En af de mest ’fotogene’ og eksklusive byer på Amalfikysten hedder Positano, og et af de mest ’fotogene’ hoteller i Positano hedder Villa Franca. Fotogen i den forstand, at uanset hvor kameraets linse måtte sigte, så vil der på billedet vise sig noget pænt og indbydende. Villa Franca er et boutique-hotel, hvor der er fokuseret på selv de mindste detaljer, og dem skal jeg nok vende tilbage til. Et hideaway for livsnydere, hvor du samtidig kan nyde at være gæst i en af Amalfikystens mest eftertragtede byer.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Som toppen af kransekagen forkæles du med en udsigt, der på disse kanter oftest beskrives som et postkort, og hvor der fra hotellets hoveddør ikke er mere end 10 minutters gang til stranden. Eller tag en dukkert på toppen af Villa Franca – det eneste du skal gøre, er, at trykke på ”roof top” i elevatoren (verdens mindste af sin slags i øvrigt) og du ender øverst oppe, hvor swimmingpoolen og drinksbaren ligger med panoramaudsigt over hav, by og imponerende bjerge. Det eneste ”men” der er ved hotel Villa Franca må være sandsynligheden for at komme et par kilo rigere hjem, for såvel i Positano som på Villa Franca bliver smagsløgene hurtigt forvænt efter italienske standarder – men hvis du tør løbe den ”risiko” så sæt gerne kryds i kalenderen, og vi vil kvittere med at ønske rigtig god ferie.

Når et hotel er indrettet som boutique, så betyder det ikke, at der er et butiksudsalg – snarere tværtimod. Boutique i hotelverdenen betyder bogstaveligt talt ”småt, men godt”. Stemningen er intim, servicen er i top og indretningen er personlig med unikke detaljer. Her efterligner man ikke andre, men har fundet sin egen stil, og livsstilsmagasiner elsker at skrive om disse hoteller, for her er der en naturlig kontrast fra andre gode steder. Det betyder også, at boutiquehoteller ikke hører under den billigste kategori, men her er tit mange gengangere, fordi man får det lille ekstra, som man ikke forventer.

Kulinariske oplevelser

Det betyder dog ikke, at det er luksus, men for dig, der godt kan lide en detalje mere, kunne et boutiquehotel være det helt rigtige. Der er næsten altid også et velkendt køkken med en særlig signaturret. Sådan er det også på Villa Franca… Her hedder restauranten Li Galli, og hvor du ud over mere klassiske middelhavsretter kan få serveret noget så lækkert som cannelloni med broccoli, friske tomater og marinerede ansjoser til forret – eller på italiensk: Cannelloni e broccoli con battuto di pomodoro e alici marinate.

Skulle du en dag få lyst til at prøve en af de mange gode lokale restauranter i bjergbyerne over Positano, er der flere muligheder. Prøv f.eks. familierestauranten La Tagliata i Montepertuso, som foruden en fabelagtig udsigt ned over Positano, især er kendt for sit gode oksekød, men også de mange grøntsagsretter af egen avl. Der er åbent både til frokost og middag, og det er nødvendigt at bestille bord. Du kan tage den lille lokale minibus fra Positano mod landsbyen Nocelle, eller selv køre op i bil. I visse perioder organiserer restauranten også samlet tansport fra Positanos bedste hoteller, så spørg i receptionen.

Gudernes vandrestier

Er vandresko eller -støvler en del af bagagen, er der også et utal af muligheder for vandreture i Positano og omegn. Amalfikystens mest berømte vandrerute hedder "Gudernes sti" eller Sentiero degli Dei, og den går fra Bomerano til Positano via Nocelle og Montepertuso, en tur på ialt ca. 4 timer. Den kan også gåes i omvendt rækkefølge, men det vil være synd, da de flotteste kig er mod Positano og øen Capri. Man kan derfor tage taxa (ca. 25 km) til Bomerano - eller lokal bus til Amalfi, hvor man skifter til bussen mod Agerola. Skulle fødderne have fået nok efter ca. 2 1/2-3 timer, går der lokal bus til Positano fra både Nocelle og Montepertuso.

Godt at vide om hotel Villa Franca

I modsætning til en del Hideaways, ligger Hotel Villa Franca lige i centrum, hvilket i dette tilfælde må betegnes som et plus. Det er nemlig ikke i en hvilken som helst by på Amalfikysten, Villa Franca har slået sine rødder fast. Byen er Positano, og er en af de mest kendte og besøgte på hele kysten. Hvorfor? På grund af de pastelfarvede huse, de snørklede gader og de mange ”terrasser” bygget ind i klipperne med den uimodståelige udsigt der giver byen dens romantiske personlighed. Derfor skal du være opmærksom på, at byen skal deles med andre gæster fra nær og fjern. Fra den smalle vej, der går fordi Villa Franca, vil du kunne høre vespa’er og de lokale biler passere forbi, men den største og tungeste trafik kommer ikke ned i byen. Positano har ca. 4000 indbyggere og der er et fint udbud af butikker, restauranter og specialforretninger.

Derfor kommer vi gerne igen

Villa Franca skiller sig ud fra mængden. Bare det, at hotellet ligger i en by (og med udsigt) gør besøget anderledes og interessant. Desuden er stilen meget ”min kop te” – jeg elsker de små detaljer, der for eksempel gør sig gældende i fællesområdet, hvor der står et flygel til fri afbenyttelse, de udvalgte puder i sofaerne, det lille læseområdet med et koøje som vindue mod havet… Der er mange flere detaljer, men de er alle med til at gøre stedet hjemligt, selvom Villa Franca udadtil er mere et hotel med en international stemning og service, hvorfor ikke alle produkter ved morgenbordet er hjemmelavede. Hvis du skal smage køkkenets egne specialiteter, bør du helt klart gå efter udvalget af ”søde sager”.

 

Læs mere om Villa Franca

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,4 Vores gæsters
bedømmelse
946 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, fotogene Positano – 0 km
 • Færgen fra Amalfi mod naboøen Capri og den blå grotte – ca. 17 km
 • Smeraldo-grotten ved Conca dei Marini – ca. 13 km
 • Krøyers maleriske Ravello – ca. 24 km
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – ca. 15 km
 • Udgravningerne i Pompeji – ca. 31 km
 • Vulkanen og Monte Vesuv – ca. 56 km
 • Napoli lufthavn – ca. 60 km
 • Rom lufthavn – ca. 261 km

Værelser

Der er blevet plads til 40 velindrettede værelser, som er delt op i to bygningener – hovedhuset og et tilstødende anneks, hvor 12 af værelserne er placeret. Du kan indlogere dig i forskellige værelsestyper, hvor fællesnævneren er faciliteter og størrelse. Der, hvor de adskiller sig fra hinanden, er udsigten. Standardværelserne har primært udsigt over selve Positano by, mens superior har udsigt over både by og bjerge. Fra deluxeværelser og nogle af suiter er der udsigt over havet. 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Villa Franca:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Viale Positea 318
84017 Positano

Koordinater

Latitude: 40.6283
Longitude: 14.4843

Villa Franca er ikke tilgængelig i øjeblikket

Villa Franca er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Hotel Villa Franca har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil en samlet rejse inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Amalfikysten. Nærmeste lufthavn er Napoli, der ligger ca. 1-1½ times kørsel fra Hotel Villa Franca (alt efter de trafikale forhold). Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden Napoli lufthavn, så kan du også vælge at flyve til enten Rom Fiumicino eller Rom Ciampino lufthavn, som størstedelen af Hideaways gæster vælger som ankomstlufthavn. Årsagen er, at der hertil findes daglige og direkte flyforbindelser, som du kan læse mere om, når du søger din rejse. Transporttiden til Hotel Villa Franca på Amalfikysten er ca. 3 timer igennem Lazio og Campaniens smukke landskaber. Det optimale er at vælge en formiddagsafgang på afrejsedagen og en eftermiddags- eller aftenafgang på hjemrejsen for at det passer med kørslen til og fra Amalfikysten. Jeg anbefaler dig at have en lejebil til rådighed under dit ophold uanset om du flyver til Napoli eller Rom lufthavn.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 60 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Positano
 • Nærmeste lufthavn: 69 km
 • Afstand til havet: ca. 100 m
 • Pool
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi