Rejser til Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol

Trentino-Alto Adige/Sydtyrol er en selvstyrende region i den nordligste del af Italien, som er opdelt i to provinser: provinsen Trento, der almindeligvis er kendt som Trentino, og provinsen Bolzano, der almindeligvis er kendt som Alto-Adige/Sydtyrol.

Regionen har en rig og dramatisk historie, der afspejler dens beliggenhed mellem det sydlige og det nordlige Europa og mellem latinske og germanske kulturer og folkeslag. Den har således både være underlagt romersk overherredømme - romerne koloniserede regionen i år 15 f.Kr. - og været delt mellem invaderende germanske stammer (alemannerne og langobarderne), inden regionen blev en del af det bayerske herturgdømme og Karl Den Stores Rigs-Italien (Kongeriget Italien).

Fra det 9. århundrede - og indtil den blev annekteret af Italien i 1919 - var regionenen desuden en del af Det Haburgske Monarki og dets forgængere; Det Østrigske Imperium og Det Hellige Romerske Imperium. I dag er regionen blandt de rigeste og mest udviklede i både Italien og hele EU, men står stadig i skyggen af andre mere populære italienske regioner som rejsemål, selv om det ikke skorter på store rejse-oplevelser i Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol.

Velkommen til Italien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Trentino også kaldet Sydtyrol hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Oplevelser og seværdigheder

Dolomitterne

Hvis du holder af smukke naturoplevelser, så er Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol et ideelt rejsemål for dig! For der er ikke mange steder i Europa, du kan opleve så smukke bjerglandskaber, som dem, du kan opleve i bjergkæden Dolomitterne, der blev erklæret for verdensarv af Unesco i 2009.

Bjergene består for størstedelen af hævede koralrev, som blev dannet i Tethyshavet i løbet af Trias-perioden og som kaldes for dolomit (heraf navnet på bjergkæden). Det højeste punkt i bjergkæden er Marmolada på 2982 meter, efterfulgt af Antelao på 2981 meter og Tofano di mezzo på 2941 meter. I alt er der 22 bjerge på mere end 2000 meters højde i bjergkæden og hele 9 store naturparker, hvoraf Dolomiti Bellunesi National Park er den største med et areal på 315.11 km2.

Gardasøen

En rejse til Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol er også en mulighed for at opleve Italiens største sø, Gardasøen.

Søen, der ligger på kanten af Dolomitterne mellem provinserne Verona (sydøst), Brescia (sydvest) og Trentino (nord), har et overfladeareal på hele 369 kvadratkilometer, en længde på 51,6 kilometer og en bredde på 16,7 kilometer; i den nordlige del, der ligger i Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol er søen dog smallere på grund af bjergene.

Søen byder ikke bare på nogle af Italiens smukkeste sø-landskaber, men også på små, charmerende byer langs bredden, såsom Sirmione, Malcesine og Garda, og et mildt klima, som er berømt for dets helbredende virkning.

Trento

Kunstbyen Trento er hovedstaden i Trentino-Alto Adige/Sydtyrol og er bestemt et besøg værd! Byens fascinerende gamle renæssancebydel har for få år siden gennemgået et nænsomt facadeløft og fremstår nu yderst ren og præsentabel. Den er utrolig charmerende og har mange gode og hyggelige restauranter, samt et stort udvalg af butikker i alle afskygninger.

Byen har også nogle spændende historiske sevædigheder, såsom det imponerende slot Castello del Buonconsiglio i udkanten af den gamle bydel, hvorfra fyrsterne herskede over området i århundreder. 

 

 Læs mere om Alto-Adige-sydtyrol

Rejsemål i Alto-Adige-sydtyrol

Bolzano

Den norditalienske by Bolzano kan du leve det søde liv med restaurant- og caféliv, shopping i flotte modebutikker, traditionsrige festivaler og markeder, samt ikke mindst ture i den flotte natur, som omgiver Sydtyrols største by. 

Rejser til Bolzano

Bressanone

Bressanone er den ældste og måske også smukkeste by i Sydtyrol. Denne mere end 1000 år gamle, stemningsfylde middelalderby ligger i naturskønne omgivelser mellem Bolzano og Brennerpasset, der indbyder til vandreture om sommeren og ski om vinteren.

Rejser til Bressanone

Bruneck

Den mindre by Bruneck har masser af liv med talrige restauranter, caféer og butikker. Brunecks beliggenhed gør det til et optimalt udgangspunkt for en aktiv ferie med udforskning af de imponerende bjerge og dale til fods eller på cykel.

Rejser til Bruneck

Eisacktal

En rejse til Eisacktal, der på italiensk kendes som Valle Isarco, er en chance for at stifte bekendtskab med en af Italiens smukkeste regioner, Sydtyrol. Her er utallige muligheder for at holde en aktiv ferie med vandring, cykelture, rafting og skiløb i imponerende bjerglandskaber.

Rejser til Eisacktal

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio ligger i et af Italiens bedste skiområder, som også er meget smukt om foråret og sommeren, hvor der er tilsvarende mange muligheder for blandt andet vandring og mountainbiking. Du får rig mulighed for at krydre en aktiv ferie her med kulturelle oplevelser i de nærliggende byer.

Rejser til Madonna di Campiglio

Meran

Meran er kendt som et fantastisk kursted og sin eventyrlige beliggenhed mellem bjerge, der når op til 3.335 meters højde ved indgangen til Passeier-dalen og Vinschgau i Sydtyrol.

Rejser til Meran

Nalles

Nalles i Trentino Alto-Adige byder på smukke udsigter og en skøn atmosfære. Herudover er byen "indkørslen" til den populære vinrute Strada del Vino, så du kan se frem til at smage på mange, gode dråber!

Rejser til Nalles

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér