Da jeg for første gang står i døråbningen til Hotel Palumbo, taber jeg både næse og mund, for det er som at træde direkte ind i Tusind og én nats eventyr. Jeg er vidne til et vellykket kultursammenstød, hvor antikke søjler fra de græske templer i Pæstum bærer på de smukkeste hvidkalkede hvælvinger, alt illumineret af et hav af levende lys. Lad eventyret begynde!

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

For efterhånden mange år siden stod jeg i en af de små hyggelige gader i romantikkens by par excellence Ravello, da et dansk par gik forbi mig, og fruen sagde: "Gider vi tage billeder her, - det er jo bare en by som alle andre." Ja det sagde hun faktisk, og jeg var målløs, for enten måtte hun være blind eller blasert, - og blind var hun ikke. Men det viser jo bare hvor forskellige vi er, og at hun nok skulle have valgt at holde sin ferie et andet sted end på Amalfikysten.

Tidens tand eller charmerende patina

Nu skal jeg måske også lade ret være ret, for vi mødtes udenfor Hotel Palumbo, som ikke gør meget væsen af sig set fra gaden, og når jeg skal være helt ærlig, og det skal man jo, så kunne den lyserøde maling, som præger det antikke palads, måske også godt trænge til en genopfriskning, - men det er jo bare det man kalder patina på disse kanter. Under alle omstændigheder var vi langt fra enige, - men skårene i min glæde fik ikke lov at overskygge mine forventninger, for jeg skulle nemlig på besøg på Hotel Palumbo, og jeg vidste hvilket eventyr, der gemte sig bag de afskallede mure.

Historiens vingesus

Ravello er i sig selv et kultursammenstød af de større, og for rigtigt at forstå den, skal vi mange hundrede år tilbage. I middelalderen var nabobyen Amalfi nemlig en af de fire italienske sørepublikker sammen med Pisa, Genova og Venedig. Ravello var en vigtig del af sørepublikken, og havde samhandel med de fleste lande ved Middelhavet. En stor del af indtjeningen blev brugt til at bygge paladser, og sådan opstod Palazzo Confalone, som i dag huser Hotel Palumbo. Selve hotellet blev først etableret i 1875, men har alligevel en rigtig spændende historie, for det var på den tid, at de berømte kunstnere tog ud på deres flerårige dannelsesrejser.

De berømte kunstnere

Mange lagde vejen forbi Ravello, som på grund af beliggenheden i bjergene, kun kunne nås ad de mange trappestier, som forbandt byerne i området, og stadig gør det. I 1880 forcerede komponisten Wagner de mange trapper på ryggen af et æsel, og ifølge legenden spiste han frokost på Pensione Palumbo, som det hed dengang, efter at have besøgt den berømte park i Villa Rufolo, hvor han lod sig inspirere til 2. akt af operaen Parsifal. Det skrev han i hotellets gæstebog, og derfor er Ravello endt med at blive udnævnt til "musikkens by" og er et ikke ubetydeligt centrum for klassisk musik. Vores egen P.S. Krøyer var på bryllupsrejse i Ravello med Marie i 1890, og vi ved, at de boede i hele 3 måneder på Pensione Palumbo, inden de flyttede ned til Hotel Luna i Amalfi.

Konger, dronninger og andre notabiliteter

Nu skal jeg nok snart vende tilbage til mit besøg på Hotel Palumbo, for det er jo i virkeligheden det jeg skal fortælle om, men jeg synes alligevel ikke, at jeg vil undlade at fortælle, at den italienske konge regerede Italien fra nabopaladset Palazzo Episcopio i nogle måneder i 1944, eller at den amerikanske præsidentfrue Jacqueline Kennedy tilbragte 3 sommeruger i samme plads i 1962 til de lokale ravelleseres store begejstring. Men også Hotel Palumbo kan præstere en alenlang liste af notabiliteter, og hvis jeg skal nævne nogen få, kan det være Federico Fellini, Edvard Grieg, Rod Steward, Leonard Bernstein og kongen og dronningen af Belgien, for blot at nævne nogle få.

En skjult perle

Som nævnt gør Hotel Palumbo ikke meget væsen af sig selv set udefra, selvom det ligger i en lille gade med flere både 4- og 5-stjernede hoteller. Mange går direkte forbi indgangsdøren med de smukke søjler, som ligger i en smal passage, helt uden at bemærke, at de tykke mure gemmer på en sand perle. Men en del stopper alligevel op, og trykker næsen flad mod dørens glasrude for at indsnuse en flig af den eventyrlige atmosfære, som præger det 5-stjernede hotel. Hvordan det er lykkedes at transportere de mange fine søjler helt fra Pæstum til Ravello er mig fortsat en gåde, men de her og byder dig velkommen, når du træder over dørtærsklen. Sammen med de smukke korintiske kapitæler, de bløde sofaer, de mange malerier og de imponerende hvælvinger skaber de en fantastisk "kulisse" omkring dit "ferie-eventyr" - godt hjulpet på vej af det venlige personale. Foruden den store lobby er der flere smagfuldt indrettede opholdsstuer, en hyggelig bar, hvor du kan nyde din yndlingsdrink, og så naturligvis restauranten, som her på i Palazzo Confalone er en helt ekstraordinær oplevelse. Det skyldes ikke bare det gode køkken, men også de imponerende fresker i loftet og de mange malerier, som har fulgt det gamle palads i flere hundrede år. Og så skal jeg naturligvis ikke glemme at fortælle om udsigten, for den er som de fleste steder i Ravello helt uovertruffen. Og udsigten følger dig overalt, både på den udendørs terrasse og i den dejlige have, hvor du kan hygge dig med en god bog. Om aftenen er hotellet oplyst på allersmukkeste vis, og det er en helt særlig oplevelse at spise middag på terrassen en varm sommeraften under fuldmånens skær.

Derfor skal du vælge Hotel Palumbo

 • Du vil bo i en historisk villa med en skøn udsigt over havet og bjergene
 • Du sætter pris på gastronomiske oplevelser
 • Du vil bo i herskabelige omgivelser med patina
 • Du er en romantiker lidt ud over det sædvanlige
 • Du kan parkere i hotellets garage

Godt at vide om Hotel Palumbo

Hotel Palumbo er en historisk bygning på både godt og ondt, og hvis du sætter pris på patina og "historiens vingesus", er det sikkert det helt rigtige sted for dig. Både indretning og møbler er af ældre dato, lige bortset fra de fire nyindrettede og meget moderne værelser i hotellets annex,. Hos Hideaways vurderer vi hotellet til 4.

Hvis du vælger at bo på Hotel Palumbo unden for højsæsonen (maj til slutningen af september), skal du være opmærksom på, at restaurant og bar kun er åben lejlighedsvis samt, at morgenmadsbuffeten vil være begrænset.

Hvis du ankommer med bussen fra Amalfi, går du gennem tunellen ind på domkirkepladsen, og lige til venstre for domkirken tager du de brede trapper på Viale Wagner direkte op til "hotelgaden" og Hotel Palumbo en tur på ca. 5 minutter.

Hvis du vælger at bo på Hotel Palumbo, bør du være rimelig godt gående, da hotellet ligger højt i byen, og der er en del trapper i området.

Hotellet ligger på den såkaldte "hotelgade" Via San Giovanni del Toro, hvor du også finder flere andre af byens 5-stjernede hoteller. Det er et område uden ret mange turister, og alligevel bor du helt centralt i centrum af Ravello, med knapt 5 minutters gang til dokirkepladsen og Villa Rufolo med de mange klassiske koncerter.

Lige ved siden af hotellet ligger den lille hyggelige park "La Principessa" - hvor der iblandt arrangeres udendørs bryllupper.

Hvis du ankommer med bil, kan du parkere i hotellets garage, som ligger ca. 50 meter fra hovedbygningen, men du skal være opmærksom på, at vejen er MEGET smal. Husk at få noteret din nummerplade på hotellet, da du befinder dig i en såkaldt "miljøzone" - ZTL (zona trafico limitato), som kræver særlig tilladelse.

Læs mere om Hotel Palumbo

Officiel kategori

Hideaways' kategori

377 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Ravello - 0 m
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – 39 km
 • Udgravningerne i Pompei – 32 km
 • Den romerske villa i Minori – 8 km i bil eller 2,3 km til fods
 • Færgen fra Amalfi mod naboøen Capri og den blå grotte – 7 km med bil eller 3 km til fods
 • Smaragd-grotten ved Conca dei Marini -  12 km
 • Fotogene og farverige Positano – 25 km
 • Vulkanen og Monte Vesuv - 48 km
 • Napoli er dejlig, historisk og absolut et besøg værd – ca. 55 km
 • Napoli lufthavn – 59 km
 • Roms lufthavn Fiumicino – 289 km
 • Roms lufthavn Ciampino - 261 km

Værelser

På Hotel Palumbo er der kun 17 værelser og suiter som er fordelt med 13 i hovedbygningen Palazzo Confalone og 4 i annexet Casa Palumbo, som blot ligger få meter fra selve hovedbygningen. Værelserne findes i flere forskellige kategorier bl.a. dobbeltværelse standard, dobbeltværelse deluxe, juniorsuite og suite. Størrelse, beliggenhed og udsigt varierer meget, og det samme gør indretningen. Værelserne i hovedbygningen er indrettet i klassisk stil med mange antikviteter og stor respekt for stedets historie, mens de fire værelser og suiter i Casa Palumbo til gengæld er meget moderne. Det er ikke muligt at få at vide på forhånd, om de bestilte værelser ligger i hovedbygningen eller i annexet.

For alle værelser og suiter er disse faciliteter inkluderet:

 • Aircondition
 • Safetybox
 • Minibar
 • Hårtørrer
 • Satellit TV
 • Toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Palumbo :

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • I by eller landsby
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via San Giovanni del Toro 16
84010 Ravello (SA)

Koordinater

Latitude: 40.6501
Longitude: 14.6129

Hotel Palumbo er ikke tilgængelig i øjeblikket

Hotel Palumbo er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 60 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi