Billeje i Italien

Vil du bruge mest muligt af din ferie i Italien, er det oplagt at flyve til Italien fremfor at køre selv. Vælger du samtidig at leje en bil til ferien, er alle betingelser opfyldt for en oplevelsesrig rejse til Italien. Med egen bil er det lettere at tage på udflugter fra vores Hideaways, og du har samtidig friheden til at lave spontane afstikkere fremfor at følge den slagne vej. Når du bestiller din rejse med fly til Italien her hos Hideaways, er det nemt samtidig at finde den billigste billeje fra de mest anerkendte udlejningsselskaber. I søgemaskinens andet trin har vi således givet dig mulighed for at vælge nøjagtig den type lejebil, som bedst opfylder dine behov. Alle biludlejningspriserne er inklusive lovpligtige forsikringer og fri kilometer med mindre andet står anført.

Biludlejningsfirmaer

Hvad enten du foretrækker at bestille billeje med afhentning direkte i din ankomstlufthavn eller fra et udlejningskontor i Italien, kan du i søgemaskinen her på Hideaways vælge mellem lejebiler fra en lang række internationale biludlejningsselskaber som for eksempel Avis, Hertz biludlejning, Eurocar, Interrent, Firefly og EuropCar, samt en række lokale biludlejningsselskaber. For at kunne tilbyde dig den billigste billeje i Italien, har vi hos Hideaways indgået et samarbejde med AutoEurope. Det er en biludlejer, som er kendt for at tilbyde god service og lave priser. Vi har desuden udnyttet deres kendskab til det italienske billejemarked til at fravælge flere udlejningsselskaber, som nok er kendt for at have lave priser, men erfaringsmæssigt også har meget dårlig service.

Du kan læse mere om AutoEurope her

Lufthavne

Italien har adskillige større, internationale lufthavne og alt efter hvilken del af Italien du ønsker at besøge, har vi valgt lufthavne, som ligger nær ved. Uanset hvilken lufthavn du ankommer til, vil du have mulighed for at afhente din lejebil her. En fordel ved at bestille din lejebil på forhånd er, at du hermed har størst chance for at få en god pris på netop den type lejebil, du søger. Den største fordel er dog, at du med ro i sindet kan rejse af sted og vide, at der vil stå en bil klar til dig ved ankomst i lufthavnen.

Leonardo da Vinci Airport i Rom

Leonardo Da Vinci Lufthavn i Rom er Italiens største lufthavn, som årligt håndterer over 36 millioner rejsende. Det er en stor, moderne lufthavn med 4 terminaler, som benyttes af en lang række store og små flyselskaber. Fra Danmark er der i skrivende stund blandt andet forbindelser hertil med easyJet, norwegian og SAS. Du finder lufthavnen under koden FCO.

Ciampino lufthavn i Rom

I sammenligning med Leonardo Da Vinci Lufthavn er Ciampino lufthavn ved Rom en miniput, der kun benyttes af et par millioner rejsende på årsbasis. At den alligevel i visse tilfælde kan være interessant for rejsende fra Danmark, skyldes at den benyttes af blandt andet Ryanair. Du finder Ciampino lufthavn under lufthavnskoden CIA.

Napoli Lufthavn

Napoli lufthavn, som du finder under lufthavnskoden NAP i søgemaskinen, ligger omtrent 6 kilometer nord for Napoli, hovedstaden i Campania-regionen. Fra Danmark er der i øjeblikket kun SAS som flyver direkte fra København til Napoli i sommermånederne.

Pisa lufthavn i Toscana

Firenze lufthavn i Toscana

Catania lufthavn på Sicilien

Palermo lufthavn på Sicilien

Algheo Lufthavn på Sardinien

 

Priser på leje af bil

Priserne for billeje i Italien, som du ser i søgemaskinen her hos Hideaways, inkluderer alle de lovpligtige forsikringer og fri kilometer,med mindre andet står anført ved bestilling. Det betyder, at du kan tage på bilferie i Italien uden bekymringer om kilometerforbrug. Ved bestillingen af din lejebil har du naturligvis mulighed for at vælge biler af forskellige prisklasser og eventuelt supplere med ekstra forsikringer og udstyr.

Forsikringer:

Fri kilometer

Brændstof Fuld tank – tom tank

Ekstra udstyr

Typer af lejebiler

Takket være det gode samarbejde med AutoEurop i Italien kan Hideaways tilbyde dig et stort udvalg af lejebiler. Som udgangspunkt er lejebilerne du ser i oversigten opdelt i kategorier. I Italien vil de forskellige kategorier typisk inkluderer bilmærker såsom Fiat, Peugeot, Renault og Audi. Har du blot brug for at finde den billigst mulige lejebil til din ferie i Italien, er det nok mest interessant at kigge på Mini- og Economy-kategorierne, hvor der er et bredt udvalg med prisvenlige biler såsom Fiat Punto Evo og Ford Fiesta. Er I en større familie eller gruppe, som rejser sammen til Italien, er det naturligvis mere oplagt at vælge en af de større lejebil. Hos Hideaways kan du for eksempel vælge at leje en minivan med plads til syv personer. Sidst men ikke mindst er billeje en chance for at krydre ferien med en unik køreoplevelse. Udnyt eventuelt de mange solskinstimer i Italien til at nyde vejret fra en cabriolet eller en åben sportsvogn. Hos AutoEuropa kan du for eksempel vælge en Mini Cooper S Cabriolet eller en Fiat 500 Open Rooftop, som både er nemme at køre og samtidig tilføjer din bilferie lidt ekstra krydderi.

Færdselsregler i Italien

Italien har et omfattende netværk af motorveje og veje, som gør det muligt at nå omkring til stort set alle byer og seværdigheder med billeje. Skal du på bilferie i Italien, er det vigtigt at være opmærksom på lokale trafikregler og forhold. Herunder finder nogle af de vigtigste ting at holde for øje, når du bevæger dig ud på de italienske veje. Der gælder i Italien grundlæggende de samme trafikregler for kørsel, som i Danmark. Det vil man kører for eksempel i højre side og overhaler venstre om, må ikke snakke i mobil under kørsel osv. Men er det første gang du begiver dig ud på de italienske veje, kan trafikken i første omgang ofte opleves som mere rodet, end du er vant til fra Danmark. Efter noget tid vil du dog opdage, at det der umiddelbart virker som mere kaotisk i højere grad er udtryk for en mere fleksibel trafikadfærd med flere uskrevne regler end i Danmark, hvor hver enkelt bilist ofte holder stejlt på sin ret. I Italien vil du således blandt andet opdage, at der bliver givet plads til, at du kan glide ud i selv den tætteste trafik. Ligesom det forventes du at gives plads til andre i lignende situationer.

Hastighedsgrænser

På motorveje: 130 km/t Landeveje: 90/110 km/t I bymæssig bebyggelse: 50 km/t Har du haft dit kørekort i mindre end 3 år, skal du være opmærksom på at du i Italien højest må køre 90 km/t på landeveje og 100 km/t på motorveje.

Sikkerhedssele og autostol

Ligesom herhjemme er det i Italien påbudt at bruge sele på både for- og bagsæde. Børn skal således også være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til barnets alder, størrelse og vægt, som man kender det fra de danske regler. Børn under 12 år må ikke sidde på forsædet, medmindre de her kan anvende et passende selesystem.

Sikkerhedsudstyr

I Italien er det ligesom i mange andre europæiske lande lovpligtigt at have en sikkerhedsvest med i bagagerummet. Du skal iføre dig sikkerhedsvesten, hvis du må holde ind i vejsiden af motorvejen (autostrada) og opholde dig uden for bilen.

Miljøzoner i Italien

Der er en del betalingsveje i Italien, heriblandt de fleste motorveje, så vær opmærksom på skilte der markerer dette. Derudover har man i Italien i flere byer indført såkaldte miljøzoner for at begrænse trafikken i den indre by. Hold udkig efter skilte med teksten Zona Traffico Limitato, som markerer kørselsforbuddet. Det er de lokale myndigheder, som administrerer miljøzonerne, hvorfor reglerne kan variere fra by til by. Som udgangspunkt kan du forvente, at forbuddet mod kørsel ind i byen gælder mellem kl. 8.00 og kl. 18.00. I modsætning til det system man kender fra for eksempel Tyskland, er det i Italien ikke muligt at købe et miljømærke til byerne. Ligger dit hotel inden for en miljøzone, er det dog muligt at hotellet kan hjælpe dig med en tilladelse.

Oplev Italien med bil

At nævne alle de seværdigheder du kan opleve på en ferie med billeje i Italien er næsten umuligt, og det er da heller ikke uden grund at mange danskere vender tilbage til Italien ferie efter ferie for at udforske nye områder og seværdigheder. Herunder får du forslag til bare nogle få af de mange muligheder for oplevelser med billeje i Italien.

Udflugt til Toscana

Har du en bil til rådighed, udvides mulighederne for spændende dagsudflugter i Italien betragteligt. Toscana er for eksempel oplagt at udforske i bil, hvor du har mulighed for både at besøge kendte byer og seværdigheder, men også for at lave afstikkere til de mange små, skjulte skatte denne region og så byder på. Alene gastronomien i Toscana er hele rejsen værd. Derudover kan det også anbefales udnytte billeje til at tage på ture til byer som Siena, San Gimignano og Firenze, der hver især byder på masser af enestående arkitektur.

Er det første gang, du rejser til Toscana, kan vi anbefale dig at læse Marie's blogindlæg Hvad kan du opleve på din første ferie i Toscana?

Amalfikysten

Længere mod syd ligger en anden af Italiens store seværdigheder, du nemt kan besøge, hvis du benytter billeje: Amalfikysten. Amalfikysten er det perfekte rejsemål for en romantisk ferie, hvor I med udgangspunkt i et af vores hideaways udforsker denne unikke kyststræknings perlerække af maleriske byer og betagende udsigter. Vil du opleve det bedste af Amalfikysten, er billeje også en mulighed for at tage på en rundrejse, hvor du undervejs bor på vores håndplukkede hideaways.

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Dette er blot et par ideer til en ferie med billeje i Italien. Husk også at udnytte chancen for med billeje at forlade alfarvej på spontane eventyr for at finde de små skjulte perler af seværdigheder og hyggelige steder, som Italien er så rig på.

Mere information om billeje hos Hideaways.

Ovenstående informationer om billeje i Italien er skrevet som vejledning, og vi tager forbehold for fejl og ændringer da betingelserne ofte skifter hos de forskellige biludlejningsselskaber. Vi henviser altid til de aktuelle informationer, som fremgår af lejebetingelserne. Har du spørgsmål vedrørende leje af bil i Italien, er du meget velkommen til at kontakte os eller kundeservice direkte hos AutoEurope.

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér