Rejser til Campania

Få områder i Italien – eller i verden for den sags skyld – rummer så meget skønhed som det bjergrige Campania i det sydlige Italien. Her i regionen, der velfortjent har fået tilnavnet Campania felice, kan du således opleve en utrolig naturskønhed med dramatiske kyststrækninger, hvor skovklædte bjerge rejser sig stejlt op fra det azurblå Tyrrhenske Hav, og den slumrende, verdensberømte vulkan Vesuv. Samtidig er Campania regionen, hvor du kan opleve både det pulserende storbyliv i hovedbyen Napoli, afslapning i varme kilder på Ischia og den berømte Amalfikyst, der indbyder til, at du blot lever la dolce vita

Feriemål siden romertiden

Målt på areal er Campanien ikke engang halvt så stor som Jylland, men har alligevel flere indbyggere end hele Danmark. Med en befolkning på cirka 5,8 millioner er dette således Italiens tredjemest folkerige region, som også inkluderer en perlerække af smukke småøer. I Napolibugten ligger for eksempel den skønne ø Capri med den berømte blå grotte, Grotta Azzurra, der er et oplagt udflugtsmål, hvis du holder ferie inde på det campaniske fastland.

Det var græske kolonister og etruskerne, som grundlagde de første byer i Campania, heriblandt Napoli i det 8. århundrede f.Kr., som derfor i dag regnes blandt verdens ældste byer. Mod slutningen af det 4. århundrede f.Kr. blev regionen en del af romerriget. Allerede i denne periode var Campania kendt for sin skønhed og mange af de rigeste romere byggede prægtige sommerresidenser langs kysten. Vesuv gik i udbrud og begravede blandt andet Pompeji i 79 e.Kr. Efter romerrigets fald blev regionen erobret af henholdsvis gotere, longobardere, byzantinere og normannerne, som i det 12. århundrede gjorde området til en del af kongedømmet Sicilien. Campanien blev en del af Kongeriget Italien i 1860.

Charmerende kaos i Napoli eller idyl på Amalfikysten

Selv hvis dit primære mål er en af de mindre byer ved kysten, kan det anbefales at bruge en dag eller to på at besøge regionshovedstaden Napoli. Her er et stort udvalg af hoteller, så du finder nemt en god base at udforske byen fra.

Bor du inde i byen, kan du for eksempel lettere opleve den livlige stemning, når blomstermarkederne ved Piazza Municipio åbner, samt i ro og mag udforske byens historiske monumenter, teatre, museer og ikke mindst restaurantliv. Særligt den gamle bydel med dens smalle middelaldergader og gyder er værd at bruge tid på.

Napoli er en af de tættest befolkede byer i Europa, og det er en oplevelse i sig selv at opleve det byliv, der ved første øjekast kan virke kaotisk, men efter nærmere bekendtskab er charmerende syditaliensk. Holder du ferie i Napoli, har du desuden flere interessante udflugtsmål inden for din rækkevidde. Er du historisk interesseret, er det naturligvis næsten et must at tage en tur til Pompei. Vil du hellere bruge en dag på stranden, finder du desuden mange gode badesteder med fint vand til snorkling og dykning ikke langt fra byen.

Hvor Napoli har masser at tilbyde, hvis det er kulturelle oplevelser du søger, er Sorrentohalvøen det perfekte rejsemål for dig, som drømmer om en ferie i naturskønne omgivelser. Det er således ikke uden grund, at  Amalfikysten på halvøens sydside er kendt som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Her kan du nemt få hele ferien til at gå med at udforske de små, maleriske fiskerbyer og nyde fantastiske udsigter på vandreture langs kysten.

 Læs mere om Campania

Rejsemål i Campania

Amalfi

Amalfi er Amalfikystens kulturelle og historiske centrum og byder desuden på skønne citronplantager, elegante villær, betagende haver, fantastiske udsigtssteder og et behageligt klima.

Rejser til Amalfi

Atrani

Med sin maleriske beliggenhed ned til havet, sine traditionelle syditalienske egenskaber holdt i live og sit ikoniske forbjerg, der adskiller den fra den kendte naboby Amalfi, er Atrani på mange måder Amalfikystens skjulte perle.

Rejser til Atrani

Capri

Capri er et lille ferieparadis, der trods sin beskedne størrelse har meget at byde på. Den stejle klippeø i Napolibugten tiltrækker stadig jetsettet, som ligger til ved den svært tilgængelige kyst i deres store luksusyachts. Capri har dog trods sit lidt eksklusive præg noget for alle med hyggelige byer, små badestrande og smuk natur, der indbyder til vandreture.

Rejser til Capri

Ischia

Ischia står måske nok lidt i skyggen af en anden af Napolibugtens smukke øer, Capri, men har mindst lige så meget at byde på for dig, som drømmer om en rigtig livsnyderferie i idylliske omgivelser. Hovedattraktionen er de mange varme kilder og spabade, men også naturen og de kulinariske oplevelser er rejsen værd.

Rejser til Ischia

Ischia Porto

Ischia Porto, smukt beliggende i Napolibugtens dybblå vande, er Ischia-øens største by og vigtigste havn og byder på helende kurbade, et rigt udvalg af restauranter, cafeeer og barer og skønne naturoplevelser på Ischia ø.

Rejser til Ischia Porto

Maiori

Maiori lokker med Amalfikystens længste badestrand, en hyggelig promenade og et udvalg af restauranter, der er større end byens beskedne størrelse egentlig berettiger til. Maiori er med andre ord ideel til en rigtig livsnyder ferie for hele familien. Samtidig giver byen dig et godt udgangspunkt for at udforske Europas smukkeste kyststrækning.

Rejser til Maiori

Napoli

Syditaliens største by kan ved første øjekast virke kaotisk, men ved nærmere bekendtskab vil du opdage at Napoli ikke blot er en af de smukkeste byer i Italien, men også et af de mest interessante rejsemål. Udover storbyens mange tilbud har du også fantastisk natur med både bjerge og lækre strande indenfor rækkevidde.

Rejser til Napoli

Positano

Positano er efter sigende opkaldt efter havguden Poseidon. De pastelfarvede huse klynger sig på en næsten naturstridig måde til bjergvæggene, der rejser sig stejlt fra vandet. Det er nemt at forstå, hvorfor Positano er blevet et så populært feriemål.

Rejser til Positano

Praiano

Den lille fiskerby Praiano klynger sig til frodige bjergskråninger, der rejser sig stejlt fra det azurblå hav. Her kan du få lang tid til at gå med blot at nyde de betagende udsigter over Amalfikysten, bade i det krystalklare hav eller udforske det lokale køkken på byens restauranter.

Rejser til Praiano

Procida

Procida er både mindre i størrelse og berømmelse end de andre øer i Napolibugten, men den lille ø har til gengæld til overflod det, man kan savne på mere populære rejsemål: autentisk ø-liv. Her er små pastelfarvede byer med masser af rustik charme og dejlige badestrande med sort vulkanske sand.

Rejser til Procida

Ravello

Romantiske Ravello er alene i kraft af sin beliggenhed højt over havet en unik perle på Amalfikysten. Den lille by har en sofistikeret elegance, som tidligere gjorde den til et populært rejsemål blandt berømtheder og nu til dags tiltrækker mange nygifte, der her kan nyde en ferie i fredelig idyl ved en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Rejser til Ravello

Salerno

Salerno giver dig et godt udgangspunkt for at udforske den smukke Amalfikyst, Pompei og mange af de andre berømte seværdigheder i den skønne Campania-region i det sydlige Italien. I selve Salerno hersker der også en afslappet middelhavsstemning, og samtidig finder du her alt det, du har brug for i ferien af spisesteder og butikker.

Rejser til Salerno

Vietri sul Mare

Vietri sul Mare bliver ofte kaldt for "Porten til Amalfikysten - og med rette, for byen, der er kendt for sine rige keramik-traditioner, er et ideelt udgangspunkt for en rejse til Amalfikystens mange attraktioner.

Rejser til Vietri sul Mare

Amalfikysten

Ifølge mange en af Europas smukkeste kyststrækninger ligger og venter på dig. Imponerende udsigter, romantiske byer og den mest fantastiske atmosfære. Alt sammen ledsages af duften af friske citroner og en skøn havbrise fra Middelhavet.

Rejser til Amalfikysten

Sorrento

Besøg Sorrento og lys op i et smil. Den smukke by på Sorrentohalvøen nær den smukke Amalfikyst er et besøg værd. Kom hertil og nyd byens skønhed samtidig med at du har en perfekt base til udflugter både til lands og til vands.

Rejser til Sorrento

Populært i Campania

Italien, Campania, Sorrento
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Capri
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool
Italien, Campania, Sorrento
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér