Gatronomiske gemmesteder i Italien

Rejs med Escapeaway til landet der aldrig løber tør for vin, og hvor der altid står en tomatsauce og koger på komfuret 

Er der noget land i verden, som er ligeså synonymt med mad og drikke i verdensklasse, som Italien? Det tvivler jeg på ... På en tur til Italien er gastronomien i fokus, uanset om du er i nord eller syd.

Italien er et land, der lever og ånder for god mad og drikke. Det sidder i i de lokale beboeres rygmarv, og ligeså ofte som vi herhjemme diskuterer vejret med hinanden, ligeså ofte diskuterer italienerne dagens frokost, hvad de spiste til middag i sidste uge, og hvor de skal hen i weekenden for at nyde en ny kulinarisk oplevelse. De italienske børn vokser op i hjem, hvor en pasta står og koger på komfuret, hvor la nonna (bedstemor) underviser i opskrifter fra fortiden, og hvor besøg på markedet med forældre, er en naturlig del af weekendens højdepunkter. Opskrifter og traditioner går i arv fra generation til generation, og det er denne stolte tradition, som vi besøgende elsker at opleve og tage del i på vores ture til det land, der aldrig løber tør for vin, hvor tomaterne smager af sol og sommer og hvor den lokale landmand leverer ost og kød i verdensklasse.

Store lokale forskelle

Til spørgsmålet Hvad forbinder du med italiensk mad? er der nok mange som vil pasta, pizza og risotto. Og selvom det er rigtigt i mange henseender, er det et meget generaliseret svar, da det er langt flere end bare en slags pizza, en slags pasta og en slags risotto. Italien er et land, der kun har været forenet i omkring 150 år, hvilket har gjort at alle landets tyve regioner tidligere har udviklet deres egne lokale og traditionelle opskrifter - opskrifter der stadig efter landets genforening, karakteriserer de forskellige regioners gastronomi. Derfor kan du for eksempel forvente at smage en rigtig god trofie al pesto (en slags kort, skruet pasta med pesto) i Ligurien. En simpel og utrolig velsmagende spaghetti cacio e pepe (spaghetti med pecorino og sort peber) i Lazio og en magisk pasta alle Norma på Sicilien. Og det er kun tre eksempler på de mange hundrede, og igen hundredevis af forskellige pastaretter. Det er svært at vide, hvor man skal starte, så du kan næsten ligeså godt søge hjælp hos eksperterne - det vil sige italienerne selv.

Tag på en rejse til til Italien med fokus på mad og vin

Italienerne er glade for at dele deres stolte traditioner med landets millioner af besøgende, og det er ikke svært at komme hjem fra en rejse med flere gode kulinariske minder i din bagage (eller måske skulle vi sige i maven). På Escapeaway har vi omhyggeligt samlet ferieboliger i hele Italien, fra nord til syd, og flere af dem er ekstra egnede, hvis du ønsker at rejsens fokus skal være på god mad og god vin. I vores program har vi desuden et rejsetema som vi kalder vingårdsferie, hvor du kan søge blandt smukke vingårde og bondegårde hvor du kommer endnu tættere på råvarernes oprindelse, og flere steder kan du også tage en del i produktionen (hvis du vil). Det er en fantastisk måde at lære mere om den italienske madkultur, og få et indblik i, hvad der faktisk kræves for at det endelige måltid skal smage godt.

Under vores forskellige rejsetemaer her på Escapeaway.dk kan du klikke direkte på hoteller med ekstra fokus på mad og vin eller vingårde hvor du kan bo, spise godt, drikke gode vine og bare nyde livet. For at du skal få lidt inspiration, giver vi dig fem eksempler på hoteller i Italien nedenfor, hvor du ikke bliver skuffet over den gastronomiske oplevelse:

>>> Agriturismo La Sovana i Toscana

>>> Relais Villa d'Amelia i Piemonte

>>> Hotel Su Gologone på Sardinien

>>> Roccafiore Spa & Resort i Toscana

 

Få mer inspiration på bloggen

Du er vel ikke gået glip af at vi har en blog fyldt med inspiration til dine rejser rundt omkring i Europa? Som tidligere nævnt er mad og vin en vigtig del af rejsen til Italien, og på bloggen har vi en kategori som hedder netop dette mad og vin hvor du kan læse artikler om alt fra Det italienske køkkens fantastiske skattekammer og En guide til mad i Italien til tips om Restauranter i Rom - Spis godt på din ferie og vores kollega Marcus beretning Derfor drikker jeg helst vin i Piemonte Du finder naturligvis en masse anden nyttig information om mad på bloggen og vi håber at vores artikler kan give dig et godt første indblik i Italiens vidunderlige gastronomi og måske bidrage med hjælp og inspiration når den næste rejse til mad- og vinlandet Italien skal bestilles.