Napolis konge fra 1808-1815 Gioacchino Murat var gift med Napoleons søster Carolina Bonaparte. Han forelskede sig så håbløst i Positano, at han besluttede sig for at bygge et sommerpalads til sig selv og sin familie midt i den lille hyggelige fiskerlandsby med de pastelfarvede huse. Og som sagt så gjort! Jeg er kommet i Positano i mange år, og alligevel er det ikke mere end et par år siden, jeg for første gang fik øje på den helt særlige have, som ligger godt gemt bag høje mure midt i en af byens hyggelige gågader.  

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Ligesom den napolitanske konge forelskede jeg mig på stedet, da jeg kiggede ind gennem porten til det der forekom mig at være en sand Paradisets have med et væld af blomster og palmer i alle afskygninger. I virkeligheden havde jeg lidt travlt, for jeg var på vej ned til båden for at sejle hjem til Amalfi efter en lang arbejdsdag, men jeg måtte simpelthen se nærmere på al denne herlighed, så jeg glemte både tid og sted, og det er jeg rigtig glad for i dag, for ellers havde jeg nok ikke kunnet præsentere dig for denne lille perle af et hotel.

Det bedste hotel jeg nogensinde har boet på

Sjældent har jeg set så mange positive tilbagemeldinger fra glade gæster som her på Palazzo Murat, og jeg vil gerne dele et par af dem med dig:

"Hvert minut jeg tilbragte på dette hotel var utroligt. Drinks i solnedgangen, middag på en Michelin-restaurant, fantastiske udsigter og et smukt værelse gjorde tilsammen mit ophold til en uforglemmelig oplevelse"

"Det bedste hotel jeg nogensinde har boet på, og jeg har boet på rigtig mange over hele verden. Værelserne var store, komfortable, stille og smukke. Haven var fantastisk. Morgenmad i gårdhaven var en oplevelse. Det bedst beliggende hotel i Positano. Absolut perfekt".

Ja og sådan kunne jeg blive ved, men så når jeg jo slet ikke at fortælle dig om alle de spændende ting, du skal opleve, hvis du vælger at holde din ferie her på et af mine absolutte yndlingshoteller.

Paradisets have

Som sagt er haven noget helt særligt, og det er den ikke kun, fordi den er fuld af smukke blomster og palmer i mange afskygninger, men især fordi den er så stor. Det er en absolut sjældenhed på disse kanter, og du vil nok først rigtig forstå, hvad jeg mener, når du står midt i det lille paradis. For her midt i bjergene på Amalfikysten er det meste i sagens natur ganske småt, så derfor er det helt usædvanligt at finde så stor en have lige midt i centrum af Positano. Haven som går under navnet Donna Carmelas botaniske have, er indrettet i flere niveauer af den tidligere ejer, og udgør i dag hotellets grønne hjerte. Den er ikke bare fyldt af blomster, men også af små hyggekroge, hvor du kan slå dig ned med en god bog, men også med hele alléer, hvor der naturligvis står flere bænke, så du kan sætte dig ned og nyde tilværelsen. I den ende af haven som ligger længst nede mod havet, finder du også hotellets lille swimmingpool, de gode solsenge og parasoller, hvor du kan tilbringe dagen, hvis ikke du skal på udflugt på den skønne Amalfikyst.

Spis udendørs under den 100 år gamle bourgainvillae

I det sydlige Italien leves livet for det meste udendørs, i hvert fald så længe vejret tillader det, og den skik laves der ikke om på, fordi du bor på hotel. Derfor kan du naturligvis også spise dine måltider udendørs i den skønne have under træernes skygge, mens du kan nyde udsigten til de mange pastelfarvede huse, som breder sig op ad bjergskråningerne. Til morgenmaden kan du gælde dig til at få serveret hjemmelavet marmelade af de mange frugter fra havens mandarin- og citrontræer, mens din middag om aftenen bliver ekstra romantisk under den fløjlsbløde stjernehimmel. Det skyldes ikke blot at temperaturen ligger langt over, hvad vi er vant til her på vores breddegrader, men også det faktum, at både restauranten og haven oplyses af levende lys, og det giver en helt særlig stemning.

Et kongeligt palads med en helt særlig atmosfære

På Hotel Palazzo Murat bliver du budt hjerteligt velkommen i den lille reception, og det servicemindede personale vil gøre alt hvad der står i deres magt for, at du får en uforglemmelig ferie. Du skal naturligvis også gå på opdagelse i det gamle palads, hvor ikke meget er ændret siden den kongelige familie boede her, og der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvordan de har hygget sig med både venner og familie, men sikkert også med andre statsoverhoveder og måske en hemmelig elskerinde eller to. I den periode hvor det gamle palads har fungeret som hotel, har der også været mange prominente gæster, som har værdsat den helt særlige atmosfære på hotellet. Hvis jeg skal nævne nogle få kunne det være ballerinaen Carla Fracci, balletdanseren Rufolph Nurejev men også den amerikanske forfatter John Steinbeck, som i virkeligheden er hovedårsagen til, at Positano kom på verdenskortet, og siden er blevet en af de mest eksklusive feriebyer i hele Italien.

Derfor skal du vælge Hotel Palazzo Murat

 • Du vil bo i en historisk villa med en skøn have 
 • Du vil have udsigt mod bjergene og Positanos pastelfarvede huse
 • Du vil bo i herskabelige omgivelser med patina
 • Du er en romantiker lidt ud over det sædvanlige
 • Du vil bo i centrum af en by og alligevel have fred og ro
 • Du kan gå til stranden på 5 minutter

Godt at vide om Hotel Palazzo Murat

Palazzo Murat er en historisk bygning, som er indrettet med mange antikviteter, så hvis du sætter pris på patina og "historiens vingesus", er det sikkert det helt rigtige sted for dig. Både indretning og de fleste møbler er af ældre dato.

Hotellet ligger i en gågade i centrum af Positano, og hvis du kommer med bil, kan du parkere ca. 100 meter derfra. Hvis du ankommer med båd fra Amalfi, er der ca. 250 meter til hotellet, og hvis du kommer med bus fra Amalfi eller Sorrento, er der ca. 500 meter.

Hvis du vælger at bo på Palazzo Murat, bør du være rimeligt godt gående, da hotellet ligger i kuperet terræn, og der er en del trapper både på hotellet og i området.

Både børn og kæledyr er velkomne på Palazzo Murat.

Der er restaurant på hotellet med udendørs servering.

Der er en mindre swimmingpool i haven med solsenge og parasoller.

Haven på Palazzo Murat er en sand Paradisets have med masser af blomster, så hvis du lider af allergi, skal du være opmærksom på det.

 

Læs mere om Hotel Palazzo Murat

Officiel kategori

Hideaways' kategori

1236 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Færgen til Amalfi og Capri med Den blå grotte – 250 m
 • Stranden i Positano - 250 m
 • Bussen mod Amalfi eller Sorrento - ca. 500 m
 • Den gamle sørepublik Amalfi   – ca. 17 km
 • Smeragd-grotten ved Conca dei Marini – ca. 13 km
 • Krøyers maleriske Ravello – ca. 24 km
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – ca. 15 km
 • Udgravningerne i Pompeji – ca. 31 km
 • Vulkanen Vesuv – ca. 56 km
 • Napoli lufthavn – ca. 60 km
 • Rom lufthavn – ca. 261 km

Værelser

På Palazzo Murat er der 31 værelser som er fordelt på flere etager i hovedbygningen eller i den tilstødende nabobygning. Værelserne findes i forskellige kategorier og alle har en større eller mindre balkon. Størrelse, beliggenhed og udsigt varierer meget, og det samme gør indretningen, men alle er holdt i den klassiske Positano-stil. Alle værelser er indrettet med stor respekt for stedets historie, og flere har håndmalede kakler og antikviteter.

For alle værelser er disse faciliteter inkluderet:

 • Aircondition
 • Balkon eller terrasse
 • Safetybox
 • Minibar
 • Hårtørrer
 • Satellit TV
 • Toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Palazzo Murat :

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Strand under 1½ km væk
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via dei Mulini 23
Positano (SA)

Koordinater

Latitude: 40.6292
Longitude: 14.4866

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 68 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Capri
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Sorrento
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool