Den romerske adelsmand Marquis de Cinque opførte for mange år siden en herskabelig sommervilla i centrum af Ravello. Det var en villa som på alle måder levede op til den storhed som byen var præget af - og fortsat er det. I dag er Villa Maria et hyggeligt familieejet boutiquehotel, hvor fordums storhed stadig genspejles i indretningen, som er præget af stilarterne liberty og art deco akkompagneret af lysekroner fra Murano i Venedig.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

En by med en helt særlig historie

I dag skal jeg besøge min gode ven Vincenzo, som ejer et par af de 4-stjernede hoteller i den hyggelige bjergby Ravello. Vincenzo er efterhånden en ældre herre, og jeg har kendt ham i mange år, så vi mødes på domkirkepladsen og får en kop kaffe sammen med nogen af de andre lokale. Ravello er sådan en by, hvor alle kender alle, for der bor ikke mere end 2.500 sjæle. Nu er det måske du tænker: -jamen hvordan kan der være en domkirke i sådan en lille by ? Her kunne jeg så svare, at det er der også i nabobyen Scala, hvor der kun bor 1.800 indbyggere, og i den tredje naboby Amalfi, hvor de er 6.000. Men det svar kan du naturligvis ikke bruge til noget, så vi tager lige en hurtig tur tilbage til Middelalderen, hvor både Ravello, Scala og Amalfi var en del af "sørepublikken Amalfi" - og havde omkring 80.000 indbyggere i alt.

Det kan du så tænke lidt mere over, mens jeg drikker min kaffe færdig, og hvis du vil vide mere, kan du besøge det spændende museum i Amalfi, hvor historien pludselig står lysende klart. Jeg kunne nemt fortælle meget mere om Ravellos interessante historie, bl.a. at den italienske konge regerede hele Italien fra Ravello i en kort periode under anden verdenskrig, men jeg skal ikke trætte dig med den slags historier, for nu skal vi på besøg i Vincenzos dejlige Hotel Villa Maria.

Parkering og swimmingpool på det nærliggende søsterhotel

Vi betaler for kaffen og siger farvel til de andre, inden vi starter vores korte spadseretur, for i Ravello er alting ganske småt, og her går man til det meste. Efter bare et par minutter passerer vi det første af Vincenzos hoteller. Det hedder Hotel Giordano, og det er her under den kæmpe blåregn, du kan parkere din bil, hvis du kommer kørende til Ravello. Her vil jeg dog lige komme med et godt råd, og det er, at ringe til hotellet, når du ankommer til byen. Så kommer der en medarbejder og henter både dig og bilen - og det vil du blive glad for, når du ser bredden på den meget smalle gade. På det her tidspunkt vil du også have fuld forståelse for det faktum, at du ikke kan køre hele vejen ud til Villa Maria, for det giver helt sig selv.

Men der er heldigvis ikke mere end et par hundrede meter mellem de to hoteller, så spadsereturen tager kun omkring 5 minutter, men jeg vil lige gøre opmærksom på, at der er en del trapper, som skal forceres undervejs, så hvis du er dårligt gående, vil jeg anbefale, at du vælger et andet hotel. Inden vi forlader Hotel Giordano, skal jeg også huske at fortælle, at det er her, du har mulighed for at få dig en svømmetur i den store swimmingpool, og nyde sommervarmen på en af de mange solsenge under parasollernes skygge. Skulle du efterfølgende få lyst til en ansigtsbehandling eller en gang massage, kan du benytte dig af Hotel Giordanos lille wellness-center.
 

En helt særlig stemning af "der var engang"

Som sagt varer det ikke mange minutter, før vi er fremme, og står foran det håndmalede skilt, som fortæller os, at når vi træder gennem porten, har vi nået vores mål, nemlig det hyggelige lille boutiquehotel Villa Maria. Jeg har været her før, så for mig er det genkendelsens glæde, men da det nok er første gang for dig, vil jeg skynde mig at fortælle lidt mere om dette lille paradis. Hotel Villa Maria er omgivet af en dejlig have i flere niveauer og med gode muligheder for at finde en privat hyggekrog, hvor du kan nyde tilværelsen, læse en god bog, drikke et godt glas vin og tale med din bedre halvdel eller dine gode venner. Det er også her i haven, du kan nyde dine måltider, og her du finder hotellets café og udendørs restaurant, hvorfra der er en uforglemmelig udsigt mod de små nabolandsbyer Scala, Pontone og Pogerola, men hvorfra du også kan skimte havet i det fjerne.

Villa Maria har også en lille butik, som absolut er et besøg værd, og hvor du finder et godt udvalg af dyre mærkevarer. Når du træder over dørtærsklen til det lille hotel, træder du direkte ind i en tidslomme, for selv om hotellet er udstyret med alle tænkelige former for moderne bekvemmeligheder, kan du ikke undgå at bemærke, at der hersker en helt særlig ro og følelse af "der var engang". Prøv bare at gå en tur ind i den hyggelige opholdsstue, så er jeg helt sikker på, at du får lyst til at slå dig ned med en god kop kaffe og en cognac, eller tag et kig ind i den fine restaurant, hvorfra du også har en mageløs udsigt over bjergene og havet.

En økologisk urtehave og en ægte bryllups-villa

Inden jeg forlader Villa Maria igen, er der lige et par ting, jeg skal huske at fortælle dig. Hotellet har sin egen økologiske urtehave lidt længere ude af vejen mod Villa Cimbrone og den er du velkommen til at besøge. Det er herfra køkkenchefen får alle sine grøntsager, og interesserer du dig for italiensk madlavning, har du også mulighed for at bestille plads på et madlavningskursus. Går du i giftetanker og leder efter det helt rigtige sted at holde din fest, kan Vincenzo også hjælpe dig med det. Han ejer nemlig også den store hvide villa, som ligger lige på den modsatte side af gaden. Villaen hedder Villa Eva, og den er omgivet af en stor park, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Amalfikysten. Parken er åben i dagtimerne, og du er mere end velkommen til at gå en tur forbi, og til at slå dig ned midt i det skønne, grønne paradis.

Derfor skal du vælge Hotel Villa Maria

 • Du vil bo i en historisk villa med en skøn udsigt mod nabobyerne Scala og Pontone
 • Du vil bo i en hyggelig have, hvor der også er restaurant med udsigt
 • Du sætter pris på gastronomiske oplevelser
 • Du er en romantiker lidt ud over det sædvanlige
 • Du kan parkere gratis på søsterhotellet Giordano
 • Du kan bruge swimmingpoolen på Hotel Giordano
 • Hvis du sætter pris på hjemmedyrkede økologiske grøntsager
 • Her har du mulighed for at deltage på et rigtigt italiensk madlavningskursus

Godt at vide om Villa Maria

Den eneste måde du kan komme til Villa Maria på er ved at gå de ca. 10 minutter fra domkirkepladsen ad en del trapper. Selv om Villa Maria som udgangspunkt mest henvender sig til par, er det ikke ualmindeligt, at der bor én eller flere børnefamilier. Restauranten på Villa Maria er åben for publikum udefra, og benyttes iblandt til større arrangementer. Hvis du skal giftes, kan du holde festen i den nærliggende Villa Eva.

Hvis du kommer med bil, kan du parkere gratis på Hotel Giordano ca. 10 minutters gang fra Villa Maria. Du er velkommen til at benytte swimmingpoolen på Hotel Giordano, som ligger lige ved domkirkepladsen.

Læs mere om Hotel Villa Maria

Officiel kategori

Hideaways' kategori

540 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Ravello - 0 m
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – 39 km
 • Udgravningerne i Pompei – 32 km
 • Den romerske villa i Minori – 8 km i bil eller 2,3 km til fods
 • Færgen fra Amalfi mod naboøen Capri og den blå grotte – 7 km med bil eller 3 km til fods
 • Smaragd-grotten ved Conca dei Marini -  12 km
 • Fotogene og farverige Positano – 25 km
 • Vulkanen og Monte Vesuv - 48 km
 • Napoli er dejlig, historisk og absolut et besøg værd – ca. 55 km
 • Napoli lufthavn – 59 km
 • Roms lufthavn Fiumicino – 289 km
 • Roms lufthavn Ciampino - 261 km

Værelser

Der er kun 23 værelser og suiter på Hotel Villa Maria. De findes i flere forskellige kategorier, og størrelse, beliggenhed og udsigt varierer meget. Alle værelser er indrettet i klassisk stil med mange antikviteter og stor respekt for stedets historie.

For alle værelser og suiter er disse faciliteter inkluderet:

 • Aircondition
 • Safetybox
 • Minibar
 • WiFi
 • Hårtørrer
 • Toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Villa Maria:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Santa Chiara 2
84010 Ravello (SA)

Koordinater

Latitude: 40.6468
Longitude: 14.6104

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Capri
 • Nærmeste lufthavn: 51 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Pool
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Capri
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant