Havet har en forunderlig tiltrækningskraft på de fleste, og krydstogt er blevet en yderst populær rejseform. Men det er ikke os alle, der er lige søstærke, selv om vi elsker havet, eller har lyst til at vågne op et nyt sted hver morgen, og det er der heldigvis råd for. Vælg Ravello Art Hotel Marmorata som ligger solidt på sin klippe, og alligevel så tæt på havet, at du kan lade dig "vugge i søvn" til bølgernes skvulpen hver eneste aften. 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Amalfikystens gamle papirmøller

I flere hundrede år var Amalfi en af de fire italienske sørepublikker. De vigtigste indtægter kom fra samhandlen med de mange byer rundt om i Middelhavet, og Amalfi var noget nær en "verdensmagt" i europæisk sammenhæng. Tager du en tur rundt på Amalfikysten, vil du ikke være i tvivl om, den velstand der herskede, og især byen Ravello er kendt for sine imponerende paladser. 
Amalfi blev dog med tiden reduceret til en almindelig provinsby, og den fik sit endelige knæk i 1344, da en tsunami ramte byen efter et undersøisk jordskælv. Det var på det tidspunkt, at produktionen af håndlavet papir blev udbredt, ikke blot i selve Amalfi by, hvor du fortsat kan se resterne af de gamle papirmøller i den såkaldte Mølledal, men også andre steder på kysten, hvor der var adgang til rindende vand.

Fra fabrik til hotel

Det var der bl.a. i "bydelen" Marmorata, som ligger helt nede ved kysten, og her opførte man også en papirmølle. Den tilhørte familien Camera d'Afflitto, og var en god indtægtskilde i mange år, indtil det håndlavede papir blev for dyrt at producere. Den gamle papirmølle i Marmorata gik derfor, som så meget andet på de kanter i forfald, men fik nyt liv som hotel i 1983. Det er stadig familien Camera d'Afflitto, som ejer stedet, der gennem årene har udviklet sig til et af de mest særprægede 4-stjernede hoteller på Amalfikysten. Særpræget skyldes dels beliggenheden, men også det faktum, at hotellet er indrettet i den gamle papir-fabrik. Fredningsmyndighederne i området er mere end strikse, så derfor er det meget begrænset, hvad familien har fået lov at lave om rent bygningsmæssigt, og det præger naturligvis hotellet.

Beliggenhed lige ud til havet

Hvis du kommer sejlende langs Amalfikysten, kan du ikke undgå at få øje på det hyggelige hotel, for selv om bygningen i sig selv ikke er noget udpræget kønt syn i sammenligning med de mange fine villaer i området, så påkalder hotellet sig alligevel en vis opmærksomhed. Dels kan du ikke undgå at få øje på de karakteristiske trapper, som forbinder de forskellige terrasser mellem klipperne, men også de mange parasoller, som pryder området ved den dejlige swimmingpool, er yderst iøjnefaldende. Kommer du tilstrækkeligt tæt på, og er vejret tilpas godt, kan du naturligvis også skimte hotellets gæster på de udendørs terrasser, hvor de nyder et af dagens måltider på den gode restaurant. Det er heller ikke utænkeligt, at du får øje på en hel bryllupsfest, for den romantiske beliggenhed ved havet tiltrækker naturligvis også den slags arrangementer. Men du kan ikke sejle helt tæt på hotellet, for der bliver selvfølgelig taget særligt hensyn til de gæster, som ynder at tage en svømmetur direkte i havet.

En blomstrende have

Kommer du i bil, er det til gengæld ikke sikkert, at du får øje på hotellet nede på klipperne, for det gemmer sig godt under kystvejen, og var det ikke for de forholdsvis store skilte, som fortæller, at her ligger Hotel Marmorata, ville du nok bare køre lige forbi. Til gengæld er der ikke mange, som undgår at bemærke de kæmpemæssige blomstrende bourgainvillae, som vokser overalt på hotellets område, og som sammen med de mange fine palmer næsten udgør en hel botanisk have. På grund af beliggenheden ud til havet, har familien valgt at holde indretningen i maritim stil, så fra du træder ind i den hyggelige reception, kan du næsten ikke undgå at få fornemmelsen af, at du befinder dig på et skib, - dog et mere fredeligt et af slagsen. Til gengæld kan du beundre de mange krydstogtskibe og private yatchter, som ankrer op i bugten ud for Amalfi, så drømmen om et krydstogt kan stadig holdes i live.

Derfor skal du vælge Ravello Art Hotel Marmorata

 • Du vil bo i en historisk bygning med en fantastisk udsigt over havet
 • Du vil bade i havet direkte fra klipperne 
 • Du er en romantisk sjæl
 • Du kan parkere gratis
 • Du vil falde i søvn til bølgernes skvulpen
 • Du kan spise middag på hotellets udendørs terrasse

Godt at vide om Ravello Art Hotel Marmorata

Ravello Art Hotel Marmorata ligger mellem kystvejen og havet, og kommer du med offentlig transport (bus fra Amalfi eller Salerno) kan du stå af på kystvejen og gå de sidste meter ned til hotellet af den forholdsvis stejle kørevej. 

Kommer du med bil, er der mulighed for at parkere på den lille parkeringsplads lige bag hotellet, eller på den lille asfaltvej som fører fra kystvejen ned til hotellet (der er 2 indkørsler, 1 hvis du kommer fra Amalfi, og 1 hvis du kommer fra Minori). Vejen er smal, så det er en fordel at være en habil bilist for at manøvrere din bil rundt på den yderst begrænsede plads.

Ravello Art Hotel Marmorata er ikke velegnet til gangbesværede, da der er mange niveauforskelle og trapper.

Hvis du ikke spiser på hotellet, kan det være godt at vide, at de nærmeste restauranter ligger i byen Minori ca. 1 km fra Hotel Marmorata eller i byen Atrani ca. 2 km fra hotellet. Den eneste vej du kan benytte er kystvejen, og selv om de lokale ofte går langs vejen, kan den ikke anbefales til gående, da der ikke er noget fortov og trafikken i perioder er meget intens.

Ravello Art Hotel Marmorata har lejligheder, der ligger omkring 500 meter fra hovedbygningen. Læs mere under værelsesbeskrivelsen.

 

Læs mere om Ravello Art Hotel Marmorata

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
747 anmeldelser

Rejsetemaer

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste strand – 0 km
 • Nærmeste by Minori – 1 km
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – 35 km
 • Ruinerne i Pompei – 34 km
 • Musikkens by, Krøyers maleriske Ravello – 7 km
 • Færgen til øen Capri fra Amalfi – 3 km
 • Fotogene og farverige Positano – 21 km
 • Napoli er dejlig, historisk og absolut et besøg værd – 60 km
 • Napoli lufthavn – 61 km
 • Roms lufthavn i Ciampino – 263 km
 • Roms lufthavn i Fiumicino – 290 km

Værelser

Der er 37 værelser og suiter på Ravello Art Hotel Marmorata. De findes i flere forskellige kategorier og størrelse, beliggenhed og udsigt varierer meget. Alle værelser er indrettet i klassisk maritim stil, og de fleste værelser har udsigt til havet. Det har ikke været muligt at installere balkoner på grund af fredningsmyndighederne, men der er mange hyggelige udendørspladser i haven og på klipperne.

Du har også mulighed for at vælge en lejlighed med selvforplejning. Disse lejligheder ligger omkring 500 meter fra hovedbygningen. Fra lejligheden (deluxe) har du havudsigt. I den lejlighed, der ligger øverst og har skrå vægge, er der et lille tårn (ikke møbleret) hvorfra der er havudsigt. De har begge et tekøkken og to soveværelser. Deluxe-lejligheden har to badeværelser og den anden har ét enkelt. Parkering er muligt i nærheden af lejlighederne, men du bør booke en plads inden. Du kan tjekke ind på hotellet mellem kl. 13.00-16.00 og tjekke ud mellem 09.00-10.00. Du har naturligvis adgang til al den service hotellet udbyder.

For alle værelser og suiter er disse faciliteter inkluderet:

 • Aircondition
 • Safetybox
 • Minibar
 • WiFi
 • Hårtørrer
 • Toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Ravello Art Hotel Marmorata:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Elevator
 • I by eller landsby
 • Hotelbar
 • Tæt på vandet (under 4 km væk)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Bizantina, 3 Localitá Marmorata
84010 Ravello

Koordinater

Latitude: 40.6463
Longitude: 14.6199

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Sorrento
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Capri
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Italien, Campania, Sorrento
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool