Rejser til Cinque Terre

Den østlige del af den Italienske Riviera tæt ved grænsen til Toscana gemmer på en af de mest spektakulære kyststrækninger i Europa, Cinque Terre. Området der har status af nationalpark, er kendt og opkaldt efter de fem små kystbyer Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. En gammel jernbanelinje fragter mange af parkens besøgende fra by til by, men en af de største attraktioner ved Cinque Terre er muligheden for at indtage det naturskønne område til fods ad de gamle æselstier, der stadig snor sig gennem vinmarker og olivenlundende oppe i bjergene mellem byerne.

Velkommen til skønn elIgurien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Cinque Terre hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Tag gode vandresko med til Cinque Terre

Umiddelbart nord for Cinque Terre ligger byen Levanto, der ligesom Portovenere mod syd også er kendte feriebyer og gode udgangspunkter for at udforske parken.  Det er dog naturligvis en særlig oplevelse at bo i en af de små Cinque Terre byer, men du skal booke dit hotel i god tid. Der er således normalt rift om hotelværelserne i sommersæsonen - særligt når italienerne selv holde ferie i august.

Rejser du til Cinque Terre for at nyde en afslappende ferie ved vandet, strækker sæsonen sig dog helt fra medio maj til medio september. Ønsker du primært at udforske området på en vandreferie, starter sæsonen allerede mod slutningen af marts og ender først hen i oktober. Har du en fornuftig form, er den bedste måde at komme omkring i området da også til fods. Om vinteren er det dog ikke usædvanligt at nogle vandrestier må lukkes på grund af regnskader. Vær også opmærksom på, at da der er tale om et nationalpark, skal du købe et vandrepas (Carta Parco) for at benytte stierne mellem byerne. Du kan eventuelt købe en udvidet udgave af kortet, der også inkluderer frit brug af det lokale tog mellem Levanto og La Spezia

Trænger du en dag alligevel til at hvile fødderne, kan du eventuelt rejse mellem byerne med turbåden, der sejler i sommerhalvåret (april til november). Ligeledes er der gode forbindelser med toget, der kører flere gange i timen. Vær dog opmærksom på at enkelte tog fra La Spezia kun stopper i Monterosso. Det giver ikke meget mening at bruge en bil for at udforske Cinque Terre, hvor det kun er de lokale beboere, der må køre ind i de fem byer. Alle andre skal parkere uden for byen, hvis det altså er muligt at finde en parkeringesplads. 

Stemningsfulde kystbyer

Trods sin popularitet er Cinque Terre stadig en unik oplevelse med sine billedskønne kystlandskaber og stemningsfulde landsbyliv. Du fornemmer således stadig tydeligt byernes lange historie, der strækker sig tilbage til den tidlige middelalder. Mosaikken af frodige terrasser, som du ser omkring byerne, har endnu dybere rødder. De er resultatet af to årtusindernes hårdt arbejde for at forvandle de stejle bjergsider til brugbare marker til vin- og olivendyrkning. I dag kan du bogstaveligt talt nyde frugten af bøndernes arbejde, når du slår dig ned på en af restauranterne, som der er et godt udvalg af i nationalparkens små byer. En rejse til Cinque Terre er i høj grad en chance for at fordybe sig i regionens uimodståelige gastronomiske lækkerier. 

Du kan nemt bruge en hel ferie på blot at udforske Cinque Terre, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, hvad enten du rejser hertil for at vandre eller blot slappe af i de idylliske kystbyer. Har du god tid, er det også værd at bruge en dag eller to på at besøge nogle af de andre seværdige byer i området. Christoffer Columbus' hjemby Genova og Pisa med det berømte skæve tårn er for eksempel begge oplagte mål for en dagsudflugt. 

Læs mere om Cinque Terre

Rejsemål i Ligurien

Find rejsen til Ligurien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér