Hold da op – sikke et sted og sikke omgivelser og udsigter! Sjældent er jeg blevet så betaget ved første øjekast. Selv efter, at jeg kneb mig i armen for at sikre, at ”den er go’ nok” er det ikke til at forstå, at dette historiske hotel ikke er med på listen over ”1000 ting du skal opleve”. Besøget har printet sig så klart på min nethinde, at jeg ikke engang behøver at læse mine notater for at kunne beskrive Grand Hotel Convento di Amalfi ned i den mindste detalje.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Noget af det første, du får øje på, når du ankommer til Amalfi (det være sig med bil eller endnu bedre med båd), er den store, sandfarvede bygning, som i bogstaveligste forstand ligger mejslet ind i de stejle bjerge i udkanten af byen. Bygningen blev opført i 1214 og rummede i mange år et af Amalfikystens mest betydningsfulde klostre. I 1813 blev det overtaget af ærkebiskoppen af Amalfi, der benyttede det til store fester og nærmest omdannede det til en kro. Siden har det været anvendt som nautisk institut, men det var først i 1885, at den egentlige hoteldrift begyndte.

I H.C. Andersens fodspor

Meget indikerer dog, at det har været muligt at leje et værelse for natten allerede i begyndelsen af 1800-tallet. Alt tyder nemlig på, at det var netop her, H.C. Andersen overnattede, da han var på vej fra Salerno til Capri i 1834. Det var før, kystvejen blev etableret, og den eneste måde, man kunne nå frem til Amalfi på, var ad søvejen. Det var en noget mere langsommelig affære end med nutidens hurtigfærger, som sejler turen fra Salerno til Capri på blot 2½ time.

Indtil for få år siden hed hotellet Cappucini, men det skiftede både navn og ejere i forbindelse med en nødvendig og meget gennemgribende renovering, som har resulteret i, at hotellet i dag rangerer blandt Amalfikystens bedste 5-stjernede hoteller, og det siger ikke så lidt. 

Det er svært at beslutte, hvor jeg skal begynde og ende en beskrivelse, men jeg skal nok prøve at fatte mig i korthed, så du hurtigt kan danne dig et indtryk af Grand Hotel Convento di Amalfi.

Glaselevator med udsigt

Den mest spektakulære måde at ankomme til hotellet på er at tage vandrestien fra byens centrum direkte til hotellet, en tur på ca. 5 minutter. Men du kan naturligvis også ankomme til Grand Hotel Convento di Amalfi i bil og tage elevatoren op til receptionen gennem bjerget. Før renoveringen gik elevatoren uden på bjerget, og da den samtidig var lavet af glas, krævede det et vist mod at binde an med turen, for hotellet ligger 80 meter over havet. Bilen overlader du naturligvis bare til personalet, som hurtigt og effektivt sørger for at få den sikkert parkeret.

Lad eventyret begynde

Vel ankommet til receptionen er det tid til at lade eventyret begynde, hvis du ellers kan løsrive dig fra den fantastiske udsigt. Efter renoveringen fremstår hotellet som et smagfuldt mix af antik fortid blandet med minimalistisk nutid. Hele hotellet er holdt i hvidt og med neutrale sandfarver, som på elegant vis giver plads til naturens eget farvevæld og den betagende natur.

Hele komplekset er så stort, at du bliver nødt til at gå på opdagelse, for du skal naturligvis opleve det smukke kapel og de gamle kirkeruiner, men også hotellets mange faciliteter. Trænger du til noget at drikke eller en let snack, kan du benytte Dei Cappucini Bar eller La Locanda Bar, men Grand Hotel Convento di Amalfi har også hele to restauranter: Dei Cappucini Restaurant og La Locanda Restaurant, som også er åben til frokost. Morgenmaden serveres naturligvis som buffet, og skal du tidligt afsted en dag, er der også mulighed for en såkaldt "Earlybird Breakfast", som serveres allerede fra kl. 5 om morgenen. Hotellet tilbyder også wellnesscenter med fitnessrum og tyrkisk bad samt et helt fantastisk poolområde, hvor du finder en af Amalfikystens mest spektakulære swimmingpools, en såkaldt infinity-pool, som er opvarmet og naturligvis har udsigt over havet.

Munkenes sti

"Munkenes sti", som stammer helt tilbage fra klostertiden, er en romantisk sti, som stort set forbinder hotellet med Amalfis centrum. Langs stien er der naturligvis bænke og små siddegrupper, så du kan nyde udsigten i fred og ro, og på det sidste stykke nær hotellet er stien flankeret af blomster og stilfulde søjler, som nærmest danner en buegang og på helt uforglemmelig vis indrammer udsynet mod Amalfi. Hvis du interesserer dig for guldalderkunst, er jeg næsten sikker på, at du allerede kender udsigten, for den er foreviget utallige gange af datidens berømte malere, som kom rejsende hertil fra hele verden.

Derfor skal du vælge Grand Hotel Convento di Amalfi

 • Du vil gerne have ’det lille ekstra’, hvad angår service, kvalitet og beliggenhed
 • Ikke vil gå på kompromis med at bo tæt ved Middelhavet og det syditalienske byliv
 • Gerne vil mærke historiens vingesus med det samme, du træder indenfor
 • Sætter pris på faciliteter som gourmetrestaurant, wellness og panoramiske udsigter
 • Vil have en eksklusiv ferie, uden at det bliver pompøst

Godt at vide om Grand Hotel Convento di Amalfi

Lokal turistskat betales på stedet. Poolen er åben mellem kl. 09:00-18:00 fra midten af april til oktober, hvis vejret tillader det. Motionsrummet holder åbent hver dag fra kl. 07:00-22:00 og du har fri adgang. Hotellets spa har åbent fra mandag til lørdag (lukket for siesta) og tilbyder forskellige behandlinger mod betaling. Vi tager forbehold for ændringer i åbningstiderne. Der findes vaskeriservice på hotellet. 

Læs mere om Grand Hotel Convento di Amalfi

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
1425 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Amalfi - 450 m
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – 31 km
 • Udgravningerne i Pompei – 38 km
 • Musikkens by, Krøyers maleriske Ravello – ca 7 km
 • Færgen fra Amalfi mod naboøen Capri og den blå grotte – 600 m
 • Smeraldo-grotten ved Conca dei Marini - 4,5 km
 • Fotogene og farverige Positano – 16 km
 • Vulkanen og Monte Vesuv - 60 km
 • Napoli er dejlig, historisk og absolut et besøg værd – ca. 60 km
 • Napoli lufthavn – 64 km
 • Rom lufthavn – 264 km

Værelser

Hotellet har 53 værelser i forskellige kategorier. Ligesom resten af hotellet er værelserne holdt i farverne hvid og sandfarvet, som står godt til det minimalistiske design. Samtlige værelser har klinkegulve, som det er almindeligt på Amalfikysten, og samtidig er det dejlig køligt i sommervarmen.

Værelserne varierer lidt i størrelse, da man har været nødt til at tage hensyn til de gamle vægge i huset, og du kan vælge mellem en kingsize-seng eller to separate senge. Er I flere, der rejser sammen, er det muligt at få værelser ved siden af hinanden, som forbindes med en dør (på forespørgsel).

Faciliteter:

 • Gratis WiFi
 • Aircondition
 • Satellit-tv
 • Minibar
 • Værdiboks
 • Kaffe/te-faciliteter
 • Badeværelse med bruser/badekar
 • Hårtørrer, badekåbe og slippers
 • Mulighed for at vælge mellem forskellige hovedpuder
 • Barneseng på forespørgsel
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Grand Hotel Convento di Amalfi:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Elevator
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Annunziatella 46
84011 Amalfi

Koordinater

Latitude: 40.6332
Longitude: 14.5974

Sådan kan du rejse

På Grand Hotel Convento di Amalfi har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil en samlet rejse inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Amalfikysten. Nærmeste lufthavn er Napoli, der ligger ca. 1-1½ times kørsel fra Grand Hotel Convento di Amalfi (alt efter de trafikale forhold). Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden Napoli lufthavn, så kan du også vælge at flyve til enten Rom Fiumicino eller Rom Ciampino lufthavn, som størstedelen af Hideaways gæster vælger som ankomstlufthavn. Årsagen er, at der hertil findes daglige og direkte flyforbindelser, som du kan læse mere om, når du søger din rejse. Transporttiden til Grand Hotel Convento di Amalfi på Amalfikysten er ca. 3 timer igennem Lazio og Campaniens smukke landskaber. Det optimale er at vælge en formiddagsafgang på afrejsedagen og en eftermiddags- eller aftenafgang på hjemrejsen for at det passer med kørslen til og fra Amalfikysten. Jeg anbefaler dig at have en lejebil til rådighed under dit ophold uanset om du flyver til Napoli eller Rom lufthavn.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 60 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi