har status som officielt sprog ved siden af italiensk i en række områder i landet, herunder fransk i Valle d´Aosta; tysk i Sydtyrol; ladin i Trentino, mens slovensk er officielt anerkendt i Trieste, Gorizia, og Udine i Friuli Venezia Giulia. I disse områder er officielle dokumenter, vejskilte m.m. tosprogede (med undtagelse af Valle d´Aosta).


Herudover findes en række regionale og lokale sprog, der endnu tales i forskellige grader i bestemte områder i Italien, selvom italiensk med tiden har overhalet dem i både udbredelse og graden af brug, såsom sardisk, occitansk, alemannisk, siciliansk, napolitansk, venetiansk, bayersk etc.

Natur

Med over 300.000 kvadratkilometer fordelt på en lang halvø - kaldet den italienske halvø - og en række øer, hvoraf de to største er Sardinien og Sicilien, er Italien i besiddelse af en højst varieret natur. På grund af de store øer og den italienske halvøs lange udstrækning har landet en forholdsvis lang kyststrækning på 7.600 kilometer, der grænser op til tre have; Adriaterhavet, det Ioniske Hav og det Tyrrhenske Hav.


Landet er også i besiddelse af store bjergkæder, først og fremmest Alperne og Appenninerne. Appenninerne er en 1200 kilometer lange bjergkæde, der går tværs ned gennem landet fra Ligurien i nord til Calabrien i syd, hvoraf en del af den er vulkansk, blandt andet dén del, der rummer den kendte vulkan Vesuv sydøst for Napoli i regionen Campania. Alperne udgør det meste af Italiens nordlige grænse og indbefatter også landets højeste - og nok mest berømte - bjerg, Mont Blanc, på 4810 meter.


Italien har også en række bemærkelsesværdige floder og søer, der har sat deres store præg ikke bare på landets landskaber, men også på landets økonomi og historie. Blandt de mest kendte og mest betydningsfulde floder er floden Po, Italiens længste på 650 kilometer, der løber fra Alpernes vestlige del (ved grænsen mod Frankrig) og hele vejen ud til Adriaterhavet nær Venedig. Po-floden har givet navn til Po-sletten, der også er landets vigtigste industriområde. Blandt de vigtigste søer i landet er Garda-søen, Maggiore-søen (der deles med Schweiz), Como-søen og Trasimeno-søen.


Desuden har Italien 14 vulkaner, hvoraf de fire - Etna, Stromboli, Vulcano og Vesuv - er aktive. Det er kun Vesuv i Campania-regionen, der befinder sig på fastlandet.

Religion

Italienerne sværger stadig til katolicismen, selvom katolicismen ikke længere er officiel statsreligion i landet, idet dens monopol blev afskaffet i 1985. Der er dog ingen tvivl om, at det stadig er katolicismen, der har bedst tag i italienerne. Således identificerer næsten 88% af dem sig som katolikker, hvoraf ca. en tredjedel af disse beskriver sig selv som værende aktive medlemmer af den katolske kirke. I alt 91% af alle italienere beskriver sig selv som værende kristne i den ene eller anden betydning, mens knap 6% beskriver sig som værende ikke-troende, og lige under 2% som muslimer. Andre religioner, såsom hinduisme, buddhisme etc, har en andel på under 0,4% af befolkningen.


Katolicismen spiller stadig en meget stor rolle i det italienske samfund, hvilket naturligvis skærpes betydeligt af den omstændighed, at hovedstaden Rom er sæde for Paven (dvs. den romersk-katolske kirkes øverste biskop), Den Hellige Stol (dvs. bispesædet i Rom og den øverste embedsfunktion i den katolske kirke) og Vatikanet-staten (et enevældigt valgmonarki, hvor den siddende pave bor og regerer).

 

Vejr og klima

På grund af landets størrelse og lange udstrækning fra Alperne i nord til Sicilien i syd har Italien et meget varieret klima med flere forskellige klima-zoner. I de fleste af de nordlige og centrale regioner varierer klimaet fra fugtigt subtropisk klima over fugtigt kontinental-klima til kystklima (også kaldet oceanisk klima). Især klimaet i Po-dalen er for det meste kontinentalt, med hårde vintre og varme somre.


De kystnære områder i Ligurien, Toscana og det meste af den sydlige del af landet har et såkaldt middelhavsklima, som er en variant af subtropisk klima, og som generelt er karakteriseret ved ret varme somre og forholdsvis milde vintre. Både nedbørsmængde og temperaturer kan dog variere meget selv inden for et middelhavsklima.


De klimatiske forhold varierer også meget mellem kystområderne og de indre dele af landet, især i vintermånederne, hvor de højere beliggende områder i landet har en tendens til at være kolde, regnfulde eller dækket af sne, mens kystområderne som nævnt generelt har et mildere vinter-klima. Selvom de indre dele af landet i reglen er køligere end kystområderne med middelhavsklima kan lavlandets dale i den indre del af landet dog være ganske varme om sommeren.


Møntfod

Italien brugte den berømte lira siden 1861, og også i en kort periode mellem 1807 og 1814, men udskiftede den med euro i 2002 efter at have tilsluttet sig euro-zonen i 1999 (den sene udskiftning skyldtes, at der ikke forelå euro-sedler og mønter ved indtrædelsen i euro-zonen i 1999).

Nationale helligdage

1. januar (nytårsdag)
6. januar (Hellig Trekongers Aften)
Påskedag 
Anden Påskedag 
25. april (Befrielsen)
1. maj
2. juni (Italiens nationaldag)
15. august (Mariæ Himmelfærd, og sommerfest almindeligt kendt som "Ferragosto")
1. november (Allehelgensdag)
8. december (Mariæ undfangelse)
25. december 
26. december


Foruden disse nationale helligdage findes der også lokale helligdage for skytshelgener m.m. rundt omkring i de forskellige regioner, provinser og byer.

På helligdage er alle forretninger normalt lukkede; dog plejer museer at være åbne.

Eksterne sider om Italien

Vil du vide mere om rejser til Italien så anbefaler vi foruden Google følgende sider:

Populært i Italien

Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Afstand til havet: ca. 75 km
  • Pool
Italien, Veneto
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Afstand til havet: ca. 75 km
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér