Rejser til Calabrien

Rejs til Calabrien - den italienske støvles tåspids - hvis du længes efter en ferie i fredelige, naturskønne omgivelser, hvor du kan tage til stranden uden at skulle kæmpe om pladsen og gå på opdagelse i små, pittoreske byer, der er uberørt af masseturisme. Med andre ord er en rejse til Calabrien en chance for at nyde la dolce vita i den ægte italienske udgave.

Rige gastronomiske traditioner 

Da Calabrien har middelhavet på tre sider, har havet ikke overraskende haft en afgørende betydning for regionens historie og kultur - ikke mindst kulinarisk. Trods den nemme adgang til havets ressourcer valgte befolkningen i lange perioder at bosætte sig inde i det bjergrige baglandet på sikker afstand af kysten, der var mere sårbar for angreb. Her levede de i små bjerglandsbyer et simpelt liv, hvor dyrkning af oliven, citrusfrugter og figner blev suppleret af fåre- og gedeavl.

Det er blandt andet grunden til, at du i Calabrien i dag kan få serveret traditionelle retter baseret på både lam og fisk. På grund af det varme klima, er Calabrien desuden kendt for at have en lang tradition for madkonservering. Regionens tørrede kødpølser, Salumi, er for eksempel populære og ses på ethvert madmarked. Vil du lave et nemt måltid i løbet af ferien, er det da også oplagt at nyde et par skiver af en salumi, for eksempel Capicola Calabrese eller Sopressata di Calabria, på et friskbagt brød sammen med lidt ost og et glas af den lokale vin. Holder du af stærk mad, kan det også anbefales at prøve kødpølsen Nduja, der har en meget blød konsistens lige til at smøre ud og med sit indhold af lokale peberfrugter nok vil give dig lidt sved på panden. Har du før rejst på Sicilien, vil du finde mange lighedspunkter i det calabriske køkken. De to regioner er kun delt af et smalt stræde, så det er ikke så overraskende, at der i tidens løb har været kulturelle udvekslinger - også kulinariske.

Brede sandstrande og naturoplevelser i baglandet

Af historiske gunde ligger mange af de gamle byer i regionen altså lidt på afstand af kysten, men nu til dags er det dog primært regionens kystbyer og strande ved det krystalklare hav, der tiltrækker de ferierejsende. Mange steder i Calabrien ligger de bedste strande lige for foden af grønne bjerge, men selvom du derfor ofte må forcere stejle trapper eller sågar en tur med båd for at komme frem, venter der dig en dejlig bred sandstrand, hvor du sagtens kan få mange timer til at få med familien ved det klare hav. Bevæger du dig i stedet op i Calabrias bjergrige bagland på en rundrejse, kan du se frem til spændende naturoplevelser i de tre nationalparker, Pollino, Sila og Aspromonte, der også rummer charmerende rustikke bjerglandsbyer, hvor det næsten er som om tiden har stået stille i århundreder. Sidst, men ikke mindst, har regionen meget at byde på, hvis du elsker at udforske historiske seværdigheder på dine rejser. Gå for eksempel ikke glip af de græske og romerske skulpturer og andre fund på det arkæologiske museum i Reggio Calabria.

Calabrien hører til blandt Italiens mere folkefattige regioner, men når du rejser rundt her, vil du dog næppe opleve det som specielt tyndt befolket sammenlignet med danske forhold. Til gengæld er det mere tydeligt, at denne region stadig er en af Italiens økonomisk svageste. Der var gennem flere generationer en stor udvandring fra Calabrien mod det mere velstående Norditalien og udlandet - især USA og Canada. Regeringen indførte dog i 1950'erne landbrugsreformer, som sammen med udvikling af feriebyer langs regionens smukke kyster gav regionen et økonomisk løft.

I de senere år har kendere af Italien og førstegangsbesøgende i stigende grad fået øjnene op for Calabriens kvaliteter som rejsemål. Der er dog stadig adskillige idylliske kystbyer som for eksempel Scilla, Tropea og Capo Vaticano, der trods et stigende besøgstal, har bevaret deres oprindelige charme og er perfekte til en ægte hideaway-ferie uanset om du rejser med familien eller som et par.

Bestil din rejse online til rejsemål i Calabrien

Velkommen til Italien med Hideaways, vi er specialister i rejse til rejsemål i regionen Calabrien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Du kan nemt og trygt bestille din rejse online som hotel only hvis du selv vil arrangere rejsen, eller som en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen. Vil du opleve flere destinationer på rejsen, så laver vi gerne et skræddersyet tilbud på en kør-selv ferie, en rundrejse i bil hvor du bor på flere hoteller.

Læs mere om Calabrien

Rejsemål i Italien

Find rejsen til Italien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér