Her i Amalfikystens baghave åbner der sig en ny verden af udsigter og smagsoplevelser, hvor du tilmed aldrig har langt til områdets uendeligt mange attraktioner som Capri, Sorrento og Positano for blot at nævne nogle gamle kendinge. Blandt de helt nære og oplagte udflugtsmål finder du de græske templer i Pæstum og naturreservatet Cilento.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Villa Rizzo er på mange måder essensen af et hideaway – tæt på alt, men beliggende i den mest fredfyldte natur med rislende vandløb, æble- og nøddeplantager og et utal af mandeltræer. Begrebet ”hjemmelavet” er en fast del af ordforrådet på Villa Rizzo, hvilket menukortet også beviser: Med 14 hektar dyrkes her mange af de råvarer, der senere ender på din tallerken – alt fra olivenolie, æblekager, nøddetærter og sortimentet af vine har rødder i husets egen produktion.

Linda smiler og Roger adlyder med en logrende hale

Det er Linda, der tager imod ved indkørslen og med sit brede smil føler jeg mig velkommen, allerede inden vi har hilst på hinanden med et fast håndtryk. Ved hendes side står den logrende Roger, der er familiehund og Linda og resten af husets kæledække. Roger er nysgerrig og følger os under hele rundvisningen – Villa Rizzo er dens territorium, det er der ingen tvivl om. Den ved, at den ikke må komme med indenfor, men Roger prøver tit alligevel, for går den, så går den (men uden held). Roger kender sin plads og lystrer på Lindas pegefinger.

”Baggrundsstøj” = fuglekvidder og rislende bæk

Reelt hører Villa Rizzo ikke helt ind under Amalfikysten, da huset geografisk hører under Salerno, men det skal du ikke lade sig skræmme af, for dens beliggenhed ca. 25 minutters kørsel fra kysten giver dig blot endnu flere muligheder for at opleve regionen uden at gå på kompromis med kvalitet, charme og udsigt. For her i baglandet har turismen endnu ikke vundet indpas, så den lokale kolorit og atmosfære er allestedsnærværende. Villa Rizzo ligger 175 moh og du har et uendeligt view over dalen og den lille bjerglandsby, San Cipriano Picentino. Her er så stille og fredfyldt, at de eneste lyde du bemærker, er fuglenes kvidren og bækkens rislende løb, der skærer sig igennem haven.

Selv de vilde fasaner har fundet sig godt til rette her på matriklen, og deres spankuleren rundt i haven med deres imponerende fjerpragt fanger øjeblikkeligt min opmærksomhed. Linda nærmest undskylder deres tilstedeværelse, og jeg undres og spørger hvorfor?! Men da jeg kommer i perioden, hvor der er parringstid, opfører de sig som ”konger af Villa Rizzo”, og det er Linda ikke helt tilfreds med, når hun går op af dem dagligt. Men for en vestjyde som undertegnede, der er vant til havmåger i baghaven, er fasaner nu engang noget mere eksotiske at have rendende. Det ændrer i hvert fald ikke ved, at haven på Villa Rizzo har plads nok til alle former for gæster – med eller uden vinger.

Husets fire vægge kan fortælle mange historier

Siden Villa Rizzo opstod som familieresidens tilbage i det 18. århundrede, har huset tilhørt samme slægt, nemlig Rizzo-familien, og den tradition bliver der ikke ændret på. Det er der ikke noget at sige til, for de historiske rammer gemmer på mange fortællinger både i overført betydning og konkret forstand. Især hovedhuset Villa Bianco (malet i hvidt og derfor navnet) er en blanding af et historisk museum og en moderne villa – en fin balance, hvor de gamle arvestykker fra familens gemmer matcher den nutidige, italienske designstil. Villa Bianco er i dag indrettet som pejsestue og restaurant med hvælvinger, originalt trægulv og store vinduespartier med udsigt og adgang til terrassen. Villa Rizzo åbnede som et lille hotel tilbage i 2005, hvor hvert hjørne af de gamle bygninger har gennemgået en grundig renovering. Meget af renoveringen er foretaget af ejeren selv, den pensionerede apoteker i Positano, hvis børn Roberto og Manuela nu fører både slægten, apoteket og Villa Rizzo videre i bedste italienske familietradition.

Michelin har også været på middagsbesøg

Det er ikke noget under, at Michelins udsendte medarbejdere har drejet fra og kørt op ad alléen til Villa Rizzo. Dog skal det understreges, at jeg desværre (kan tåle at stå med store bogstaver) ikke nåede at sætte tænderne dagens frokost- eller middagsmenu... -men så er der endnu en anledning til at komme tilbage snarest. To gange har Michelin givet deres anbefaling dog uden at det er blevet til nogle stjerner, men en anbefaling fra denne kant kan tages som en blåstempling, når man samtidig kigger menukortet igennem med priser, som menig mand ikke skal frygte.

Som sagt er langt det meste, der serveres, hjemmelavet og oftest fra Villa Rizzo’s egen køkkenhave. For eksempel kan du smage al dente chokolade-pasta lavet på mandel. Du kan også komme endnu mere ind under huden af køkkenchefens ”hemmelige” specialiteter, for der arrangeres løbende show cooking (kan oversættes til ”åbent køkken”), hvor du aktivt kan følge med i, hvordan ingredienser og råvarer tilberedes.

Du kommer ikke til at kede dig

På Villa Rizzo bestemmer du selv i hvilke proportioner, du ønsker at dase, slappe eller være aktiv og få en på opleveren. Her får du et lille udpluk af muligheder...

Swimmingpoolen:

Ligger placeret midt i den store have og er relativ stor af sin størrelse. Trods de omkransende træer rundt om matriklen har du alligevel udsigt mod Picentino-bjerget i den anden af haven. Her kommer du med garanti til at bruge en stor del af din ferie... Sæsonåbent fra april/maj til oktober - obligatorisk badehætte kan købes på stedet.

SPA og velvære:

På Villa Rizzo er der bygget et separat hus, hvor kodeordet er ”forkælelse”. Her er jacuzzi, Decléor-massage, tyrkisk bad, farveterapi og scottish shower. Eller hvad med en tur på motionscyklen eller løbebåndet i det lille fitness-område? Bemærk at ikke alle forkælelser er gratis. Forhør Hideaways om muligheder og priser.

Tag en cykeltur ud i det blå:

Ved receptionen står en række af Villa Rizzo’s cykler klar til fri afbenyttelse. Det er kun fantasien (og dit kondital), der sætter grænsen for, hvor langt du kan nå omkring på en dagstur. Du kan kombinere dagen med picnic og slå dig ned, når sulten melder sig...

Vandring i Cilento nationalpark eller Picentino-bjergene:

Hvis du altid pakker vandreskoene med på din ferie, så er der bestemt også en anledning til at gøre det, når rejsen går til Villa Rizzo. Her har du et godt udgangspunkt for at opleve Campaniens bagland uden at skulle køre langt for at bruge vandreskoene. Spørg om mulighederne i receptionen på Villa Rizzo, der arrangerer guidede ture.

Vingårdstur og mozzarellasmagning:

Som gæst på Villa Rizzo behøver du ikke bevæge dig uden for husets adresse for at finde de gode smagsoplevelser. Men måske du alligevel kan fristes til at rive en halv dag ud af kalenderen og tage med på oplevelse uden at det dræber feriebudgettet. For bare ca. EUR 20,- kan du nemlig besøge Azienda Agricola Casa di Baal, der er en aktiv vingård og en velkendt en af slagsen.

Eller hvad med at gøre holdt ved Tenuta Vannulo, en økologisk vandbøffel-farm, der producerer alt fra frisk mozzarella, ricotta, is og hjemmelavet yoghurt. Spørg om priser og muligheder i receptionen, eller kør selv forbi, men det er virkelig en oplevelse, du bør unde dig selv.

Sidst, men ikke mindst, så bør Montevetrano også nævnes på denne liste. Blot 1 km fra Villa Rizzo ligger en god historie og venter på at blive fortalt. Vingården opstod som et eksperiment blandt en flok venner, der alle delte passionen for vin, men der var ingen af dem, der ved begyndelsen i 1985 havde forventet, at netop deres vine skulle blive nogle af Campaniens bedste og mest præmierede.

Giffoni Valle Piana filmfestival for børn:

Hvert år er der en særlig begivenhed, der tiltrækker filmverdenens berømtheder og ”almindelige” børn fra hele Europa. Det er naturligvis Giffoni Valle Piana filmfestival, der siges at være verdens største af sin slags.

Godt at vide om Villa Rizzo hotel

Villa Rizzo hotel ligger ca. en halv times kørsel ind i baglandet fra Salerno, og fra både Rom og Napoli er der motorvej næsten hele vejen. Dog kan GPS’en have sine udfordringer det sidste stykke på landevejen, men til gengæld er der godt skiltet, når du drejer fra.

Da huset ligger i naturen, skal du have bilen med, hvis du en aften eller to ønsker at spise middag udenbys. Til gengæld er restauranten på Villa Rizzo åben dagligt, og da menukortet er varieret, kan du sagtens bo en uge uden at skulle sætte tænderne i den samme ret to gange.

Læs mere om Villa Rizzo Resort & SPA

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,6 Vores gæsters
bedømmelse
817 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Færgen fra Salerno mod Amalfi, Positano, øen Capri og den blå grotte – ca. 18 km
 • Keramikbyen Vietri sul Mare på Amalfikysten - ca. 22 km
 • Smaragd-grotten ved Conca dei Marini – ca. 45 km
 • Krøyers maleriske Ravello – ca. 45 km
 • Fotogene og farverige Positano – ca. 57 km
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento – ca. 70 km
 • Udgravningerne i Pompeji – ca. 45 km
 • De græske templer i Pæstum - ca. 42 km
 • Vulkanen Vesuv – ca. 61 km
 • Napoli lufthavn – ca. 74 km
 • Rom lufthavn – ca. 293 km

Værelser

Der er blevet plads til 18 værelser og lejligheder på Villa Rizzo. De er opdelt i kategorierne classic, juniorsuite og 2 lejligheder. Stilen er elegant campansk med et touch af agriturismo og alpehygge. Forstået således, at der er dekoreret med de klassiske, farverige kakler fra regionen.

Der er ikke noget luksuriøst over indretningen, hvorfor den del minder mere om en agriturismo med enkle møbler og finesser. Alligevel er der noget alpestemning, for de brede bjælker i loftet og skrå vægge giver en hjemlig følelse. Desuden har de alle udsigt enten over Picentino-bjerget eller dalen. Uanset type er der som minimum TV, aircondition, minibar og internet.

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Villa Rizzo Resort & SPA:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

via Gerado Napolitano - loc Sigliano
84099 San Cipriano Picentino Salerno

Koordinater

Latitude: 40.7115
Longitude: 14.8879

Villa Rizzo Resort & SPA er ikke tilgængelig i øjeblikket

Villa Rizzo Resort & SPA er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Villa Rizzo Resort & SPA har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil en samlet rejse inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Villa Rizzo Resort & SPA. Nærmeste lufthavn er Napoli, der ligger ca. 1-1½ times kørsel fra Villa Rizzo Resort & SPA (alt efter de trafikale forhold). Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden Napoli lufthavn, så kan du også vælge at flyve til enten Rom Fiumicino eller Rom Ciampino lufthavn, som størstedelen af Hideaways gæster vælger som ankomstlufthavn. Årsagen er, at der hertil findes daglige og direkte flyforbindelser, som du kan læse mere om, når du søger din rejse. Transporttiden til Villa Rizzo Resort & SPA er ca. 3 timer igennem Lazio og Campaniens smukke landskaber. Det optimale er at vælge en formiddagsafgang på afrejsedagen og en eftermiddags- eller aftenafgang på hjemrejsen for at det passer med kørslen til og fra Villa Rizzo Resort & SPA. Jeg anbefaler dig at have en lejebil til rådighed under dit ophold uanset om du flyver til Napoli eller Rom lufthavn.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Campania, Positano
 • Nærmeste lufthavn: 69 km
 • Afstand til havet: ca. 100 m
 • Pool
Italien, Campania, Sorrento
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Amalfikysten
 • Nærmeste lufthavn: 61 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi